Server Error in Forum Application
An error has occurred while writing to the database.
Please contact the Forum Administrator.

Support Error Code:- err_SQLServer_getSessionData()_save_new_session_data
File Name:- functions_session_data.asp
Forum Version:- 11.01

Error details:-
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server
Violation of PRIMARY KEY constraint 'PK__tblSession__26EFBBC6'. Cannot insert duplicate key in object 'dbo.tblSession'. The duplicate key value is (7321769fc5ced2b726359c691b28c46230,0009837963).

Lightereul kyeora (2002) - Titlovi.com forum
Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lightereul kyeora (2002)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Lightereul kyeora (2002)

Lightereul kyeora

Lightereul kyeora (2002)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2002

Žanr:

komedija, akcija

Trajanje:

105 min

Režija:

Jang Hang-jun

Scenarij:

Jeong-woo Park

Glavne uloge:

Cha Seung-won
  >  Yang Chul-gon
Seung-woo Kim
  >  Heo Bong-gu
Park Yeong-gyu
  >  Park Yeong-gab
Kang Seong-jin
  >  Kim Bum-soo
In-mun Kim
  >  Bon-gu's father
Jang Hyun-sung
  >  Kwang-pil
Moon-cheol Nam
  >  Senior executive

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Lightereul kyeora (2002)
    Objavljeno: 29.Travanj/Apr.2022 u 11:44
Meni se svidela ova komedija, kao i u svim sličnim korejskim komedijama imamo sve i svašta servirano, a i dati film je stariji, i u svakoj čačnu nekog mafiju, političare, policiju, vojsku npr. Najbitnije da me je zabavila, Kao i uvek simpatične psovke i prevod g.Kardia Wink. Baš sam hteo da vidim ceo engleski  titl, i našao da korejski naziv kako kažu  bukvalno  na engleskom znači  `Spark the Lighter` , mada upaljač tj. predmet je i lajtmotiv filma tj. video sam samo do prvih 50 linija  do, ... Gukni, sine razmetni Smile Thumbs Up, ali sam odustao, bez veze su bolje su domaće, a ne manjka ih. Vidimo i neke glumce npr. iz filma Jail Breakers iz iste godine,ili npr.  iz 1999.  iz filma Attack the Gas Station!, pak novijeg Sinkhole iz 2021. itd.

Opis pa teško. U stvari  Bong-gu koga glumi Seung-woo Kim svi vide kao luzera , vidimo i na okupljanju školskih drugova,  zatim na proveri rezervista vojske gde upoznaje dva lika jednog koji kroz ceo film brblja, kritikuje i iritira druge, i mafijaša. U javnom toaletu zaboravlja upaljač koji je pokupio isti taj mafijaš, a on po svaku cenu želi da ga vrati. Sva trojica ( brbljivac se vraća kući , mafijaš sa svojom ekipom da bi izmirio račune tj. da mu bivši šef koji je sad političar da ono što mu je obećao a dati zaslužio , a naš simpaticni `luzer` povratio svoj upaljač)  se ukrcavaju na voz i kreću peripetije i zajebancije da tako kažem.

Ažurirao AlexDeLarge - 29.Travanj/Apr.2022 u 19:17
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 01:33
Ovo nije kako je Terorist napisao poboljšana verzija "Pod Opsadom 2".
Nego "Pod Posadom 2".
Je li, prvi nije komedija, a ovo jest.

Frajer, sirotinja i malo tupav, ostane bez upaljača za koji je dao zadnje pare i nema te sile koja će ga spriječiti da ga vrati. A sve to jer su ga natjerali u besmislenu rezervu (mene su bili dvaput, ne daj bože više).
S druge strane je gangster koji je također bez para. Od koga će pare žicati nego od korumpiranog političara. A taj političar prodaje maglu da je heroj iz demokratkih promjena.

I jebo me pas ako se film sa minimalnim izmjenama ne može staviti na prostor ex-yu bilo koje današnje države.
U tome "domaćem ugođaju" pomaže preludi Teroristov prijevod.

Ako sam rekao o liku da je tupav, ne očekujte holivudsko ruganje s nečijim nedostacima koje nije smiješno.
Upravo suprotno, film će pokazati da van holivuda svatko ima svoje mjesto na svijetu i vrijedi poštovanja.

Meni je ovo bilo prezabavno.
Gledati!

Dvije napomene:

- Prije gledanja provjeriti rječnik što znači "čkomi". Ja sam morao, jebga, nije da prvi put čujem, ali bilo mi lijeno prije tražiti što mu ga to znači, kod nas se to ipak ne rabi, međutim klošari su klošari, pa jezik ulice, itd.

- Provući titlove kroz subfixy, ali isključiti sve opcije osim trajanja linija da subfixy ne bi bezveze spajao što ni ne smije. Naime, puno linija traje prekratko. Terorist to sve inače napravi odmah sam, ali ovdje je zaboravio, zato ga nemojte za'ebavati oko te sitnice jer možete brzinski srediti i bez njega.
Na vrh
Kardiovask. Terorist View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kardiovask. Terorist Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 07:51
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Naime, puno linija traje prekratko. Terorist to sve inače napravi odmah sam, ali ovdje je zaboravio, zato ga nemojte za'ebavati oko te sitnice jer možete brzinski srediti i bez njega.

Nijedna linija ne traje prekratko već ti presporo čitaš. Tongue
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Svibanj/May.2022 u 14:13
Tu griješiš, zbilja nemam taj problem.
Ali najprije...

Upali prvih desetak minuta filma ubrat ćeš 2-3 koje prebrzo nestanu (vjerojatno jer su namješteni da nestanu na promjeni scene).
Ako uletiš u subtitle edit po default postavkama i on će ti vikati na njih podosta, međutim njega ne preporučam širokoj masi u ovom slučaju jer će po defaultu on dodavati razmake iza crtica i takve neke engleski standard nebuloze, zato subfixy.

Ako gledaš azijce sa prijevodima na vikiju, iqiju ili viu, tek tamo vidiš šta znači prekratko trajanje kad titl nestane i prije nego pročitaš prvu riječ.
Pa sam se valjda navikao. Međutim nije da ne primjećujem.

Život je ipak čudan i nekako se dogodilo da mi je, penzioniranom knjiškom moljcu koji pročita stranicu knjige valjda za manje od 10 sekundi, dogodilo mi se da mi je najbolji prijatelj dislektičan.
S godinama se istrenirao na brže čitanje, međutim film ne treba biti stresan nego zabavan.
A kako mu ja tu i tamo tutnem ono što čuvam (a to će biti i ovaj), onda usput i ispeglam trajanja ako dok gledam ima toga odoka previše.
Odnosno ne pitam za prijatelja, utijam sam i bog, doviđenja. Wink

Ali kako sam napisao gore, ovo je bezbeli prvi koji sam kod tebe primijetio da ima prekratka trajanja.
Mislim da je i prvi s tim "čkomi(ti)" pa ti eto "bezbeli", "utijati" i treća u spoileru kad ćemo se šamarati ne baš naširoko razumljivim nestandardnim lokalizmima. Tongue

Onima koji pročitaju samo zadnji paragraf u postovima da ponovim:
Film je baš zabavan, gledati!
Mogu i komotno djeca, ako vam ne smeta to što će iz njega naučiti nove beštime. Evil Smile

Ažurirao JoxerTM - 08.Svibanj/May.2022 u 14:22
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2023 u 11:55
Lightereul kyeora (2002) - IMDb

Je, blesava satira, sjajni likovi, tipično politikanstvo, gangsteraj, alavost oko novca, i na drugoj strani naš siroti junak koji pošto nije imao da kupi obrok, uzeo makar upaljač od zadnjeg dinara a i to mu dušmani oteli, e pa dosta je bilo LOL

Ne znam kako sam ga propustio tada, verovatno nije bio dostupan, draže mi je sada ionako jer ranije nisam obraćao pažnju na Seung-won Cha-a, ovde sa umetničkom bradicom, dugajlija u svakom kadru viši od svih, bezdušni gangster u političkim vodama, koji stoji kao prepreka ovom blenti u pokušajima da vrati svoju jedinu imovinu LOL 

Političke satire zapravo nisu (ikako) moj broj, no ispade da mi je ovo ipak jedan od dražih korejskih koje pogledah skoro, pored mnogo objektivno boljih filmova, meni bližih tema i likova, no ovaj, u svom svojem ludilu i histeriji, prenaglašenosti pa i nešto čak fizičke komedije koju zbilja ne volim (ako je ne rade majstori), iznad svega u svojoj skromnosti, oslikava realnost bolje (hajde, bliže) od ostalih.  
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,288 sekundi.