| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Najbolji horor pisac |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 19:25 |
|
Zar se Rat ne nadovezuje na Priručnik?
U Priručniku mi je taj mrtvoozbiljni ton potcrtan formom romana koji zaista izgleda kao priručnik (sa sve naslovima, poglavljima, pitanjima i odgovorima tipa a) b) c)) izazivao konstantni smešak na licu, a par puta sam se glasno nasmejao. Čini mi se da je Bruks opisima obezglavljivanja, paljenja, razbijanja, sečenja, pogodio duh (grešno zadovoljstvo!) zombi filmova o uništavanju ljudskog tela - pošto su to neživi onda je dozvoljeno ubijati ih na najmaštovitije načine nesputani moralnim implikacijama. Ko nije poželeo da ubije drugog čoveka zombija? Recept je prost, udri u glavu. Ii što bi Bruks rekao: Lekcija 3: Koristite sopstvenu glavu, njima je odsecite. P.S. Još nisam pročitao Svetski rat Z, tako da ne mogu da ih uporedim. Ažurirao ghostwheel - 24.Listopad/Oct.2011 u 19:27 |
|
|
Come on, you apes. You want to live forever?
|
|
![]() |
|
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 19:34 |
|
E vidiš, nisam znao da je Rat nadovezivanje. Zato što je prvo izašao on (preveden) pa tek ove godine priručnik čini mi se, ili ih ja nisam viđao na policama knjižara. U svakom slučaju, mom ukusu je izuzetno prijao, za razliku od Priručnika- koji je naprosto bio...nezanimljiv
![]() I hvala na ispravci, bio bih u smrtnoj zabludi
![]() |
|
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2012 u 12:41 |
|
Za svega tri-četiri dana sam pročitao više od polovine Simmonsovog Terrora.
U ovom romanu je Simmons najviše zauzdao svoju maniju pisanja koja je u poslednjih desatak godina učinila da mu romani postanu dosadnjikavi zbog nagomilanih informacija i neusredsređenosti jer nije umeo da razdvoji bitno od nebitnog. Iako Terror ima preko 650 gusto kucanih stranica, stiče se utisak da je sve na svom mestu, bez natrpavanja nepotrebnim opisima. Radnja se odigrava sredinom XIX veka i prati dva jedrenjaka Kraljevske britanske mornarice na ekspediciji koja za cilj ima pronalaženje Severozapadnog prolaza (hipotetički moreuz između Arktika i Kanade, večno okovan ledom, inače dugogodišnja opsesija moreplovaca). Roman je napisan po istinitom događaju: dva broda sa kapetanima Franklinom i Crozierom su zaista krenula u pohod; sve informacije o pripremama i prvom delu putovanja su tačne... A onda im se gubi svaki trag. Do dana današnjeg se ne zna šta se dogodilo sa dva snažna jedrenjaka i njihovom posadom. E, tu na scenu stupa Simmonsov dar za stravu, kojim nadoknađuje odsustvo istorijske faktografije. Mraz, sneg, pustoš, glad, skorbut, šestomesečna polarna noć i "stvor sa leda" koji odnosi jednog po jednog mornara; pisac je sve to majstorski složio u jedan miks avanturističkog i horor romana od kojeg je čitaocu teško da se odvoji. |
|
|
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2012 u 17:01 |
Knjiga je predobra. Sjećam se da sam je progutao u par dana. Jedino što mi je malo zasmetalo, a to sam već rekao, jeste sam kraj, nekih 50-ak stranica. Vidjet ćeš i sam o čemu pričam. To se razlikuje od ostatka knjige, ali ono što sam pročitao do tog dijela je više nego dobro pa i ne zasmeta toliko. |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2013 u 00:21 |
|
Tko bi mogao ovu seiju prevoditi? Mislim da znam! Exciting news for those who have read, and are fans of, the Dan Simmons novel "The Terror." Deadline reports AMC is working with Scott Free TV to bring the tale to the small screen. The book, published in 2007, will be adapted by David Kajganich. He previously penned The Invasion and Blood Creek. He, as of late, has also been the go-to guy for King adaptations. He scripted new incarnations of It,Pet Sematary and The Stand. Recently, he was tapped to script theCreature from the Black Lagoon remake. EXCLUSIVE: AMC has put in development The Terror, a drama series adaptation of the 2007 bestselling novel by Dan Simmons, which is being executive produced by Scott Free TV, Television 360 and feature producer Alexandra Milchan. Written by hot feature writer David Kajganich, The Terror is set in 1847 when the crew of a Royal Naval expedition to find the Arctic’s treacherous Northwest Passage discovers instead a monstrous predator – a cunning and vicious Gothic horror that stalks the ships in a desperate game of survival, the consequences of which could endanger the region and its native people forever. Kajganich executive produces with Scott Free’s David Zucker and Ridley Scott, TV 360′s Scott Lambert and Meghan Lyvers, Milchan and Simmons. The project keeps AMC in the genre space where it has enjoyed a tremendous success with The Walking Dead.Ažurirao Salvador - 15.Veljaca/Feb.2013 u 00:29 |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2013 u 08:56 |
|
A baš prijatelju pre nekoliko dana govorim kakav je The Terror materijal za mini seriju.
|
|
|
|
|
![]() |
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2013 u 09:34 |
Svakako! Raduje me što će Simmons i Ridley Scott biti producenti, a jedino su mogli naći malo boljeg scenaristu od Kajganicha, ali može proći.
Dobra je stvar da producenti uvijek mogu utjecati na scenarij![]() Ažurirao Salvador - 15.Veljaca/Feb.2013 u 09:41 |
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2013 u 11:51 |
Što onda pitaš I'm gonna translate the shit out of it ![]() |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
1b-ivan-lazarevic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 14:37 |
|
Hauard Filips Lavkraft i Klajv Barker su apsolutni kraljevi od ovde ponuđenih. Stiven King je teško sranje, sve mu se svodi na telepatiju, telekinezu, malu decu i slično. Što se tiče ovde pomenute knjige "Talisman" radi se o notornoj budalaštini, koju ni iz tri puta nisam uspeo da pročitam. Dakle - Lavkraft i Barker.
|
|
![]() |
|
adm1r
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Pridružen: 25.Studeni/Nov.2015 Lokacija: Gradiška Status: Offline Points: 2853 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 14:41 |
|
Ne priznajem listu. Nema opcija da glasam za Isidoru Bjelicu.
|
|
![]() |
|
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 15:47 |
|
Volim ih skoro sve, ali - budimo realni - H. P. Lovecraft i E. A. Poe su inspiracija za sve ove ostale, a bit će i narednih stoljeća...
|
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
Wida
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 06.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: River Styx Status: Offline Points: 459 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 16:49 |
|
Moj glas ide H.P.Lovecraftu,meni osobno najbolji od gore ponuđenih.
|
|
![]() |
|
banisa2006
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 20:46 |
|
bez ikakve dileme STEPHEN KING i tu je tacka....onda 100 praznih mesta pa MOZDA ostali...jedina u rangu sa Kingom bila je AGATHA CHRISTIE i niko vise...oni su najjaci najekranizovaniji i jasno ko dan najbolji i najuspesniji i tu nema sta da se polemise...doduse Agatha se vise vezuje za trilere,drame i misterije...
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 06:22 |
|
H.P.Lovecraft.
Izdvojio bih Nekronomikon koji mi je dovoljan, on jedan jedini i neponovljiv. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |