| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nemačko-turski triler o spaljenom Kuranu (19.08.2025.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 179 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nemačko-turski triler o spaljenom Kuranu (19.08.2025.)Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 12:42 |
|
Ponovo neko od filma pravi musaku i igra se umesto da se napravio normalan film. Ovo je bre musaka i ne pada mi na pamet da ovo gledam. Ponovo igranje sa necim sto se zove film
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 18:49 |
|
Nije mi baš ideja po mjeri, koliko mi se čini prema sinopsisu fikcija je u pitanju.
Farenhajt je već snimljen i to jako dobar, pa to ne treba rimejkati. Za priču koja bi svima mogla biti zanimljiva o etapnom spaljivanju aleksandrijske biblioteke, malo jedni, pa malo drugi, pa dokrajčili treći, trebalo bi imati podeblji budžet. Takav imaju idiokrati, a njima je uništavanje znanja ionako posao pa što bi ovo snimali. Još jedna vrsta priče koju bi valjalo obilježiti iako mrzim biografije iz dna duše je spašavanje pisanog (a i drugog) materijala, glavni lik u filmu bi bio Ivan Hiti, valjda ste čuli za nj. Ako niste, prebacite se na izvore sa manje propagande, više činjenica. Znači, u švapskom filmu je zapaljena knjiga koju je zabranjeno analizirati, propitivati, a kamoli i pomisliti kritizirati. Oprostite, ali zašto bi se to mene ticalo? Pa ja živim u 21. stoljeću, knjige sada čitam na PCju, kakav papir, kakvi bakrači. Ko ne živi, nek slobodno odseli u Iran pa nek se tamo grije na papiru. Ponesite galone vode, umjesto da su se brinuli za nenormalnu sušu, pare su bacali u sigurnosne kamere na cesti da zlostavljaju žene koje nisu pokrivene. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2025 u 20:14 |
|
E koje bi se biografije voleo da vidim, pa i to je naravno individualno, stići će se i do njih. Naravno da znamo ko je bio Ivan Hiti i celu tu priču. Nema šanse da knjige ( osim stručnih koje nemam i radova) čitam na kompjuteru, pa teško i na Kindle-u, probao Audiobook ali i tu odustao, dakle papirno izdanje u ruci i dalje. Pa kod mene mene stoji na polici pored Biblije , tu su još neke , tu je Ji Đing npre, itd. Problem je u tumačenju i izvratanju, kao i sve, i što bi bilo zabranjeno analizirati i polemisati, a kakvo crno paljenje. |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 01:16 |
|
Onda preporuka:
https://www.zuzi.hr/kategorija-proizvoda/duhovne-knjige/srimad-bhagavatam-peto-pevanje-drugi-deo-1735831288 Baš ova. Ne ostale. Ova je o postanku svemira, naravno iz jedne druge kulture i možemo o njoj raspravljati bez da nam padne glava ko francuskim karikaturistima. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2025 u 06:31 |
|
Pa i ako ima potrebe, ako ne opterećuje, troši energiju, a sve zavisi i koliko je ko u materiji, koliko je bitno , treba i razumeti sagovornika, ima tu puno promenljivih , možemo i o vodećoj fizičkoj teoriji, što da ne. Opet mi je to uživo za diskusiju, osim za filmove i delom za knjige, pišem po forumu, a i to sam počeo kad je u mom okruženju prestalo o tome da se priča, ko je šta gledao, ko je šta čitao, pa utisci, da razmenimo mišljenja, neka preporuka, itd. A što se tiče `Charlie Hebdo` pa meni su i druge stvari kad sam uzeo da pogledam, ili sticajem okolnosti video, bile odbojne, neprimerene , prešle granice, poslednje je bilo kad je bio zemljotres u Italiji u avgustu 2016. Nisu jedini, naravno, a prethodnim ne opravdavam učinjeno.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |