Najbolji horor pisac
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Filmovi i serije
Opis foruma: Novosti, izvještaji sa box officea, zanimljivosti... Sve u vezi s filmovima i serijama
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=42426
Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 18:21 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Najbolji horor pisac
Objavio: Salvador
Tema: Najbolji horor pisac
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 19:06
Ja se iskreno ne mogu odlučiti za kojeg da glasam, ali me zanimaju mišljenja.
|
Odgovori:
Objavio: Nameless One
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 19:27
Bacaš me u dilemu, kolega. Stephen King je mnogima kralj, ali čovjek ima promašaja što ih malo ko ima. Od ovih što si naveo Lovecraft i Barker su mi najdraži, mada i Poe ne zaostaje za njima. Ostale nisam toliko čitao pa ne bih mogao previše pričati o njima, ali ako hoćeš jednu dobru knjigu, a da pisac nije na spisku to ti je Armageddon's Rag od George R.R. Martina. Prva liga. Ne mogu da je nađem nigdje 
------------- What can change the nature of a man?

|
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 22:51
Nista citao od njih, poznata imena ali glas ide za Clive Barkera (zbog odlicne igrice)
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
Datum objave: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 23:58
Nameless One piše:
Bacaš me u dilemu, kolega. Stephen King je mnogima kralj, ali čovjek ima promašaja što ih malo ko ima. Od ovih što si naveo Lovecraft i Barker su mi najdraži, mada i Poe ne zaostaje za njima. Ostale nisam toliko čitao pa ne bih mogao previše pričati o njima, ali ako hoćeš jednu dobru knjigu, a da pisac nije na spisku to ti je Armageddon's Rag od George R.R. Martina. Prva liga. Ne mogu da je nađem nigdje 
|
Ja se ne mogu odlučiti iz prve četvorke ko mi je bolji.Još mi je i Anne Rice odlična  Nisam ništa čitao od George R.R. Martina, ali on je velikom većinom pisac fantazija.
Od njega sam samo gledao film po istoimenoj knjizi Nightflyers i čudi me da ga još niko nije preveo do sada. P.S. Stavit ću onda knjigu na spisak kad preporučaš. 
|
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2011 u 21:25
Armageddon's Rag mu je jedini horor koji je napisao, a sam King je za njega rekao da je to budućnost horora. Nažalost, Martin je rekao da se knjiga toliko loše prodavala da je jedno vrijeme razmišljao da odustane od pisanja. Meni knjiga ekstra. Tip je izmislio cijeli rock band, njihovu istoriju, albume, pjesme, čak i covere albuma, koji se nalaze u knjizi da imaš osjećaj da su tipovi fakat postojali negdje 60-ih godina 
Što se Kinga tiče, kod njega nema sredine. Ili mu je knjiga dobra ili je čisto njesra. Ja sam recimo toliko čuo dobrih stvari o Talismanu i nabavim je, kad ono, meni, osrednja knjiga. Ništa posebno. Nije loša, ali da je toliko dobra koliko su mi je hvalili i nije. Imaš još i John Saula ako nisi čitao. Nije loš tip. Ja sam čitao The Blackstone Chronicles, prilično čitljivo štivo. Ne znam jesi li čitao The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš, kao i sam film. Meni lično se sviđaju sve vrste horora koje imaju veze sa nečim natprirodnim, nekim morbidnim svjetovima kao što je to slučaj kod Barkera i Lovecrafta. Takođe i R.E. Howard se donekle može smatrati horor piscem.

|
Objavio: Vladika
Datum objave: 02.Kolovoz/Aug.2011 u 23:33
King je apsolutni kralj. Lezi mi njegov stil, narocito onaj iz ranijeg perioda. Naravno da su tu majstori kao Barker, Lavkraft, Straub, ali svi oni nisu ni tako produktivni ni raznovrsni kao King. Sto se tice "promasaja", bilo je nekih malo slabijih romana koje ja nikako ne bih nazvao promasajima. Za one koji nisu citali Prestona, obavezno procitati. Za ZONU USIJANJA su mnogi reki da je najstrasnija knjiga koju su procitali (medju njima je i Stiven King), a sto je najgore, knjiga je napisana po istinitom dogadjaju. SLUCAJ KOBRA takodje odlicno triler/ horor koga sam procitao za dan.
------------- Vladika
|
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 01:28
Trenutno najrespektabilniji pisac u horor krugovima je Tomas Ligoti, nažalost, slabo prevođen kod nas; čitao sam samo jednu njegovu priču objavljenu u Monolitu. Po, Šeli i Stoker bi se teško ugurali na listu najboljih horor pisaca što zbog skromnog opusa, što zbog tek delimičnog operisanja u žanru. Prvi pravi, fundamentalni pisac horora je Lavkraft i od njega sam čitao većinu stvari; imam luksuzno izdanje Nekronomikona koje ljubomorno čuvam. Ja njega ne bih poredio sa savremenim piscima. Od Barkera sam pročitao Igru prokletstva i sve Knjige krvi, remek-dela književnosti uopšte. Čuo sam da mu je sečivo danas otupelo. Od Kinga sam pročitao 7-8 romana. To mi je no°1. Simonsa sam čitao, ali više sf (Hiperion, Endimion, Ilion), a od horora Leto noći i Ukletu zimu. Jedina mana ove prve je što je tematski ista kao Kingov To (inicijacija u svet odraslih palanačke balavurdije, čak je i epoha ista). Ukleta zima se nastavlja na Leto noći i bezveze je. Imam Straubovu Priču o duhovima koja čeka red na polici.
------------- Come on, you apes. You want to live forever?
|
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 01:32
Nameless One piše:
The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš,
|
...i to sam čitao. Čist nihilizam, pisano svedenim stilom. Ima par jezivih mesta.
|
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 08:22
Nameless One piše:
Armageddon's Rag mu je jedini horor koji je napisao, a sam King je za njega rekao da je to budućnost horora. Nažalost, Martin je rekao da se knjiga toliko loše prodavala da je jedno vrijeme razmišljao da odustane od pisanja. Meni knjiga ekstra. Tip je izmislio cijeli rock band, njihovu istoriju, albume, pjesme, čak i covere albuma, koji se nalaze u knjizi da imaš osjećaj da su tipovi fakat postojali negdje 60-ih godina 
Što se Kinga tiče, kod njega nema sredine. Ili mu je knjiga dobra ili je čisto njesra. Ja sam recimo toliko čuo dobrih stvari o Talismanu i nabavim je, kad ono, meni, osrednja knjiga. Ništa posebno. Nije loša, ali da je toliko dobra koliko su mi je hvalili i nije. Imaš još i John Saula ako nisi čitao. Nije loš tip. Ja sam čitao The Blackstone Chronicles, prilično čitljivo štivo. Ne znam jesi li čitao The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš, kao i sam film. Meni lično se sviđaju sve vrste horora koje imaju veze sa nečim natprirodnim, nekim morbidnim svjetovima kao što je to slučaj kod Barkera i Lovecrafta. Takođe i R.E. Howard se donekle može smatrati horor piscem.
|
King je stvarno imao uspona i padova, ali mi je svejedno odličan pisac. Nisam čitao John Saula, ali sam primjetio Creatures od njega koju bi vrlo rado pročitao. Vidim da je ghostweel čitao dosta Dan Simmonsa pa bi i tebi i njemu preporučio teror od njega. Dosta teška knjiga jer ima dosta karaktera i svako od njih priča svoju prču pa se čak i vračaju u prošlost, ali se na kraju sve posloži.
P.S. Preporučam vampirske kronike Od Anne Rice po kojoj su napravljeni filmovi intervju sa vampirom i kraljica prokletih.
|
Datum objave: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 19:52
@ghostwheel
The Road je čisto zlo i naopako. Doduše, prvo sam pogledao film i onda odlučih pronaći knjigu. Sje**m se isto kao i kad sam pregledao film. Ima nekoliko scena koje nisu ubacili u film (ionako je dovoljno sjeban) koje su me totalno dotukle. Posebno ona kada pronađu napola pojedenu bebu pored vatre 
@Salvador
Upravo čitam Simmonsov Teror. Tek sam pročitao 50-ak stranica, ali se čini jebeno dobar. Ona atmosfera na početku, dok opisuje skučenost broda, uhvatio me napad panike Bio bi odličan film kad bi ga neko uradio kako treba. Nadam se da će do kraja ostati dobra. Ne bih se želio razočarati nakon 600+ stranica 
Ova Blackstone Chronicles od John Saula je nešto poput Kingovog Dark Towera. Izlazila nekoliko godina u dijelovima pa je on onda izbacio na tržište kao jednu knjigu. Ja je imam na engleskom Naravno, tematski nije ni blizu Dark Towera, ali ima atmosferu većine Kingovih romana. Mali gradić, posve izmišljen, glavni lik koji nije baš svoj u glavu Odlična knjiga ako volite ludnice sa mračnom prošlošću pune tajni Bila je i igra na PC-u. Avantura iz prvog lica. Nikad je nisam odigrao, ali se malčice razlikuje od knjige.

|
Objavio: cenobit
Datum objave: 12.Kolovoz/Aug.2011 u 19:06
|
Dao sam glas Clive Barkeru ali mnogo gotivim HP Lovecrafta
|
Datum objave: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 09:04
Ovaj Teror Dana Simmonsa je vrh! Ostalo mi je još cca 200 stranica, ali knjiga razvaljuje. Definitivno preporuka onima koji vole ovakvo štivo 

|
Objavio: Maestrom
Datum objave: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 22:21
Nameless One piše:
|
Ajde nemoj izmišljati
Stephen King je aposlutni kralj i ako si pročitao od njega većinu, uvidio bi da nema toliko promaša kako pričaš. Nema ni toliko slabih knjiga, ima ih jako jako malo
Clive Barker je precijenje, kao i Lovecraft. Poe je majstor. Kasnije malo o svemu tome. King je kralj i po većini je i tako će ostati.
|
Datum objave: 27.Kolovoz/Aug.2011 u 00:38
Sve zavisi kakve vrste horora voliš. Ja volim tematiku o kojoj pišu Barker i Lovecraft pa su mi mnogo draži od Kinga. Što se njega tiče, moje mišljenje je takvo kakvo jeste. Pročitao sam prilično njegovih djela i nisam nešto ostao zapanjen. Mislim da je njegovo doba kreativnosti odavno prošlo i da bi se trebao lagano povući u penziju i sviruckati u onom svom bendu sa ostalim matorim prdama
Da se ja vratim na Terror od Dana Simmonsa. Pročitao je. Prva liga. Snažna poruka, ali me je malo nekoliko posljednjih poglavlja razočaralo. Onih 50-ak stranica pred kraj koje su puno slabije od ostatka knjige, ali eto, vjerovatno je čovjek osjetio potrebu da to sve malo pojasni. Sad moram nabaviti ostale njegove knjige jer čovjek ne da je pisac, nego PIŠČINA (ako se smijem tako izraziti ). Prva mi je na spisku Song of Kali, pa onda njegova SF saga, Hyperion.
Sad sam počeo čitati Birdman od Mo Hayder. Nije horor, krimi triler sa prilično bolesnim negativcem, ali nisam neki veliki obožavatelj tih krimića. Više mi je legao njen Tokyo, koji je fenomenalan.

|
Objavio: Maestrom
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2011 u 03:03
I drugi su napisali par izvrsnih knjiga, ali kada se usporede sa Kingom, to
je malo. Čitao sam puno horror knjiga od drugih pisaca (Bram Stoker,
E.A. Poe, H.P. Lovecraft, Dean Koontz, Ann Rice, Clive Barker), ali me
se Kingova mašta i proza najviše dojmila.
horror se nikad nije tako dobro prodavao dok se nije pojavio king. ne možemo baš sad sve genralizirati. navedi mi jednog horror pisca prije kinga koji je imao toliko bestsellera. mora se priznati, king je otvorio put literarnom horroru. preko 30 bestsellera 
I ne bi Barkera nazvao piscem horrora, već bivšim piscem horrora - jer sve
kaj je u zadnje vrijeme napisao je fantasy. Books of blood je izvrsno dijelo sa
izvrsnim i dobro izvedenim idejama
Kingova "super
knjiga" koja sadrži sedam dijelova i preko 3500 stranica pod imenom
Dark tower sadrži veliki svijet koji nadmašuje onaj od Tolkiena i
Barkera.
A i inače, Kinga je teško uspoređivati sa drugim piscima jer jednostavno
piše bolje i zanimljivije. I nema potrebe sad vaditi neke knjige koje
mu nisu najbolje prošle, jer svako ima gafove, ali čovjek je napisao
preko 40 knjiga i 200 kratkih priča. I još uvijek piše...
- čovjek je napisao preko 40 knjiga, i nisu ni izbliza svi po istoj
recepturi; ima krimića, smak svijeta, vampiri, vukodlaci, duhovi...
većina središnjih tema su mu odrastanje, djeca u opasnosti i borba
odraslih ljudi sa svojom prošlošću. Također se jako puno njegovih knjiga
veže uz Dark Tower, njegov magnum opus, te se tu nalaze najveće
poveznice između njegovih knjiga
nakon pročitanih cca 200 horror knjiga od različitih autora, mogu reći
da king jednostavno najbolje piše. dinamika radnje, razvoj likova,
razvoj priče - u 95% knjiga je sve kak treba.
Jednostavno, najbolji horor pisac svih vremena i teško će ga ko prestići u horor žanru, teško. Jer takav ujtecaj, popularnost, nagrada nema nitko. King je većini najbolji i to ostaje činjenica i drago mi je zbog toga, a mrzitelji neka pate 
|
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 14:28
Pazario sam Simonsov Teror (uz tri sf-a), pa ću da izvestim na šta liči. Meanwhile, pročitao sam Bruksov Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija i to je sve samo ne strašno, više je za upišavanje od smeha.
|
Objavio: Fokan
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 15:04
ghostwheel piše:
Pazario sam Simonsov Teror (uz tri sf-a), pa ću da izvestim na šta liči. Meanwhile, pročitao sam Bruksov Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija i to je sve samo ne strašno, više je za upišavanje od smeha.
|
Tko je trenutno u Srbiji najagilniji izdavač SF-a i srodnih žanrova? Postoje li još biblioteke Znak Sagite i Zoroaster?
|
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:14
Ta tri sf-a (Silverbergovo Umiranje iznutra, Dikove Tri stigmate Palmera Eldriča, Sterdženovo Više nego ljudski) su izdanja Znaka sagite, ali su uzeti direktno od izdavača i skoro ih je nemoguće naći u knjižarama. Evo ovde se mogu naručiti, a šalju i u Hrvatsku: http://www.znaksagite.com/knjizara/ZSe.html
Najveći izdavači su Laguna i Alnari, ali ono što se meni ne dopada previše kod njih je okrenutost popularnoj fantastici: fentezi i emo vampiri. Imaju i drugih izdanja, ali ne u tolikoj meri. Pored njih tu su manji izdavači poput Čarobne knjige, Paladina ili Polarisa. Tardis objavljuje domaće sf pisce. I da ne zaboravim Službeni glasnik. Veseli četvrtak i Beli put su zaduženi za stripove.
|
Objavio: Fokan
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:21
ghostwheel piše:
Ta tri sf-a (Silverbergovo Umiranje iznutra, Dikove Tri stigmate Palmera Eldriča, Sterdženovo Više nego ljudski) su izdanja Znaka sagite, ali su uzeti direktno od izdavača i skoro ih je nemoguće naći u knjižarama. Evo ovde se mogu naručiti, a šalju i u Hrvatsku: http://www.znaksagite.com/knjizara/ZSe.html
Najveći izdavači su Laguna i Alnari, ali ono što se meni ne dopada previše kod njih je okrenutost popularnoj fantastici: fentezi i emo vampiri. Imaju i drugih izdanja, ali ne u tolikoj meri. Pored njih tu su manji izdavači poput Čarobne knjige, Paladina ili Polarisa. Tardis objavljuje domaće sf pisce. I da ne zaboravim Službeni glasnik. Veseli četvrtak i Beli put su zaduženi za stripove.
|
Thank's za informacije. Nisi još čitao "Umiranje iznutra"? Imam izdanje Znaka Sagite od prije 25 godina. Sjajan roman. Silverbergov najbolji. "Knjigu lubanja" je nekako napisao u istom periodu ali je nešto slabiji. Imam, također u izdanju ZS-a od prije milion godina. Preporučam.
|
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:32
ghostwheel piše:
|
Koliko je Svetski rat Z bio odlična knjiga, toliko je priručnik bio prosto...prošireno sranje. Pročitao sam ga, stavio na policu, i više neću dirati, sem kada brišem prašinu.
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
|
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 19:25
Zar se Rat ne nadovezuje na Priručnik?
U Priručniku mi je taj mrtvoozbiljni ton potcrtan formom romana koji
zaista izgleda kao priručnik (sa sve naslovima, poglavljima, pitanjima i
odgovorima tipa a) b) c)) izazivao konstantni smešak na licu, a par
puta sam se glasno nasmejao. Čini mi se da je Bruks opisima
obezglavljivanja, paljenja, razbijanja, sečenja, pogodio duh (grešno zadovoljstvo!) zombi
filmova o uništavanju ljudskog tela - pošto su to neživi onda je
dozvoljeno ubijati ih na najmaštovitije načine nesputani moralnim
implikacijama. Ko nije poželeo da ubije drugog čoveka zombija? Recept je prost, udri u glavu. Ii što bi Bruks rekao:
Lekcija 3: Koristite sopstvenu glavu, njima je odsecite.
P.S. Još nisam pročitao Svetski rat Z, tako da ne mogu da ih uporedim.
|
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2011 u 19:34
E vidiš, nisam znao da je Rat nadovezivanje. Zato što je prvo izašao on (preveden) pa tek ove godine priručnik čini mi se, ili ih ja nisam viđao na policama knjižara. U svakom slučaju, mom ukusu je izuzetno prijao, za razliku od Priručnika- koji je naprosto bio...nezanimljiv 
I hvala na ispravci, bio bih u smrtnoj zabludi 
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
|
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2012 u 12:41
Za svega tri-četiri dana sam pročitao više od polovine Simmonsovog Terrora. U ovom romanu je Simmons najviše zauzdao svoju maniju pisanja koja je u poslednjih desatak godina učinila da mu romani postanu dosadnjikavi zbog nagomilanih informacija i neusredsređenosti jer nije umeo da razdvoji bitno od nebitnog. Iako Terror ima preko 650 gusto kucanih stranica, stiče se utisak da je sve na svom mestu, bez natrpavanja nepotrebnim opisima. Radnja se odigrava sredinom XIX veka i prati dva jedrenjaka Kraljevske britanske mornarice na ekspediciji koja za cilj ima pronalaženje Severozapadnog prolaza (hipotetički moreuz između Arktika i Kanade, večno okovan ledom, inače dugogodišnja opsesija moreplovaca). Roman je napisan po istinitom događaju: dva broda sa kapetanima Franklinom i Crozierom su zaista krenula u pohod; sve informacije o pripremama i prvom delu putovanja su tačne... A onda im se gubi svaki trag. Do dana današnjeg se ne zna šta se dogodilo sa dva snažna jedrenjaka i njihovom posadom. E, tu na scenu stupa Simmonsov dar za stravu, kojim nadoknađuje odsustvo istorijske faktografije. Mraz, sneg, pustoš, glad, skorbut, šestomesečna polarna noć i "stvor sa leda" koji odnosi jednog po jednog mornara; pisac je sve to majstorski složio u jedan miks avanturističkog i horor romana od kojeg je čitaocu teško da se odvoji.
|
Datum objave: 17.Travanj/Apr.2012 u 17:01
ghostwheel piše:
Za svega tri-četiri dana sam pročitao više od polovine Simmonsovog Terrora. U ovom romanu je Simmons najviše zauzdao svoju maniju pisanja koja je u poslednjih desatak godina učinila da mu romani postanu dosadnjikavi zbog nagomilanih informacija i neusredsređenosti jer nije umeo da razdvoji bitno od nebitnog. Iako Terror ima preko 650 gusto kucanih stranica, stiče se utisak da je sve na svom mestu, bez natrpavanja nepotrebnim opisima. Radnja se odigrava sredinom XIX veka i prati dva jedrenjaka Kraljevske britanske mornarice na ekspediciji koja za cilj ima pronalaženje Severozapadnog prolaza (hipotetički moreuz između Arktika i Kanade, večno okovan ledom, inače dugogodišnja opsesija moreplovaca). Roman je napisan po istinitom događaju: dva broda sa kapetanima Franklinom i Crozierom su zaista krenula u pohod; sve informacije o pripremama i prvom delu putovanja su tačne... A onda im se gubi svaki trag. Do dana današnjeg se ne zna šta se dogodilo sa dva snažna jedrenjaka i njihovom posadom. E, tu na scenu stupa Simmonsov dar za stravu, kojim nadoknađuje odsustvo istorijske faktografije. Mraz, sneg, pustoš, glad, skorbut, šestomesečna polarna noć i "stvor sa leda" koji odnosi jednog po jednog mornara; pisac je sve to majstorski složio u jedan miks avanturističkog i horor romana od kojeg je čitaocu teško da se odvoji.
|
Knjiga je predobra. Sjećam se da sam je progutao u par dana. Jedino što mi je malo zasmetalo, a to sam već rekao, jeste sam kraj, nekih 50-ak stranica. Vidjet ćeš i sam o čemu pričam. To se razlikuje od ostatka knjige, ali ono što sam pročitao do tog dijela je više nego dobro pa i ne zasmeta toliko.

|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 00:21

Tko bi mogao ovu seiju prevoditi? Mislim da znam! Exciting news for those who have read, and are fans of, the Dan Simmons novel "The Terror." http://www.deadline.com/2013/02/amc-developing-terror-drama-produced-by-scott-free-tv-360-alexandra-milchan/ - Deadline reports AMC is working with Scott Free TV to bring the tale to the small screen. The book, published in 2007, will be adapted by David Kajganich. He previously penned The Invasion and Blood Creek. He, as of late, has also been the go-to guy for King adaptations. He scripted new incarnations of It,Pet Sematary and The Stand. Recently, he was tapped to script theCreature from the Black Lagoon remake.
EXCLUSIVE: http://www.deadline.com/tag/amc/ - AMC has put in development http://www.deadline.com/tag/the-terror/ - The Terror , a drama series adaptation of the 2007 bestselling novel by Dan Simmons, which is being executive produced by Scott Free TV, Television 360 and feature producer Alexandra Milchan. Written by hot feature writer David Kajganich, The Terror is set in 1847 when the crew of a Royal Naval expedition to find the Arctic’s treacherous Northwest Passage discovers instead a monstrous predator – a cunning and vicious Gothic horror that stalks the ships in a desperate game of survival, the consequences of which could endanger the region and its native people forever. Kajganich executive produces with Scott Free’s David Zucker and Ridley Scott, TV 360′s Scott Lambert and Meghan Lyvers, Milchan and Simmons. The project keeps AMC in the genre space where it has enjoyed a tremendous success with The Walking Dead.
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 08:56
A baš prijatelju pre nekoliko dana govorim kakav je The Terror materijal za mini seriju.
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 09:34
ghostwheel piše:
A baš prijatelju pre nekoliko dana govorim kakav je The Terror materijal za mini seriju.
|
Svakako!
Raduje me što će Simmons i Ridley Scott biti producenti, a jedino su mogli naći malo boljeg scenaristu od Kajganicha, ali može proći.  Dobra je stvar da producenti uvijek mogu utjecati na scenarij 
|
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2013 u 11:51
Objavio: 1b-ivan-lazarevic
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2017 u 14:37
Hauard Filips Lavkraft i Klajv Barker su apsolutni kraljevi od ovde ponuđenih. Stiven King je teško sranje, sve mu se svodi na telepatiju, telekinezu, malu decu i slično. Što se tiče ovde pomenute knjige "Talisman" radi se o notornoj budalaštini, koju ni iz tri puta nisam uspeo da pročitam. Dakle - Lavkraft i Barker.
|
Objavio: adm1r
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2017 u 14:41
|
Ne priznajem listu. Nema opcija da glasam za Isidoru Bjelicu.
|
Objavio: silent_passenger
Datum objave: 27.Srpanj/Jul.2017 u 15:47
Volim ih skoro sve, ali - budimo realni - H. P. Lovecraft i E. A. Poe su inspiracija za sve ove ostale, a bit će i narednih stoljeća...
------------- ...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
Objavio: Wida
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 16:49
Moj glas ide H.P.Lovecraftu,meni osobno najbolji od gore ponuđenih.
|
Objavio: banisa2006
Datum objave: 04.Sijecanj/Jan.2018 u 20:46
bez ikakve dileme STEPHEN KING i tu je tacka....onda 100 praznih mesta pa MOZDA ostali...jedina u rangu sa Kingom bila je AGATHA CHRISTIE i niko vise...oni su najjaci najekranizovaniji i jasno ko dan najbolji i najuspesniji i tu nema sta da se polemise...doduse Agatha se vise vezuje za trilere,drame i misterije...
|
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 05.Sijecanj/Jan.2018 u 06:22
H.P.Lovecraft. Izdvojio bih Nekronomikon koji mi je dovoljan, on jedan jedini i neponovljiv.
|
|