Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - losi titlovi
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

losi titlovi

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
monkey View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj monkey Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2007 u 23:27
meni ovi titlovi za dvd-scr rade i za dvd rip. nisam nista morao podesavati....
Hajduk živi vječno
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
opasno aktivan spamer (u ostavci...)

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2007 u 00:31
Originalno postovano od strane klaki klaki piše:

Evo malo sam se zabavio tvojim problemom i kad hoce covek nadje sve. Uploudvao sam ti The.Queen.DVDRip.XviD-ZN mada ne vidim po cemu se razlikuje sa postojecim,cak su potpuno isti. Mozda ti se ne slazu frame rate filma i prevoda.
Pozdrav!Clap
Eto, vidis...U tome je poenta... Peace, brother... Malo dobre volje, i sve se da srediti... Mislim, ja bih to coveku odmah objasnio, kad bih znao o cemu se radi... Tj. sta je frame rate filma i prevoda... Ja, naime, na to uopste ne obracam paznju... Prema onoj kopiji filma koju imam sednem pa u Workshopu podesim titlove da mi pasu, sto bi rekli, kao guza na nosu... Jedan po jedan... Nikada nisam koristio ono "adjust"... Tako usput i odgledam film... Mislim, opet sam se malo rasplinuo, ali hocu da kazem, ako covek to ne ume, onda mu se objasni kako se to radi, ili mu jednostavno uradis i posaljes, i svi srecni...
E, necu vise, majke mi...
Pametan covek trazi resenje, budala izgovor...
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2007 u 08:42
A sto ne koristis opciju adjust? To uspeva u 90% slucajeva (bar kod mene). moras i da obratis paznju na opciju Input FPS mada ja radim uglavnom sa SubtitleEditor-om. U njemu kad podesis 1 red titla on automatski pomera sve ostale za toliko koliko si pomerio taj 1, tako sve ostaje isto do kraja titla. Za Workshop ne znam kako funkcionise, nisam radio to, samo adjust.
12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2007 u 10:29
Pa, to mozda negde i prodje, ali, pokusaj da to uradis sa, recimo, Bergmanovim nekim filmovima u kojima ima sekvenci od po 5 minuta bez texta... A ti si titlove rasporedio ravnomerno... Ja volim da pratim film od pocetka do kraja (ponekad i od kraja ka pocetku...) i da svaki titl upasujem rucno... Onda nema ama bas nikakve mogucnosti za gresku... I svaki titl moze da se upasuje na bilo koju varijantu filma, naravno, ako je odgovarajuci... Ako ima sve replike, ako nije pola ispreskakano... E, to je za mene prevod i obrada filma...
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2007 u 15:32
@Johnny:

Slusaj, bre, Giovanni, ti si stvarno dokon covek. Sad je meni jasno sto sam diskove od tebe cekao ceo zivot. Sredjujes titlove red po red?! Znas sta, i ja sam picajzla, ali ne bas tolika. Kad je neki bitan titl, recimo sad  skoro Ascenseur pour l'Ă©chafaud (1958), ja uzmem subadjust, namestim pocetak i fps i mestimicno ispratim dokle se slaze. Gde odstupi za vise od, recimo, 0,2sec tu napravim presek input fajla i nov output, od tog mesta. I tako par puta (3-4), sastavim segmente i to bude OK. Lakse je i brze, veruj mi. Jedino sto ovo moze samo u sub formatu.

Ažurirao srkis - 08.Veljaca/Feb.2007 u 15:33
Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2007 u 15:45
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

@Johnny:
ja uzmem subadjust, namestim pocetak i fps i mestimicno ispratim dokle se slaze. Gde odstupi za vise od, recimo, 0,2sec tu napravim presek input fajla i nov output, od tog mesta. I tako par puta (3-4), sastavim segmente i to bude OK. Lakse je i brze, veruj mi. Jedino sto ovo moze samo u sub formatu.

JBT, ja ispade veca picajzla od Tebe!!!! Ne mogu da verujem... A ovo gore, je l' mozes Ti to da prevedes na srpski...?
Meni ovako odgovara, jer onda, pasujuci titlove, odgledam film usput... Neke scene i po 3-4 puta... I, tako radim, jer stvarno uzivam u tome... Ne mogu mnogo, naravno, 1, eventualno 2 filma dnevno, kad sam dokon, ali stvarno uzivam...

PER ASPERA AD ASTRA...

Ažurirao Johhny Q - 08.Veljaca/Feb.2007 u 15:46
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2007 u 10:02
Sa covekom definitivno nesto nije OK. Ja radim isto ko Srkis. ono Johhnyevo nema smisla, to traje bre vekovima a i odgledas ceo film skoro. Koja je uzivancija u tome? Ne razumem al' ajde nek mu bude.
12.Zabranjen je uplaod titlova koji u imenu sadrže PREVEDITE ili MOLIM PREVOD kao i titlovi koji su na kineskom, japanskom i drugim egzotičnim jezicima. Takodje i zahtevanje da neko prevodi za vas

Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2007 u 15:49
Ne traje vekovima... Traje za nijansu duze nego sto traje sam film, a, sto kaze narod, svaka budala ima svoje veselje... Ono sto je meni zadovoljstvo, nije obavezno da ti razumes...
Na vrh
klaki View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klaki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2007 u 16:52

Dobar citat si izabrao.Thumbs Up

Na vrh
Johhny Q View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Johhny Q Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2007 u 23:24
JBG, ko zna - zna...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Veljaca/Feb.2007 u 03:24
Ovaj zna, ovaj nije lud!!!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,125 sekundi.