Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Star Trek: Discovery (2017) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 7> |
Korisnik | |
osman2510 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator ![]() ![]() Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2086 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 02.Listopad/Oct.2017 u 08:20 |
konačno!
|
|
![]() |
|
LesaRad ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 26.Ožujak/Mar.2011 Status: Offline Points: 290 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lol, I know this is not a theme for The Orville but that's what you should watch instead of this anti-Star Trek... thingy. The Orville is incomparable more Star Trek than this "Star Trek". This is a laser show for kids. And people are wrong when they compare this with Star Wars. It's an insult for the later. At least SW was the first of it's kind. I hope this mindless space shooting will be last of it's kind in the Star Trek universe. Let the black holes be with you! |
|
![]() |
|
zokipop ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2015 Status: Offline Points: -3 |
Posle tri odgledane epizode , za sad ni blizu ranijim serijalima Star Trek. Mozda su moja ocekivanja bila prevelika od novog serijala, al za sad ovo je po meni lose. Od mene preporuka The Orvil. Nije pod slavnim nazivom "Star Trek" ali je bas to sto me podeca na njih.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2086 |
pa, ja posle 3 odgledane epizode mogu reći da je veoma zanimljivo i inovativno. vremenom su te serije postale malo monotone, odnosno išle su na isti kalup. znači, svidelo se nekom ili ne, star trek se u neku ruku morao pomalo distancirati od tzv. formi i pravila. poput muzike. zar mora uvek prvo biti strofa, refren, strofa, refren, solaža... itd. sranja. muzika je otišla astronomski napred, u prvom smislu elektronska. pa, zašto ne bi tako bilo i sa star trekom. znam, mnogi kukaju zbog toga što se ne nastavlja na voyager u 24. stoljeću, ali uz nove tehnologije, poimanje sadašnjosti i budućnosti, mislim da je ovo pravi izbor za početak nove ere star trek serija, gdje će se mnoge stvari otkriti, a koje su bile malo nejasne ili pod plaštom neke tajne. jer ruku na srce, mnoge od klasičnih serija, pa i nove generacije danas izgledaju besmisleno i glupo, i naravno nerealno. tako da sam za sada prilično zadovoljan sa načinom, pristupom i izvedbom nove serije, koja je "bar" malo drugačija od svih ostalih. jedino što me u početku još malo muči je taj feministički pristup, bar u prve dve epizode, gde su žene jake, hrabre i odvažne, dok su muškarci kukavice i šonje. nadam se da će se to malo promijeniti. nisam šovinista, ali to mi je na prvu djelovalo malo previše naglašeno, kao da je to bio jedan od primarnih ciljeva da se žene stave u prvi plan. OK, glavna uloga je žena, hrabra, jaka i odvažna, ali ne moraju sve žene biti takve, zato mi se i svidela cimerka u 3. delu... kako god, sve u svemu mislim da bar za sada zaslužuje tu ocenu 8/10, koja joj je data. a vreme će pokazati u kom pravcu će duga iščekivana i meni omiljena serija (a inače nisam ljubitelj serija, osim SF-a) ići.
Ažurirao osman2510 - 04.Listopad/Oct.2017 u 08:41 |
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
LesaRad ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 26.Ožujak/Mar.2011 Status: Offline Points: 290 |
To ti je Michelle Obama u svemiru :P Politicka korektnost dolazi po svoje svuda i po svakog. Mozda bih i ja gledao kao razbibrigu da nije zloupotrebljeno ime. Ali ovo blage veze stim nema. Star Trek je o moralu i etici, otkrivanju novih svetova, vaspostavljanju mira i saradnje... Ne o supremaciji jednog. Ako se svet toliko srozao da je to postalo besmisleno i glupo onda u redu, i ne bi bilo neko iznenadjenje. Ali mislim da nije bas tako i da ovo nece ugledati drugu sezonu. Mojih pet centi. Dinara, kuna, evra, dolara, leka, florina, pezosa i bangladeskih taka. I parce bitcoina. Od naucne potke ni pomena. Letalna doza radiacije je 20 sekundi, ali ona ce se vratiti za 19 u avanturi bez ikakvog ociglednog benefita. A za 19 nece primiti 95% letalne radijacije? OMG! Ali zasto konsultovati strucnjaka kad je ovako jeftinije. I prodje i vise od 20 sekundi, ona se vraca sa par opekotina koje prodju za 5 minuta. Od Sci-Fi ostao je samo Fi, i to prilicno glup Fi. Nije problem evolucija strukture nego devolucija ideje. Poenta: ovo Star Trek nije. |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
Prijevode za 1 sezonu najavio je zkarlov ⚡️
|
|
![]() |
|
Platan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 505 |
Sve jasno, hvala.
|
|
![]() |
|
new1 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() ![]() Pridružen: 17.Listopad/Oct.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 160 |
Moram il' ću pući.
Eto kad su ga zamolili, a lijepo su ga mogli natjerati da napiše recenziju serijala koji je u njegovo vrijeme, vrijeme pisanja recenzije, imao svih... samo trenutak, da, jednu epizodu. Voila. ako ste poslije ove recenzije još mazohistički spremni na žrtvu, svoju, gledanja ovog jedno-epizodnog serijala koji nosi naslov dične serije, serijala... ček, onaj Deep Space 9, to je isto Star Trek? Ili, možda nije? Je? Ajd neka. Neka mu bude, mada nije u duhu onoga o čemu recezent lamentira i tvrdi da je esencija serijala... Star Trek, i zato povičimo svi skupa ovdje: Uaaaa! Buuu! Specijalno se očekuje da najglasniji budu oni koji uopće i nisu pogledali ovu novu seriju, ali, dovoljno im je da znaju kako je glavna glumica... čudnog imena i prezimena, nazovimo je Saša, jer tako se zvala u Walking Dead-sima, Amerikanka bez pameti koja juri u boj nebil' je satralo, al' jbga, jok. Neeeeće.
Dakle, toliko o komentaru na ovu recenziju, a ista je dokaz kako danas svatko ima pravo napisati što god želi i ostati živ.
Moja recenzija, koju potpisuje polugluha i poluslijepa osoba, ja, bila bi u tonu vizualnih efekata, koji su osvježenje od same špice. U tonu očovječanja lika pripadnika svemirske flote, eto ona pokazuje ljudskost time što griješi, do sad nitko od tih "federalaca" nije griješio, još od Kirka svi su tako-božanski-nepogrešivi... sve kriminalne radnje su rezervirane za one, tamo neke, recimo ne-arijevce ili ako će vam biti bliže pojmovno: Balkance.
Teško je uskladiti tehničku scenu koja vremenski pripada vremenu odmah poslije Enterpriza, jer bi nam ta djelovala smiješno, no evo, uz malo kompromisa imamo spoj tehničkog iz Zvjezdanih I generacije i današnjeg poimanja tehnoloških "čudesa" koja bi se trebala naći u Discoveryu.
Imamo i roba. Pravog pravcatog roba koji se koristi za iskrivljavanje prostor-vrijeme dimenzije, i mada federalci nemaju plaću, ovog roba plaćaju nekakvim sporama... ne bih baš preduboko.
Ukratko: u Discoveryju su predstavljeni ljudi tog vremena, sa manama i vrlinama. U duhu space opere, ima tu i heroizma, potlačenih i idolopoklonika, rat je očigledno ubrzao neke eksperimente međuzvjezdanih putovanja o kojima do sada nismo imali saznanja barem ne u Star Treku, izuzmemo li serijal Dine koji je provalio ovu foru... svakako me zanima razvoj događaja, mada mi zapravo znamo što je bilo.
I eto to je moj osvrt. Kom' krivo, kom' pravo.
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator ![]() ![]() Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2003 Lokacija: Croatia Status: Online Points: 14294 |
Ja osobno nisam gledao Star Trek Discovery no dovoljo je reći da sam uzeo pretplatu na pickbox prošle godine samo zato što su u ponudi imali Star Trek The Next Generation. Znači može se reći da sam onako fan serijala od The Next Generation pa na dalje. Kada kažem fan mislim gledao sam sigurno sve epizode i više puta ali nikako nisam za diskusije što pripada kojem timelinu, .... osim ako je u pitanju sedma od devet ili seven of mine :-)
Ono što se meni čini jest čitajući o ovim novim serijalima ili bolje reći epizodama jest to da je federacija neki zloćo. To ni meni nema smisla obzirom da se u cijelom serijalu Star Trek zasniva na nekom visokom moralu, etici .... (za Kirka nemam pojma)
Ako se dobro sječam i Star Trek Enterprise je isto zasnivan na istim principima, načelima.
Zato mi je jako teško misliti o Star Trek-u u nekom drugačijem svijetlu. Što bi pobogu Picard rekao ili kapetanica ili Sisko ?
No bilo kako bilo sigurno ću ih pogledati kada za to dođe vrijeme.
|
|
![]() |
|
baranyay-joseph ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 23.Studeni/Nov.2015 Status: Offline Points: 0 |
Također pratim serijal od početaka, treba proć više epizoda da se čovjek navikne kao i Deep Space 9, a poslije i Enterprise. A nakon pogledanog pilota "The Orville" i onog američkog pokušaja humora, pogotovo Seth MacFarlane, dokaz da je ovo stoljeće uzdizanja lakrdijaša,priljepaka i debila. Ne bi me natjero poslije pilota pogledat novu epizodu, sve i da mi glavu skinu, Seth MacFarlane, pun je humora ko drek vitamina.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
"Sem ako ste iz nekog razloga temeljito promenili svoje viđenje sveta"
izgleda da si me našao. Što se tiče tih tzv zapovjedi, donekle si u pravu. to je propaganda, protiv koje produkcija možda i ne može puno učiniti, ali to nije sama srž serije. Ona je daleko više od toga. Bojim se da je možda prerano reći, ali čini mi se da će ovo biti jedna, od neajboljih Star Trek serija, a to kaže neko koji je trekie od djetinsta i pogledao svaku epizodu, filmove, pa i nezavisne i više puta.. Možda nisam promijenio viđenje, samo možda vidim širu sliku. Rata u Star Trek-u je uvijek bilo i biće i ne vidim razlog zašto tolika pompa oko toga. Rat protiv Klingonaca je povijesna činjenica Star Treka, samo što to nikada nije prikazano i to ne način da su svi (pa skoro) članovi posade nedodirljivi i besmrtni, a pokazuju se čak i mrtvi i "obuzmu te osjećaji i nostalgija za njima", izvlače se iz svih nemogućih situcija, a dok drugi pripadnici flote i drugih brodova ginu. no, ovdje iz ne tako nemogućih i teških situacija ne završava uvijek "happy end-om". A poređenje sa tim orvilom, je za mene kao trekija u najmanju ruku uvreda, jer koliko poznajen Seth Mek-prdca, on je uvijek samo za neke sprdačine od filmova, a ne za neku ozbiljnu seriju. Kad je to rečeno, iako su mi se mnogo svidjele stare serije, pun mi je k... glupog filozofiranja, glupih šala, klišeja vokabulara, loše glume, jeftine produkcije.... i pogotovo loše interpretacije poznate parole: "Boldly go where no one (man, vremneom je i to promijenjeno) has gone before". Šta to uopšte znači? Da li bavljenje nekim filozofslim, teološkim pitanjima za koje nikada nećete naći odgovor, ili samouvjerenost kapetana (-ice) i njihova obiteljska, slijepa privrženost. pobogu, pa to su oficiri zvjezdane flote, a ona prije svega barem hirarijski funkcioniše kao vojska, a ona je uvijek prva imala i imat će pravo na korištenje znastvenih otkrića. ok, razumijem "human relations", ali redovno kršenje vrhovnih zapovjedi u smislu neke tzv humanosti, pravednosti i ko više zna čega, ne završava u većini slučajava tako "happy" i za takve stari treba odgovarati. ali ne, takvi glavi likovi uvijek završavaju kao heroji, jer uvijek imaju sreće i izvuku sretan kraj. ma, dosta mi "hranjenja" jednim te istim sra...ma. želim ja konačno nešto, novo, svježe i naravno mnogo više znanosti od fikcije. Iako nekom isprva ne izgleda tako je daleko realnije od poznatih star trek bajki. i žao mi je što gospon koji je napisao ovu recenziju ne misli tako i još kaže: "Igra manjeg uma." mogu ti samo reći da ti pojma nemaš. da, igra manjeg uma za one koji gledaju seriju površno i kače se samo za neke gore već pomenute stvari, ali ne vide širu sliku. ovo je serija u kojoj zapravo vidiš onoliko koliko uma imaš. dakle, što više poznaješ pozadinu i porijeklo nekih stvari i ideja, pa toliko ćeš i razumjeti. i da, ovo je tajni, strogo povjerljivi brod, koji radi sa daleko veće razine od osnovnih propisanih standarda i načela zvjezdane flote. klingonci nikada nisu ušli u u federaciju, osim pojedinca kojeg su "razmazili" ljudi. oni su ratnici i ako je itko imao već gnjev prema njima, bio je to J.T. Kirk, i to s opravdanim razlogom. čak i u serijalima nakon klasične serije njihova priroda, narav, običaji... način života je površno odrađen. ova serija ima daleko veću dubinu i način gledanja na stvari osim dosadašnje "crno-bijele slike", koju nažalost većina ovdje vidi.
|
|
![]() |
|
matz_hr ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2014 Status: Offline Points: 7 |
....ako ništa drugo, u usporedbi s prijašnjim serijalima, koji su imali(vjerojatno zbog televizije) neku "zabranu" prikazivanja smrti, ova "inačica" STAR TREK prelazi i tu granicu i postaje nekako realističnija (ako takvo što uopće možemo reći za SF seriju). Ugl, zanimljiva sezona za sve trekkije :)
|
|
![]() |
|
nebojsa-dokic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Novi Beograd Status: Offline Points: 5 |
Ja bi se složio sa Osmanom. Mislim da je ova serija u mnogim segmentima "realističnija" od originala. Baš zbog one iz narodne pesme "biju Srbi ali biju i Turci". Biju i jedni i drugi i jedni i drugi su i glupi i pametni. Niko nije nepogrešiv. I zaista, ne završava se sve sa happy endom.
U odnosu na more naučno fantastičnih serija koje trenutno idu ova je jedna od onih koje bar meni najmanje vređaju inteligenciju.
Doduše o ukusima ne treba raspravljati.
|
|
![]() |
|
monsep1234 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Lokacija: beograd Status: Offline Points: 7 |
odgledao sam par epizoda,može da prođe
|
|
![]() |
|
stroma ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 04.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Zadar Status: Offline Points: 2 |
Nije lose, bez dugih dijaloga i sa malo vise akcije, moderni star trek, meni je OK
|
|
![]() |
|
goxxy ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 12.Travanj/Apr.2013 Status: Offline Points: 37 |
Pocetak pomalo traljav, klingonci i sve oko njih presareno, od trece epizode pa nadalje veoma dobro, cudno, Manjak federacijskih moralnih normi kod posade je dobrodoslo osvezenje (nije extremno). Vredi pogledati.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Kako serija odmiče, pokazuje sav svoj potencijal. Posle šeste epizode, odlično. Nemojmo prilikom komentarisanja zaboraviti da se radnja dešava pre Kirka, Spoka i družine.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
![]() ![]() ![]() Prije bih rekao da kako serija odmiče postavlja se pitanje: Zaslužuju li dosadašnje serije naslov Star Trek. Možda je realniji naziv ST Revelation, jer su dosadašnje serije pomalo pokazivale samo jednu stranu medalje, a drugu malo skrivale, tj prikazivale malo krivu sliku stvarnosti. Kada malo bolje razmislim, malo licemjerno, zar ne? Ovdje se iznosi i sav "prljavi veš", a ne samo ono lijepo i upakovano. Pođite od svake dosadašnje poznate specije (većinom humanovida). Prikazani su samo površno, odnosno samo onakvi za što se izdaju, a ne onakvi kakvi oni zapravo jesu. No, svako od nas ima i onu mračnu stranu. Pratim na mrežama, serija se uspoređuje sa onom "mirror" verzijom STO-a. Vrijeme u koje se je smještrena radnja nije nimalo idilično nitii savršeno. Razlika je samo 10 godina, ali Enterprise je Constitution klasa i to samo jedan od niza (serije) takvih znanstveno-istraživačkih brodova "puštenih u promet". Za razliku od Discovery-ja, koji je jedinstven i u biti u tehnološkom smislu daleko napredniji i prvenstveno ratni brod. Dakle, koristi svu dostupnu tehnologiju. Tehnologija koju mi danas koristimo postojala je možda čak i prije 50 godina, samo što nije bila za javnu uporabu. Isto tako, ovdje je federacija još u povojima. Također, mnogi seriju upoređuju sa originalnom serijom i kažu da se iskrivljuju neke, tako reći, svetinje Star Treka. Ali da li je u stvari i bilo sve tako lijepo, sveto i bajkovito kako se predstavljalo? Reći ću samo takvima: Ne budite djetinjasti i odrastite već jednom! Percepcija djeteta prije i poslije puberteta nije ista ![]() Djeco, djed mraz ne postoji, niti živi na Sjevernom polu, ne djeli poklone dobroj djeci... etc. ![]() |
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Posle ponovnog čitanja recenzije, primetio sam da je zamoljeni recenzent LesaRad napisao katastrofalno lošu recenziju, bez razumevanja niti jednog jedinog aspekta serijala. Kako "recenzenti" ne shvataju da moraju verno i objektivno da prenesu viđeno, a tek potom da daju svoj sud. Ja pojma nemam kuju je seriju gledao recenzent. Star Trek: Discovery, nije sigurno. Učite od Osmana.
|
|
![]() |
|
gavranpero ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 26.Listopad/Oct.2009 Status: Offline Points: 15 |
Novi Star Trek nije ništa drugo već sapunica medju zvjezdama. Plitka, bez ideja sa kojima bi zaintrigirale maštu, svela se samo na preklapanja Klingonaca, a takodje i posade Discovery-ja. Star Trek koji sam volio gledati se bavio istraživanjem novih svjetova, fenomena i imao je super ideja, kad već nije bio potkovan vizuelnim efektima kao ovaj današnji.
Toliko nelogičnih stvari, da ne zaslužuje da se zove SF, već samo F. Recenzija je na mjestu, ali svako ima svoje mišljenje. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 7> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |