Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Star Trek: Discovery (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Star Trek: Discovery (2017)

Star Trek: Discovery

Star Trek: Discovery (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

60 min

Autor:

Bryan Fuller
, Alex Kurtzman

Glavne uloge:

Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Doug Jones
  >  Cmdr. Saru
Anthony Rapp
  >  Lt. Cmdr. Paul Stamets
David Ajala
  >  Cleveland Booker
Wilson Cruz
  >  Dr. Hugh Culber
Blu del Barrio
  >  Adira
Wilson Cruz
  >  Dr. Hugh Culber
Oded Fehr
  >  Admiral Charles Vance
Ronnie Rowe
  >  Lt. R.A. Bryce
Mary Wiseman
  >  Ensign Sylvia Tilly
Oyin Oladejo
  >  Lt. Joann Owosekun
Mary Chieffo
  >  L'Rell
Emily Coutts
  >  Keyla Detmer
Maulik Pancholy
  >  Dr. Nambue

Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
Korisnik
Poruka
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2020 u 21:10
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Originalno postovano od strane baho baho piše:

Ma dobra je 3. sezona...

Ja ne znam, svi oko mene hejtaju seriju, ali meni baš nekako okej. Dobri su mi iz nekog razloga. LOL
Krenulo je prilično nezgrapno i 1. sezona ima gomilu mana.
2. sezona je pokušala ispraviti to - nešto jeste, nešto nije. Da nije tako, ne bismo imali najavu Strange New Worlds s Enterpriseom - Pike i jeste neko ko je pobrao najviše simpatija.
3. sezona je takva da imaš osjećaj da su tek sad na svome. Naravno, ništa nije savršeno. Ali ovo je Discovery kakav je trebao biti otpočetka.

Od epizoda koje smo vidjeli, ova današnja (S03E06) mi djeluje kao najslabija, ali je i ona dobra.

Sljedeća ima zanimljiv naziv: Unification III - Unification I i Unification II su nazivi epizoda iz TNG - sa Spockom na Romulu (mislim da su bile kraj i početak sezone). A u najavi smo vidjeli Vulkance.
Na vrh
new1 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj new1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 14:25
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

ne mogu se natjerati da pogledam zadnju u sezoni.. brate mili ubi me u pojam ova cmoljava crnkinja, ne zna ni glumiti, samo zna iritiratiLOLLOL

+ koji k ovo, kao da se djeca u vrtiću igrali s svjetlosnim efektima u seriji.Dead

Koliko god serija imala potencijal u I sezoni, u ovoj je dosegla razinu meksičke sapunice s kraja '90., puno šareno i prazno. "Na kraju su svi lijepo živjeli dok nisu umrli." Logično je da poslije nisu živjeli, a sad je li im bilo i dalje lijepo... Đava, vrag zna, bukvalno i doslovce već prema tome s kojeg ste govornog područja... a serija, nadam se njenom pokopu, a zaborav je nastupio nakon odjavne špice ako to itko gleda (ja gledam, zanima me uvijek ima'l naših ;) )
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 14:35

Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 19:42
Kraj mi je bez veze , mnogo ozbiljnih zapleta je ostavljeno za poslednju epizodu . 5-6 epizoda ne bi pokrilo sve to , ovako oni su produzili 13.ep na 60 min . i resili sve probleme te nasmejani u novim uniformama odose put novih avantura.
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 19:47
Ma odlicna treca sezona.A kraj je takav da jedva docekam trecu sezonu.
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 19:47
Ustvari cetvrtu lapsus
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2021 u 19:50
Ja bih rekao vrlo dobra, jer može još bolje, ali ima elemenata gdje su me oduševili.
Nakon ovoga je praktično urađen puni restart.

I ja jedva čekam.
Na vrh
rincha View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rincha Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2021 u 01:20
Jesam li samo ja primetio da svaka epizoda ima drugog "direktora" u potpisu :-)
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Veljaca/Feb.2021 u 02:32
To neki problem?
Kod nas se to zove "režiser"... i naravno da ima drugog, jer je tako kod većine američkih serija.
Kod europskih produkcija je češće da jedan čovjek režira, ali njihov i naš pojam režije su malo drugačiji...

Kroz ovu sezonu se izmijenjalo nekih 7-8 različitih režisera (od jedne do tri epizode ukupno po režiseru, ako se ne varam).
Na vrh
new1 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj new1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2021 u 21:58
IV sezona... Probao sam ali jednostavno je negledljivo. Šteta, serija je obećavala, prve dvije sezone zaista su vrijedile ali od tad na ovamo katastrofa, dijalozi bez pameti, glumatanje, a buka u svemiru... mislim, stvarno, jasno mi je, režisere, "ubija" ih to što se zvuk ne širi u svemiru, ali ako nam "puštaju" ono što se čuje u brodu, pa sad... jedino bi mrtvi i gluhi mogli putovati svemirom.
Neću spojlati o epizodi ali eto nam neki "anđeli" sa zombi očima... a pitao sam se kad će doći zombiji...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2021 u 23:06
Počela sezona? Hvala na obavijesti. Odoh po nju.
Kako je serija u pitanju, ne komentiram tu, 'ebga.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2021 u 01:24
Sezonu 4 prevodi Osgiliath 👍
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2021 u 12:49
Hvala lepo.
Na vrh
pačeden View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pačeden Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2024 u 17:00
Hvala, dobri podnapisi.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Svibanj/May.2024 u 17:26
Tortura je završila, međutim baš moram komentirati.

Ne znam kako sam uspio podnijeti prve 4 sezone ove gnjavaže koja je bezuspješno tražila samu sebe.
Razlog sigurno nije mazohističko uživanje u krokodilskim suzama cvilidrete Michael.

Međutim u zadnjoj sezoni dočekah RPGovski epski kvest sa puno sajdkvetanja pod karakternom transformacijom negdašnje narikače u samouvjerenu štemericu.
Transformacije i izbori, ali i zagonetke više ili manje interesantne, ključne su vrednote svakog RPG-a pa tako i ovog, televizijskog.
Koliko je sve tu skupa uvjerljivo ne ovisi samo o kvaltitetnom scifiju nego i o gledatelju. Po pitanju uvjerljivosti mene je recimo puno toga tu ubolo u oko, a da budem iskren ponešto i u guscu.

Moram priznati da mi se sviđaju itekako neke namjerne podvale i mamilice da se gleda Star Trek, na primjer referenca na Crafta (short trek).
Sviđa mi se i prevara gdje se na kraju David Cronenberg nije predstavio kao David Cronenberg čime bi sam sebi digao (novi) spomenik i automatski izazvao svu silu fejsbučkih teorija urote o njegovim hororima.
A kad sam već upilao o RPG karakteristikama, konačno su se sjetili dodati befiranje kroz diplomaciju baš onakvo kakvo bi kakva karizmatična ili premazana svim mastima osoba odigrala.
Ma zapravo, u ovoj zadnjoj sezoni ono što mi se ne sviđa, toliko su nebitne sitnice da se samo mogu zapitati zašto ovako nisu radili od samog početka serije.

I konačno za ovakav kraj koji će mnoge razočarati, a mene je oduševio, trebalo je ili biti nevjerojatno hrabar ili se uspaničiti.
Sredine nema, a vi birajte je li pisac heroj ili kukavica.

Naime, nakon napalma kojim je sredio Brinske lovce Discovery se drznuo ne baciti još i atomsku bombu.
Za one koji ne znaju, više je ljudi ubijeno u bombardiranju Tokija napalmom nego od atomskih na dva mjesta.
Ali to se ne uči u školi. Umjesto toga u školi se uče masovni ubojice te se o njima snimaju i oskarovski filmovi.

Sad kad sam sve ovo istipkao pitam se zašto sam. Ali kad već jesam, nek ostane.

Sezone 1-4 - preskočuše
Short Trek i sezona 5 - mastwoč
Na vrh
Dogen View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dogen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 15:57
Grozna serija.
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Lipanj/Jun.2024 u 17:19
Pljuvaci,dosta je bilo.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2024 u 11:13
I, zavrsi se ovo mucenje.. Ne mogu bas nista pozitivno da napisem o ovoj seriji. Negativnih stvari gomila al' izdvojicu dve koje su mi bas smetale...

Veciti mrak - polumrak. I u tom mraku forsiraju plavu i narandzastu boju. I to bas dolazi do izrazaja u Diskaveriju, pogotovo na komandnom mostu. He, putuju svemirom a stede struju?! Mogli su makar neki dizel agregat da kupe da im brekce tamo. ;)

Konstantno saputanje. Pogotovo glavna glumica. Od samog pocetka serije, pet sezona.. ona ne moze da izgovori dve reci normalnim glasom... 

Znaci svaka epizoda, mrak - saputanje, mrak - saputanje... Nikako mi nije jasan razlog zbog cega su tako snimali ali da me je to nerviralo.. jeste. 

Od svih Star Trekova, ova je bila najgora serija. Ocena 3. 

Na vrh
pačeden View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj pačeden Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2024 u 09:50
Najslabša Star Trek serija
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,229 sekundi.