Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

RATOVI ZVIJEZDA: USPON SKYWALKERA

Godina:

2019

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

142 min

Režija:

J.J. Abrams

Scenarij:

George Lucas
, Chris Terrio
, J.J. Abrams
, Colin Trevorrow
, Derek Connolly

Glavne uloge:

Anthony Daniels
  >  C-3PO
Carrie Fisher
  >  Leia Organa (archive footage)
Mark Hamill
  >  Luke Skywalker
Ian McDiarmid
  >  Palpatine
Billy Dee Williams
  >  Lando Calrissian
Greg Grunberg
  >  Snap Wexley
Oscar Isaac
  >  Poe Dameron
Domhnall Gleeson
  >  General Hux
Lupita Nyong'o
  >  Maz Kanata
Adam Driver
  >  Kylo Ren
John Boyega
  >  Finn
Kelly Marie Tran
  >  Rose Tico
Daisy Ridley
  >  Rey
Billie Lourd
  >  Lieutenant Connix
Joonas Suotamo
  >  Chewbacca
Naomi Ackie
  >  Jannah

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
VLL72 View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VLL72 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)
    Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2019 u 12:46
Iskreno, nadam se da je kraj, preteraše. Ubiše patetikom. Sveli su film na nivo dece do 14 leta. Šteta, moglo je bolje.
Na vrh
Marius72 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Marius72 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2019 u 18:05
Ne znam zašto se ovo zove recenzija filma...
Na vrh
dzems0 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzems0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2019 u 19:32
Stvarno, nigde recenzije...
Chepe
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2019 u 21:49
Prijevod je najavio nebojsa66 ⚡
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2019 u 00:19
To, Nešo... Kralju...

O kakvoj recenziji ovi gore pričaju?
Kneginja stavila samo kratki opis kad je dodala film vjerovatno.  LOL
Čekajte da ga IgaBiva pogleda... Pa će biti recenzija... LOL
Na vrh
Vlad14 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vlad14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2019 u 01:46

Čuo sam negde da slika vredi više od hiljadu reči.
Čola pesmom čežnju budi, ženama se tresu grudi.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2019 u 01:48
Originalno postovano od strane baho baho piše:

To, Nešo... Kralju...

O kakvoj recenziji ovi gore pričaju?
Kneginja stavila samo kratki opis kad je dodala film vjerovatno.  LOL
Čekajte da ga IgaBiva pogleda... Pa će biti recenzija... LOL

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2019 u 02:12
A pogledao je već... LOL
Izgleda to sad i recenzije i opis vode na istu temu (ili je to tako oduvijek). LOL
Na vrh
Kuja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kuja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2019 u 13:05
"Uprkos tome što ovaj poslednji film ima narativ beskonačne žanrovske jurnjave, da se tu često ne zna već ono pomenuto "ko koga i zašto", ko je živ, a ko mrtav, da li Kylo mrzi Ray zato što je ona njegov filozofski pandan, samo s druge strane, ili je samo mrzi zbog toga što je to tako u scenariju... "
Dakle to je recenzija. Ja koji nisam literaran tip bi napisao recenziju koja bi dobila Pulitzera naspram ove...
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2019 u 14:10
Originalno postovano od strane Kuja Kuja piše:

"Uprkos tome što ovaj poslednji film ima narativ beskonačne žanrovske jurnjave, da se tu često ne zna već ono pomenuto "ko koga i zašto", ko je živ, a ko mrtav, da li Kylo mrzi Ray zato što je ona njegov filozofski pandan, samo s druge strane, ili je samo mrzi zbog toga što je to tako u scenariju... "
Dakle to je recenzija. Ja koji nisam literaran tip bi napisao recenziju koja bi dobila Pulitzera naspram ove...

LOL
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2019 u 14:23
Originalno postovano od strane Kuja Kuja piše:

"<span style="color: rgb229, 230, 231; font-family: Exo, Arial, sans-serif; font-size: 15px; : rgb64, 64, 64;">Uprkos tome što ovaj poslednji film ima narativ beskonačne žanrovske jurnjave, da se tu često ne zna već ono pomenuto "ko koga i zašto", ko je živ, a ko mrtav, da li Kylo mrzi Ray zato što je ona njegov filozofski pandan, samo s druge strane, ili je samo mrzi zbog toga što je to tako u scenariju... "</span>
<span style="color: rgb229, 230, 231; font-family: Exo, Arial, sans-serif; font-size: 15px; : rgb64, 64, 64;">Dakle to je recenzija. Ja koji nisam literaran tip bi napisao recenziju koja bi dobila Pulitzera naspram ove...</span>

Vidi stvarno.

Naslov teksta bi trebalo glasiti "Hronološki redosled Star Wars-a".
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2019 u 18:36
A nisam mogao odoljeti ne pogledati ovo kao TS... Ako se zanemari mandarinski titl (da je bar mandalorski) i osrednji audio, može proći. S tim što ipak treba bolji zvuk da bi neko ko osrednje dobro govori engleski sve pohvatao, ili bar neki engleski titl (možda ima, nisam se trudio pronaći).
I nekažem da neću ponovo pogledati kad bude nešto pravo. Pogledao bih ja ovo i u kinu da isto radi u mojoj zabiti. Bez obzira na to što je njesra.

Slažem se s ovim da je dosta nepovezano. Skoro do finalne bitke (pa i tu), skaču s sa scene na scenu kao da je neko hiperaktivno dijete režiralo. Ili ja nisam uspio dovoljno skontati, a mislim da nisam toliko glup?
Scene se Leiom djeluju previše izvještačeno. Mogu se oni izvlačiti na to da su htjeli da joj naprave omaž ili neki drugi patetični izgovor, ali jasno je da je to bila muža krave koja je davala puno mlijeka, samo što pri tome nisu računali na to da kad se dovoljno izmuze ništa od toga. Da me neko pogrešno ne shvati, ne mislim na Leiju, nego metaforički na Star Wars.
Uglavnom scene s Leiom su kao loša fotomontaža u Paintu - baš Paintu (ne ni od strane nekog ko nevješto rukuje Photoshopom).
Onda oni random fleševi sa elementima raniji dijelova (baš fleševi, jer nisu scene - npr. odjednom Evoksi gledaju kako pada krstarica). Čista patetika.
Da ne pričamo o tome da su se posrali na sve prethodne trilogije, tako što je ispalo da se Luke bez veze borio s Palpatineom. Onda ono s Kylom, koji je praktično jedini s mračne strane prešao na svijetlu, a pri tom uspio postići ono zbog čega je Anakin prešao na mračnu stranu (vratiti voljenu osobu iz mrtvih). O samom Palpatineu je bolje da ne govorimo. Dobro, napravio je i istu žrtvu na kraju...
Donekle mi se sviđa sam kraj, ali samo donekle.

Ako je ovo kraj, dobro je što je tako... LOL
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2020 u 13:01
Prijevod je uradio Osgiliath 👍
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2020 u 19:50
Da ga ne stavljam pod spoiler tagove, ne puštajte ako niste gledali. LOL

Više mozga i pažnje na kontinuitet utrošili ovi na parodiju nego JJ i KK na zvanični film. Ouch

As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2020 u 23:06
Pogledao jer je karantena inače ko zna kad bi.
Transformers x-ti dio. Puno eksplozija, puno prazne priče. Nije užasluk kao što neki kažu, da se istrpit.
Ali ovo nije zadovoljavajuće ni za postojeće, niti bivše fanove. I neće se s ovim pridobit novi.

Disney će navodno radit sad neke prequele, aka pičke materine, tako da što se mene tiče, nakon što odgledam zadnju clone wars sezonu, star wars je mrtav.
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2020 u 23:50
I ja dižem ruke od franšize koja veliča teroriste.
Taman kad Imperija počne da uspostavlja red dođe neki the last Dževad i sjebe sve.

Cijenim moderne akcije, i vidio sam da ova trilogija ima dobre ocjene, pa se odlučih da damgle.
Prvi film je solidan, ali dva zadnja su odron.

Ona situacija kad se Palpatine oporavlja i istovremeno objašnjava šta se dešava...
Sama činjenica da publici moraju objasniti šta se dešava govori o nivou niđeveziteta...
Na vrh
maumau96 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj maumau96 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2020 u 08:46
Jako dobar! Pregršt akcije i Rej je konačno postala Skajvoker! Mada sumnjam da je kraj ali ajd da im poverujem! Iako je veliki deo razrešen mislim da itekako ima materijala za novu epizodu. Preporuka ukoliko ste i gledali i prethodne episode!
Ocena 8/10
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.