| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Rental Family (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Rental Family (2025)Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 05:56 |
|
Ovaj film je iz više razloga odličan. Prvo ima vrhunsku glumačku postavu, sa glumcima, koji su široj javnosti možda manje poznati, ali nama koji redovno ili s vremena na vrijeme svratimo do jugoistočne Azije (u filmskom smislu), mnogi od njih su od ranije poznati. Njihov talenat i šarm su sjajni i lijepo je gledati ih , pogotovu u američkoj produkciji. Druga stvar, ovo je jako lijepa ideja, priča je veoma drugačija od onih na koje smo navikli, a treće, u Japanu zaista postoje slične agencije kao u ovom filmu. Brendan opet sjajan, polako se vraća na scenu, pa se nadam da ćemo češće da ga gledamo.
Ažurirao TotenhemovFanatik - 16.Sijecanj/Jan.2026 u 00:55 |
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 20:29 |
|
Nisam miljenik drama, ovo sam iz kurtoazije čiste pogledao i Brendana. Ok je, interesantna priča.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 20:38 |
|
Zar je za ovo trebala fikcijska drama? To se napravi krimić, triler ili horor, dramu odeš u Japan, rentaš "prijatelja" za očito neku siću i ne treba ti film. |
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 21:22 |
Lepo si ti to smislio. Odemo u Japan, skrpimo se jedva za kartu, za rentu, za nekoliko dana samo da provedemo tamo. Pre ću u crnu goru na more da iznajmim suncobran i ležaljku. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 22:03 |
|
Čuj, ako smatraš ležaljku u CG jednakoj nečemu u Japanu, to je onda pravo i pošteno od tebe.
Što se tiče krpanja, mislim da su izbori svake 4 godine, pa nastoj birati najmanje korumpirane (nekorumpirani danas na žalost ne postoje). Jer kako će išta ostati tebi, ako je sve pokradeno. |
|
![]() |
|
Gremlin_
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 22:16 |
|
Jok, lepše mi u CG da se pržim na suncu. Manja gužva po plažama, u japanu sede jedan drugom na glavi.
Prijatelje imam tamo, u japanu ne bih da ih iznajmljujem da bih sebi ugodio. A što se tiče korupcije, ne kvarimo temu, nije ni vreme ni mesto. Povraća mi se od politike. Rado bih pljuvao po njima, držimo se pljuvanje filmova za sad.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 13:15 |
|
Lep film, ali mu fali još 15-20 minuta priče da bi bio odličan,
105 minuta je premalo za dramu koja sadrži nekoliko priča. Ocena 6/10. Vredi pogledati. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1846 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 23:27 |
|
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 00:02 |
Nije. Jeste slično ali nije isto. Japanci još od 90 tih imaju firme za iznajmljivanje prijatelja, a imaju i filmove o toj temi (Rent a Friend (2018)... i drugi), Amerikanci su takođe već pravili neke filmove po tom japanskom receptu, a i Holandski film je na tu temu... Rent a Friend (2000).
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1846 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 19:06 |
|
Nisam ovo znao Blac raven. Koji je bolji od ova dva koja si pomenuo?
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 19:27 |
Ne predlažem ni jedan, samo sam ih se setio kao temu, ovaj japanski je više ljubavna romantična drama, a ovaj stari je odlična komedija, bio dva tri puta na nekoj televiziji pre 10-15 +godina ali vidim da ga nigde nema. Ovaj drugi je bliži ovom filmu iz 2025, slične scene. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 20:09 |
|
Solidan, još jedan "staromodni" filmić, gorko-sladak, ljudski, možda i na tragu kakvih "feel good" tonova, nisam sasvim siguran oko toga jer meni i nije pogodio poneku metu ali svejedno ima u sebi nešto od te prijatne topline. Fraser tipično dobar, ako izuzmem one Mummy filmove koje nisam voleo, zapravo je imao prilično filmova koje jesam, te mi je nedostajao na ekranu, drago mi je što se vraća u igru.
|
|
![]() |
|
duskiotrifunovi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2026 u 18:48 |
|
Kako god pričali - film je odličan i poučan . Još jedan sloj koji Rental Family otvara jeste japanski odnos prema praznini. U toj kulturi tišina nije problem koji mora da se popuni, već prostor koji se poštuje. Zato „rentirani“ odnosi nisu laž, nego svesni dogovor – privremena forma brige u svetu gde ljudi često nemaju kapacitet za trajne veze.
|
|
![]() |
|
Dakson
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2026 u 14:04 |
|
Lepa priča, ispričana ljudski. Džangrizavci (među koje i sam spadam) naći će manu u tom nekom povremenom preglumljavanju i što se tu i tamo skliznulo u patetiku, ali i pored toga i dalje imamo jedan stvarno lep film. Mene je oduševio stari Japanac. Znači, likčina - i sam glumac i lik kog tumači. Zbog Brendana mi je drago što je ponovo u sedlu. On mi je uvek imao tu neku generacijsku "grunge" finesu, ne znam zašto. !SPOILER ALERT! P.S. twist sa mladom, nakon venčanja, je potpuno korektna scena tj. nije usiljena, nego perfektno uklopljena u tok priče i ima smisla, za razliku od brojnih drugih novijih ostvarenja sa random ubačenim, besmislenim, isforsiranim eldžibiti sadržajem, kako to već moderna produkcija ume da nameće.
Ažurirao Dakson - 27.Sijecanj/Jan.2026 u 14:50 |
|
|
Hvala svima na dobrim prevodima.
|
|
![]() |
|
nosundayfear
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 09.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Jugoslavija Status: Offline Points: 1251 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2026 u 23:11 |
|
- What is this?
- It's your disguise. Go ahead. - Terrible. I choose my own costume. Odavno me neka rečenica/momenat u filmu nije ovako nasmejala/o, kao ovaj početak njihovog bega u starčevo rodno mesto. Bukvalno sam se zacenio od smeha. Baš lepa priča.
|
|
|
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2026 u 22:17 |
|
Baš lep, topao i pozitivan filmčić za porodicu.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 144 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2026 u 13:31 |
|
Duhovita, emotivna, pa i socijalno angažovana filmska priča koja u fokusu stavlja lik stranca (Amerikanca) u živopisnom Japanu, koji samo hoće da ''pronađe svoje mesto pod suncem''. Nenametljiva režija dozvoljava da se svi likovi dovoljno razigraju i ostanu autentični, sa svojim manama i slabostima. Detaljno dramaturški eksponirana priča uspešno balansira između komičnih i setnih trenutaka, a da pritom ne ode u neku patetiku ili možda satiru. Brendan Fraser osatvlja iza sebe još jedan efektan performans, no slična konstatacija važi i za nekolicinu sporednih likova, od kojih ću spomenuti veterana Kikuo-sana, koga je s vidnim glumačkim žarom otelotvorio Akira Emoto. Vredan gledanja, izazvaće isključivo dobre vibracije, verujte mi na reč.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |