Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Miss Violence (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Miss Violence (2013)

Miss Violence

Miss Violence (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ispod površine

Godina:

2013

Žanr:

drama

Trajanje:

98 min

Režija:

Alexandros Avranas

Scenarij:

Alexandros Avranas
, Kostas Peroulis

Glavne uloge:

Giota Festa
  >  Friend's Wife
Giorgos Gerontidakis
  >  Police Officer (as Giorgos Gerontidakis)
Minas Hatzisavvas
  >  Second Friend
Reni Pittaki
  >  Mother
Maria Skoula
  >  Social Welfare Employee
Themis Panou
  >  Father
Christos Loulis
  >  Man in Public Toilettes
Nikos Hatzopoulos
  >  Friend
Anna Koutsaftiki
  >  Neighbour
Eleni Roussinou
  >  Eleni
Stefanos Kosmidis
  >  Company Executive
Kostas Antalopoulos
  >  Social Welfare Sir
Giorgos Symeonidis
  >  Laundry Store Owner
Maria Kallimani
  >  School Teacher
Rafika Chawishe
  >  Civil Status Worker
Sissy Toumasi
  >  Myrto
Kalliopi Zontanou
  >  Alkmini
Constantinos Athanasiades
  >  Philippos (as Konstantinos Athanasiades)
Chloe Bolota
  >  Angeliki
Vaso Iatropoulou
  >  School Director
Martha Bouziouri
  >  Gynecologist

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Miss Violence (2013)
    Objavljeno: 27.Svibanj/May.2014 u 22:55
Miss Violence (2013)

Žanr: Drama
Trajanje: 98 min
Država: Grčka
Jezik: Grčki

Režija: Alexandros Avranas
Scenario: Alexandros Avranas, Kostas Peroulis 

Uloge:

Kostas Antalopoulos ... socijalni radnik
Constantinos Athanasiades ... Philippos
Chloe Bolota ... Angeliki
Martha Bouziouri ... ginekolog
Yiota Festa ... prijateljeva žena

Moderna grčka tragedija o incestu, prostituciji i nasilju. Grčki reditelj Aleksandro Avranas 
je uznemirujućim filmom „Miss Violence“, „progovorio“ u ime žrtava porodičnog nasilja.

Na svoj rođendan jedanaestogodišnja devojčica izvršila je samoubistvo skočivši sa terase svog stana 
sa osmehom na licu. Policija započinje istragu, ali porodica je jednoglasna i formira jak front protiv istrage, 
tvrdeći da je sve samo slučajnost. Koju je tajnu devojčica odnela sa sobom? 
Zašto porodica insistira na tome da je zaboravi i krene dalje sa svojim životom?

Grčki reditelj Aleksandro Avranas svojim drugim, uznemirujućim filmom, želeo je da progovori u ime žrtava porodičnog nasilja, 
i dece čiji se glas ne čuje. Postepeno otkrivajući porodičnu hijerarhija i istoriju, preciznim umetničkim postupkom autor ovog filma
pravi porodičnu bombu koja samo što ne eksplodira. „Uvek sam se pitao ko ima moć: onaj ko udara, ili onaj ko oseća bol? 
Najjače je nasilje tišine. Nasilje neizgovorenog. 
Nasilje redovnog stanja koje pokriva svaku emotivnu prazninu nastalu demonstracijom moći“, kaže Avranas. izvor: prolog  

Prevod uradio
ivannis

Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 14:46

Neverovatno da o ovom filmu nema ni jednog jedinog komentara, a reč je o pravom remek delu "grčkog uvrnutog talasa"!

Svi su gledali Lantimosovog "Očnjaka" i s pravom bili oduševljeni tim sjajnim filmom koji je superirnim filmskim jezikom progovorio o značajnoj temi - porodici i porodičnom nasilju, ali i o puno više toga.

Naime, "Miss Violence" je nastao nekih 5 godina nakon "Očnjaka" kao očiti filmski odgovor na njega, ali se tematski i motivski može posmatrati kao filmski "prequel" (prethodnica) pomenutog. 

Od samog početka koji je izvanredan, pa do metaforičnog kraja, film ne prestaje da iznanađuje i šokira. Ne sećam sam skoro gledao film koji počinje tako efektno i brutalno i koji vas do te mere angažuje na estetskoj ali i etičkoj ravni.

Brutalan ali istovremeno i do koske iskren film. Alegorija o raspadu patrijahalne grčke porodice, ali i alegorija na društvene odnose i društveno slepilo za porodično nasilje. 

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 19:11
2013. nisam bio baš impresioniran ovim filmom.
Možda drugo gledanje promeni prvi utisak.    
Neki filmovima nam se svide u detinjstvu a posle ih prerastemo.
I obrnuto, neki filmovi nam se kasnije više svide.   
Inače volim grčku kinematografiju, kao i ITA/ESP/POR.

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2019 u 00:03
Originalno postovano od strane 2b0rn0t0b 2b0rn0t0b piše:

Neverovatno da o ovom filmu nema ni jednog jedinog komentara, a reč je o pravom remek delu "grčkog uvrnutog talasa"!

Svi su gledali Lantimosovog "Očnjaka" i s pravom bili oduševljeni tim sjajnim filmom koji je superirnim filmskim jezikom progovorio o značajnoj temi - porodici i porodičnom nasilju, ali i o puno više toga.

Naime, "Miss Violence" je nastao nekih 5 godina nakon "Očnjaka" kao očiti filmski odgovor na njega, ali se tematski i motivski može posmatrati kao filmski "prequel" (prethodnica) pomenutog. 

Od samog početka koji je izvanredan, pa do metaforičnog kraja, film ne prestaje da iznanađuje i šokira. Ne sećam sam skoro gledao film koji počinje tako efektno i brutalno i koji vas do te mere angažuje na estetskoj ali i etičkoj ravni.

Brutalan ali istovremeno i do koske iskren film. Alegorija o raspadu patrijahalne grčke porodice, ali i alegorija na društvene odnose i društveno slepilo za porodično nasilje. 

I ovde, Jorgos je preterao u umetničarenju koje je svoj klimaks imalo u sceni kad porodica sluša "dedu" kako peva. Miss Violence, po mom mišljenju, nema nikakbe veze sa onim što je snimio Jorgos. Ovakvih filmova koji oposuju disfunkcionalnu porosicu ima na tone i po toj logici svaki od njih bi bio, u zavisnosti od datuma, preteča ili nastavak onog što je snimio Jorgos. Da je ovo potpisao Jorgos pa da se možda pomisli da se radi o nastavku...

Gledao sam film odmah po pojavljivanju prevoda. Tad sam pomislio kako je to dobro što su braća Grci snimili film koji me je podsetio na japansku kinematografiju. Kasne nekih pedesetak leta, ali Bože moj, bolje ikad nego nikad. Da ne bude zabune, ne mislim na Nikosa Nikoaidisa ve na potpisnika Miss Violence koji me je prvom scenom zatekao nespremnog. Ošamutio me je udarcem u pleksus i nastavio je dalje sa igrom mačke i miša. Pater familijas je više nego ubedljiv u filmu koji se teško zaboravlja. Ja sam bio zadovoljan viđenim.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2023 u 15:54
Hvala Stole na komentaru, ovo mi je nekako do sada promaklo.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2023 u 00:26
Film je odvratno mucan i tezak. Za mene licno nema neku posebnu filmsku vrednost.Najlakse je praviti ovakvu vrstu filmova i sakriti se iza socijalnog i psihopatoloskog dna zivota. Sad se setih onog nemca sto pravi slicne filmove Zajdla cini mi se. Nije dovoljno samo hronoloski nabacati incest, prostituciju, pedofiliju , disfunkcionalnost porodice,bizarnost...
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2023 u 00:34
Film pati od nekih osobina od kojih generalno pati hronicno grcka kinematografija, sporost filmskog ritma, razvucenost, dosada, jedva sam odgledao film do kraja, jer se suvise dugo ceka na razresenje vise od sata dosade i nedesavanja. Zadnjih pola sata je kako tako dalo neki smisao filmu.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Svibanj/May.2023 u 00:37
Slazem se delom Aleksa, ali i volim kad sve provuce na ustrb kinematografskih elemenata , ali meni se `svideo` film u konacnom. Skoro sam ga nekome preporucio. Kao to sam i rekao nisam gledao puno grckih filmova.
Nema veze sa ovim filmom , jesi li pogledao Fleuve noir (2018)?

Ažurirao AlexDeLarge - 14.Svibanj/May.2023 u 00:45
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,258 sekundi.