Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Predestination (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Predestination (2014)

Predestination

Predestination (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2014

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

97 min

Režija:

Michael Spierig
, Peter Spierig

Scenarij:

Robert A. Heinlein
, Michael Spierig
, Peter Spierig

Glavne uloge:

Ethan Hawke
  >  The Barkeep
Dennis Coard
  >  Mayor Davidson
Kuni Hashimoto
  >  Dr. Fujimoto
Paul Moder
  >  Boxing Commentator 1
Christopher Kirby
  >  Mr. Miles
Grant Piro
  >  Boxing Commentator 2
Grant Piro
  >  News Report Announcer
Christopher Sommers
  >  Mr. Miller
Christopher Bunworth
  >  Jerry
Sarah Snook
  >  The Unmarried Mother
Christina Tan
  >  Female Reporter
Cate Wolfe
  >  Beth
Sara El-Yafi
  >  Lab Technician
Jamie Gleeson
  >  Dirty Hippy
Milla Simmonds
  >  Baby Jane 1
Ruby Simmonds
  >  Baby Jane 1

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
billykid View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj billykid Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Predestination (2014)
    Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2014 u 20:58

Žanr: Sci-Fi, Thriller
Režija: Michael Spierig (as The Spierig Brothers) , Peter Spierig (as The Spierig Brothers)
Scenarij: Michael Spierig, Peter Spierig, 1 more credit »

Jezik: engleski
Država: Australia
Trajanje: 97 min

Uloge:

Sarah Snook ... The Unmarried Mother
Ethan Hawke ... The Bartender
Noah Taylor ... Mr. Robertson
Elise Jansen ... Nurse
Freya Stafford ... Alice

Radnja:

Policajac koji putuje kroz vrijeme mora na svom posljednjem zadatku da izvrši zločin koji je godinama izbjegavao…

Na vrh
rocknrollabgd View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rocknrollabgd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2014 u 23:33
MIND FUCK film, stvarno zaeban Wacko
jedan od boljih ove godine, vredi pogledati
Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2015 u 00:42

Ažurirao angels - 29.Svibanj/May.2015 u 00:04
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2015 u 11:18
Film uopšte nije loš, naprotiv. Žao mi je samo što smo i ovakve stvari videli već nekoliko puta, pa od prvog trenutka dobro pretpostavljamo i pogađamo ko je ko i šta je šta. Takozvani preokreti nekim od nas više nisu preokreti. Ermm Verovatno zato u poslednje vreme više gledam serije. Omatorilo se, pa nas je sve teže iznenaditi i oduševiti. Smile
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 14:48
Predestination (2014)

Film koji sam dugo izbegavao, bez nekog posebnog razloga ispao je sasvim OK, ma i više od toga. Pokušaj mindfuck-a, koji se, bar kod mene nije dobro završio, ali svakako lepo upakovan i odrađen. Solidna preporukica. I da, ovo je, osim tog podatka da postoji putovanje kroz vreme, čista drama.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2015 u 19:27
Ti što zbori Bojana, osim onog oko starenja LOL Ok, nije loše, ali sasvim očekivano...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
sanjaciga View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sanjaciga Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 18:33
Film koji smo, evo, gledali drugi put tako da svakako preporucam.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 03:59
Brateeeee.......    

Ovo.......    

je.......    

najgluplji.......    

film.......    

ikada.......    

snimljen.......    

Lična.......    

ocena.......    

minus.......    

beskonačno.......    

Na vrh
osman2510 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj osman2510 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 08:22
nije Danilo! Film je jedan od najboljih sci-fi filmova u posljednjoj dekadi.
jest MIND-Fuck, ali dobar ako si ga ukapirao. 9,5/10
لا إله إلا الله محمد رسول ا
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 10:45
Film je genijalan - doduše, znao sam što očekivati jer čitao sam Heinleinovu priču "All You Zombies" i samo me zanimalo kako će to uklopiti u film - ispalo je začuđujuće dobro.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:06
Scenario je loš na više nivoa... mislim da su sami sebi a ne publici odradili mindfuck.     

Pažnja: spojleri slede !

Neću da komentarišem neke naivne i providne scene, lik koji se ispoveda barmanu (koga prvi put vidi) životnu priču, kongenitalne anomalije, rekonstruktivnu hirurgiju... ali ima više urnebesnih scena u filmu... John se "vraća" da ubije sebe (John-a) pri susretu sa sobom (Jane), a zatiče samo jednog sebe umesto sebe, Jane i Johna dok je tu blizu i barmen/agent/John/Jane/bomber/Baby? A ne sme da priča sa ostalima da ne bi uticao na budućnost. Višestruka petlja. Lik je spavao sam sa sobom (a da ne zna), da bi se vratio da poravna račune a beba nije beba već je dvoplona majka bebe koja je rođena da bi bila kresnuta od jednopolnog sebe da bi dobili (dvopolnu) bebu. Ethan Hawk 5 u 1, tako da imamo u stvari po 2-3 Ethana u svakoj sceni.     

Šta reći... nema dalje... Ovo je neuspeli i vrlo glup pokušaj filma sa temom putovanja kroz vreme. Pročitajte Dallas '63, batalite ovaj "film".

Roman Dalas '63 ili 11/22/63 Stephen King-a je remek delo (ako izuzmemo da je opet predstavio zvaničnu i pravovernu a ne tačnu i jeretičku verziju ubistva JFK). Istoimena serija je ipak daleko slabija.

Moj komentar u vezi ovog visoko precenjenog filma:

"Da postoji vremeplov vratio bih se unazad da kažem sebi - "Ne gledaj ovo sranje."      

* citat iz IMDB review-a.

** naravno, ne sporim da se ovaj film svideo nekome mnogo, manje ili više. Meni nimalo. Ali baš nimalo. Sem ako se ne posmatra kao komedija.

Ažurirao Danilo-Naissus - 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:22

Na vrh
osman2510 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj osman2510 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:19
jbg Danilo, malo ga pretera.
da, film zapravo počinje od treće petlje,
a svakom petljom nastaje novo vreme (petlja).

P.S.
iako se vratiš, napravio si paradox,
jer moraš prvo odgledati film
pre nego što kažeš sebi da ne gledaš.
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:25
Evo, dragi Osmane, ako želiš, tvoj pozitivan kritički osvrt na ovaj film.
Šta ti se sviđa? Koji su ti najbolji delovi filma? Zašto bi ga preporučio nekome?
Da čujemo i drugu stranu.     

Na vrh
osman2510 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj osman2510 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:42
film treba svako da pogleda za sebe i stvori svoje mišljenje.
tebi se ne sviđa i to poštujem, ali si malo previše subjektivan.
po meni, on na bizaran, ali ujedno i fascinantan i genijalan način prikazuje problematiku potovanja kroz vreme.
šta mi se sviđa?
pa, jednom rečju: sve, od prve scene, pa sve do samog kraja.
scenario, gluma, tempo, scenografija...
zapravo ono što je tebi glupo, meni je fascinantno.
šta mi se ne sviđa?
šteta što ne traje malo duže.
iskreno, gledao sam ga 2014. godine i do danas se ne mogu setiti boljeg sci-fl filma u poslednje 4 godine.

Ah da. I ne bih se baš složio sa tom prostom konstatacijom 5 u 1.
Već od 5 različitih, postaje 5 tako-reći istih, ali opet različitih individua.

P.S.
žao mi je što nisam vičan tim tolikim ukrašavanjima i smajlijima.
to je ipak tvoj fah.

Ažurirao osman2510 - 11.Prosinac/Dec.2018 u 15:51
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2018 u 16:15
Hvala dragi Osmane na komentaru.    

Naravno, neki filmovi iz mog detinjstva mi danas sa ovim gledalačkim iskustvom i u ovim godinama izgledaju drugačije nego tada.
Očigledno je da nam se filmski ukusi menjaju a postajemo više kritični što je veća lista pogledanih filmova iza nas.

Možda nekome je ovaj film sasvim solidan ili čak super, ali kada ga uporedim sa filmovima/serijama ili romanima sa ovom tematikom koje sam gledao/čitao - onda se dođe do mog subjektivnog stava o ovom filmu.

Svako dobro i srdačan pozdrav.    

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2020 u 21:26
Kad sam ga već spomenuo u temi o Tenetu, pa da kažem šta mislim o ovom filmu. Najkraće šta mogu, jel to u redu?

Remekdjelo.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,609 sekundi.