Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou
    Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 00:42
London - „The Hurt Locker“, ratna drama rediteljke Ketrin Bigelou, osvojila je šest BAFTA nagrada i to za najbolji film, režiju, originalni scenario, kameru, montažu i zvuk . Nakon deset godina i velike slave Američke lepote, ovo je prvi put da jedan američki fim postigne ovako veliki uspeh, a prvi put se desilo i da jednoj rediteljki bude dodeljena BAFTA nagrada.

Povodom toga Bigelou je izjavila da se nada da nije i poslednja žena kojoj je dodeljeno priznanje za režiju. „Ženska borba za jednakost je konstantna, pa ako je ovo novi tračak svetla onda je to divno“, rekla je Bigelou novinarima nakon što je dobila nagradu.

U trci za nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih ostvarenja bio je i SF hit „Avatar“ reditelja Džejmsa Kamerona i bivšeg supruga Bigelouve koji je imao osam nominacija, a osvojio je nagrade za scenografiju i vizuelne efekte.

Budući da BAFTA više naginje britanskim talentima nego Oskaru, teško da bi mogla biti pokazatelj u predviđanju onoga što će se desiti 6. marta na dodeli priznanja Akademije filmskih nauka i umetnosti Amerike. Ipak, ovogodišnji duel filmova „The Hurt Locker“ i „Avatara“ pomno se prati, a Bigelou je ubeležila nove poene koji je izdvajaju kao izrazitijeg favorita.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 00:55
Ja stvarno ne znam šta toliko ljudi vide u tom filmu? Stvarno bih voleo da negde nađem detaljnu studiju filma kadar po kadar ako treba.
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:13
ne lupaj, dobar je film,samo shto je mnogo mrshav izbor kvalitetnih filmova ove godine...
na zalost

Ouch
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:15
Biće borbe za oskara,e to mi se sviđa.Jedva čekam
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:21
Originalno postovano od strane wolverine wolverine piše:

ne lupaj, dobar je film,samo shto je mnogo mrshav izbor kvalitetnih filmova ove godine...
na zalost

Ouch

OK, batali godinu kad je snimljen i konkurenciju i sve. Reci ti meni po čemu je DOBAR film?
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:25
ma avatar prolazi glatko 

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:50
Recimo, kad sam gledao Vals Im Bashir i dao svoje viđenje, mnogi su pričali slično kao i sad za The Hurt Locker. Meni su ova dva ostvarenja vrlo slična - po svojoj prosečnosti. Ok, prihvatam da u odabiru iz 2009. nema nešto mnogo remek dela (osim jednog REMEK-DELA ) ali šalu na stranu da li je to opravdanje za izjave da je film odličan, pa čak i DOBAR!?
Proći će Oskari i ostali (naručeni) festivali, proći će godinu, dve... da li će neko spominjati ovaj film?
Ne bih sad da nabrajam i pravim paralele sa nekim drugim filmovima ali ako hoćemo da pričamo o tom nekom žanru drama-ratni sa većim akcentom na lik(ove), dovoljno je da spomenem samo Letters from Iwo Jima (pa čak i Flags of Our Fathers (2006)). Ne dao bog da po stoti put spomenem The Brotherhood of War. E zbog ovakvih filmova (a ima ih još), The Hurt Locker ne mogu da nazovem dobrim, nego najviše prosečnim, kao što sam već i rekao.
Na vrh
wolverine View Drop Down
Translator
Translator
sex addict

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj wolverine Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:50
dobar je iz istog razloga zashto je dobra mini serija Generation Kill...
jer realno prikazuje, u dokumentaristishkom stilu, ljude kojima je rat droga i koji rade stvari koje niko drugi ne bi ni pomislio da uradi iz prostog razloga shto je to njihov nachin zivota, dok to rade adrenalin pichi kroz njih i oni se samo tako osecaju zivim... zato mi se i mnogo svidja atipichan kraj... nema filozofiranja, kazem, tu je prosto prikaz choveka koji voli to shto radi, nishta ga drugo ne zanima i boli ga uvo da li ce da dobije Oskara ili ne... on ce i dalje da demontira bombe, jbg morash da priznash da nije klasichno americhko ratno sranje

uuu, pa eto vidish, Zastave nashih ocheva mi se bash i nije neshto dojmio iako volim Klinta, josh nisam odgledao i japansku stranu deshavanja na Ivo Dzimi, al Brotherhood of war mi ne diraj....odavno me neki ratni film nije tako dirnuo (naravno shto se ne moze reci za Hurt locker, koji ce verovatno brzo i biti zaboravljen, mozda bash zbog tog prikaza realnosti kojim smo bombardovani skoro svakog dana preko CNN, pa i ne izaziva neku posebnu reakciju)

Ažurirao wolverine - 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:56
rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 02:02
Već sam pisao o tome na temi za film ali ću ponoviti. Slažem se da nema patetike i da je ovo neklasičan američki film ali opet pitam - pa da li je zbog toga dobar!?
Što se tiče te "bolesti uva": uzmi neki film sa serijskim ubicom: ne može da se uklopi u okolinu (i porodicu) ubijanje mu je u krvi i dobija "bolest uva"...
Snimljen je odlično kao i The Hurt Locker, glumci su solidni takođe... da li bi pridobio tvoju pažnju iako bi prepričavajući izgledali slično?
Ovde se opet vraćam na početak i onu patetiku. Mišljenja sam da ovaj film "prolazi" jer nije "klasichno americhko ratno sranje" i ništa drugo.

edit:
Originalno postovano od strane wolverine wolverine piše:

uuu, pa eto vidish, Zastave nashih ocheva mi se bash i nije neshto dojmio iako volim Klinta, josh nisam odgledao i japansku stranu deshavanja na Ivo Dzimi

Zato sam i stavio u zagradu "Zastave", ali siguran sam da je Klint namerno tako napravio film, kako bi kritikovao Ameriku (globalno) zbog non stop pogrešnog i "šminkanog" predstavljanja svega i svačega.
Letters from Iwo Jima je nešto sasvim drugačije, u pozitivnom smislu.

Ažurirao darije - 23.Veljaca/Feb.2010 u 02:06
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2010 u 02:20
Slazem se sa Darijem, ni meni se nije bas preterano svideo. Vec vidjeno, sa malim prepravkama. Kao ni LAW ABIDING CITIZEN, nije mi jasno, u cemu su inovacije u tom filmu kao sto cujem da pricaju neki???
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.