Spider-Man: No Way Home (2021)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=99955
Datum ispisa: 10.Srpanj/Jul.2026 u 11:45 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Spider-Man: No Way Home (2021)
Objavio: ljaDu
Tema: Spider-Man: No Way Home (2021)
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2021 u 09:54
|
najbolji superherojski film ikad!
|
Odgovori:
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2021 u 20:48
|
A ko je gledao igranu seriju 1977-1979? Haos je. Ili animiranu seriju iz 1967-1970.
Da ne odem u istorijat filmova, Spider-Man: Far from Home, izasao sam na pola filma, u stilu samo tetki da odnsesem lek, i malo procunjao po centru, posto idem u bioskop da gledam u fazonu prijatelji, braco, kumovi, decica vole Spajdija, Hulka...
Ovo mi se svidelo na primer, samo toliko bih rekao. Akcija, rokaj/snimaj, efekti, mnostvo likova, itd. Drugi ce bolje da opisu prethodno sto sam naveo.
Sto se tice stripova na kojima je baziran, izmesali radnje tri, cetiri zanimljive price tj. "narativna luka", od kojih su samo dva delimicno povezana jer nisu isli hronoloski :). To mi smeta kao citaocu jer su izvorne price dobre, bar po mom misljenju.
Ali lepo opustanje od svakodnevnih teskih tema.
|
Objavio: vedran-klemen
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2021 u 13:13
|
Vidio trailer... pametnom dosta.
|
Objavio: vlajce1975
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2021 u 20:42
|
Odgledao u bioskopu. U pravu je što se tiče toga da se mora poznavati sve spajdermene. ali u celini film mi deluje kao papazjanija. od onih koje sam gledao meni je najbolji animirani iz 2018.
|
Objavio: e5-goran-jovanovic
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2021 u 22:40
|
Nekada davno na već zaboravljenom VHSu slučajno pronašao kopiju Spajdermena iz 78. i od tada redovno pratim sve Marvelove filmove. Iskreno se nadam da je ovo tek početak nekog novog Marvelovog Univerzuma.
|
Objavio: sasa-stipisic
Datum objave: 19.Prosinac/Dec.2021 u 13:01
|
Film pun klišeja, tipično za ovakav žanr filma, ali opet i ima nečega novoga, nečega Nolanovskog (zbog toga mu se i dala prilika). Sve u svemu vrlo dobra zabava i osobno kao neki ne-fan ovih marvel, dc svijetova, ja sam zadovoljan.
|
Objavio: KrazyM
Datum objave: 20.Prosinac/Dec.2021 u 09:03
|
Doista moraš pogledati sve Spider-Mane i MCU filmove od 2000-ih pa do sada kako bi znao/znala tko su svi likovi. Niti u jednom trenutku nije dosadan, ali po meni, ne zaslužuje ocjenu koju trenutno drži na IMDb-u (9.1). Možda da Into the Spider-Verse nije napravio nešto ovako 2018., dao bi mu veću ocjenu, ali ovako za mene je 7.5.
Odlična kino zabava, ali da je bolji od onih gotovo 200 top filmova prema IMDb-u - nije. Kolekcionar sam Spidey stripova, gledao sam sve filmove par puta (reklo bi se da sam donekle fan), no mislim da ovdje igra veliku ulogu nostalgija zbog likova i nedostatak velikih filmova tokom pandemije a ovo je došlo taman da upotpuni tu prazninu. Pogledati u kinu defininitivno, ali ne očekivati neki masterpiece. Inače, recenzija je blesavo napisana jer je odmah bačen spoiler, stvarno mislim da je moglo bez toga, i da hoćeš prestati čitati nakon što piše SPOILER u tekstu, odmah pored su boldana slova samih spoilera što odmah zapadne za oko.
|
Objavio: ernad-fakic
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2021 u 23:37
|
Ipak sam ja očekivao previše. Ovo je samo još jedna odlična zabava od Marvela, koja je, nažalost, upravo zbog nostalgije dobila nerealne ocjene i hejp publike. :)
|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 07:38
|
Prijevod je uradio Osgiliath 👍
|
Objavio: Kakarot
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2021 u 18:19
|
I dalje mi nije jasno da li su ljudi realni sa ocekivanjima kad su u pitanju strip filmovi. Po meni i vise nego odlican, za razliku od prethodnog dela. Ovo je film koji je u principu u izradi vec 20 godina i konacno docekasmo. Definitivno jedan od boljih Marvelovih filmova, i stvarno je odlicno sto su se svi ovi glumci odazvali, pa nebitno koliko je uloga velika ili mala.
|
Objavio: aleksayu
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 20:44
|
Da li bi neko mogao da napise koji su sve Spiderman filmovi hronoloski snimljeni po stripovima.
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 02.Veljaca/Feb.2022 u 01:50
|
Odgledah vcrs Spidermana (iako nisam neki ljubitelj ) 3D IMAX , i nema sta sjajno odradjeno , najbolji od svih do sada o Spajdermenu.
Mislim da je pun pogodak i ono sto ga cini tako dobrim pojavljivanje prethodna dva Spajdermena . Takodje jedan od boljih Marvelovih filmova.
Iskreno ponajvise me privuce sto ne vidim u skorijoj buducnosti u 3D neki jaki naslov vrv je razlog finansijske prirode.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 14:13
Previše toga mi je nabacano u film, nije to nužno mana, samo što se meni eto više dopao prvi Spiderman (ne tek Raimijev, već upravo Homecoming), mada je ne volim ni Dr Strange-a, magiju, sve te petljancije sa multiverzumom (ni u hipotezama nauke, kamoli tek po filmovima). Ovde daju nešto smisla, valjda, ko da zna, meni je svakako bliži onaj Spiderman koji se kreće pre tinejdžerskim filmom negoli kroz bilo šta drugo
Negativaca možda previše, malo vremena za svakoga da zablista ali mi se dopala njihova ljudska strana, nisu jednodimenzijalni uprkos relativno maloj minutaži. Dopao mi se i sivlji ton ponegde, dabome da sve ima svoju cenu i da nije sve pesma, posledice postoje, teške su i izjedajuće, čak i superherojima, nego šta. Kako bilo, za nekoga ko eto ne voli te Marvel, DC pa ni tome bliske univerzume, No way Home mi je zapravo pružio dovoljno zabave.
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 15:29
|
Puppet eto ja bih ti preporucio serije Daredevil i Jessica Jones da probas da gledas ako nisi vec. To je ipak nesto sasvim drugacije od svih marvelovih i dc serija i izvrsna gluma Vincent Donofria i David Tennanta.
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 15:34
Daredevil mi je bio sjajan, dobre tučnjave, nema se para da bi se davilo efektima, već prsa u prsa, biju naši al' biju i njihovi, taman po JUS-u, odličan D'onofrio, pa još i gost Scott Glenn  Jonesica mi je već ipak bila daleka. Btw, voleo sam i Punishera (zbog koga sam i više voleo epke sa njim u DD). 
|
Datum objave: 12.Ožujak/Mar.2022 u 16:55
kjovo piše:
Puppet eto ja bih ti preporucio serije Daredevil i Jessica Jones da probas da gledas ako nisi vec. To je ipak nesto sasvim drugacije od svih marvelovih i dc serija i izvrsna gluma Vincent Donofria i David Tennanta. |
Da se nadovezem nevezano ko je sta gledao, Spajdi zajebant kao i u stripu, film za opustanje, a onda Beyonder, Secret wars i kostim, i krece Venom, pa Masacre saga.
Da Jessica Jones prva sezona, ostale nemaju veze, kao i Luke Cage isto promasaj, po mom misljenju, kao i Iron fist, a ima ih u poslednje vreme dosta.
A nisu obradili npr. Silver Surfer-a ( koji je skoro u svakom bitnom dogadjaju), ili Adam Warlock-a.
Doctor Strange mi je najbolji igrani u poslednje vreme.
Daredevil i u stripu je posebna prica, ali se on meni kao junak ne svidja.
Van tog toga Inhumans su mi dobri ( Attilan, Black Bolt i ekipa), inspiracija je iz story arc-a Kree-Skrull war i jos jednog sto ga prati. Smesan mi je onomad bio komentar na seriju bleda kopija Flash-a.
Legion mi je dobar ali nije za svakog, ali ludilo kakav je lik.
Hellstrom, dobri likovi iz stripa, steta sto su je onoliko reklamirali a onda otkazali. https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwi00eeW9MD2AhV-8rsIHZm2CckQFnoECA4QAQ&url=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FKree%25E2%2580%2593Skrull_War&usg=AOvVaw398Y6ESkC2zukuoSKZoCtM" rel="nofollow - -
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 09:57
|
Da i mislio sam na prvu sezonu Jessice Jones , Legion mi nije uopste legao nznam,Hellstrom poceo i ne svidja mi se. A Srebrni letac(po naski) je meni bio ali bas najomiljeniji lik poored Spidermana i stvarno mi nije jasno da ga nema uopste u filmovima sem ono pojavljivanje Fantastic 4. Eh da meni se svidela i Agents of shield
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 11:58
kjovo piše:
Da i mislio sam na prvu sezonu Jessice Jones , Legion mi nije uopste legao nznam,Hellstrom poceo i ne svidja mi se. A Srebrni letac(po naski) je meni bio ali bas najomiljeniji lik poored Spidermana i stvarno mi nije jasno da ga nema uopste u filmovima sem ono pojavljivanje Fantastic 4.Eh da meni se svidela i Agents of shield |
Pa Legion rekoh nece se svima svideti, ali odlican lik David Haller-a mozda najspecificniji omega level mutant,
Kod Hellstrom-a su napravili neku zbrku, niko ne zna zasto ali su likovi i prica dobri.
Nejasan mi je iskorak sa Fantastic Four : rise of the Silver Surfer, gde je Norrin Radd predstavljen kao Galactus-ov herald i manifestacija moci i onda stali, bar su mogli da ga vrate u Infinity war/Endgame ( imamo i preludijum,The infinity war je nastavak i nema veye sa radnjom i imenom filma, a nakon toga i i Infinitz crusade )jer on u story arc-u Infinity Gauntlet donosi upoyorenje. Ali da se islo po stripu nebi bio komercijalan za film, a imali su totalno razradjenu pricu da prepisu bukvalno i da uvedu dva glavna lika Adam Warlock-a i Mistress Death ili samo Death.
A cesto pominju Deadpool-a i porede ga kroz ove nove serije ( on je radjen po jednom DC junaku e sad u koju svrhu to je vec diskutabilno) i jako je specifican lik u stripu i kasnije, i nije mi za poredjenje. Cak je zanimljiva njegova prica sa Thanos-om oko Mistress Death.
Agents of S.H.I.E.L.D. mi se nije svideo, bolje su mi pak neke animirane serije.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 12:42
|
Uf Alex ti bas znas o Marvelom svetu dosta ,nisam ja toliko citao njihove stripove vise ono sto je po Stripoteci i ostalim izdanjima kod nas izlazilo, nesto malo na engleskom i to u skorije vreme bas u vezi Infinity war. Vise sam ljubitelj evropske skole stripa ,evo za Deadpoola nisam ni cuo dok nije film snimljen,i interesantan je Karate Kid meni bio isto u Eks almanahu je izlazio,a Agents of Shield mi se svidja zato sto bas ima puno SF a manje superherojstva i magije.
|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 12:56
|
Došao sam do pola filma. Od nabrojenih što dobrih što
promašenih naslova, za ovaj film, njegovu prvu polovicu, valja odgledati
Raimijeve spidermane, pa ona dva jadna nakon njega (ok, samo prvi) te
seriju Daredevil barem prvu sezonu. I Doctor Strange film, jasno.
Ovo drugo spomenuto, Agents od Shield smaračinu na primjer, nemojte.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 12:58
kjovo piše:
Uf Alex ti bas znas o Marvelom svetu dosta ,nisam ja toliko citao njihove stripove vise ono sto je po Stripoteci i ostalim izdanjima kod nas izlazilo, nesto malo na engleskom i to u skorije vreme bas u vezi Infinity war. Vise sam ljubitelj evropske skole stripa ,evo za Deadpoola nisam ni cuo dok nije film snimljen,i interesantan je Karate Kid meni bio isto u Eks almanahu je izlazio,a Agents of Shield mi se svidja zato sto bas ima puno SF a manje superherojstva i magije. |
Pa onako, mada vise volim DC, tebi i puppetu se bas to svidja, a ja volim moci i madjije i slicno , vise da vuce na epsku ( ne junacku) nego na naucnu fantastiku
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 13:29
|
E sad Joxer nekom smaracina nekom nije,sve je stvar zna se vec cega. Ja opet kazem gledajte ko nije necete zazaliti , mislim na Agents of shield
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 14:34
JoxerTM piše:
Došao sam do pola filma. |
Meni je takođe druga polovina filma bila slabija. Pevao sam naglas "Spajdermene, Spajdermene, prevezi me preko, moja mala, moj doktore zašto si daleko" ...pa sam se zabavljao uprkos dešavanjima na ekranu. Kako krene CGI tabanje, izgubim interes, tako mi je to.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 16:00
|
Ma alo, došao sam do pola jer titlovi za BR nisu dobro syncani. Početak
sam namjestio i do pola je okej, ali tu opet krenu zaebavat, pa sam
ugasio dok danas ne sredim.
|
Objavio: vlad.cepeš
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 17:48
|
The Amazing Spiderman(Andrew Garfield) i prvi i drugi deo su odlični fimovi. Sve ovo posle toga, ništa.
|
Objavio: Black Raven
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 18:39
kjovo piše:
E sad Joxer nekom smaracina nekom nije,sve je stvar zna se vec cega. Ja opet kazem gledajte ko nije necete zazaliti , mislim na Agents of shield |
Agents of S.H.I.E.L.D. je bila sasvim ok serija, nije najbolja ali nije ni loš izbor za gledanje.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 18:54
vlad.cepeš piše:
The Amazing Spiderman(Andrew Garfield) i prvi i drugi deo su odlični fimovi. Sve ovo posle toga, ništa. |
Andrew Garfield je bolji glumac i od T.Maguire i od T.Holland, ali svi spajdemeni su različiti i nisu baš za istu generaciju publike. Holand je dobar glumac, u Osvetnicima je bio ok, ali svi ostali njegovi filmovi o spajdermenu su mi previše detinjasti.
|
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 21:04
|
Kako Marvel u poslednje vreme ume da baš omaši, ovaj film im i nije toliko loš. Ova ideja sa multiverzumom je ok, vidim da se to fura i u novijim igrama. Kad bi Marvel malo usporio sa izbacivanjem filmova i ne bi iskakao iz frižidera kad ga otvorimo možda bi i postigli neki kvalitet. Sve u svemu, po meni im je ovo solidno.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 21:28
Tom Brady piše:
Kako Marvel u poslednje vreme ume da baš omaši, ovaj film im i nije toliko loš. Ova ideja sa multiverzumom je ok, vidim da se to fura i u novijim igrama. Kad bi Marvel malo usporio sa izbacivanjem filmova i ne bi iskakao iz frižidera kad ga otvorimo možda bi i postigli neki kvalitet. Sve u svemu, po meni im je ovo solidno. | Da fora sa multiverzumom ako pricamo samo Marvel/DC se prikazuje u stripovima odavno, da bi DC preterao i 1985. i 1986. godine uradio crossover da bi izvadio situaciju. I jeste u dobroj meri. A Marvel je video da puni kasu i sto bi prestajali, zaradili su milijarde i milijarde dolara samo na filmovima.
|
Objavio: shiba87
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 21:42
|
Odgledah ovo u bioskopu, pa mi je doživljaj možda malo jači, a možda i nije, ko će ga znati. Dopao mi se film. Efekti su dobri. Dopalo mi se spajanje sva tri spajdrmena. Tobi je inače Spajdrmen mog djetinjstva :p, tako da mi ga je bilo drago vidjeti opet u tom izdanju. Takođe mi se dopala energija koju posjeduje Tom. Simpatičan je i ima neku toplinu, iako je krajnje neautentična pojava. Ali realno, Spajdrmen kao heroj i nije moj tip. Bio je tu i legendarni Vilem Defo, onda Alfred Molina, Džejmi Foks. Dobar je bio i Benedict kao Dr Strange. Ono što sam očekivala,to sam i dobila, malo zabave u komercijalnom bioskopu, i to je to. Ne znam šta drugo ovakva vrsta filma treba da pruži. Od mene svakako preporuka.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 21:57
Zašto SpajDRmen? Tako sam ga i ja čitao kada sam imao 5-6 godina, izgovarao tj, nisam čitao jer je taj konkretni strip bio na nemačkom, tada nisam znao ni onaj nemački iz partizanskih filmova. Ali na srpskom mi je bio Spajdrmen. Prvo "e" je nestalo među zelenilom Medulina. Gde li si ti svoje "e" zaboravila, pa, njegovo, spajdrmenovo
|
Objavio: shiba87
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 22:08
|
Za mene će on zauvijek ostati SpajDRmen.💗
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 22:24
Ovaj moj spajdrmen se tukao međ' neboderima sa nekim zelenim čovekom-orlom, tj zelena su mu krila/odelo bili, možda je i papagaj, šta ja znam. Strip za švapske turiste ali ga se domogao mali Puppet, dabome. Na tom letovanju sam prvi put čitao (gledao slike, rekosmo da ne znam nemački) Spajdija. Voleo žabarski strip (tada Velikog Bleka i Kapetana Mikija, tek potom Zagora), nisam imao kontakta sa superherojima, američkim stripom pre tog Spajdrmena. Tada sam se i prvi put poljubio sa devojčicom u obraz, ali ko veliki, iz ljubavi. Tajda iz Maribora, dobio i razglednicu potom, imam je i danas. U pravu si, zašto bih se odrekao tog dečijeg, neka i slovnosakatog Spajdija. I meni je Toby ostao kao pravi Spiderman, ova dvojica su mi dalji, mada mi se dopao Homecoming kao film.
|
Datum objave: 14.Ožujak/Mar.2022 u 22:47
Aaa, pa to je Vulture ispada, lik koji je tumačio Keaton u Homecomingu, valjda nisam to povezao, mada nisam ni mislio na petogodišnjeg Puppeta i tadašnji strip već duže vreme ionako
|
Objavio: s.t.a.l.k.e.r.
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2022 u 09:17
|
Prevod odličan ali film promašaj decenije.....
gubljenje vremena na kvadrat.
|
Datum objave: 15.Ožujak/Mar.2022 u 11:22
|
Dovršio gledanje, nije nikakav promašaj decenije. Istina, scenarij je prepun bezvezarija i neće se iznutra nešto dugo pamtiti.
Ali film spašava humor kojega kronično nedostaje u drugim holivudskim mejstrimušama. Uz
to lijepo je vidjeti (skoro) svu spajdermen ekipu unazad dva desetljeća
na okupu, a da među njima nije iritantna svinja spajdi iz crtanog. Također
se gledatelja ne tlači sa repom i hip hopom tokom filma, ostavljena je
nekakva odurna "recitacija" za završetak kad će većina ugasiti (osim
onih koji će čekati nebitne postcreditcs scene, imaju dvije). CGI
je očekivano napucan maksimalno iako po običaju postoje neke situacije
gdje su pokreti neprirodni, ali ajde, superheroji ni ne trebaju prirodno
kretanje. Čudno je da kamera tokom akcijskih scena često nije
išla u perspektivu iz videoigara s obzirom da je film Sonyjev izdanak.
Ne kažem da je to loše, meni je to ispalo dobro, ali pitam se bi li
drugačije ispalo bolje.
Nije ovo nikakav promašaj nego film za zabavu koji će tu zabavu i isporučiti. Posebno ljubiteljima Petera Parkera.
Gledati.
|
Datum objave: 16.Ožujak/Mar.2022 u 10:59
Vrlo dobar. Ocena 7/10.  Ovom filmu je mana jer je predugačak i ima mnogo glupih a nepotrebnih scena (borba Spajdija protiv dr Strejdža je užasna, glupa i predugačka, i protiv Goblina isto glupa...).
Definitivno pogledati ovaj film. 
|
|