| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Novi PC - mišljenja i savjeti |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 22:58 |
|
Ono sto sam zaboravi oda kazem a htedoh reci sinoc........
Intelovi procesori su uvek bili bolji za video obradu od AMD-a. Tako da.... za mene nema sumnje, ali nemoj zbog toga izbeci neku dobru kupovinu dobrog a povoljnog AMD-a, ako vec imas negde u ponudi. I pogledaj malo na pakomu, sta se nudi i posto. |
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Pridružen: 23.Kolovoz/Aug.2005 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 5710 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 20:53 |
|
Aj i ja da pitam, treba drugaru novi komp pa evo sta trazi "znaci treba mi za 3d max, renderovanje enterijera, (nista igrice ili neke komlikovane scene i nista animacija)" i pita dal mu treba 2 monitora posto negde naletao na taj podatak Ažurirao blackpearl - 30.Studeni/Nov.2009 u 20:54 |
|
|
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 21:18 |
|
a onda mu treba graficka...
quadro ili nesto slicno... a sto se monitora tice, ako hoce 2, to je cisto iz estetskih razloga |
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 21:27 |
|
Al koja tj kolko dobra :D |
|
|
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 22:09 |
|
pa koliko se ozbiljno misli bavit 3dom?
|
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
let4mi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Rujan/Sep.2004 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2009 u 23:39 |
|
za 3ds max i rendering u globalu kod vecine programa - procesor ti je najvaznija stavka, pa onda kolicina ram memorije pa onda dobra graficka (koja ti je potrebna za lagodan rad, a manje ucestvuje u renderingu... tek u poslednje vreme se vise koristi procesor graficke za te svrhe ali jos uvek nije isplativo i toliko efikasno da bi uzimao quadro gpu)
za brzi render recimo neki c2q ili 2xc2q ili i7 ili 2xi7... zavisi od kinte, a za grafiku mozes bilo koju od novijih nvidia grafulja jer se trenutno bolje snalaze u 3d aplikacijma od ati i da ponovim ni ne razmisljaj o quadro grafici jer je apsolutno neisplativa a sto se tiche 2 monitora, nije neophodno... neki dobar 24" ili ako ti bas treba i ako mozda jos radis i nesto vezano za dizajn, prelom, pripremu za stampu, i sl... 2 monitora mogu biti korisna, ali za sam rad u nekom od 3d programa 2 monitora ti nisu neophodna (ja bih recimo pre uzeo neku dobru serversku plocu i stavio dva procesora ili kupio 2 odvojena racunara za brzi render nego 2 monitora za mozda nesto lagodniji rad) al opet, od tebe na kraju zavisi Ažurirao let4mi - 30.Studeni/Nov.2009 u 23:44 |
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2009 u 14:39 |
|
aj sad npr ova kongifuracija dal je dobra, tj procesor i graficka? http://www.gigatronshop.com/products/show_product/17145/2 |
|
|
|
![]() |
|
let4mi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Rujan/Sep.2004 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2009 u 16:13 |
|
opet cu da iznesem subjektivno misljenje :)
1 - ne volim gigatronshop (losa iskustva - jako su neprofesionalni... mada nikad nisam kupovao kod njih gotovu konfiguraciju koju sami nude... mozda je tada situacija drugacija nego kad kupujes konfu koju sam sastavljas) 2 - za te pare sasvim dobro, mada sad po ovome, mogu da zakljucim da kinta jeste veoma bitan faktor, pa makar i na ustrb kvaliteta, pa kad je tako, onda mozes recimo da uzmes i procesor c2q e6600 i da ga kloknes i radice ti i brze nego ovaj q8300 a izaci ce te jeftinije,a za za visak kinte kupis jos nesto... 3 - ne znam koliko se ozbiljno taj drugar bavi modelovanjem, 3d vizuelizacijom itd... al meni je recimo bitno da kad uzimam komp uzmem dobro napajanje i plocu na koje kasnije mogu da ubudzim neki drugi cpu i sve ostalo kasnije, sto kod gotovih konfi nije slucaj, cak i ne pise koje je napajanje, dal mu je stvarna snaga 500w, a ni ploca nije nista preterano... mada za ovu kintu definitivno je dobar izbor, pa kad zaradi malo od 3d-ova sam ce da proceni jel ok ili da ulaze u novu masinu :) |
|
![]() |
|
blackpearl
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Prosinac/Dec.2009 u 18:22 |
|
u ime druga fala i ako ti nije problem kad budes imao vremena da ti lepo sklopis neku konfu,40 000 - 50 000 Sto se tice gigatrona ja sam uzela kod njih, bili su najjeftiniji :) A vala svi su neprofesionalni i neljubaznim, ja jos nisam nasla na radnju s normalnim radnicima |
|
|
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2009 u 16:11 |
|
Šta mislite o ovoj konfiguraciji?:
Da li bi nešto i šta mijenjali itd... Motherboard Gigabyte EP45-DS3L Intel P45 CPU Intel Core 2 Duo E8500 3,16 GHz DDR2 2GB 800MHz CL5, Latencija CL5, Kingston DDR2 2GB 800MHz CL5, Latencija CL5, Kingston Hard disk 640 GB, WD 7200rpm, 16Mb SATA2 DVD RW +/-20x Lite On VGA PCI-e Radeon HD 4670 1 GB XFX Kućište midi tower Inter-Tech AOC-03 500W Hvala unaprijed na mišljenjima i savjetima... ![]() |
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2009 u 18:44 |
|
ja ne bih uzimao core duo vec i7
zvijer od procesora, a inace sam nvidia fan, tako da ati ne bih nikad uzeo :P a cujem i od frendova da atijevi driveri ne rade najbolje s novim igrama no s druge strane sam citao da se nvidia povlaci iz gaming industrije tako da... Ažurirao Sentinel - 03.Prosinac/Dec.2009 u 18:47 |
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2009 u 21:40 |
|
Ja uvek govorim AMD i Ati,pa nije bas najbolje da se uzme Intel i Ati,jer ipak ima tu nesto,cim je jedna firma,a pravi dve kljucne stvari,znaci da je optimizovano jedno za drugo.E sad je samo stvar da li amd ili intel,sve je stvar ukusa.
@Buki koliko para,ne svidja mi u startu sto uzimas 4670? |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2009 u 09:52 |
|
Pa ova konfiguracija bi me došla negdje oko 600 eura.
U svakom slučaju, nisam još odlučio, tek iza Nove Godine ga namjeravam kupiti. |
|
![]() |
|
realpetko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2009 u 10:57 |
|
Evo par sugestija. Umesto E8500: Da nešto iz tog cenovnog ranga uzimam za sebe, opredelio bih se za kvad Q8200. Oko 20% jeftiniji a oko 40% bolje performanse, čista win-win situacija. Takođe možda vredi razmotriti E7600 koji za samo 15-ak % slabije performanse donosi uštedu od skoro 40% u €. * * * Umesto Radeon HD 4670: GeForce 9800GT, samo malkice skuplja (do 10€) a 20% jača. :) |
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2009 u 11:46 |
|
Ne treba gledati ni 4670,a ni 9800gt,pa ljudi malo procitajte,zasto predlagati nesto staro,kad vec ima nesto novo.Pa nove directx 11 kartice.Trenutno ima samo ati,a od nove godine(ne zna se tacno kad,spominju mart) nvidia Fermi,e onda ce pasti cene atiju.Nisu ni sad skupe,ali 5770 ne sme da kosta vise od 100e,a sad mu je cena oko 140,e kad izadje Fermi onda ce pasti ispod 100.
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
realpetko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2009 u 12:11 |
|
AcaNe, HD 5770 je ok kartica ali je i više nego duplo skuplja od GeForce 9800.
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2009 u 12:26 |
ali kad vec kupuje masinu od 600e,moze da se uklopi u tu cenu. Skuplja jeste,ali je bolja jedno 80 posto |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
GuRuGeoRge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Serbia; UK Status: Offline Points: 50 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2009 u 22:33 |
|
2 Buki Evo moj predlog za konfiguraciju: AMD Phenom II X4 940/965 Black Edition 3.0GHz 8MB ~ (130-160) evra Evo kako izgledaju kućišta: http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Alpha http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/SopranoRS101/3.html http://www.xigmatek.com/product/chassis-asgard.php Ažurirao GuRuGeoRge - 09.Prosinac/Dec.2009 u 16:03 |
|
|
"All that is necessary for evil to succeed is for good men to do nothing." - Edmund Burke, British Statesman and Philosopher
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |