| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Spider-Man: No Way Home (2021) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
ljaDu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Spider-Man: No Way Home (2021)Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2021 u 09:54 |
|
najbolji superherojski film ikad!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2021 u 20:48 |
|
A ko je gledao igranu seriju 1977-1979? Haos je. Ili animiranu seriju iz 1967-1970. Da ne odem u istorijat filmova, Spider-Man: Far from Home, izasao sam na pola filma, u stilu samo tetki da odnsesem lek, i malo procunjao po centru, posto idem u bioskop da gledam u fazonu prijatelji, braco, kumovi, decica vole Spajdija, Hulka... Ovo mi se svidelo na primer, samo toliko bih rekao. Akcija, rokaj/snimaj, efekti, mnostvo likova, itd. Drugi ce bolje da opisu prethodno sto sam naveo. Sto se tice stripova na kojima je baziran, izmesali radnje tri, cetiri zanimljive price tj. "narativna luka", od kojih su samo dva delimicno povezana jer nisu isli hronoloski :). To mi smeta kao citaocu jer su izvorne price dobre, bar po mom misljenju. Ali lepo opustanje od svakodnevnih teskih tema.
|
|
![]() |
|
vedran-klemen
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2021 u 13:13 |
|
Vidio trailer... pametnom dosta.
|
|
![]() |
|
vlajce1975
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 12.Prosinac/Dec.2021 Lokacija: Novi Beograd Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2021 u 20:42 |
|
Odgledao u bioskopu. U pravu je što se tiče toga da se mora poznavati sve spajdermene. ali u celini film mi deluje kao papazjanija. od onih koje sam gledao meni je najbolji animirani iz 2018.
|
|
![]() |
|
e5-goran-jovanovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2021 u 22:40 |
|
Nekada davno na već zaboravljenom VHSu slučajno pronašao kopiju Spajdermena iz 78. i od tada redovno pratim sve Marvelove filmove. Iskreno se nadam da je ovo tek početak nekog novog Marvelovog Univerzuma.
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2021 u 13:01 |
|
Film pun klišeja, tipično za ovakav žanr filma, ali opet i ima nečega novoga, nečega Nolanovskog (zbog toga mu se i dala prilika). Sve u svemu vrlo dobra zabava i osobno kao neki ne-fan ovih marvel, dc svijetova, ja sam zadovoljan.
|
|
![]() |
|
KrazyM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2021 u 09:03 |
|
Doista moraš pogledati sve Spider-Mane i MCU filmove od 2000-ih pa do sada kako bi znao/znala tko su svi likovi. Niti u jednom trenutku nije dosadan, ali po meni, ne zaslužuje ocjenu koju trenutno drži na IMDb-u (9.1). Možda da Into the Spider-Verse nije napravio nešto ovako 2018., dao bi mu veću ocjenu, ali ovako za mene je 7.5.
Odlična kino zabava, ali da je bolji od onih gotovo 200 top filmova prema IMDb-u - nije. Kolekcionar sam Spidey stripova, gledao sam sve filmove par puta (reklo bi se da sam donekle fan), no mislim da ovdje igra veliku ulogu nostalgija zbog likova i nedostatak velikih filmova tokom pandemije a ovo je došlo taman da upotpuni tu prazninu. Pogledati u kinu defininitivno, ali ne očekivati neki masterpiece. Inače, recenzija je blesavo napisana jer je odmah bačen spoiler, stvarno mislim da je moglo bez toga, i da hoćeš prestati čitati nakon što piše SPOILER u tekstu, odmah pored su boldana slova samih spoilera što odmah zapadne za oko.
|
|
![]() |
|
ernad-fakic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2021 u 23:37 |
|
Ipak sam ja očekivao previše. Ovo je samo još jedna odlična zabava od Marvela, koja je, nažalost, upravo zbog nostalgije dobila nerealne ocjene i hejp publike. :)
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2021 u 07:38 |
|
Prijevod je uradio Osgiliath 👍
|
|
![]() |
|
Kakarot
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Prosinac/Dec.2021 u 18:19 |
|
I dalje mi nije jasno da li su ljudi realni sa ocekivanjima kad su u pitanju strip filmovi. Po meni i vise nego odlican, za razliku od prethodnog dela. Ovo je film koji je u principu u izradi vec 20 godina i konacno docekasmo. Definitivno jedan od boljih Marvelovih filmova, i stvarno je odlicno sto su se svi ovi glumci odazvali, pa nebitno koliko je uloga velika ili mala.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Online Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 20:44 |
|
Da li bi neko mogao da napise koji su sve Spiderman filmovi hronoloski snimljeni po stripovima.
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Veljaca/Feb.2022 u 01:50 |
|
Odgledah vcrs Spidermana (iako nisam neki ljubitelj ) 3D IMAX , i nema sta sjajno odradjeno , najbolji od svih do sada o Spajdermenu.
Mislim da je pun pogodak i ono sto ga cini tako dobrim pojavljivanje prethodna dva Spajdermena . Takodje jedan od boljih Marvelovih filmova.
Iskreno ponajvise me privuce sto ne vidim u skorijoj buducnosti u 3D neki jaki naslov vrv je razlog finansijske prirode.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 14:13 |
|
Previše toga mi je nabacano u film, nije to nužno mana, samo što se meni eto više dopao prvi Spiderman (ne tek Raimijev, već upravo Homecoming), mada je ne volim ni Dr Strange-a, magiju, sve te petljancije sa multiverzumom (ni u hipotezama nauke, kamoli tek po filmovima). Ovde daju nešto smisla, valjda, ko da zna, meni je svakako bliži onaj Spiderman koji se kreće pre tinejdžerskim filmom negoli kroz bilo šta drugo
Negativaca možda previše, malo vremena za svakoga da zablista ali mi se dopala njihova ljudska strana, nisu jednodimenzijalni uprkos relativno maloj minutaži. Dopao mi se i sivlji ton ponegde, dabome da sve ima svoju cenu i da nije sve pesma, posledice postoje, teške su i izjedajuće, čak i superherojima, nego šta. Kako bilo, za nekoga ko eto ne voli te Marvel, DC pa ni tome bliske univerzume, No way Home mi je zapravo pružio dovoljno zabave.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1525 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 15:29 |
|
Puppet eto ja bih ti preporucio serije Daredevil i Jessica Jones da probas da gledas ako nisi vec. To je ipak nesto sasvim drugacije od svih marvelovih i dc serija i izvrsna gluma Vincent Donofria i David Tennanta.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 15:34 |
|
Daredevil mi je bio sjajan, dobre tučnjave, nema se para da bi se davilo efektima, već prsa u prsa, biju naši al' biju i njihovi, taman po JUS-u, odličan D'onofrio, pa još i gost Scott Glenn
![]() Jonesica mi je već ipak bila daleka. Btw, voleo sam i Punishera (zbog koga sam i više voleo epke sa njim u DD).
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2022 u 16:55 |
Da se nadovezem nevezano ko je sta gledao, Spajdi zajebant kao i u stripu, film za opustanje, a onda Beyonder, Secret wars i kostim, i krece Venom, pa Masacre saga. Da Jessica Jones prva sezona, ostale nemaju veze, kao i Luke Cage isto promasaj, po mom misljenju, kao i Iron fist, a ima ih u poslednje vreme dosta. A nisu obradili npr. Silver Surfer-a ( koji je skoro u svakom bitnom dogadjaju), ili Adam Warlock-a. Doctor Strange mi je najbolji igrani u poslednje vreme. Daredevil i u stripu je posebna prica, ali se on meni kao junak ne svidja. Van tog toga Inhumans su mi dobri ( Attilan, Black Bolt i ekipa), inspiracija je iz story arc-a Kree-Skrull war i jos jednog sto ga prati. Smesan mi je onomad bio komentar na seriju bleda kopija Flash-a. Legion mi je dobar ali nije za svakog, ali ludilo kakav je lik. |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2022 u 09:57 |
|
Da i mislio sam na prvu sezonu Jessice Jones , Legion mi nije uopste legao nznam,Hellstrom poceo i ne svidja mi se. A Srebrni letac(po naski) je meni bio ali bas najomiljeniji lik poored Spidermana i stvarno mi nije jasno da ga nema uopste u filmovima sem ono pojavljivanje Fantastic 4.
Eh da meni se svidela i Agents of shield
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2022 u 11:58 |
Pa Legion rekoh nece se svima svideti, ali odlican lik David Haller-a mozda najspecificniji omega level mutant, Kod Hellstrom-a su napravili neku zbrku, niko ne zna zasto ali su likovi i prica dobri. Nejasan mi je iskorak sa Fantastic Four : rise of the Silver Surfer, gde je Norrin Radd predstavljen kao Galactus-ov herald i manifestacija moci i onda stali, bar su mogli da ga vrate u Infinity war/Endgame ( imamo i preludijum,The infinity war je nastavak i nema veye sa radnjom i imenom filma, a nakon toga i i Infinitz crusade )jer on u story arc-u Infinity Gauntlet donosi upoyorenje. Ali da se islo po stripu nebi bio komercijalan za film, a imali su totalno razradjenu pricu da prepisu bukvalno i da uvedu dva glavna lika Adam Warlock-a i Mistress Death ili samo Death. A cesto pominju Deadpool-a i porede ga kroz ove nove serije ( on je radjen po jednom DC junaku e sad u koju svrhu to je vec diskutabilno) i jako je specifican lik u stripu i kasnije, i nije mi za poredjenje. Cak je zanimljiva njegova prica sa Thanos-om oko Mistress Death. Agents of S.H.I.E.L.D. mi se nije svideo, bolje su mi pak neke animirane serije.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2022 u 12:42 |
|
Uf Alex ti bas znas o Marvelom svetu dosta ,nisam ja toliko citao njihove stripove vise ono sto je po Stripoteci i ostalim izdanjima kod nas izlazilo, nesto malo na engleskom i to u skorije vreme bas u vezi Infinity war. Vise sam ljubitelj evropske skole stripa ,evo za Deadpoola nisam ni cuo dok nije film snimljen,i interesantan je Karate Kid meni bio isto u Eks almanahu je izlazio,a Agents of Shield mi se svidja zato sto bas ima puno SF a manje superherojstva i magije.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2022 u 12:56 |
|
Došao sam do pola filma. Od nabrojenih što dobrih što
promašenih naslova, za ovaj film, njegovu prvu polovicu, valja odgledati
Raimijeve spidermane, pa ona dva jadna nakon njega (ok, samo prvi) te
seriju Daredevil barem prvu sezonu. I Doctor Strange film, jasno. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |