Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Rental Family (2025)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=107790
Datum ispisa: 08.Kolovoz/Aug.2026 u 05:14
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Rental Family (2025)
Objavio: TotenhemovFanatik
Tema: Rental Family (2025)
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 05:56
Ovaj film je iz više razloga odličan. Prvo ima vrhunsku glumačku postavu, sa glumcima, koji su široj javnosti možda manje poznati, ali nama koji redovno ili s vremena na vrijeme svratimo do jugoistočne Azije (u filmskom smislu), mnogi od njih su od ranije poznati. Njihov talenat i šarm su sjajni i lijepo je gledati ih , pogotovu u američkoj produkciji. Druga stvar, ovo je jako lijepa ideja, priča je veoma drugačija od onih na koje smo navikli, a treće, u Japanu zaista postoje slične agencije kao u ovom filmu. Brendan opet sjajan, polako se vraća na scenu, pa se nadam da ćemo češće da ga gledamo.

Odgovori:
Objavio: Gremlin_
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 20:29
Nisam miljenik drama, ovo sam iz kurtoazije čiste pogledao i Brendana. Ok je, interesantna priča.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 20:38

Zar je za ovo trebala fikcijska drama?
To se napravi krimić, triler ili horor, dramu odeš u Japan, rentaš "prijatelja" za očito neku siću i ne treba ti film.

Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 21:22
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Zar je za ovo trebala fikcijska drama?
To se napravi krimić, triler ili horor, dramu odeš u Japan, rentaš "prijatelja" za očito neku siću i ne treba ti film.

Lepo si ti to smislio. Odemo u Japan, skrpimo se jedva za kartu, za rentu, za nekoliko dana samo da provedemo tamo. Pre ću u crnu goru na more da iznajmim suncobran i ležaljku.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 22:03
Čuj, ako smatraš ležaljku u CG jednakoj nečemu u Japanu, to je onda pravo i pošteno od tebe.

Što se tiče krpanja, mislim da su izbori svake 4 godine, pa nastoj birati najmanje korumpirane (nekorumpirani danas na žalost ne postoje).
Jer kako će išta ostati tebi, ako je sve pokradeno.

Datum objave: 15.Sijecanj/Jan.2026 u 22:16
Jok, lepše mi u CG da se pržim na suncu. Manja gužva po plažama, u japanu sede jedan drugom na glavi.
Prijatelje imam tamo, u japanu ne bih da ih iznajmljujem da bih sebi ugodio. A što se tiče korupcije, ne kvarimo temu, nije ni vreme ni mesto. Povraća mi se od  politike. Rado bih pljuvao po njima, držimo se pljuvanje filmova za sad. 

Objavio: Black Raven
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 13:15
Lep film, ali mu fali još 15-20 minuta priče da bi bio odličan, 
105 minuta je premalo za dramu koja sadrži nekoliko priča. 

Ocena 6/10.
Vredi pogledati. 

Objavio: aleksayu
Datum objave: 16.Sijecanj/Jan.2026 u 23:27

Pokradena ideja od austrijskog filma Pfau bin ich ecth iz 2024, koji je do skora igrao u bioskopima u Beogradu!?

Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 00:02
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Pokradena ideja od austrijskog filma Pfau bin ich ecth iz 2024, koji je do skora igrao u bioskopima u Beogradu!?

Nije. Jeste slično ali nije isto.
Japanci još od 90 tih imaju firme za iznajmljivanje prijatelja, 
a imaju i filmove o toj temi ( https://www.imdb.com/title/tt10505558/" rel="nofollow - Rent a Friend (2018) ... i drugi),
Amerikanci su takođe već pravili neke filmove po tom japanskom receptu, 
a i Holandski film je na tu temu...  https://www.imdb.com/title/tt0201888/" rel="nofollow - Rent a Friend (2000) .

Objavio: aleksayu
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 19:06

Nisam ovo znao Blac raven. Koji je bolji od ova dva koja si pomenuo?

Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 19:27
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Nisam ovo znao Blac raven. Koji je bolji od ova dva koja si pomenuo?

Ne predlažem ni jedan, samo sam ih se setio kao temu,
ovaj japanski je više ljubavna romantična drama, 
a ovaj stari je odlična komedija, bio dva tri puta na 
nekoj televiziji pre 10-15 +godina ali vidim da ga nigde nema. 

Ovaj drugi je bliži ovom filmu iz 2025, slične scene. 

Objavio: puppet_master
Datum objave: 17.Sijecanj/Jan.2026 u 20:09
Solidan, još jedan "staromodni" filmić, gorko-sladak, ljudski, možda i na tragu kakvih "feel good" tonova, nisam sasvim siguran oko toga jer meni i nije pogodio poneku metu ali svejedno ima u sebi nešto od te prijatne topline. Fraser tipično dobar, ako izuzmem one Mummy filmove koje nisam voleo, zapravo je imao prilično filmova koje jesam, te mi je nedostajao na ekranu, drago mi je što se vraća u igru.

Objavio: duskiotrifunovi
Datum objave: 18.Sijecanj/Jan.2026 u 18:48
Kako god pričali - film je odličan i poučan . Još jedan sloj koji Rental Family otvara jeste japanski odnos prema praznini. U toj kulturi tišina nije problem koji mora da se popuni, već prostor koji se poštuje. Zato „rentirani“ odnosi nisu laž, nego svesni dogovor – privremena forma brige u svetu gde ljudi često nemaju kapacitet za trajne veze.

Objavio: Dakson
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2026 u 14:04
Lepa priča, ispričana ljudski. Džangrizavci (među koje i sam spadam) naći će manu u tom nekom povremenom preglumljavanju i što se tu i tamo skliznulo u patetiku, ali i pored toga i dalje imamo jedan stvarno lep film. Mene je oduševio stari Japanac. Znači, likčina - i sam glumac i lik kog tumači. Zbog Brendana mi je drago što je ponovo u sedlu. On mi je uvek imao tu neku generacijsku "grunge" finesu, ne znam zašto. !SPOILER ALERT! P.S. twist sa mladom, nakon venčanja, je potpuno korektna scena tj. nije usiljena, nego perfektno uklopljena u tok priče i ima smisla, za razliku od brojnih drugih novijih ostvarenja sa random ubačenim, besmislenim, isforsiranim eldžibiti sadržajem, kako to već moderna produkcija ume da nameće.

-------------
Hvala svima na dobrim prevodima.

Objavio: nosundayfear
Datum objave: 27.Sijecanj/Jan.2026 u 23:11
- What is this?
- It's your disguise. Go ahead.

-  Terrible. I choose my own costume.

Odavno me neka rečenica/momenat  u filmu nije ovako nasmejala/o, kao ovaj početak njihovog bega u starčevo rodno mesto. Bukvalno sam se zacenio od smeha.

Baš lepa priča.

-------------
Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.

Objavio: ar8c
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2026 u 22:17
Baš lep, topao i pozitivan filmčić za porodicu.

Objavio: marcobobby
Datum objave: 29.Svibanj/May.2026 u 13:31
Duhovita, emotivna, pa i socijalno angažovana filmska priča koja u fokusu stavlja lik stranca (Amerikanca) u živopisnom Japanu, koji samo hoće da ''pronađe svoje mesto pod suncem''. Nenametljiva režija dozvoljava da se svi likovi dovoljno razigraju i ostanu autentični, sa svojim manama i slabostima. Detaljno dramaturški eksponirana priča uspešno balansira između komičnih i setnih trenutaka, a da pritom ne ode u neku patetiku ili možda satiru. Brendan Fraser osatvlja iza sebe još jedan efektan performans, no slična konstatacija važi i za nekolicinu sporednih likova, od kojih ću spomenuti veterana Kikuo-sana, koga je s vidnim glumačkim žarom otelotvorio Akira Emoto. Vredan gledanja, izazvaće isključivo dobre vibracije, verujte mi na reč.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk