Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pixie (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Pixie (2020)

Pixie

Pixie (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

kriminalistički, komedija, triler

Trajanje:

93 min

Režija:

Barnaby Thompson

Scenarij:

Preston Thompson

Glavne uloge:

Alec Baldwin
  >  Father Hector McGrath
Colm Meaney
  >  Dermot O'Brien
Barbara Adair
  >  Maeve Smith
Ned Dennehy
  >  Seamus
Packy Lee
  >  Tommy
Frankie McCafferty
  >  Father McGinley
Donal O'Farrell
  >  Businessman
Pat Shortt
  >  Father Daly
Olivia Byrne
  >  Summer O'Brien
Rory Fleck Byrne
  >  Colin
Esme Thompson
  >  Shannon, the Barmaid
Brenda McNeill
  >  TV Reporter
Fra Fee
  >  Fergus
Olivia Cooke
  >  Pixie O'Brien
Ben Hardy
  >  Frank McCullen
Turlough Convery
  >  Mickey
Chris Walley
  >  Daniel
Daryl McCormack
  >  Harland

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Pixie (2020)
    Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2021 u 01:13
Prijevod je uradio Neshoo10 👍
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 14:33
Vidim da je "IRA" prevedena kao "vojska". Pretpostavljam da se nije čulo za pomenutu terorističku organizaciju koja je uglavnom operisala na teritoriji Severne Irske. Smile Ostatak prevoda je u redu. Thumbs Up
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 15:23
Vetovatno zbog Irska republikanska armija koju ipak karakterisu kao paravoju organizaciju i pokret, naravno da su za Engleze i drugu stranu oni teroristi, mada je terorizam sirokm pojam, ostavljen prostor za tumacenje i  lako se manipulise sa njim, cesto je u jednom periodu teroristicka a zatim nije kad nekome koristi.   Mada i nastali su iz Irskog rata za nezavisnost, itd. Ima tih stvari, i drugih slicnih  i u drugim prevodima,  ipak je engleski pa ja prelazim preko toga, vi prevoditelji sigurno ne. Ja se jezim kad kontrolisem prevode vezano za fiziku.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 17:06
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Vetovatno zbog Irska republikanska armija koju ipak karakterisu kao paravoju organizaciju i pokret, naravno da su za Engleze i drugu stranu oni teroristi, mada je terorizam sirokm pojam, ostavljen prostor za tumacenje i  lako se manipulise sa njim, cesto je u jednom periodu teroristicka a zatim nije kad nekome koristi.   Mada i nastali su iz Irskog rata za nezavisnost, itd. Ima tih stvari, i drugih slicnih  i u drugim prevodima,  ipak je engleski pa ja prelazim preko toga, vi prevoditelji sigurno ne. Ja se jezim kad kontrolisem prevode vezano za fiziku.

Mislim da nisi dobro razumeo moju primedbu u vezi prevoda. Dakle u srpskom prevodu se apsolutno nigde ne vidi o kojoj vojnoj formaciji se radi. Moguće je da prevodilac nikad nije čuo za istu (iznenadio bi se šta mlađe generacije sve ne znaju). Unhappy

Engleski prevod:

He grew up running guns for the IRA.

Srpski prevod:

Valjao je oružje za vojsku dok je odrastao.

IRA je čista teroristička organizacija, jer je kao takvu određuje način/metode borbe koju primenjuje, a ne opravdanost političkih ciljeva irskog naroda. Procena je da su ubili negde oko 650 civila, što u bombaškim napadima (podmetanje bombi po civilnim objektima gde bi se okupljalo protestantsko stanovništvo, mahom pabovi) a bilo je i mnogo direktnih, nasumičnih ubistava protestanata po principu "oko za oko".

1997. zaključeno je primirje, i tada su veterani IRA osnovali partiju Šin Fejn, (političko krilo IRA) a svoju borbu su nastavili političkim sredstvima u Britanskom parlamentu. Jedna frakcija se odvojila od tog pokreta, jer se nisu slagali sa mirnom borbom za postavljene ciljeve i oni se zovu "True IRA".

Ažurirao bgvracar - 10.Veljaca/Feb.2022 u 17:13
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 17:11
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Ja se jezim kad kontrolisem prevode vezano za fiziku.

Iz istog razloga nisam prevodio film Black Box (Boîte noire), jer film vrvi od tehničkih izraza iz oblasti civilnog vazduhoplovstva, kao i tehničkih termina vezanih za analizu crnih kutija, nakon avionskih nesreća. Verovatno bih iskasapio film netačnim prevodom. Pravi prevodilački košmar. LOL

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 18:06
Puko mi net pa mi sve obrisao, jesam, nego nisam hteo da kazem da ne ... a znam da ne znaju ni kao srednjoskolci, ne znaju ni na fakultetu, dosta stavri. Nego, ukratko sam hteo da naglasimda  IRA potice od 1919, prva podela 1921, druga 1969, a 1982 okrece se prica koju pominjete, pa primirje 1994 i konacno  1998, a i pre je bilo unutrasnjih sukoba i podela, i kao sto ste rekli i danas postoji i skoro su se opet delili, a partija je sad valjda najveca. A da bilo je svasta sedamdesetih i osamdesetih godina jeste, mozda se za taj period i grupu moze reci nesto. Ali sto se tice bezbdnosti moj prijatelj je radio doktorsku tezu vezanu za terorizam i diskutabilna je za karakterisanje i definisanje, pa i tu imaju kategorije, pa pre cete u radovima naci gornji naziv nego teroristicka organizacija. Ali dobro odakli smo daleko.
A za gornji Film mogu da pomognem oko termina jer ih poznajem dobro, mada nista ne znam oko prevoda filmova.

Ažurirao AlexDeLarge - 10.Veljaca/Feb.2022 u 18:19
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 18:38
Dobro, čemu ovo sve? Nema smisla.
Kakav film, takav i prijevod.
Nek stoji to vojska slobodno, nije ukvarilo ionako jadan film.
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2022 u 18:55
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Dobro, čemu ovo sve? Nema smisla.
Kakav film, takav i prijevod.
Nek stoji to vojska slobodno, nije ukvarilo ionako jadan film.

Sasvim solidna, niskobudžetna krimi-komedija. Za koji novac je snimljen i kojoj publici je namenjen (irski festivali autorskog filma), još je i solidno ispao.

Koliko para, toliko i muzike. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,273 sekundi.