Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Novi članovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prilagodjavanje titla
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Prilagodjavanje titla

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Miss Sloan View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Miss Sloan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Prilagodjavanje titla
    Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 20:32
Kako prilagoditi titl koji kasni?
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 20:55
Mislim da to ima negdje objašnjeno u uputstvima.

Ako gledaš pomoću MPC na PC-ju možeš u toku gledanja pomjeriti unaprijed ili unazad, pomoću F1 i F2. Tako se ne mijenja ništa na titlu. Tj. ako pokreneš ponovo ostat će staro. Ali je zgodno dok se gleda.
Vjerovatno i neki drugi playeri imaju takvu opciju, ali ne koristim ih, pa ne znam.

Ako želiš promijeniti sam titl, najbolje pomoću Subtitle Workshopa:
- Otvoriš titl pomoću SW
- Klikneš na prvu liniju koja kasni (ako kasni cijeli, klikneš na uopšte prvu, je l'?)
- Odeš na Edit/Timings - ili na onu ikonicu sata gore - i odabereš: Set Delay (shortcut na tastaturi Ctrl+D)
- Odabereš željenoi pravac - naprijed ili nazad (- ili +)
- Uneseš željeni broj milisekundi (ako ne znaš koliko probaj sa 100 ili 200 - to je ono iza zareza)
- Odabereš opciju: From first selected until last subtitle (od prvog selektiranog do posljednjeg titla)
- Klikneš OK i pomjeren je.
- Pustiš malo video i vidiš odgovara li. Ako ne odgovara ponovo ispočetka i tako sve dok ne namjestiš - ide to brzo kad se upraksaš.
- Spasiš titl i gledaš. Ako nema ovdje takva sinhronizacija, slobodno objavi. Wink
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 21:14
u VLC--->
G=kasnije
H=ranije
tako pomakneš i uživaš. 
Ako su različiti FPS, onda u SW pomoću dvije sinkro točke. 
Tako je onda najbrže. 
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Srpanj/Jul.2018 u 21:33
Osnovno i najlakše u SW, ako je samo vremensko odstupanje:
označiš prvu liniju titla tj. dijaloga (obriši naslov i potpis tj. sve što nije dijalog)
pa klikneš na Mark as first sync point (Ctrl+1)
zatim označiš poslednju liniju dijaloga i Mark as last sync point (Ctrl+2)
Dobiješ prozor u kome klikneš OK, a zatim ne zaboravi SAVE.

Detaljna uputstva imaš ovde, za slučaj da treba promeniti fps

Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Miss Sloan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2018 u 16:15
Hvala mnogo; ovo je fantasticno! Toliko sam se mucila kada ne mogu da nadjem odgovarajuci titl, a nisam znala za ovu opciju. Mnogo ste mi pomogli :)
Ja sam pratila koliko kasni titl i upravo toliko ga pomerila i od prve sam napravila kako treba :)
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Miss Sloan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2018 u 16:25
ovo je malo komplikovano za mene :) Pomogao je predhodni odgovor, resila sam problem pomocu SW, ali hvala :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.