| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Popis engleskih titlova s velikim brojem dl-a |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
nitkov
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
нитков Pridružen: 26.Listopad/Oct.2009 Lokacija: Kraj crvenkape Status: Offline Points: 1125 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Popis engleskih titlova s velikim brojem dl-aObjavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 15:41 |
|
|
Je li moguće postaviti upit na bazu i doći do podatka o najskidanijim titlovima na engleskom jeziku koji do sada nisu prevedeni?
Izvršio sam dvije pretrage, prvu po ključnoj riječi "AKA" i drugu po ključnoj riječi "THE", s prikazom titlova na engleskom jeziku i poredao po broju downloada kako bih dobio gomilu rezultata i za neke filmove koji mi se nisu činili poznatim, odnosno koji ne spadaju među najpopularnije sam provjerio postoji li prijevod.
Evo par primjera titlova na engleskom na koje sam naletio:
Naravno, to što su ti titlovi skidani veliki broj puta ne znači nužno da je prijevod za te filmove baš toliko tražen. Evo barem dva razloga za to:
Kad se sve uzme u obzir, smatrate li da bi imalo smisla sastaviti listu TOP 50 najskidanijih titlova na engleskom jeziku za koje u bazi ne postoji nikakav prijevod?
Također, ako postoji samo prijevod na makedonski ili slovenski jezik - titlovi na tim jezicima su rijeđe skidani sa stranice i nema ih u toliko velikom broj - mislim da slovenskih ima više od makedonskih, ali ne mogu biti 100% siguran u to, administratori to mogu provjeriti bez mene, nije bitno što ja mislim o tome.
Ako bi odlučili objaviti takvu listu, bi li ona bila objavljena na javnom dijelu foruma (koji je dostupan svim korisnicima, čak i gostima) ili ne?
I tak... može li mi netko s tim ovlastima (kako čujem, to je darije i nitko drugi) usput promijeniti nick u нитков? Hvala.
|
||
![]() |
||
Alexander Supertramp
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 15:54 |
|
|
Mislim da je prijedlog dobar, vjerovatno bi dosta ljudi našlo da prevede nešto što je ujedno i njima zanimljivo.
|
||
|
Life isn't that simple. I mean who cares if Ling Ling returns the wallet and keeps the money? It has nothing to do with either fear or love.
|
||
![]() |
||
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 19:36 |
|
|
prijedlog je dobar, ali kompliciran
to bi se nekako moglo uraditi, da se napravi skripta koja će provjeravati sve engleske i gledati ima li duplikata na našem jeziku, onda iz tih podataka napraviti tablicu... mislim da bi takav dodatak čak i usporio rad sajta. ali ako ima neki opasan web programer, neka se javi |
||
![]() |
||
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:04 |
|
|
prilično ne razmotreno više faktora.
1) Sajt se ne bavi Eng. titlovima, i samim tim baza je manja od željene. 2) Sam Eng. titl može da bude za više verzija, CAM, DVD, R5 itd. a na sajtu će neko recimo da okači za CAM ali ne i za BLU-RAY 3) Dobri filmovi nemaju nužno samo Eng. prevod, već se može desiti da ima samo na Portugalskom, Španskom itd...ili uopšte da nema. 4) Listu je samim tim nemoguće napraviti niti održavati. 1) The Fockers DVD RIP (80 skidanja) 2) The Fockers R5 (50 skidanja) itd. Možda se nazire nit u toj priči, ali nema kraja, niti štofa. Ažurirao Kampfar - 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:06 |
||
![]() |
||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 20:38 |
|
|
@trash ako imas volje i slobodnog vremena mozes napraviti tu listu, A/M podrzava tu ideju. |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72061 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 21:23 |
|
|
Svatko tko želi nešto raditi ima moju podršku.
|
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2011 u 23:31 |
|
|
E baš me zanima kako, pošto ne postoji u teoriji mogućnost da se to izvede, jer je nezavisno od volje čoveka ![]() |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2011 u 08:36 |
|
U teoriji možda nema, u praksi- prepustimo kolegi koji je sve ovo zamislio da pokuša da osmisli i relaizaciju. Uostalom, ti imaš svoju zanimaciju - pusti druge da nađu svoju ![]() |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2011 u 16:33 |
|
Aha, tako piramide nastale. Nisu znali šta grade i nasta čudo. Niko ne brani čoveku. Ažurirao Kampfar - 25.Ožujak/Mar.2011 u 16:34 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |