Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Novi PC - mišljenja i savjeti

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=29338
Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 03:59
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Novi PC - mišljenja i savjeti
Objavio: Buki
Tema: Novi PC - mišljenja i savjeti
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 11:59
Imam u planu u skorije vrijeme kupiti novi komp, jer ovaj koji trenutno imam više nije adekvatan za današnje vrijeme.

Dugo nisam mijenjao komp i nisam baš previše stručan u odabiru novog, pa molim za pomoć i savjet.

Imam u planu uzeti samo novo kučište (znači bez monitora, tipkovnice, miša, zvučnika itd...)

Planiram uzeti neki Intel-ov Dual Core, ATI grafičku karticu, 4GB RAM-a, oko 500GB Hard Disk...

Zamolio bih vas da mi preporučite šta točno da uzmem, znači koji procesor, matična, napajanje, grafička, hard disk itd.

Unaprijed zahvaljujem na savjetima. Tongue

Odgovori:
Objavio: outside
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 12:07
a kako raspolažeš sa novcimaSmile

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 12:09
Originalno postovano od strane outside outside piše:

a kako raspolažeš sa novcimaSmile

Pa ne znam, za sada još nikakoLOL, razmišljao sam izdvojiti negdje oko 3000 kuna, eventualno do 3500. Znači do nekih 450 - 500 eura.

Objavio: iromafia111
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 13:18
Sa kućištem, napajanjem, DVD pržilicom ili ćeš to uzeti sa starog kompa?

-------------

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 13:23
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Sa svime, neću ništa uzimati sa starog kompa. Wink

Objavio: AcaNDr
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 15:32
Definitivno uzmi AMD i AMD(ATI) graficku,jer to je ista firma.Ne bi razdvajao i uzeo intel i ati grafiku.

I trazi ATi seriju 5 grafickih kartica jer su one nove i imaju directx 11,a nvidia jos nema,uzimati bilo koju nvidia je bacanje para.

A 5570 kosta oko 150e.

Uzmes nekog phenoma quad(oko120e),i neku visu srednju klasu ploce(oko 100).Trazi ploce koji podrzavaju DDR3 memoriju,nemoj ddr2 koja radi na 1333mhz(70e),nego ddr3 koja radi na 1333mhz ili 1600 plus hard i napajanje,ali ce te to izaci do 550e

Negde ustedi ako ti je puno.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: iromafia111
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 20:12
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Sa svime, neću ništa uzimati sa starog kompa. Wink

JCensoredi ga, to troje će ti uzeti soma kuna.

Što se ostalog tiče, uglavnom ti sve piše gore. Ati + AMD, 4GB DDR3, HDD 500GB do 1 TB...

-------------

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2009 u 21:34
Hvala vam, a vidjeti ću, ima još vremena, ne žurim se sa kupnjom kompa. Tongue
Inače do sada sam uvijek imao kombinaciju Intel/ATI i nisam imao nikakvih problema.

Objavio: Movie Master
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 01:44

Intel je bio i ostao tata za procesore (i5, i7 - 800. i7 - 900 nje kompatibilan sa P55, samo sa X58 zbog podnožja), matična je itekako bitna - P55 LGA 1156 sa DDR3 do 10Gb.Grafička nije previše bitna u srednjoj klasi ako nije za igrice, ali je ATI više napredovao.Takođe treba kupiti kvalitetne RAM module (kritična stavka) i napajanje od najmanje 600W (precenjena stavka novčano, ali ne može drugačije) i kvalitetni Sata kablovi za povezivanje.

Za stariji Core 2 Duo na LGA 775, preporučujem E8400 koji imam i radi savršeno, a bolji je od mnogih Core 2 Quad.Uz njega ide P43 - 45 ploča i DDR2 RAM.

-------------

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 06:03
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Hvala vam, a vidjeti ću, ima još vremena, ne žurim se sa kupnjom kompa. Tongue Inače do sada sam uvijek imao kombinaciju Intel/ATI i nisam imao nikakvih problema.

Niko i ne kaze da ces imati problema,samo je kompatibilnost bolja,posto je ista firma.

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 18:02
pa quad je bolji u svakom slucaju jel ima 4 jezgra.

Samo ne znam kako moze biti taj e8400,bolji od quad-a?

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 18:17
Originalno postovano od strane boOya boOya piše:

Pa ne znam ni meni nije jasno , Movie Master tako kaze gore u svom post-u Ermm...

Ako hoces da kompresujes onda ti je quad bolji jer ima 4 jezgra.

To sto skidas ti nista ne trosi.Sto vise operacija radis to ti je bolje da imas quad,a ne core 2 duo.Ja imam q6600.koji je star 2,5 godina i jede malu decu.

Pa covece malo proguglaj pa ces videti.

e8400 ce ti mozda biti bolje ako kupis do jaja plocu i do jaja hladjenje i da ga nasviras na 4,5GHZ,ali ti si oghranicen sa budzetom i samim tim kupovina tog procesora nije najpametnija ideja,jer ga neces moci klokovati bez dobrog hladjenja i dobre ploce.

A za 500e to sve ne moze da se upakuje.Pa onda odluci.

Ali u svakom slucaju ti ne preporucujem ni jedan od ta 2 jer su matori,treba nesto mladje traziti.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: let4mi
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 21:40
ne znam u koje potrebe ces koristiti komp, i da li je taj budzet definitivan, ali cu iznti svoje misljenje kao da sklapam komp za sebe, trenutno, kupio bi jedino x58 plocu i i7 cpu, jer na tu plocu za koju godinu mozes da ubodes i i9 procesore koji ce izaci, a s obzirom da c2q procesori tipa 6600 i sl na trzistu stoje pri vrhu vec dobrih 3-3.5 godine i iako su izasli kasnije i procesori 8 i 9 generacije (yorkfield), q6600 je bio best-buy, tako da je moje misljenje da ako sad uzmes i7 i mozda za koju godinu - zamenis ga sa i9 sigurno neces pogresiti i imaces dovoljno jaku mashinu za svaku vrstu posla u narednih bar 5-10 :) godina...
jes da je sad malo skupo, al ako kupujes novo, zasto kupovati nesto sto je vec po svojoj tehnologiji zastarelo, i onda ces za godinu ili mozda i manje da se kajes sto nisam uzeo nesto drugo...
i kad kupujes , uzmi dobro napajanje i plocu, sve ostalo sto u nju bodes mozes kasnije da menjas uz manje izdatke, a ovo ti je osnov...

Objavio: icemaher
Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 21:48
Ja imam Gigabyte GA-MA790X DS4 maticnu plocu koja ima podrsku za AM3 procesore i DDR3 ram memoriju. Ranije sam imao ASUS M2N plocu, ali u planu sam da uzmem neki Phenom i jacu memoriju nego trenutnu pa sam zato uzeo tu Gigabyte plocu, ona je 100eura kod nas. Napajanje imam Spire650W. Buki ako zelis da igras najnovije igrice bacaj pare na jacu konfiguraciju, ako ti je samo za gledanje filmova, pa i Full HD, i po neka igrica, onda ti je i vise nego dovoljan pc koji ti je predlozio AcaN, cak sto vise sa njim ces i te kako da igras najnovije igrice... 

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 22:37
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

ako ti je samo za gledanje filmova, pa i Full HD, i po neka igrica, onda ti je i vise nego dovoljan pc koji ti je predlozio AcaN, cak sto vise sa njim ces i te kako da igras najnovije igrice... 

Pa više je za ovo, da, ne treba mi neki brutalno dobar komp. Wink
Makar s druge strane opet mora biti dovoljno i dobar. LOL

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 23:05
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Odnosi se na isti cenovni rang, pa čak i na neke skuplje quad procesore.Otkucaš lepo na Gogle - E8400, i kad ti izbaci sve što je našao, odabereš sajt sa testovima gde je uporedno testiran sa gomilom procesora.Tako sam ja odlučio da dam za njega 12 500 dinara, za koje sam mogao da kupim Core 2 Quad 6600, i to baš zbog video renderovanja.Film od recimo...2 h,sa kropovanjem, promenom rezolucije i bitrate-a tona, u AviReComp završi za nekih 40-45min a skidanje sa DVD u avi sa AutoGk za najviše sat vremena, oba u dva prolaza i to bez ubrzavanja rada cooler-a.(P43 ploča,2Gb RAM).Procesor je svuda hvaljen kao vrhunac Core2Duo serije.Mislim da mu je cena pala nakon pojave i5 i i7 serije, ali je još uvek na ceni (ako ga ima u vašem mestu).

Ne može da se poredi sa skupim quad procesorima, naročito serije i5,i7,i9 - ali to je već druga cenovna priča.

-------------

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2009 u 23:35
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Odnosi se na isti cenovni rang, pa čak i na neke skuplje quad procesore.Otkucaš lepo na Gogle - E8400, i kad ti izbaci sve što je našao, odabereš sajt sa testovima gde je uporedno testiran sa gomilom procesora.Tako sam ja odlučio da dam za njega 12 500 dinara, za koje sam mogao da kupim Core 2 Quad 6600, i to baš zbog video renderovanja.Film od recimo...2 h,sa kropovanjem, promenom rezolucije i bitrate-a tona, u AviReComp završi za nekih 40-45min a skidanje sa DVD u avi sa AutoGk za najviše sat vremena, oba u dva prolaza i to bez ubrzavanja rada cooler-a.(P43 ploča,2Gb RAM).Procesor je svuda hvaljen kao vrhunac Core2Duo serije.Mislim da mu je cena pala nakon pojave i5 i i7 serije, ali je još uvek na ceni (ako ga ima u vašem mestu).

Ne može da se poredi sa skupim quad procesorima, naročito serije i5,i7,i9 - ali to je već druga cenovna priča.

Gledaj,ne mozes da me ubedis kao mnoge druge da je u video obradi dvojezgras bolji od cetvorojezgrasa i tacka,TACKA.

Bolje je u igranju i nekim drugim stvarima,ali kad treba da se vise operacija rade od jednom i kod video obrade QUAD JE ZAKON.

Citaj malo da ne trazim linkove.

Svako svoga konja hvali!

Ja sam moj Q6600 platio u decembu 2007 17.500 din,a na drugim mestima je bio oko 19,da ne objasnjavam kako.

Sad si me naterao da trazim i nasao sam i malo pogledaj.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-248327_10_0.html

sve ti ovde pise.Cak klokovan na 4,2 ne daje bolje rezultate i tamo gde daje to je za nijansu bolje od quad-a koji radi na 3,6 i o cemu mi pricamo ?

Pogledaj dole i za konvertovanje!!KOliko manje vremena treba Quad-u.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2009 u 02:05
Pričao sam o tome da je odnos cena-kvalitet bila na njegovoj strani (12500:17000) za relativno malu razliku u kvalitetu.Na nekim testovima je bio bolji od 6600, ima manju potrošnju, rađen je u 45nm prema 65 kod 6600, itd...Sve ovo pada u vodu s vremenom.I njega i Q seriju je pregazilo vreme.Nova 'i' serija je mnogo bolja ali i mnogo skuplja (bar će tako biti još neko vreme).Preporučio sam ga jer imam dobra iskustva s njim i mislim da može da se nađe za relativno malo para (opet manje od Q6600) uz odgovarajuće jeftiniju ploču, RAM...a još uvek je odličan procesor (kao što i napisah:Za starije procesore....).

-------------

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2009 u 10:38
Originalno postovano od strane boOya boOya piše:

Malo sam listao neke stranice i po meni je ovaj i5 za  pare od 170 e vise nego dobra kombinacija ,plus ima neki stos sa tim turbo boost-om da kad radis neke operacije recimo igras igrice kada je samo jedno jezgro aktivno ,ispravite me ako gresim, sam procesor prepoznaje taj trenutak i SAM  ga overclock-uje sa 2,67 na 3,2Ghz loodilo i eto ti najbolje od oba procesora :D
" <span ="Apple-style-span" style="color: rgb68, 68, 68; font-family: Tahoma, Geneva, Helvetica, 'Segoe UI', Arial, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 16px; ">Turbo“ sistem. Ova funkcija ima zadatak da „oseti“ kada je pokrenuta aplikacija koja nije u stanju da upotrebi sva raspoloživa jezgra, a u tom momentu procesor sam overklokuje jedno jezgro kako bi povećao brzu izvršavanja dotičnog pojedinačnog thread-a. Tako se automatski preko „turbo“ funkcije takt jednog jezgra kod Core i7 870 procesora može povećati čak na 3.6 GHz sa osnovnih 2.93 GHz, pa i ovaj detalj treba imati u vidu prilikom tumačenja rezultata iz tabele. Kod Core i5 750 procesora „turbo“ daje takt od 3.2 GHz za određeno jezgro, u odnosu na osnovnih 2.67 GHz.</span>
<font ="Apple-style-span" color="#444444" face="Tahoma, Geneva, Helvetica, 'Segoe UI', Arial, sans-serif" size="3"><span ="Apple-style-span" style="font-size: 11px; line-height: 16px;"></span>
<font ="Apple-style-span" color="#444444" face="Tahoma, Geneva, Helvetica, 'Segoe UI', Arial, sans-serif" size="3"><span ="Apple-style-span" style="font-size: 11px; line-height: 16px;">Kažemo eventualno, jer oba procesora bez problema dostižu takt od 3.4 GHz bez ikakve korekcije radnog napona. Sve vrednosti nakon toga zavise od hlađenja, tj. kvaliteta kulera, a uz neki od boljih modela moguće je čak ići i na 3.6 GHz sa nominalnim naponom ili blizu njega"</span>
<font ="Apple-style-span" color="#444444" face="Tahoma, Geneva, Helvetica, 'Segoe UI', Arial, sans-serif" size="3"><span ="Apple-style-span" style="font-size: 11px; line-height: 16px;"></span>
<font ="Apple-style-span" color="#444444" face="Tahoma, Geneva, Helvetica, 'Segoe UI', Arial, sans-serif" size="3"><span ="Apple-style-span" style="font-size: 11px; line-height: 16px;">A ovo ide i do 4Ghz sto neko malopre rece bez problema samo sa nekim "malo" jacim coolerom...</span>

ja msilim da tako svi rade,jer ovaj moj kad miruje onda radi na 2GHz,a kad se krene znojati,onda pun gas,.

Opet ti kazem uzmi nesto novo,nemoj razmisljati ni o jednom od ova dva procesora.

Ili phenom ili I

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: BELI
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2009 u 00:55
Potraži kao westmere, clarkdale, http://techreport.com/discussions.x/16399

i znaj da je sledeći korak da se integriše i grafika, tako da...

Ja bih sačekao da vidimo šta će to Intel izbaciti skorije. Sve ove velike rasprodaje su rasprodaje budjave robe. Kada budeš kupovao, biraj pametno.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Objavio: BELI
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2009 u 22:58
Ono sto sam zaboravi oda kazem a htedoh reci sinoc........

Intelovi procesori su uvek bili bolji za video obradu od AMD-a.
Tako da.... za mene nema sumnje, ali nemoj zbog toga izbeci neku dobru kupovinu dobrog a povoljnog AMD-a, ako vec imas negde u ponudi.

I pogledaj malo na pakomu, sta se nudi i posto.

-------------
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer

Objavio: blackpearl
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 20:53

Aj i ja da pitam, treba drugaru novi komp pa evo sta trazi

"znaci treba mi za 3d max, renderovanje enterijera, (nista igrice ili neke komlikovane scene i nista animacija)"

i pita dal mu treba 2 monitora posto negde naletao na taj podatak 

-------------

Objavio: Sentinel
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 21:18
a onda mu treba graficka...
quadro ili nesto slicno...
a sto se monitora tice, ako hoce 2, to je cisto iz estetskih razloga

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 21:27

Al koja tj kolko dobra :D

-------------

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 22:09
pa koliko se ozbiljno misli bavit 3dom?

-------------
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE

Datum objave: 30.Studeni/Nov.2009 u 23:39
za 3ds max i rendering u globalu kod vecine programa - procesor ti je najvaznija stavka, pa onda kolicina ram memorije pa onda dobra graficka (koja ti je potrebna za lagodan rad, a manje ucestvuje u renderingu... tek u poslednje vreme se vise koristi procesor graficke za te svrhe ali jos uvek nije isplativo i toliko efikasno da bi uzimao quadro gpu)
za brzi render recimo neki c2q ili 2xc2q ili i7 ili 2xi7... zavisi od kinte, a za grafiku mozes bilo koju od novijih nvidia grafulja jer se trenutno bolje snalaze u 3d aplikacijma od ati i da ponovim ni ne razmisljaj o quadro grafici jer je apsolutno neisplativa
a sto se tiche 2 monitora, nije neophodno... neki dobar 24" ili ako ti bas treba i ako mozda jos radis i nesto vezano za dizajn, prelom, pripremu za stampu, i sl... 2 monitora mogu biti korisna, ali za sam rad u nekom od 3d programa 2 monitora ti nisu neophodna (ja bih recimo pre uzeo neku dobru serversku plocu i stavio dva procesora ili kupio 2 odvojena racunara za brzi render nego 2 monitora za mozda nesto lagodniji rad) al opet, od tebe na kraju zavisi

Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2009 u 14:39

aj sad npr ova kongifuracija dal je dobra, tj procesor i graficka?

http://www.gigatronshop.com/products/show_product/17145/2

-------------

Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2009 u 16:13
opet cu da iznesem subjektivno misljenje :)
1 - ne volim gigatronshop (losa iskustva - jako su neprofesionalni... mada nikad nisam kupovao kod njih gotovu konfiguraciju koju sami nude... mozda je tada situacija drugacija nego kad kupujes konfu koju sam sastavljas)
2 - za te pare sasvim dobro, mada sad po ovome, mogu da zakljucim da kinta jeste veoma bitan faktor, pa makar i na ustrb kvaliteta, pa kad je tako, onda mozes recimo da uzmes i procesor c2q e6600 i da ga kloknes i radice ti i brze nego ovaj q8300 a izaci ce te jeftinije,a za za visak kinte kupis jos nesto...
3 - ne znam koliko se ozbiljno taj drugar bavi modelovanjem, 3d vizuelizacijom itd... al meni je recimo bitno da kad uzimam komp uzmem dobro napajanje i plocu na koje kasnije mogu da ubudzim neki drugi cpu i sve ostalo kasnije, sto kod gotovih konfi nije slucaj, cak i ne pise koje je napajanje, dal mu je stvarna snaga 500w, a ni ploca nije nista preterano... mada za ovu kintu definitivno je dobar izbor, pa kad zaradi malo od 3d-ova sam ce da proceni jel ok ili da ulaze u novu masinu :)

Datum objave: 01.Prosinac/Dec.2009 u 18:22

u ime druga fala i ako ti nije problem kad budes imao vremena da ti lepo sklopis neku konfu,40 000 - 50 000

Sto se tice gigatrona ja sam uzela kod njih, bili su najjeftiniji :)

A vala svi su neprofesionalni i neljubaznim, ja jos nisam nasla na radnju s normalnim radnicima Dead

-------------

Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2009 u 16:11
Šta mislite o ovoj konfiguraciji?:
Da li bi nešto i šta mijenjali itd...

Motherboard Gigabyte EP45-DS3L Intel P45
CPU Intel Core 2 Duo E8500 3,16 GHz
DDR2 2GB 800MHz CL5, Latencija CL5, Kingston
DDR2 2GB 800MHz CL5, Latencija CL5, Kingston
Hard disk 640 GB, WD 7200rpm, 16Mb SATA2
DVD RW +/-20x Lite On
VGA PCI-e Radeon HD 4670 1 GB XFX
Kućište midi tower Inter-Tech AOC-03 500W

Hvala unaprijed na mišljenjima i savjetima... Tongue

Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2009 u 18:44
ja ne bih uzimao core duo vec i7
zvijer od procesora, a inace sam nvidia fan, tako da ati ne bih nikad uzeo :P
a cujem i od frendova da atijevi driveri ne rade najbolje s novim igrama
no s druge strane sam citao da se nvidia povlaci iz gaming industrije tako da...

-------------

Datum objave: 04.Prosinac/Dec.2009 u 21:40
Ja uvek govorim AMD i Ati,pa nije bas najbolje da se uzme Intel i Ati,jer ipak ima tu nesto,cim je jedna firma,a pravi dve kljucne stvari,znaci da je optimizovano jedno za drugo.E sad je samo stvar da li amd ili intel,sve je stvar ukusa.

@Buki

koliko para,ne svidja mi u startu sto uzimas 4670?

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2009 u 09:52
Pa ova konfiguracija bi me došla negdje oko 600 eura.
U svakom slučaju, nisam još odlučio, tek iza Nove Godine ga namjeravam kupiti.

Objavio: realpetko
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2009 u 10:57

Evo par sugestija.

Umesto E8500: 

Da nešto iz tog cenovnog ranga uzimam za sebe, opredelio bih se za kvad Q8200. Oko 20% jeftiniji a oko 40% bolje performanse, čista win-win situacija.

Takođe možda vredi razmotriti E7600 koji za samo 15-ak % slabije performanse donosi uštedu od skoro 40% u €.

* * *

Umesto Radeon HD 4670: GeForce 9800GT, samo malkice skuplja (do 10€) a 20% jača.

:)

-------------

Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2009 u 11:46
Ne treba gledati ni 4670,a ni 9800gt,pa ljudi malo procitajte,zasto predlagati nesto staro,kad vec ima nesto novo.Pa nove directx 11 kartice.Trenutno ima samo ati,a od nove godine(ne zna se tacno kad,spominju mart) nvidia Fermi,e onda ce pasti cene atiju.Nisu ni sad skupe,ali 5770 ne sme da kosta vise od 100e,a sad mu je cena oko 140,e kad izadje Fermi onda ce pasti ispod 100.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: realpetko
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2009 u 12:11

AcaNe, HD 5770 je ok kartica ali je i više nego duplo skuplja od GeForce 9800.

Smile

-------------

Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2009 u 12:26
Originalno postovano od strane realpetko realpetko piše:

AcaNe, HD 5770 je ok kartica ali je i više nego duplo skuplja od GeForce 9800.

Smile

ali kad vec kupuje masinu od 600e,moze da se uklopi u tu cenu.

Skuplja jeste,ali je bolja jedno 80 posto

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: GuRuGeoRge
Datum objave: 08.Prosinac/Dec.2009 u 22:33

2 Buki

Evo moj predlog za konfiguraciju:

AMD Phenom II X4 940/965 Black Edition 3.0GHz 8MB ~ (130-160) evra

Gigabyte GA-MA770T-UD3P ili ASUS M4A77TD~ (65-80) evra, ili neku sa 790GX/FX čipsetom, ali su i skuplje od 90 evra pa do 150

4GB(2x2GB Kit) DDR3 1333/1600MHz ~ (60-90) evra (zavisi od proizvođača i koju ploču odabereš, za brzinu RAM-a)

Sapphire ili PowerColor Radeon HD5770 ~ 130 evra

Samsung SpinPoint F3 SAHD502HJ 500MB 7k 16MB SATA300 ~45 evra

Samsung SH-S223B ~20 evra maximum

ThermalTake Soprano RS101 VG7000BWS(sa providnom stranom) ~50 evra ili XIGMATEK
Asgard ~ 35 evra ili NZXT Alpha ALP-011 ~55 evra

Evo kako izgledaju kućišta:

http://www.techpowerup.com/reviews/NZXT/Alpha

http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/SopranoRS101/3.html

http://www.xigmatek.com/product/chassis-asgard.php

Chieftec CFT-600-14CS 600W ili OCZ TECHNOLOGY ModXStream PRO 500W ~ (60-70) evra

Ove cene koje sam naveo,tako se kreću cene ovih komponenti kod nas u Srbiji, pa ti vidi...

-------------
"All that is necessary for evil to succeed is for good men to do nothing." - Edmund Burke, British Statesman and Philosopher

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk