Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=31477
Datum ispisa: 11.Lipanj/Jun.2026 u 11:45 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou
Objavio: AcaNDr
Tema: Šest BAFTA nagrada za film Ketrin Bigelou
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 00:42
London - „The Hurt Locker“, ratna drama
rediteljke Ketrin Bigelou, osvojila je šest BAFTA nagrada i to za
najbolji film, režiju, originalni scenario, kameru, montažu i zvuk .
Nakon deset godina i velike slave Američke lepote, ovo je prvi put da
jedan američki fim postigne ovako veliki uspeh, a prvi put se desilo i
da jednoj rediteljki bude dodeljena BAFTA nagrada.
Povodom toga Bigelou je izjavila da se nada da nije i poslednja žena
kojoj je dodeljeno priznanje za režiju. „Ženska borba za jednakost je
konstantna, pa ako je ovo novi tračak svetla onda je to divno“, rekla je
Bigelou novinarima nakon što je dobila nagradu. U trci za
nagrade Britanske akademije filmskih i televizijskih ostvarenja bio je i
SF hit „Avatar“ reditelja Džejmsa Kamerona i bivšeg supruga Bigelouve
koji je imao osam nominacija, a osvojio je nagrade za scenografiju i
vizuelne efekte. Budući da BAFTA više naginje britanskim talentima
nego Oskaru, teško da bi mogla biti pokazatelj u predviđanju onoga što
će se desiti 6. marta na dodeli priznanja Akademije filmskih nauka i
umetnosti Amerike. Ipak, ovogodišnji duel filmova „The Hurt Locker“ i
„Avatara“ pomno se prati, a Bigelou je ubeležila nove poene koji je
izdvajaju kao izrazitijeg favorita.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Odgovori:
Objavio: darije
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 00:55
Ja stvarno ne znam šta toliko ljudi vide u tom filmu? Stvarno bih voleo da negde nađem detaljnu studiju filma kadar po kadar ako treba.
-------------
|
Objavio: wolverine
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:13
ne lupaj, dobar je film,samo shto je mnogo mrshav izbor kvalitetnih filmova ove godine... na zalost

------------- rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:15
Biće borbe za oskara,e to mi se sviđa.Jedva čekam
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:21
wolverine piše:
ne lupaj, dobar je film,samo shto je mnogo mrshav izbor kvalitetnih filmova ove godine... na zalost

|
OK, batali godinu kad je snimljen i konkurenciju i sve. Reci ti meni po čemu je DOBAR film?
-------------
|
Objavio: luka0037
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:25
ma avatar prolazi glatko
-------------

|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:50
Recimo, kad sam gledao Vals Im Bashir i dao svoje viđenje, mnogi su pričali slično kao i sad za The Hurt Locker. Meni su ova dva ostvarenja vrlo slična - po svojoj prosečnosti. Ok, prihvatam da u odabiru iz 2009. nema nešto mnogo remek dela (osim jednog REMEK-DELA ) ali šalu na stranu da li je to opravdanje za izjave da je film odličan, pa čak i DOBAR!? Proći će Oskari i ostali (naručeni) festivali, proći će godinu, dve... da li će neko spominjati ovaj film? Ne bih sad da nabrajam i pravim paralele sa nekim drugim filmovima ali ako hoćemo da pričamo o tom nekom žanru drama-ratni sa većim akcentom na lik(ove), dovoljno je da spomenem samo Letters from Iwo Jima (pa čak i Flags of Our Fathers (2006)). Ne dao bog da po stoti put spomenem The Brotherhood of War. E zbog ovakvih filmova (a ima ih još), The Hurt Locker ne mogu da nazovem dobrim, nego najviše prosečnim, kao što sam već i rekao.
-------------
|
Objavio: wolverine
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 01:50
dobar je iz istog razloga zashto je dobra mini serija Generation Kill... jer realno prikazuje, u dokumentaristishkom stilu, ljude kojima je rat droga i koji rade stvari koje niko drugi ne bi ni pomislio da uradi iz prostog razloga shto je to njihov nachin zivota, dok to rade adrenalin pichi kroz njih i oni se samo tako osecaju zivim... zato mi se i mnogo svidja atipichan kraj... nema filozofiranja, kazem, tu je prosto prikaz choveka koji voli to shto radi, nishta ga drugo ne zanima i boli ga uvo da li ce da dobije Oskara ili ne... on ce i dalje da demontira bombe, jbg morash da priznash da nije klasichno americhko ratno sranje
uuu, pa eto vidish, Zastave nashih ocheva mi se bash i nije neshto dojmio iako volim Klinta, josh nisam odgledao i japansku stranu deshavanja na Ivo Dzimi, al Brotherhood of war mi ne diraj....odavno me neki ratni film nije tako dirnuo (naravno shto se ne moze reci za Hurt locker, koji ce verovatno brzo i biti zaboravljen, mozda bash zbog tog prikaza realnosti kojim smo bombardovani skoro svakog dana preko CNN, pa i ne izaziva neku posebnu reakciju)
------------- rock'n'roll is about emotions,
punk rock is about attitude,
hardcore is a way of life!
|
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 02:02
Već sam pisao o tome na temi za film ali ću ponoviti. Slažem se da nema patetike i da je ovo neklasičan američki film ali opet pitam - pa da li je zbog toga dobar!? Što se tiče te "bolesti uva": uzmi neki film sa serijskim ubicom: ne može da se uklopi u okolinu (i porodicu) ubijanje mu je u krvi i dobija "bolest uva"... Snimljen je odlično kao i The Hurt Locker, glumci su solidni takođe... da li bi pridobio tvoju pažnju iako bi prepričavajući izgledali slično? Ovde se opet vraćam na početak i onu patetiku. Mišljenja sam da ovaj film "prolazi" jer nije "klasichno americhko ratno sranje" i ništa drugo.
edit:
wolverine piše:
uuu, pa eto vidish, Zastave nashih ocheva mi se bash i nije neshto
dojmio iako volim Klinta, josh nisam odgledao i japansku stranu
deshavanja na Ivo Dzimi |
Zato sam i stavio u zagradu "Zastave", ali siguran sam da je Klint namerno tako napravio film, kako bi kritikovao Ameriku (globalno) zbog non stop pogrešnog i "šminkanog" predstavljanja svega i svačega. Letters from Iwo Jima je nešto sasvim drugačije, u pozitivnom smislu.
-------------
|
Objavio: Vladika
Datum objave: 23.Veljaca/Feb.2010 u 02:20
Slazem se sa Darijem, ni meni se nije bas preterano svideo. Vec vidjeno, sa malim prepravkama. Kao ni LAW ABIDING CITIZEN, nije mi jasno, u cemu su inovacije u tom filmu kao sto cujem da pricaju neki???
------------- Vladika
|
|