Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Postavljanje prevoda za film koji nije na IMDB-u
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Postavljanje prevoda za film koji nije na IMDB-u

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
death row View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj death row Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Postavljanje prevoda za film koji nije na IMDB-u
    Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2022 u 15:46
Dakle, filma nema na IMDB-u. Moje pitanje je da li prilikom postavljanja prevoda to polje ostaje prazno ili ide veza ka nekom drugom sličnom sajtu?
Drugo pitanje je da li polje "Release*" može da se popuni tako što se unese link za gledanje filma koji je postavljen na Vimeu na zvaničnom kanalu TV u čijoj produkciji je film nastao? Ovde je problem što su u filmu neovlašćeno korišćeni audio i video materijal, a koliko znam pravila tamo su liberalnija od YouTubea, pa znam da li to ima neke veze sa pravilima Titlova...

Ovo je film
https://www.reelz.com/show/axl-rose-guns-n-roses-frontman/
Na vrh
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2022 u 22:48
Kad naslova nema na IMDb, ID polje ostaje prazno, a opis tj temu, pravimo mi (uz vašu pomoć ako želite). 
Sada ona izgleda ovako.

A link na Vimeo... bolje izostavite. Wink
Na vrh
death row View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj death row Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 21:10
Ok, jasno....
Ne mogu da se setim, ali negde sam viđao da je u polju "Release" stojao link YouTube-a...
Interesuje me da li oko toga ima neko generalno pravilo da znam za eventualnu buduću situaciju i šta u ovom sad slučaju da upišem u polje "Release" pošto je obavezno?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 21:26
Jest stajao je i u mom slučaju stoji i dalje.
U mom slučaju radi se o službenom kanalu GWH koji je fanovima priredio poklon i snimio kratke sporedne priče iz njihovih 8 najgledanijih filmova - legalno i besplatno.
Ja sam preveo jednu od njih zato što me film oduševio:

Ali ako nisi siguran je li nešto legalno, kad stvari nisu čiste, samo napiši youtube ili web, nikako puni link.
Na vrh
death row View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj death row Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 21:57
U mom slučaju, kao što sam naveo, producentska kuća je sama postavila film na svoj vimeo kanal...
Da ne komplikujem neću staviti link, samo ne znam kako će neko moći da nađe film.
Znači, moglo bi u "release" da se upiše "vimeo" i problem rešen? 
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 23:37
Originalno postovano od strane death row death row piše:

U mom slučaju, kao što sam naveo, producentska kuća je sama postavila film na svoj vimeo kanal...
Da ne komplikujem neću staviti link, samo ne znam kako će neko moći da nađe film.
Znači, moglo bi u "release" da se upiše "vimeo" i problem rešen? 

Samo stavi "Vimeo". Ko ne uspe da nađe, pitaće te na pp, često to rade.
Na vrh
death row View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj death row Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2022 u 23:57
Hvala lepo
Na vrh
Makso12 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Makso12 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2025 u 15:10
Da ne otvaram novu temu, ova mi se čini dosta slična onome što ja želim pitati.

Kod mene se radi o filmu koji jest na IMDB, ali ga ne mogu pronaći ovdje kako bih utvrdio postoji li već prijevod, tj. ima li smisla da ga radim.

Upisujem li u pretragu nešto krivo ili ovaj naslov nema svoju stranicu na titlovi.com?

< ="chrome-extension://okkffdhbfplmbjblhgapnchjinanmnij//sm.js" -pname="recorder-screenshot-v3" -asset-path="chrome-extension://okkffdhbfplmbjblhgapnchjinanmnij/">
Na vrh
drdamjan View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj drdamjan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2025 u 16:30
Originalno postovano od strane Makso12 Makso12 piše:

Kod mene se radi o filmu koji jest na IMDB, ali ga ne mogu pronaći ovdje kako bih utvrdio postoji li već prijevod, tj. ima li smisla da ga radim.

Upisujem li u pretragu nešto krivo ili ovaj naslov nema svoju stranicu na titlovi.com?

>
title se postaviti MOŽE.
pa će nakon toga naši vrijedni, ne znam koji su točno,
otvoriti i temu, tj. upisati u rubrici Filmovi. 
Nisam našao engleski ni na drugim stranicama. 
Vjerojatno ćeš po sluhu?!
Na vrh
Makso12 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Makso12 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2025 u 20:10
Ne bih baš ako ne moram. Moram jos vidjeti.
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2025 u 20:20
Originalno postovano od strane Makso12 Makso12 piše:

Taj film do sada nije imao stranicu, a ni prevod, tako da ga možeš prevesti, ako želiš.
Na vrh
KarolinaV View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj KarolinaV Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Lipanj/Jun.2025 u 00:07
Za pretragu titlova je najpouzdanije koristiti IMDb ID, znači mora biti tt(i brojevi), u ovom slučaju tt0293495, uvijek pronalazi postoji li titl u bazi, ne treba ni ići preko napredne pretrage nego gore u tražilici samo kopipejstati IMDb ID.

Ovo je posebno korisno kod pretrage titlova za japanske, južnokorejske, kineske, iranske naslove jer često na početku imaju engleski naziv na IMDb-u ili se originalni s vremenom promijeni.

Kad se postavi prvi titl na sajt za neki naslov, automatski se prenese IMDb metadata i taj naslov dobije svoju temu/stranicu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.