Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Star Trek: Discovery (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=86713
Datum ispisa: 22.Listopad/Oct.2020 u 19:22
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com


Tema: Star Trek: Discovery (2017)
Objavio: osman2510
Tema: Star Trek: Discovery (2017)
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2017 u 08:20
konačno!Odgovori:
Objavio: LesaRad
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2017 u 12:10

Samo cu pejstovati svoj komentar na IMDB-u.

7 out of 9 people found the following review useful:
http://www.imdb.com/user/ur72012150/" rel="nofollow -

Discowhat?


Author:  http://www.imdb.com/user/ur72012150/" rel="nofollow - lesalabs
30 September 2017

Lol, I know this is not a theme for The Orville but that's what you should watch instead of this anti-Star Trek... thingy. The Orville is incomparable more Star Trek than this "Star Trek". This is a laser show for kids. And people are wrong when they compare this with Star Wars. It's an insult for the later. At least SW was the first of it's kind. I hope this mindless space shooting will be last of it's kind in the Star Trek universe. Let the black holes be with you!Objavio: zokipop
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2017 u 23:44
Posle tri odgledane epizode , za sad ni blizu ranijim serijalima Star Trek. Mozda su moja ocekivanja bila prevelika od novog serijala, al za sad ovo je po meni lose. Od mene preporuka The Orvil. Nije pod slavnim nazivom "Star Trek" ali je bas to sto me podeca na njih.


Objavio: osman2510
Datum objave: 04.Listopad/Oct.2017 u 08:32
pa, ja posle 3 odgledane epizode mogu reći da je veoma zanimljivo i inovativno. vremenom su te serije postale malo monotone, odnosno išle su na isti kalup. znači, svidelo se nekom ili ne, star trek se u neku ruku morao pomalo distancirati od tzv. formi i pravila. poput muzike. zar mora uvek prvo biti strofa, refren, strofa, refren, solaža... itd. sranja. muzika je otišla astronomski napred, u prvom smislu elektronska. pa, zašto ne bi tako bilo i sa star trekom. znam, mnogi kukaju zbog toga što se ne nastavlja na voyager u 24. stoljeću, ali uz nove tehnologije, poimanje sadašnjosti i budućnosti, mislim da je ovo pravi izbor za početak nove ere star trek serija, gdje će se mnoge stvari otkriti, a koje su bile malo nejasne ili pod plaštom neke tajne. jer ruku na srce, mnoge od klasičnih serija, pa i nove generacije danas izgledaju besmisleno i glupo, i naravno nerealno. tako da sam za sada prilično zadovoljan sa načinom, pristupom i izvedbom nove serije, koja je "bar" malo drugačija od svih ostalih. jedino što me u početku još malo muči je taj feministički pristup, bar u prve dve epizode, gde su žene jake, hrabre i odvažne, dok su muškarci kukavice i šonje. nadam se da će se to malo promijeniti. nisam šovinista, ali to mi je na prvu djelovalo malo previše naglašeno, kao da je to bio jedan od primarnih ciljeva da se žene stave u prvi plan. OK, glavna uloga je žena, hrabra, jaka i odvažna, ali ne moraju sve žene biti takve, zato mi se i svidela cimerka u 3. delu... kako god, sve u svemu mislim da bar za sada zaslužuje tu ocenu 8/10, koja joj je data. a vreme će pokazati u kom pravcu će duga iščekivana i meni omiljena serija (a inače nisam ljubitelj serija, osim SF-a) ići.

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: LesaRad
Datum objave: 07.Listopad/Oct.2017 u 02:09

To ti je Michelle Obama u svemiru :P 
Politicka korektnost dolazi po svoje svuda i po svakog.

Mozda bih i ja gledao kao razbibrigu da nije zloupotrebljeno ime. Ali ovo blage veze stim nema.

Star Trek je o moralu i etici, otkrivanju novih svetova, vaspostavljanju mira i saradnje...
Ne o supremaciji jednog.

Ako se svet toliko srozao da je to postalo besmisleno i glupo onda u redu, i ne bi bilo neko iznenadjenje.
Ali mislim da nije bas tako i da ovo nece ugledati drugu sezonu. Mojih pet centi. 
Dinara, kuna, evra, dolara, leka, florina, pezosa i bangladeskih taka. I parce bitcoina.

Od naucne potke ni pomena. 
Letalna doza radiacije je 20 sekundi, ali ona ce se vratiti za 19 u avanturi bez ikakvog ociglednog benefita. 
A za 19 nece primiti 95% letalne radijacije? OMG!
Ali zasto konsultovati strucnjaka kad je ovako jeftinije. 
I prodje i vise od 20 sekundi, ona se vraca sa par opekotina koje prodju za 5 minuta.
Od Sci-Fi ostao je samo Fi, i to prilicno glup Fi.

Nije problem evolucija strukture nego devolucija ideje.

Poenta: ovo Star Trek nije.Objavio: titlovi.com
Datum objave: 08.Listopad/Oct.2017 u 19:26
Prijevode za 1 sezonu najavio je zkarlov ⚡️


Objavio: Platan
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2017 u 20:04
Sve jasno, hvala.


Objavio: new1
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2017 u 20:22
Moram il' ću pući. Eto kad su ga zamolili, a lijepo su ga mogli natjerati da napiše recenziju serijala koji je u njegovo vrijeme, vrijeme pisanja recenzije, imao svih... samo trenutak, da, jednu epizodu. Voila. ako ste poslije ove recenzije još mazohistički spremni na žrtvu, svoju, gledanja ovog jedno-epizodnog serijala koji nosi naslov dične serije, serijala... ček, onaj Deep Space 9, to je isto Star Trek? Ili, možda nije? Je? Ajd neka. Neka mu bude, mada nije u duhu onoga o čemu recezent lamentira i tvrdi da je esencija serijala... Star Trek, i zato povičimo svi skupa ovdje: Uaaaa! Buuu! Specijalno se očekuje da najglasniji budu oni koji uopće i nisu pogledali ovu novu seriju, ali, dovoljno im je da znaju kako je glavna glumica... čudnog imena i prezimena, nazovimo je Saša, jer tako se zvala u Walking Dead-sima, Amerikanka bez pameti koja juri u boj nebil' je satralo, al' jbga, jok. Neeeeće. Dakle, toliko o komentaru na ovu recenziju, a ista je dokaz kako danas svatko ima pravo napisati što god želi i ostati živ. Moja recenzija, koju potpisuje polugluha i poluslijepa osoba, ja, bila bi u tonu vizualnih efekata, koji su osvježenje od same špice. U tonu očovječanja lika pripadnika svemirske flote, eto ona pokazuje ljudskost time što griješi, do sad nitko od tih "federalaca" nije griješio, još od Kirka svi su tako-božanski-nepogrešivi... sve kriminalne radnje su rezervirane za one, tamo neke, recimo ne-arijevce ili ako će vam biti bliže pojmovno: Balkance. Teško je uskladiti tehničku scenu koja vremenski pripada vremenu odmah poslije Enterpriza, jer bi nam ta djelovala smiješno, no evo, uz malo kompromisa imamo spoj tehničkog iz Zvjezdanih I generacije i današnjeg poimanja tehnoloških "čudesa" koja bi se trebala naći u Discoveryu. Imamo i roba. Pravog pravcatog roba koji se koristi za iskrivljavanje prostor-vrijeme dimenzije, i mada federalci nemaju plaću, ovog roba plaćaju nekakvim sporama... ne bih baš preduboko. Ukratko: u Discoveryju su predstavljeni ljudi tog vremena, sa manama i vrlinama. U duhu space opere, ima tu i heroizma, potlačenih i idolopoklonika, rat je očigledno ubrzao neke eksperimente međuzvjezdanih putovanja o kojima do sada nismo imali saznanja barem ne u Star Treku, izuzmemo li serijal Dine koji je provalio ovu foru... svakako me zanima razvoj događaja, mada mi zapravo znamo što je bilo. I eto to je moj osvrt. Kom' krivo, kom' pravo.


Objavio: administrator
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2017 u 21:38
Ja osobno nisam gledao Star Trek Discovery no dovoljo je reći da sam uzeo pretplatu na pickbox prošle godine samo zato što su u ponudi imali Star Trek The Next Generation. Znači može se reći da sam onako fan serijala od The Next Generation pa na dalje. Kada kažem fan mislim gledao sam sigurno sve epizode i više puta ali nikako nisam za diskusije što pripada kojem timelinu, .... osim ako je u pitanju sedma od devet ili seven of mine :-) Ono što se meni čini jest čitajući o ovim novim serijalima ili bolje reći epizodama jest to da je federacija neki zloćo. To ni meni nema smisla obzirom da se u cijelom serijalu Star Trek zasniva na nekom visokom moralu, etici .... (za Kirka nemam pojma) Ako se dobro sječam i Star Trek Enterprise je isto zasnivan na istim principima, načelima. Zato mi je jako teško misliti o Star Trek-u u nekom drugačijem svijetlu. Što bi pobogu Picard rekao ili kapetanica ili Sisko ? No bilo kako bilo sigurno ću ih pogledati kada za to dođe vrijeme.


Objavio: baranyay-joseph
Datum objave: 12.Listopad/Oct.2017 u 22:16
Također pratim serijal od početaka, treba proć više epizoda da se čovjek navikne kao i Deep Space 9, a poslije i Enterprise. A nakon pogledanog pilota "The Orville" i onog američkog pokušaja humora, pogotovo Seth MacFarlane, dokaz da je ovo stoljeće uzdizanja lakrdijaša,priljepaka i debila. Ne bi me natjero poslije pilota pogledat novu epizodu, sve i da mi glavu skinu, Seth MacFarlane, pun je humora ko drek vitamina.


Objavio: osman2510
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2017 u 09:13
"Sem ako ste iz nekog razloga temeljito promenili svoje viđenje sveta" izgleda da si me našao. Što se tiče tih tzv zapovjedi, donekle si u pravu. to je propaganda, protiv koje produkcija možda i ne može puno učiniti, ali to nije sama srž serije. Ona je daleko više od toga. Bojim se da je možda prerano reći, ali čini mi se da će ovo biti jedna, od neajboljih Star Trek serija, a to kaže neko koji je trekie od djetinsta i pogledao svaku epizodu, filmove, pa i nezavisne i više puta.. Možda nisam promijenio viđenje, samo možda vidim širu sliku. Rata u Star Trek-u je uvijek bilo i biće i ne vidim razlog zašto tolika pompa oko toga. Rat protiv Klingonaca je povijesna činjenica Star Treka, samo što to nikada nije prikazano i to ne način da su svi (pa skoro) članovi posade nedodirljivi i besmrtni, a pokazuju se čak i mrtvi i "obuzmu te osjećaji i nostalgija za njima", izvlače se iz svih nemogućih situcija, a dok drugi pripadnici flote i drugih brodova ginu. no, ovdje iz ne tako nemogućih i teških situacija ne završava uvijek "happy end-om". A poređenje sa tim orvilom, je za mene kao trekija u najmanju ruku uvreda, jer koliko poznajen Seth Mek-prdca, on je uvijek samo za neke sprdačine od filmova, a ne za neku ozbiljnu seriju. Kad je to rečeno, iako su mi se mnogo svidjele stare serije, pun mi je k... glupog filozofiranja, glupih šala, klišeja vokabulara, loše glume, jeftine produkcije.... i pogotovo loše interpretacije poznate parole: "Boldly go where no one (man, vremneom je i to promijenjeno) has gone before". Šta to uopšte znači? Da li bavljenje nekim filozofslim, teološkim pitanjima za koje nikada nećete naći odgovor, ili samouvjerenost kapetana (-ice) i njihova obiteljska, slijepa privrženost. pobogu, pa to su oficiri zvjezdane flote, a ona prije svega barem hirarijski funkcioniše kao vojska, a ona je uvijek prva imala i imat će pravo na korištenje znastvenih otkrića. ok, razumijem "human relations", ali redovno kršenje vrhovnih zapovjedi u smislu neke tzv humanosti, pravednosti i ko više zna čega, ne završava u većini slučajava tako "happy" i za takve stari treba odgovarati. ali ne, takvi glavi likovi uvijek završavaju kao heroji, jer uvijek imaju sreće i izvuku sretan kraj. ma, dosta mi "hranjenja" jednim te istim sra...ma. želim ja konačno nešto, novo, svježe i naravno mnogo više znanosti od fikcije. Iako nekom isprva ne izgleda tako je daleko realnije od poznatih star trek bajki. i žao mi je što gospon koji je napisao ovu recenziju ne misli tako i još kaže: "Igra manjeg uma." mogu ti samo reći da ti pojma nemaš. da, igra manjeg uma za one koji gledaju seriju površno i kače se samo za neke gore već pomenute stvari, ali ne vide širu sliku. ovo je serija u kojoj zapravo vidiš onoliko koliko uma imaš. dakle, što više poznaješ pozadinu i porijeklo nekih stvari i ideja, pa toliko ćeš i razumjeti. i da, ovo je tajni, strogo povjerljivi brod, koji radi sa daleko veće razine od osnovnih propisanih standarda i načela zvjezdane flote. klingonci nikada nisu ušli u u federaciju, osim pojedinca kojeg su "razmazili" ljudi. oni su ratnici i ako je itko imao već gnjev prema njima, bio je to J.T. Kirk, i to s opravdanim razlogom. čak i u serijalima nakon klasične serije njihova priroda, narav, običaji... način života je površno odrađen. ova serija ima daleko veću dubinu i način gledanja na stvari osim dosadašnje "crno-bijele slike", koju nažalost većina ovdje vidi.


Objavio: matz_hr
Datum objave: 13.Listopad/Oct.2017 u 21:15
....ako ništa drugo, u usporedbi s prijašnjim serijalima, koji su imali(vjerojatno zbog televizije) neku "zabranu" prikazivanja smrti, ova "inačica" STAR TREK prelazi i tu granicu i postaje nekako realističnija (ako takvo što uopće možemo reći za SF seriju). Ugl, zanimljiva sezona za sve trekkije :)


Objavio: nebojsa-dokic
Datum objave: 14.Listopad/Oct.2017 u 02:41
Ja bi se složio sa Osmanom. Mislim da je ova serija u mnogim segmentima "realističnija" od originala. Baš zbog one iz narodne pesme "biju Srbi ali biju i Turci". Biju i jedni i drugi i jedni i drugi su i glupi i pametni. Niko nije nepogrešiv. I zaista, ne završava se sve sa happy endom. U odnosu na more naučno fantastičnih serija koje trenutno idu ova je jedna od onih koje bar meni najmanje vređaju inteligenciju. Doduše o ukusima ne treba raspravljati.


Objavio: monsep1234
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2017 u 11:11
odgledao sam par epizoda,može da prođe


Objavio: stroma
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2017 u 13:45
Nije lose, bez dugih dijaloga i sa malo vise akcije, moderni star trek, meni je OK


Objavio: goxxy
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2017 u 16:49
Pocetak pomalo traljav, klingonci i sve oko njih presareno, od trece epizode pa nadalje veoma dobro, cudno, Manjak federacijskih moralnih normi kod posade je dobrodoslo osvezenje (nije extremno). Vredi pogledati.


Objavio: Platan
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2017 u 23:59
Kako serija odmiče, pokazuje sav svoj potencijal. Posle šeste epizode, odlično. Nemojmo prilikom komentarisanja zaboraviti da se radnja dešava pre Kirka, Spoka i družine.


Objavio: osman2510
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2017 u 09:10
Originalno postovano od strane Platan Platan piše:

Kako serija odmiče, pokazuje sav svoj potencijal. Posle šeste epizode, odlično. Nemojmo prilikom komentarisanja zaboraviti da se radnja dešava pre Kirka, Spoka i družine.


LOLLOLLOL

Prije bih rekao da kako serija odmiče postavlja se pitanje: Zaslužuju li dosadašnje serije naslov Star Trek. Možda je realniji naziv ST Revelation, jer su dosadašnje serije pomalo pokazivale samo jednu stranu medalje, a drugu malo skrivale, tj prikazivale malo krivu sliku stvarnosti. Kada malo bolje razmislim, malo licemjerno, zar ne? Ovdje se iznosi i sav "prljavi veš", a ne samo ono lijepo i upakovano. Pođite od svake dosadašnje poznate specije (većinom humanovida). Prikazani su samo površno, odnosno samo onakvi za što se izdaju, a ne onakvi kakvi oni zapravo jesu. No, svako od nas ima i onu mračnu stranu. Pratim na mrežama, serija se uspoređuje sa onom "mirror" verzijom STO-a. Vrijeme u koje se je smještrena radnja nije nimalo idilično nitii savršeno. Razlika je samo 10 godina, ali Enterprise je Constitution klasa i to samo jedan od niza (serije) takvih znanstveno-istraživačkih brodova "puštenih u promet". Za razliku od Discovery-ja, koji je jedinstven i u biti u tehnološkom smislu daleko napredniji i prvenstveno ratni brod. Dakle, koristi svu dostupnu tehnologiju. Tehnologija koju mi danas koristimo postojala je možda čak i prije 50 godina, samo što nije bila za javnu uporabu. Isto tako, ovdje je federacija još u povojima. Također, mnogi seriju upoređuju sa originalnom serijom i kažu da se iskrivljuju neke, tako reći, svetinje Star Treka. Ali da li je u stvari i bilo sve tako lijepo, sveto i bajkovito kako se predstavljalo? Reći ću samo takvima: Ne budite djetinjasti i odrastite već jednom! Percepcija djeteta prije i poslije puberteta nije istaWink
Djeco, djed mraz ne postoji, niti živi na Sjevernom polu, ne djeli poklone dobroj djeci... etc.Tongue-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Platan
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2017 u 17:23
Posle ponovnog čitanja recenzije, primetio sam da je zamoljeni recenzent LesaRad napisao katastrofalno lošu recenziju, bez razumevanja niti jednog jedinog aspekta serijala. Kako "recenzenti" ne shvataju da moraju verno i objektivno da prenesu viđeno, a tek potom da daju svoj sud. Ja pojma nemam kuju je seriju gledao recenzent. Star Trek: Discovery, nije sigurno. Učite od Osmana.


Objavio: gavranpero
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2017 u 20:09
Novi Star Trek nije ništa drugo već sapunica medju zvjezdama. Plitka, bez ideja sa kojima bi zaintrigirale maštu, svela se samo na preklapanja Klingonaca, a takodje i posade Discovery-ja. Star Trek koji sam volio gledati se bavio istraživanjem novih svjetova, fenomena i imao je super ideja, kad već nije bio potkovan vizuelnim efektima kao ovaj današnji.
Toliko nelogičnih stvari, da ne zaslužuje da se zove SF, već samo F.
Recenzija je na mjestu, ali svako ima svoje mišljenje.


Objavio: Platan
Datum objave: 02.Studeni/Nov.2017 u 22:10
Problem je što ovaj serijal nije baš tako jednostavan. 


Objavio: gavranpero
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2017 u 00:10
Nije jednostavan, već prejednostavan. Kako bi zaboga zaintrigirao masu budućih Startrek(ovaca), ako ga ne razumiju ? Mislim, niko se i ne trudi da objasni nelogičnosti u samom serijalu, već se samo piše o tome kako je dobar i bolji od starih ST-a? Šta je tu dobro ? Jel' to što ne znate objasniti vredjanje inteligencije nelogičnim dešavanjima gledaocima koji ipak hoće nešto više od sapunice ?


Objavio: osman2510
Datum objave: 03.Studeni/Nov.2017 u 09:04
Ako nešto ne razumiješ, ne mora značiti da je nelogično. Šta te konkretno interesuje? Ništa tu nije manje objašnjeno od prijašnjih serijala, koji takođe imaju nelogičnih stvari. Po meni daleko više. Ovo je utemeljeno na nekim novim naučnim teorijama. Poznavanje, razumijevanje i poimanje svemira u stvari je daleko manje i mnogo drugačije nego što se to uči u školi. Vremenom će se neke tako reći "temeljne činjenice" o poznavanju svemira promjeniti. U biti on nije ništa drugo do jednog konstantno rastućeg i razvijajućeg stvorenja, a to što još naš um ne može dokučiti "Šta je bilo i koje je vrijeme, prije vremena?" odnosno da je postojalo i da i dalje postoji nešto prije tzv. Big Benga za kojeg se svi vežemo da je to početak "svega". Naravno, u ovom načinu prikazivanja se ne objašnjava sve odmah, već se priča polako odmotava. To se dobro može vidjeti u uvodnim špicama, gdje se pokazuju radnje koje su bile u prijašnjim epizodama, a koje su bitne za nastavak te epizode. Što se tiče istraživanja novih svjetova toga ima i biće još više i ovdje, uporedo sa ratnim stanjem. Naravno, djeluje u vidu sapunice, jer se radnja konstantno nastavlja, a ne baš uvijek kao svaka epizoda za sebe.
Pitaću vas samo jedno: " Da li stvarno 100% vjerujete da se Zemlja okreće oko svoje ose i oko Sunca?" Ja u to još odavno ne vjerujem.
Mislim, da li ste bili u svemiru pa da to ačno možete da tvrdite? A sve i da jeste, opet ne možete biti 100% sigurni da vas pogled ne vara.
Nadam se da će biti još interesovanja za serijal, tako da će se krenuti dalje u vremenu, no ovo je tako reći još uvijek samo odskočna daska za to. Način prikazivanja jeste drugačiji, ali  na tome radi mnogo istih ljudi koji su radili i druge serijale. Kako god, kome se ne sviđa, može uvijek iznova gledati stare serijale, a ovaj ih sigurno neće upropastiti, već samo može da ih unaprijedi. Imaju sada čak i amaterski, veoma autentično urađeni, rebooti starih serija, pa eto uživajte malo i u tome.

U svakom slučaju, još ću samo reći da u potpunosti razumijem zašto se mnogima ne dopada ova serija, jer kada čovjek navikne na nešto, teško mu se naviknuti na nešto novo i drugačije, niti da usvajati nova saznanja. Umjesto toga i dalje ostaje u svojoj udobnoj ljušturi. Vidio sam to često u životu, pa ponekad čak i kod sebe. Ali, priznali to ili ne, to je većinom odlika starih ljudih. Mislim da ovdje ipak treba malo izaći iz kutije i posmatrati širu sliku svega, a to je da "Star Trek" treba da kako pored starih Trekija, da živi i od novih. Inače, ova serija može lako otići u zaborav i postati "nešto što su gledele naše bake i deke".


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: sekula74
Datum objave: 06.Studeni/Nov.2017 u 18:03
Odlična, prava SF serija


Objavio: puppet_master
Datum objave: 11.Studeni/Nov.2017 u 16:07
Svakako ste me zaintrigirali, taman ću da sačekam još sutradan, kada valjda izlazi poslednja epizoda polusezone (kakogod se to sada već zvalo), nastavlja se ostatak sezone od januara, pa taman da odgledam ovih 9 u komadu.  Hvala. Smile


Objavio: LesaRad
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2017 u 08:14

Pošto sam tek sada provalio ovu temu (verovali ili ne), da kažem par, obećavam, kratkih reči. 

Apsolutno prihvatam svako mišljenje. Ono što ne mogu da prihvatim je ordinarna laž i iskrivljenje notornih činjenica.

1. Recenzija je pisana 12.10. kada je već bila izašla ČETVRTA epizoda 8.10. Pošto sam u drugim temama primetio da je autor laži da je izašla samo JEDNA epizoda, sklon i nekim drugim lažima i uvredama, kao i da je slučajno prevodlilac tj. prilagodjavač prevoda ove serije, reći ću samo jedno: gospodine, kako vas nije sramota? Od pre par dana, a pogotovo sad, ne smatram vas validnim sagovornikom.

2. Što se "kastrofalno loše" recenzije tiče i da je serija bolja posle ŠESTE epizode, taj komentar je postavljen POSLE ŠESTE epizode, period između četvrte i sedme recenzija fizički ne može da obuhvata. Ne znam da li je ovaj previd nameran ili slučajan. 
(Ovo ne znači da sam zbog dve epizode promenio mišljenje, da budemo vrlo načisto.)

Pošto sam obećao kratko, ne bih ulazio u produbljenje recenzije i komentara.Objavio: Platan
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2017 u 22:30
Još kraće. Kome se sviđa neka gleda, kome se ne sviđa, neka ne gleda, a ne da danima komentariše.


Objavio: Platan
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2017 u 00:37
Problem "pogona" će se sigurno rešiti u narednim epizodama. Već se nagoveštava da nije baš idealan. Slažem se da oni koji nisu razumeli na pravi način prethodne Star Trek serijale, ne razumeju ni ovaj. Otuda jedini argument je plasiran kroz oskudni vokabular "ovo je smeće". Ali pravi ljubitelj Star Trek serijala, ovo jednostavno treba da zanemari.


Objavio: Platan
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2017 u 15:08
Za prave fanove Star Treka ovo je nešto što se ne sme propustiti, jer ovo je ono što prethodi Kirku, Spoku i svemu što smo sa uživanjem gledali. Neće vas baš sve epizode oboriti s nogu, ali ako ste fan Star Treka, onda ste fan. 
Ako pogledate i The Orville, nemojte praviti grešku i upoređivati sa Star Trekom. Orville je samo zanimljiva zabava i odlična parodija sa dobrim ukusom i vidljivim poštovanjem prema SF žanru.


Objavio: osman2510
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 16:47
Molim admine da mi pobliže objasne zašto je moj post obrisan?
Ako ćemo pošteno, ima mnogo drugih postova, pogotovo u ovoj temi,
koje bi trebalo izbrisati, pa ipak to nisu.
Iskreno, ne znam šta sam tolko pogrešio u (ne)poštivanju bubba ovog sajta.

P.S.

I da molio bih barem da mi ga u PM-u vratite,
jer ga nemam napismeno, a volio bih to,
obzirom da mi je pisanje istog uzelo podosta vremena.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Kneginja
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 17:16
Originalno postovano od strane osman2510 osman2510 piše:

Molim admine da mi pobliže objasne zašto je moj post obrisan?
Ako ćemo pošteno, ima mnogo drugih postova, pogotovo u ovoj temi,
koje bi trebalo izbrisati, pa ipak to nisu.
Iskreno, ne znam šta sam tolko pogrešio u (ne)poštivanju bubba ovog sajta.

P.S.

I da molio bih barem da mi ga u PM-u vratite,
jer ga nemam napismeno, a volio bih to,
obzirom da mi je pisanje istog uzelo podosta vremena.Ne znam tko je obrisao, srecom svaki post mi stize na email, imas ga sada u PP
i slobodno ga postuj.

Nadam se da ce polemika biti pristojna sa uvazavanjem drugacijih misljenja, 
no ne bude li tako, brisacemo sve. Valjda smo svi odrasli i znamo se ponasati,
anonimnost nije izgovor za ruzno ponasanje.


-------------

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.


Objavio: iromafia111
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 20:17
Nakon ove, slijedi čišćenje teme https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=86713&title=star-trek-discovery-2017" rel="nofollow - Star Trek: Discovery (2017) . Završetak radova planiran je sredinom 2018.


-------------


Objavio: osman2510
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 20:21
Da li se meni samo čini ili je ovde komentara sve manje i manje?

Moram i da se zahvalim na novi epitet "Nasilka", jer koliko znam,
nisam ti ja neki sileđija niti sam ikog vređao, barem ne u ovim komentarima,
kako na recenziju, tako i na temu.

Elem,

što se tiče postovanja, obrisanog mi komentara,
rado bih to ponovo učinio, uz potvrdu, dozvolu 2 administratora
ili da mu to, kao i svakom drugom zainteresovanom,
šaljem u PM-u.
(nemoj sada da i ovo neko pogrešno shvati kao uvredu) 

P.S.

Obzirom da već imam pismenu dozvolu od Kneginje,
rado bih hteo i da se javi Admin(-stratorka), koji ili koja
mi je to izbrisao/la, uz barem neko objašnjenje.

Unapred hvala! (pa makar i ne dobio dozovolu i obrazloženje) -------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: osman2510
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 21:16
Pa sada, ako sam dobro primetio,
(priznajem slabo se služim pretragom sajta),
dotična recenzija je izbrisna,
tako da više nema potrebe 
za bilo kakvim komentarom, primedbom,
niti bilo kakvom izlaganju,
po pitanju teme ili članka ili recenzije
na seriju Star Trek: Discovery.

Osim, ako to neko još uvek ima želju,
a tu prvenstveno mislim na recenzenta 
sada više nepostojeće recenzije,
da bilo njemu ili bilo kom drugom 
fino i kulturno pojasnim:
Šta je to ustvari recenzija?
i Kakve je to sve greške recenzent napravio?,
kako se ubuduće takve greške ne bi ponavljale,
odnosno kao kratka uputa kako treba da se radi,
a i kako ne treba da se radi bilo kakva recenzija.

L.P.

i toliko na ovu temu, 
članak i recenziju od mene.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: administrator
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 22:23
Mislim da i ja imam potrebu nešto napisati u ovoj temi. Samo da napomenem da ovo pišem dok na HRT-u 3 ide epizoda iz serijala Deep Space Nice.
Sječam se i sam da mi je to prije tj u samom početku bilo bez veze no kasnije sam se navikao tj zavolio taj serijal. Da mi je ntko rekao da tu nema zvjezdanih staza
mislim da ne bih propustio nešto što mi je važno za život no opet smatram da bi mi kao serija falile.

Ono što želim reći ajmo se više ne baviti ovime na dosadašnji načim. Nekoms se serija sviđja nekome ne. Netko če ju na temelju nečijeg komentara ići pogledati netko neće.
Netko se uopće na ovo neće osvrtati.

Isto tako ako se idemo svađati ajmo se onda svađati oko "važnih" događaja, povjesnih činjenica ili eventualno nogometnih klubova.
Pa ljudi da ovo netko ćita s nekog poznatijeg portala iz bivše juge smijali bi nam se. Pa mi se ne svađamo o partizanima i ustašama tko je bolji u nogometu crvena zvezda ili partizan ili možda hajduk ili dinamo.

Mislim ljudi ako se već svađamo idemo to raditi da nam se ljudi okolo ne smiju :-) :-)
Ako u svim ovim silnim komentarima nismo mogli pročitati razloge za i razloge protiv onda ih vjerovatno nežmo moći naći da ih bude još 1000 x.
Zato vas molim da tu stanemo .....


Objavio: LesaRad
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 22:41

Jao, zaboga miloga. Ne, osmane, nije izbrisana, jer niko nije toliko nekorektan da ponisti neciji trud, koji je sam trazio. Nadam se da i nece. Dobro je da kazes da je jedina svrha tvojih kilometarskih maltretiranja bilo brisanje necega samo zato sto se tebi ne svidja. 
Ne, ne zelim da mi objasnis sta je recenzija.

Apropo ciscenja teme, nije to lose, jedino sto postoji problem da ce uvek neko smatrati da je obrisano ono sto ne treba, i obrnuto. I molim vas, nemojte sad uvesti pravilo da se mora podnositi pisana molba u tri primerka, overena u sudu, da bi se postavilo par reci. Pustite nas da pricamo, dosadno je. I da ne bude tema: svidja, ne svidja, svidja, ne svidja, svidja, ne svidja...

Objavio: administrator
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 22:55
Naravno da neće biti obrisano. Ako netko misli da može ili treba napisati recenziju cijele sezone može to slobodno uraditi :-)

Nije ti loša ideja s ovime u tri primjerka, ali ne smiješ zaboraviti da treba dodati i mjenicu ili ti zadužnicu :-) 

Ja sam za diskusiju dok god nije spuštena na osobni nivo mislim vrijeđanje ili omalovažavanje tuđeg ukusa ....


Objavio: osman2510
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 23:22
Ops, my bad! ispričavam se, za razliku od dotičnog, kao i za novi komentar.
Jer sam si to tražio. (prvo odbio, pa onda kažeš da ne treba pismena molba u 3 primerka, niti braniš da komentarem. Takođe, post nema veze sa sviđenjem ili ne sviđanjem,
već, kako ti voliš reći, činjenicama, bilo argumentiranim ili provjerljivim.
Samo da ga malo doteram, odnosno doteram u prvobitno stanje i otklonim eventualne neke pravopisne greške, koliko je to moguće, jer iskreno i nemam više neke volje za to,
iz razloga što se bojim da je sve što bi čovek ovde nekom napisao s iskrenom i dobrom nemerom,
nažalost, ipak bilo uzaludno.UnhappyStern Smile

_____________________________________________________________________________________

Originalno postovano od strane LesaRad LesaRad napisao (nebitno kome, čisto kao uvod):


Komentarisaću decenijama, i ti tu ništa ne možeš. Zapušavaj usta svojim roditeljima, a svaki put kad slažeš, znaće se.

Dakle, šta god da je već izrečeno (napisano),
ipak se seriji pridaje veliki značaj, 
možda čak i veći nego što sam očekivao. 

Elem, 

evo nas opet na pravom mestu,
pa eto g. Recenzentu,
samo da nastavim započeto,
jer kako si i sam rekao: 
Ovo je mesto za prepucavanje!

Pa, kako stara kaže:
Ako neće brdo Muhamedu (a.s.), onda će Muhamed (a.s.) brdu.

Ovom prilikom prvo želim da te "prosvetlim" po pitanju značenja pojma recenzije uopšte,
a zatim, želim i da revidiram i ukažem na greške koje si sam počinio pisavši je.

Da ne bih sam objašnjavao značenje pojma recenzije,
proslijediću samo informativni https://hr.wikipedia.org/wiki/Recenzija" rel="nofollow - link ,
a zatim u kratkim crtama ukazati na samo neke greške u recenziji.

1. Recenzija (prikaz, ocjena, engl. critical review) jedan od glavnih oblika obavještavanja o sadržaju dokumenta; kritičko zauzimanje stava prema nekom dokumentu; za recenziju je karakteristično da bezuvjetno ne teži da prikaže sve važne sadržaje dokumenta (ali neke treba) i za nju nije obavezno da bude kratka.

- dakle treba da se detaljno osvrne na sve relevantne činjenice. 
Umesto toga, ovde se odmah skreće iz jedne krajnosti u drugu: 

"Kada sam zamoljen da napišem recenziju za ovu seriju, koja je tek počela da se prikazuje, istog trenutka sam pomislio da odbijem. Ista bi podrazumevala realan materijal za analizu. Trenutak kasnije, shvatio sam da ne postoji ništa zahvalnije za analizu i recenziju. Igra manjeg uma. "

-prvo priznaje da treba realan materijal za analizu, a onda odmah zatim (bez izlaganja činjenica, bilo proverljivih ili argumetiranih, (kakve god ne bi škodile) donosi se sud, i to zahvalno tvrdi: "Igra manjeg uma! (na ovo ću još da se svrnem u nastavku)

2. Šta je potrebno za dobru recenziju?
Odgovornost. Dobar ocjenjivač ima jasan osjećaj odgovornosti prema svojim kolegama i stoga nastoji ocjenu napraviti na vrijeme, pošteno i najbolje što može. Ostaviti svoj dojam za sebe, posvetiti se realnoj i objektivnoj ocjeni. Kvaliteta ocjene znanstvenog članka određena je razinom opće ocjenjivačeve odgovornosti prema poslu kojim se bavi.

Poznavanje literature. Ocjenjivač treba dobro poznavati odgovarajuću literaturu i biti sposoban primijeniti opća znanstveno-istraživačka načela na dani problem. Dobar ocjenjivač umije smjestiti članak u kontekst prethodnih radova iz toga područja, prepoznati ograničenja i slabosti određenog pristupa problemu, te razumjeti na koji način zaključci članka mogu utjecati na kliničku praksu . Ocjenjivač bi također trebao poznavati upute za autore časopisa za koji ocjenjuje članke.

- ne bih sve da boldujem, ali čini mi se da si i ovde (u najmanju ruku u svemu) debelo podbacio. Umesto da si odgovoran i da se objektivno odnosiš prema temi recenzije, ti odmah priznaješ da si subjektvan i umesto da ostaviš svoj dojam za sebe, ti kasnije i ističeš svoj komentar na tom famoznom IMDB-u, pokušavaš da nateraš prevodioca na priznanje da radi nešto što mu se ne sviđa, namećeš svoj stav i vređaš sve one koji se sa tobom ne slažu.

- kažeš da poznaješ literaturu: "Pošteno je da naglasim da je ovo kratko pisanije donekle subjektivno, i od strane nekoga ko serijal pod ovim imenom prati od samog pocetka. " ali ni to ne potkrepljuješ argumentima, već  nastavljaš sa donošenje novog suda: "Star Trek: Discovery je plitka akciona serija koju ne krasi nijedan element serijala, čije ime preuzima i želi da nosi. Jedina sličnost je nominalna.", umesto da ostaneš neutralan, a sud ostaviš ili za kraj, ali najbolje samim čitateljima recenzije. 

-evo i male upute:

Ako već ceniš IMDb i promovišeš sebe u tome, onda si trebao kao prvo navesti da su utisci i komentari veoma oprečni i da se kreću od minimalnih do maksimalnih ocena. 

Pa, lepo navedeš neke od njih. Pozitivne i negativne, te da izvršiš disjungciju istih. 

Opet napominjem: Ne donositi nikakav lični (osobni) sud!

-zatim donosiš netačne podtke (činjenice):

"Nećete se baviti pitanjima morala i etike, logikom, otkrićem novih svetova i problemima njihovih začudnih stanovnika i komunikaciji sa njima. Nećete morati ni da razmišljate ni o čemu, sem o tome ko će pobediti u ratu."

-od prve epizode, glavni lik vodi unutrašnju borbu sa samom sobom, po pitanju morala i etike, te pokušava da učini pravu stvar u datom momentu, otkriva iskonski brod Klingonaca i nehotice ubija jednog od njih i dolazi u interakciju (komunikaciju) sa njima. Razmišlja o mogućim posljedicama svojih dela i priseća se svog dolaska na brod, kao prvog oficira (znastvenog, ne ratnog), sa Vulkana u pratnji nikoga drugo do Sareka, Spokovog oca. Dakle, već od početka ima mnogo čega za razmišljanje, osim ko će pobediti u ratu.

-sledeći citat je:

"Moraćete, doduše, da se udobno zavalite u fotelje, trosede, dvosede, krevete, ili čak podove ako vam baš ne ide trenutno od ruke u životu. Moraćete da razmišljate kako bi otkriće načina na koji funkcioniše Univerzum moglo najbolje da se iskoristi za anihilaciju protivnika. Možda osetite potrebu i da pri tome bacite koju paru za grickalice.

To mogu razumeti."

-dakle, ovde već uveliko počinje vređanje.

Umesto da polako dođe do

3. Zaključak

Ugled ili utjecaj autora ne smiju utjecati na ocjenu. Ocjenjivač koji ugledniku popušta, čini štetu i njemu i časopisu za koji ocjenjuje. S druge strane, pisanje recenzije ne smije se zlorabiti kao prilika za osvetu. Kritike moraju biti usmjerene isključivo na članak, a ne na osobe koje su ga napisale. Bilo kakve osobne primjedbe krajnje su neprimjerene i urednici nastoje spriječiti njihovo prosljeđivanje autorima 

-dakle, treba da se sublimiraju sve teze i protu-teze i nađe neka sredina u svemu tome (i pozitivna i negativna, ali sa argumetima), 

pa tek onda, ako se već mora, dati svoje lično viđenje, ali ne nametati ga, bez vređanja, popuštanja, zloupotrebe kao prilike za osvetu i isključivo biti usmereno na članak,

a ne na osobu koja ga je napisala, jer sve drugo je, 

kao vikipedija kaže:" krajnje neprimereno". A sada "Last but not (the) least",

ako on neće, ja ću ukratko 

da sublimiram deo recenzije do ili pre tzv. 10 najnovijih zapovesti.

1. nisi objektivan

2. kažeš da poznaješ materiju i priznaješ subjektivnost, 

(što je greška) ali ne iznosiš činjenice

3. one koje iznosiš, većinom su netačne i neobrazložene

3. u startu donosiš lični sud

4. vređaš, 

5.ubeđuješ i

6.nagađaš kako kome ide u životu,

7. te govoriš o čemu treba gledalac da razmišlja prilkom gldanja serijeDakle, već iz ovoga se vidi da je autor recenzije,

u ovoj debelo podbacio u svim aspektima dobre i kvalitene recenzije,

pa čak i išao dalje sa vređanjima članova, kolega sa foruma, prevodioca... etc.

Ali, ovo je osvrt na samo pola recenzije,

a kad uhvatim vremena, kao što napomenuh,

osvrnuću se na ostatak, 

prvenstveno sa dubljom analizom, naglaskom

na tzv. 10 najnovojih zapovesti, za koje u velikoj meri smatram 

da su netačne i imam potrebu da ih demantujem.P.S.

Ističem, da je ovo i dalje sve dobronamerno, kako god ti gledao na to,

te da je sve ovo prvenstveno usmereno na članak (recenziju).Wink

tj. u cilju da postaneš dobar recenzent, koji ne pravi gore navedene greške.Approve
__________________________________________________________________________________

Iskreno, još uvek mi nije jasno, koja to pravila sam ja povredio,
a recenzent nije? Odnosno, zašto se moj komentar na njegovu recenziju briše,
dok u isto vreme recenzija ostaje, zajedno sa svim nedostatcima, 
neistinama u njoj, vređanjima, kako serije, tako i gledalaca i članova foruma koji imaju drugačije mišljenje od njega? To je trebalo da bude samo malo prosvetljenje na ono što je dotični napisao.
Od njega ne tražim ništa drugo osim: "Izvinite, malo sam preterao; pogrešio" ili samo: "izvinite!"
To bi mi bilo dovoljno, pa makar dotični i slagao.

Dakle, ako neko ima još neko da ukaže na neku eventualnu grešku s moje strane,
ja ću drage volje, njoj/njemu da se izvinem, iliti ispričam.

L. P.

Za nastavak, iskreno nemam neku nameru, ali samo po potrebiCool-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: LesaRad
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2017 u 23:26
Originalno postovano od strane administrator administrator piše:

Naravno da neće biti obrisano. Ako netko misli da može ili treba napisati recenziju cijele sezone može to slobodno uraditi :-)

Nije ti loša ideja s ovime u tri primjerka, ali ne smiješ zaboraviti da treba dodati i mjenicu ili ti zadužnicu :-) 

Ja sam za diskusiju dok god nije spuštena na osobni nivo mislim vrijeđanje ili omalovažavanje tuđeg ukusa ....

I ugovor, i priznanica :) Protiv vređanja i očiglednih laži sam prvi. Za omalovažavanje ukusa, znate kako je, svako može nešto da shvati kao omalovažanje svog ukusa. Ali, zato je tu, pa će reći zbog čega tako misli, i navesti kontra-argumente. Ali ne može svaka recenzija da glasi: Ja, osman2510, mislim ovako. Njemu, u njegovom etičkom miljeu, jasno vam je, to promiče. Normalno i logično je da se napravi i neka recenzija na kraju sezone. To, garantujem, neću biti ja.Objavio: Platan
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2017 u 00:28
Što više recenzija tim bolje. Čak i ova recenzija je za neke dobra, mada se još niko nije tako izjasnio, a sumnjam i da će u bliskoj budućnosti. 
Da bi nešto privuklo veću pažnju, mora biti jako dobro ili očajno loše. Ova recenzija je privukla pažnju jer je...pogodili ste! :)

Od svih do sada odgledanih epizoda, osma je podbacila. Nije mi se dopala ta izlizana fora sa vremenskom petljom. Možda je bila namera da se pojača malo akcenat na Paula i priču o pogonu i sporama kojih u budućnosti neće biti.

Da, kapetan Lorka mi je super lik.

P.S.
Odgledao i 9. epizodu. Pauza do 07. januara. Čini se da sve tek počinje. 
Da li je prvi deo prve sezone ispunio očekavanja ili ne, nagoveštaj nastavka svakako obećava.
Entoni alijas Paul, onaj što nam upropasti Kevina Spejsija, je i ovde zakomplikovao stvar. :)
Što se mene tiče, Star Trek je tu, a to mi je sasvim dovoljno.Objavio: gavranpero
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2017 u 22:02
https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415.%20" rel="nofollow - https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415" rel="nofollow - Osvrt na Discovery
https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415.%20" rel="nofollow -
https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415.%20" rel="nofollow -
https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415.%20" rel="nofollow -  


Objavio: puppet_master
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2017 u 22:05
(meni) ne otvara stranicu, evo da probamo ovako:

https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415" rel="nofollow - https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415


Objavio: LesaRad
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 00:58

Šta da kažem, Drago Galić mi je ubio želju da se bavim recezenstvom, jer sam shvatio da ga nikada ne bih sustigao u kvalitetu. Ali, on to zaslužuje. Ono što je recenzirao odgledao je do kraja, a to je žrtva koja nikako nije za potcenjivanje, i predstavlja poduhvat koji je mogao dovesti do ozbiljnih medicinskih komplikacija. Nadam se da je dobro.Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 11:08
Originalno postovano od strane gavranpero gavranpero piše:

https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415.%20" rel="nofollow - https://www.bug.hr/komentar/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise-1415" rel="nofollow - Osvrt na Discovery  (Noć kada sam vidio klingonske sise)
Čovek je ladno napisao recenziju o zubima i klingonskim sisama, koje su se bukvalno pojavile jednu milisekundu. Međutim njemu to nije smetalo da te iste sise pomene OSAM puta u ovoj kratkoj recenziji. Na kraju recenzije je postavio fotku klingonke sa sisama  koja se njemu dopadaju. O ukusima ne treba raspravljati, ali meni je ova recenzija ne-pro-ce-nji-va. :))


Objavio: osman2510
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 11:15
Pa, ja ne znam vidim li dobro,
ali sam uspeo videti samo jedan par sisa.
Kod ove u Dicovery-u su pokrivene,
ali valjda po klingonsim merilima je
prva u 19. veku, a druga u 21,
eventualno pred kraj 20. veka.
Kako god ova iz STD-a je malo stidna.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 12:49
Ove rijaliti klingonske sise iz prethodnih serijala su očito silikonske,
što je i normalno, jer su tehnologija i estetska hirurgija napredovali.
Ove sise koje gledamo u STD, su u stvri stare prirodne klingonske sise.
Meni su bolje ove bez silikona, pa možda i ja napišem recenziju o njima.
Gejevima iz STD bih jedino zamerio što se ljube na radnom mestu.
A što se zuba tiče, i tu se situacija popravila u budućnosti.
U STE se vidi da su klingonci značajno posvetili pažnju oralnoj higijeni.

I uopšte mi nije jasno kako može nekome smetati nešto što je bilo u prošlosti,
a što se evidentno u budućnosti popravilo. :))Objavio: osman2510
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 13:09
Drug Platan,
gde si ti kod ove stare uopšte i video sise?
Ja vidim samo oklop,
ili je i to ustvari deo tela?Confused

Hm, možda ima neki drugi link
ili je ovaj što je slikao,
promašio pravu nanosekundu.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 14:11
Originalno postovano od strane osman2510 osman2510 piše:

Drug Platan,
gde si ti kod ove stare uopšte i video sise?
Pa ne vide se cele, malkice vire kroz oklop dekolte. Ali se vidi da su silikonske. :)
https://www.bug.hr/img/noc-kad-sam-vidio-klingonske-sise_Bwv-Tv.jpg" rel="nofollow - Sise 1
http://www.voyager.cz/tos/clanek/images/stklingonka.jpg" rel="nofollow - Sise 2


Objavio: osman2510
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 15:44
e, ovu drugu, manju sličicu nisam video.
a mislio sad da ih je i ona zubata malo pokazala.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 16:14
Ma ovaj recenzent klingonaskih sisa se verovatno pali na diskretan seksipil.
A ova zubata očito nije njegov tip. Još mu smeta što malo frflja.
Pitao bih ga ja posle par meseci apstinencije, kakva je zubata. :)


Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 16:30
Znam lika koji je stručnjak za kenjanje, možda on Rado napiše recenziju o ovim nasušnim potrebama u svemiru. Ja se sećam da se Odiseja u svemiru bavila ovim problemom. 


Objavio: Platan
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 17:03
Vidi, diskutabilno je da li je Seven of Nine imala umetke ili ne, ali neku pneumatiku je imala sigurno. Mada, sve je stvar ukusa kada su sise u pitanju. Meni ipak ova klingonka iz STD ima bolje sise. Prirodnije. Jes da joj je faca k`o testera, ali sise su na mestu.


Objavio: osman2510
Datum objave: 17.Studeni/Nov.2017 u 19:19
Ne znam brate, ali ja čim pomislim na sedmu, rado bih bio jedan od devet.
Pa, kad se nakačimo na ono regenerisanje i razmenimo misli,
bojim se da bi cela kocka eksplodirala od podele takvih informacija.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Desha66
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2017 u 18:59
Zasto nema 10. epizode?


Objavio: Platan
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2017 u 20:04
U januaru je nastavak.


Objavio: zoky.bob
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2017 u 14:09
prije nisam bio fan serije, pogledao bi ako bas nema nista drugo na tv-u... znao sam o seriji tek neke osnovne stvari... serija mi je super i ja sam novi veliki fan Star Trek-a... casting je po meni solidno obavljen, eventualno bi mjenjao Tylera za nekog nabrijanijeg lika i mislim da to nebi bilo nimalo neukusno, nekako mi je premekan za tu ulogu... ali sve su svemu casting je ok odradjen... klingonci mi izgledaju bas mocno... jezik, izgled, oruzje, odjela ma kompletno su mi klingonci pogodjeni....meni jedna od najvazniji stavki je sam prikaz serije, produkcija.... gledam u velicini od 4-5 gb, i sve je kristalno cisto, detalji su vidljivi, klingonci su skroz realisticni, nema nimalo suma, boje tu tocno pogodjene- nisu ni isprane niti kricave... neke serije izgledaju traljavo i jeftino napravljene, ovo izgleda vrlo dobro...

bravo za Netflix...


Objavio: Platan
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2017 u 14:29
Tyler je popriličan promašaj i meni to jedino smeta.


Objavio: deda vlada
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2018 u 21:26
Nakanjivao sam se pogledati, ali posle polovine prve epizode se polako zainteresovao. Sviđa mi se kako je urađeno. Mislim da ću je pratiti do kraja..(ako ne počnu sa klišeima) mada su kopirali epizodu sa vremenskom petljom (ideju).


Objavio: osman2510
Datum objave: 11.Sijecanj/Jan.2018 u 13:09
Sinoć sam pogledao 10. epizodu.
Mogu samo reći da sam ostao brez daha.
I i dalje ostajem pri činjenici, kao Trekie od djetinstva,
da je ovo najbolja franšiza ikada,
čak bolja i od legendarne originalne serije.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Platan
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 02:10
Konačno dočekah nastavak, i to kakav. Jednostavno fantastično, sve funkcioniše besprekorno. Priča postaje opasno dobra.
Star Trek se nije mogao vratiti u većem stilu.
Uživam!


Objavio: Sara Ryder
Datum objave: 12.Sijecanj/Jan.2018 u 02:32
I meni se svidja Discovery. Uzivam. Drugi put nesto detaljnije.


Objavio: osman2510
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 09:05
Da, 11. epizoda malo sporija, odnoso tenzije nekako spuštene. Hladno otvaranje (uvodna špica) od 14. minuta. Iskreno, ne znam da sam to vidio u bilo kojoj epizodi Zvjezdanih staza. Očigledno nedostaje vještina jednog Johnatana Frakesa, iako je bilo materijala da se bolje odradi nastavak. Sve u svemu, nije loša epizoda i žudno iščekujem šta su smislili za kraj sezone. Bar se nadam da neće biti puno nerazjašnjenih stvari, čiji rasplet treba duuugo išekivati do 2. sezone.


Objavio: Freak37
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2018 u 21:50
Vodeci se time da zeljno ocekujem svaku epizodu , mogu oceniti da je Star Trek Discovery jako dobro uradjen.


Objavio: zvonko3333
Datum objave: 22.Sijecanj/Jan.2018 u 20:55
Ocena 7/10


Objavio: osman2510
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 09:12
pogleadao već 12 epizodu. neću spojlati, ali možda najkraća epizoda u povijesti Star Treka. Brza i mračna do bola, osim jedne svjetle "gej scene".

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: dondi
Datum objave: 23.Sijecanj/Jan.2018 u 14:41
Mislim da seriji još treba da sve "legne", ali za sada jako dobra, nije sve crno-bijelo, produkcija odlična. Šteta što mnogi stari fanovi su seriju dočekali na nož, po mom mišljenju pretjerano i nepravedno. Nadam se da će serija imati mnogo sezona...


Objavio: osman2510
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2018 u 10:14
13. epizoda odlična za završnicu sezone, ali ne, novi zaplet i još 2 epizode. Iskreno, uzbuđen sam da vidim kako su tačno smislili da zapakuju ovo, da se tako izrazim "kontroverzno" novo izdanje franšize.


Objavio: alebab
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2018 u 17:15
Serija je ok. Ali ne za naziv Star Trek. Ne znam, ja sam ocekivao mnogo vise. Obicna serija koja se uklapa sa ostalim serija danasnjeg vremena... Ne svidja mi se ta nala kolicina glumaca, znaci tri glumca se vrte u celoj seriji ajde uskoci jos po neko... Muskarci koji se ljube... Unifirma od plastike... Serija nista posebno. Moglo je bolje... Prica nije losa... Stare serije i filmove Star Treka mogu uvek gledati... Ali ovo cu pogledati i to je to...

-------------
“Luke, I am your father” (Star Wars: The Empire Strikes Back, 1980)


Objavio: osman2510
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2018 u 10:19
Da, slažem se. Ima malo previše Star Warsa, a i serijalizovana je, što je još malo neobično za ovu franšizu. Ali kada se uzme u obzir gap od 20 godina, nije se moglo drugo ni očekivati. Jednostavo, danas su skoro sve serije serijalizovane. Što se tiče likova, oni se još razrađuju, i to u hodu, za razliku od prijašnjih franšiza, gdje je svaki lik dobio "svoju epizodu", koja govori o njemu/njoj i porijeklu. Ovdje posada u biti zapravo još nije ni kompletna, a glavni likovi nisu ustvari ni kapetan ni posada, već brod, plot i naravno glavna pobunjenica Zvjezdene flote, gdje se priča u stvari zapravo razvija iz njene perspektive i gdje je to ustvari, tako reći "putovanje njezine ličnosti i karaktera". Ali, tako nam bar pisci obećavaju, 2. sezona će više ići u pravcu klasične franšize, no i dalje naravno, serijalizovana.

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: new1
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2018 u 20:53
Po meni, nije se razvodnila, prikazuje ljude kakvi oni zapravo i jesu, karijerizam, skrivene osobnosti, prijetvornost (dvoličnost). Zašto isti likovi u krug? Baš zato. "Što bi bilo kad bi bilo?" Odgovor je crnjak kao i sama serija, bilo bi gore, najgore i najskrivenije u nama je taj "iza ogledala" svijet, a uistinu ogledalo samo pokazuje nas ne neku drugu goru sudbinu i ljude. I nitko ma koliko bio uvježban, istreniran ne zna kako će u datom momentu postupiti, jedno je dresura ali ljudi su uvijek to, nesavršeni i samo ljudi. Takvi su i likovi u seriji, nepredvidljivi.
Nije serija baš ni tako plitka, zapitali ste se čemu ona i onakva špica? Animirana? Sheme? Nacrti? Kažu da se knjiga čita od korica, a što ako netko korice stavi u 14 minutu epizode? Pa tko je to...
Obično se finacijeri uplaše mogućeg razvoja pa stave barikade, sjećate se Zvjezdanih vrata Universe, kao nema interesa, no navodno je priča išla u smislu, kako će ovi na svom putu doći do Boga ili nešto takvo, pa je netko rekao: "Nema više." Možda slična sudbina zadesi i Discovery, ako budu previše "životni".
Kad bih znao sve odgovore...


Objavio: Freak37
Datum objave: 09.Veljaca/Feb.2018 u 21:38
Kada epizode neke serije svake nedelje zeljno cekate , nema sta puno da se prica. A sa Discovery je to slucaj !


Objavio: zokipop
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2018 u 17:01
Evo odledah zadnju epizodu ovog serijala pa citajuci moj komentar na pocetku emitovanja zakljucih da uvek treba sacekati kraj pa oceniti. Svakom epizodom sve bolja, dinamicnija vredna cekanja nove epizode a sad i celog serijala.
Veliki plus za serijal u kompletu a one prve epizode pa "bacimo niz vodu".
Kako ce da uklope susret dva na kraju... e tu je tek sve moguce posle vidjenog scenarija. Maste ne manjka.
10 tka od mene.


Objavio: Rakan
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2018 u 13:33
I ova varijanta Star Treka mi je pokazala zašto sam je uvek radije gledao nego Star Vorse. Komentari protiv stoje, ali su za mene potpuno beznačajni jer kada neko uloži u sve ovo ne samo novac, već i istoriju franšize, pažnju fanova, sjajan kasting, i volju da postane deo Zvezdane Flote na pravi način, onda to zaslužuje uvek Kviska.

Na početku mi je smetao izbor glavne glumice, ali pre svega iz predubeđenja, jer me je nervirao njen lik iz Hodača, što naravno nema veze sa ST. Legendarna kineska glumica Mišel Jeo, kao kapetanica-carica je takav pogodak da ni pojava pokojnog Bate Živojinovića sa replikom "Sad ću da te..." ne bi bila suvišna.

Likovi u ST Diskaveriju nisu toliko komični i zavodljivi kao u zaista velikom ST Nekst Dženerejšnu, ali su jači glumački i nenapadniji.

Mogu producenti da se glupiraju do besvesti, ali ST će gledati i naši unuci jer je on više od običnog TV formata.

Ocena.. uvek 10
Objavio: tantal
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2018 u 15:00
Mišel Jeo.Pa pogledam svaki film u kojem vidim da igra neku od uloga.Na mestu je je pominjanje pokojnog Bate.Medjutim mislim da bi mnogo vise postigla da nije Kineskinja.Ali takav je Holivud.Mada kazu da nema mesta rasizmu,prisutan je i to dosta.Sonequa Martin-Green je pravi pogodak.Mene je pa zaista prijatno iznenadila.Ameri nisu prihvatili seriju bas kako bi trebalo.Naucili ljudi na secerleme.Pa im ova strana medalje malo,rekao bih mracnija smeta.Ali ipak Zvezdane Staze su to sto jesu.Za mene jos kao klinca bila omiljena serija.Mislim da se to nikada nece ni promeniti.Brzinom vorpa u drugu(mozda i jos neku) sezonu.


Objavio: stanko-bobinec
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2018 u 14:17
Dobra za pogledati, Vidi se napredak tehnologije i kompj. animacije tako da je serija dotjerana na nivo današnjih sf-a. Radnja je napeta a opet s obzirom koliko je nastavaka općenito star trek imao do sad neke posebne fabule mislim da je bilo teško izmislit. Ocjena od 1-5.. .4


Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 07:50


Objavio: osman2510
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 15:14
Vau! Hvala, Stole!

Moram priznati da me je ovaj trejler prosto oduvao.
Klasično-moderan stil, i dalje visoko budžetna serija s dozom humora, 
i kako se čini, bez dosadnog rata s Klingoncima. Žudno iščekujem 2. sezonu.

Je li iko primjetio kul uniforme?


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: baho
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 16:06
To s dozom humora (vidjet ćemo kakvog) je vjerovatno zato što ih je The Orville pomeo. Serija koja je uspjela donijeti i humor i šmek starog Star Treka.
To je vjerovatno ono što su Trekkeri najviše zamjerali. Pa mi liči na podilaženje.
Vjerovatno je i ova Pikeova uniforma rezultat zamjerki.
Nedostak Klinognaca. Eh... Ono što smo vidjeli u prvoj sezoni nisu Klingonci. Iako su se Klingonci vremenom mijenjali (u prvim pojavljivanjima u TOS su bili tek ljudi s malo šminke i dodatnim dlakama), valjda je ono kako izgleda Worf upravo to kako Klinogonac treba izgledati.

Serija ionako podilazi mnogočemu. Ovo je vjerovatno još dodatnog podilaženja...

Duh istinskog Star Treka je da treba biti ispred svog vremena. Ne mislim na tehnološke novotarije (ali i u tome su prednjačili - npr. koncept mobitela), nego mislim na probleme u Svijetu. Ja sam uvijek Star Trek doživljavao kao neku vrstu moralne kritike društva, pogotovo američkog (što je razumljivo, jer je američki proizvod). O mnogo čemu su oni govorili posredno ili direktno. Ovo je otišlo u pogrešnom pravcu. Prva sezona je bio pokušaj privlačenja svakojake publike.

Ali pošto se ipak smatram trekkerom, vjerovatno ću pratiti. Vidjet ćemo kuda će nas odvesti nova sezona. Prvu sam očekivao "žudno", u nadi da napokon dobijamo novi Star Trek. Ovu očekujem "onako", u nadi da neće još više zabrljati.

I da, jedva čekam da se nastavi The Orville. Nadam se da hoće. Nisam pratio je li obnovljen.


Objavio: osman2510
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 16:54
kakav si ti treki kad gledaš mekPrdčevo smeće?

serija je začetak tzv. utopije Star Treka.
meni se posebno sviđa što je konačno neko uložio više sredstava i koristi sve raspoložive pogodnosti današnje tehnologije, a ne samo šuplje filozofsko naglabanje da fascinira publiku. taj začuđeno-fascinantni slow-motion me je uvijek nervirao kod STO. ova serija je nešto novo, svježe, brza, dinačna i odvaža, a i dalje je "ispred svog vremena", što će se, ubjeđen sam, vremenom i pokazati. i tad je bilo u početku kritika, ali znaju oni šta rade, inače ne bi ni započinjali ovakav projekat poslije 20 godina. a i dalje ima ogromne "moralne kritike društva, pogotovo američkog".  čudi me samo kako to nisi primjetio, ali tebi se, "kao trekiju", sviđa samo puka sprdačina od Star Treka.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: baho
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 17:48
Nisam rekao da ne gledam ovo.
A valjda imam pravo na svoje mišljenje? Ili pak ne?
Ne znam šta fali MacFarlaneu. I on je veliki ljubitelj Star Treka. Po mom mišljenju je to odličan koncept. Može se vjerovatno svrstati u comedy SF, ali bez obzira na taj aspekt humora (koji djeluje zdravo) bavi se raznim drugim ozbiljnim temama. Nikako nije neka besmislena sprdačina. Samo njegov način da to ispriča. Što je njegovo puno pravo.

Ne vidim razlog da se ova serija grčevito brani. Ovdje je nadrobljeno svega pomalo, ali najmanje Star Treka.
Možda ovo moje djeluje staromodno? Možda ovako treba izgledati moderni Star Trek? Ne znam. 
Jasno da kod nekih starijih serijala (pogotovo TOS) neke stvari iz današnje perspektive izgledaju smiješno. No, treba ih gledati u kontekstu vremena nastanka.
Normalno da su uložili puno para, jer sam brend Star Trek nosi lovu. Tj. sigurica.

Meni je kao prequel puno bolji onaj Enterprise s Baculom, mada mi nije sjeo na prvu. Oni su krenuli s malim budžetom. Zato nisu isprva nosili ono Star Trek u nazivu. Mislim da je tek od treće sezone odobreno, tj. priznali su ih kao dio familije Star Treka. Zato ona T'Pol nosi to ime (trebala je biti T'Pau, ali nisu dobili prava - da bi se kasnije pojavila i T'Pau u seriji). A samo finale je urađeno kao da je simulacija na Enterpriseu iz TNG.

Uglavnom, nije ovo pljuvanje po ovome. Neka snimaju kad imaju kome prodati. I ne kažem da neću gledati. Ali jeste razočarenje.
Ipak se nadam da će ovo izaći na bolji put. Jer nam treba pravog Star Treka, a po mom skromnom mišljenju ovo to još uvijek nije. Hoće li biti, vidjet ćemo.


Objavio: osman2510
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 18:14
nemam ništa protiv komedije,
ali koliko znam, orvil je parodija,
a po meni, to je pljuvanje  po Star Treku,
zbog čega sam iz dna duše ogorčen na mekferlana.
a i onako mi se nikad nije sviđao njegov humor.
nekako mi je previše "samouveren,
ako znaš na šta mislim?"


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: baho
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 18:31
Ne bih rekao da pljuje po Star Treku. Njemu je Star Trek inspiracija. Jednostavno, mu je svemirski brod odlično sredstvo gdje bi smjestio svoju priču, koju je jednako tako mogao smjestiti negdje drugdje. Njegov humor je najviše okrenut Americi i Svijetu. Razlika između njega i Star Treka je zapravo najviše taj humor. A bavi se vrlo aktuelnim temama.


Objavio: tantal
Datum objave: 21.Srpanj/Jul.2018 u 19:01
Ne zamerite ja bih njihova imena pisao nasim jezikom.Mekfarlan mi ne smeta. Smeta mi sto je taj njegov humor pa da upotrebim neku nasu rec "nadobudan" Mislim da se razumemo.Nekada bas ide do granice pristojnosti.Mada mislim da to radi onako ciljano,bez lose namere.Covek je jednostavno takav.A serija mi se dopada.Iz istih razloga zbog kojih se Amerima ne dopada.A to je malo ili malo vise te mracne atmosfere.I zaista bih voleo da druga sezona nadmasi prvu.Jer seriju pamtim i gledam jos dok su TV bili crno beli,pa u boji ali dok je pisalo da li je i program koji se emituje u "coloru".A odnos visina i duzina ekrana bila 4-3.I da zaista volim Zvezdane Staze.Koje su,zna se  (serijal) bile ukinute zbog male gledanosti.A slavu su joj kasnije doneli filmovi koji su snimljeni.Ja kao klinac nisam ni pamtio kapetana Kirka.Ali i moji drugari i ja smo znali Mister Spoka i njegov "pozdrav".Hvala prevodioci-ma sto smo u mogucnosti da je pogledamo.Prijatno popodne svima zelim.


Objavio: LesaRad
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2018 u 20:37
@baho

https://goo.gl/Dx2Bki


Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 10.Listopad/Oct.2018 u 01:55


Objavio: Freak37
Datum objave: 29.Sijecanj/Jan.2019 u 12:54
Koliko vidim bice vrh sezona !


Objavio: deda vlada
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2019 u 18:51
Postoji i kratka epizoda s02e00


Objavio: osman2510
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2019 u 08:30
ne vidim nigde u popisu kratkih epizoda više od 4

-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: osman2510
Datum objave: 01.Veljaca/Feb.2019 u 12:21
to je četvrta epizoda s Hari Madom. ima samo 4 epizode. verovatno su stavili pod discovery kao pred-epizodu 2. sezone.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2019 u 19:19
Obnovljeno za 3. sezonu Wink

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen


Objavio: baho
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2019 u 19:37
E, jbg. LOL

Sve se nadam ukinut će je, pa pokrenuti nešto novo (ispočetka)...

Btw, zna li ko je li počela serija s Patricom Stuartom kao Picardom nakon TNG?
Ljetos su to najavili, ali nisam stigao upratiti dokle su i kako se zove...


-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<
Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).


Objavio: Black Raven
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2019 u 19:53
Još nije počelo prikazivanje Untitled Star Trek Series, trebalo bi da počne pred kraj 2019 god.


Objavio: baho
Datum objave: 28.Veljaca/Feb.2019 u 19:58
Hvala - ne očekujem tu nešto puno svemira, ali me baš zanima na šta će ličiti... Smile
Ali u tome i jeste fol... ST nije našminkana svemirska pucačina bez radnje... Što je uglavnom Discovery.


-------------
https://forum.titlovi.com/get_last_post.asp?TID=89431" rel="nofollow - >> Prijave za narednu partiju sela <<
Klikni slobodno. Ne ujedamo (osim kad smo vukodlaci).


Objavio: osman2510
Datum objave: 01.Ožujak/Mar.2019 u 10:05
Radnja bi navodno trebala da se odvija nakon uništenja Romulusa, a valjda i Rema.


-------------
لا إله إلا الله محمد رسول ا


Objavio: Tzekoff
Datum objave: 25.Ožujak/Mar.2019 u 17:42
Друга сезона - јефтина серија


Objavio: Freak37
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2019 u 15:29
Al ga je odpevao Saru , svaka mu cast :) (SO2E10)


Objavio: stroma
Datum objave: 30.Ožujak/Mar.2019 u 21:06
sezona 2 bolja nego prva


Objavio: zderavko
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2019 u 20:45
Originalno postovano od strane osman2510 osman2510 piše:

pa, ja posle 3 odgledane epizode mogu reći da je veoma zanimljivo i inovativno. vremenom su te serije postale malo monotone, odnosno išle su na isti kalup. znači, svidelo se nekom ili ne, star trek se u neku ruku morao pomalo distancirati od tzv. formi i pravila. poput muzike. zar mora uvek prvo biti strofa, refren, strofa, refren, solaža... itd. sranja. muzika je otišla astronomski napred, u prvom smislu elektronska. pa, zašto ne bi tako bilo i sa star trekom. znam, mnogi kukaju zbog toga što se ne nastavlja na voyager u 24. stoljeću, ali uz nove tehnologije, poimanje sadašnjosti i budućnosti, mislim da je ovo pravi izbor za početak nove ere star trek serija, gdje će se mnoge stvari otkriti, a koje su bile malo nejasne ili pod plaštom neke tajne. jer ruku na srce, mnoge od klasičnih serija, pa i nove generacije danas izgledaju besmisleno i glupo, i naravno nerealno. tako da sam za sada prilično zadovoljan sa načinom, pristupom i izvedbom nove serije, koja je "bar" malo drugačija od svih ostalih. jedino što me u početku još malo muči je taj feministički pristup, bar u prve dve epizode, gde su žene jake, hrabre i odvažne, dok su muškarci kukavice i šonje. nadam se da će se to malo promijeniti. nisam šovinista, ali to mi je na prvu djelovalo malo previše naglašeno, kao da je to bio jedan od primarnih ciljeva da se žene stave u prvi plan. OK, glavna uloga je žena, hrabra, jaka i odvažna, ali ne moraju sve žene biti takve, zato mi se i svidela cimerka u 3. delu... kako god, sve u svemu mislim da bar za sada zaslužuje tu ocenu 8/10, koja joj je data. a vreme će pokazati u kom pravcu će duga iščekivana i meni omiljena serija (a inače nisam ljubitelj serija, osim SF-a) ići.

I? Kakvo ti je sad mišljenje? :-)


Objavio: daniel-kostrena
Datum objave: 15.Travanj/Apr.2019 u 21:59
zadnje dvije epizode katastrofa, samo nešto cvile, opraštaju se, užas.


Objavio: scoly-guga
Datum objave: 16.Travanj/Apr.2019 u 13:47
odlična serija!Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk