Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - La migliore offerta Aka The Best Offer (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

La migliore offerta Aka The Best Offer (2013)

La migliore offerta

La migliore offerta (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Najbolja ponuda

Godina:

2013

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, ljubavni

Trajanje:

131 min

Režija:

Giuseppe Tornatore

Scenarij:

Giuseppe Tornatore

Glavne uloge:

Donald Sutherland
  >  Billy Whistler
Geoffrey Rush
  >  Virgil Oldman
John Benfield
  >  Barman
Dermot Crowley
  >  Lambert
Philip Jackson
  >  Fred
Gen Seto
  >  Housekeeper
Jim Sturgess
  >  Robert
Kiruna Stamell
  >  Girl in the Bar
Liya Kebede
  >  Sarah
Sylvia Hoeks
  >  Claire Ibbetson
Sean Buchanan
  >  Virgil's Assistant #4
Maximilian Dirr
  >  Virgil's Assistant #2
Laurence Belgrave
  >  Virgil's Assistant #3
Klaus Tauber
  >  Virgil's Assistant #1
Caterina Capodilista
  >  Young Woman

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: La migliore offerta Aka The Best Offer (2013)
    Objavljeno: 30.Svibanj/May.2013 u 19:35

La migliore offerta (2013)

* The Best Offer *

IMDb

Režija: Giuseppe Tornatore
Scenarij: Giuseppe Tornatore
Žanr: Drama, Romansa
Jezik: Engleski
Država: Italija
Trajanje: 124 min

Jim Sturgess     ...     Robert
Geoffrey Rush     ...     Virgil Oldman
Donald Sutherland     ...     Billy Whistler
Liya Kebede     ...     Sarah
Sylvia Hoeks     ...     Claire
Kiruna Stamell       
Sean Buchanan     ...     Virgil's Assistant
Philip Jackson     ...     Fred
Dermot Crowley     ...     Lambert
Sylvia De Fanti     ...     Armani Store Manager

Virgil Oldman je ekscentrični genije, stručnjak za umjetnost,
priznat i cjenjen širom svijeta. Ali, njegov život je lišen emocija,
sve dok ga tajanstvena žena ne pozove da je poseti u njenoj vili.

Prevod je uradila Vila Ravijojla

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2013 u 08:20
Talijanska nezavisna misteriozna romantična krimi drama La migliore offert aka The Best Offer redatelja i scenarista GiuseppeaTornatorea (također redatelj filma Malèna iz 2000. sa predivnom Monicom Bellucci u glavnoj ulozi, te Cinema ParadisoThe Legend of 1900, The Star Maker itd.),  je jedan od miljenika ovogodišnje publike i kritike na festivalima kao što su Berlin International Film Festival i Beogradski Film Festival. A u prilog kvaliteti filma svakako idu i mnogobrojne nominacije za talijansku nagradu David di Donatello. The Best Offer je priča o ekscentričnom stručnjaku i poznavatelju umjetnosti kojeg jedan tajanstvena žena unajmi da procjeni jednu umjetninu u njezinom vlasništvu, ali on ubrzo postane opsjednut tom tajanstvenom ženom, te se njegov život u potpunosti promjeni. Kako za dobar film često nisu dovoljni samo dobar scenarij i dobra režija, tako je Tornatore za ovaj film okupio i zanimljivu glumačku ekipu koju predvodi navodno izvrsni Geoffrey Rush, a tu su još Donald SutherlandJim SturgessSylvia HoeksLiya KebedeSean BuchananDermot Crowley, Philip JacksonKiruna Stamell, te još neki. Budžet filma iznosi oko 13.5 milijuna €, te je snimljen na lokacijama u Italiji, Austriji i Češkoj. Talijanska premijera se održala 01. siječnja 2013., a film se otvorio i u Njemačkoj (21. ožujka), Portugalu (11. travnja), i Srbiji (23. svibnja). A film će biti prikazan i u još nekim drugim zemljama do kraja godine kao što su Mađarska, Rusija i Španjolska. Nadajmo se da će se i hrvatski distributeri odvažiti te prikazati ovaj film u našim kinima.

Ažurirao Salvador - 08.Lipanj/Jun.2013 u 14:09
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2013 u 21:56
Dobar prikaz, jedino mi se ne sviđa fraza "navodno izvrsni Geoffrey Rush", tj. taj termin navodno, jer Džefri Raš, baš kao i u svim drugim ulogama u kojima sam ga gledao, jednostavno BRILJIRA. Čovek je rođen da od svake svoje uloge napravi bravuru, pa čak i od one (meni besmislene) komercijale Pirati sa Kariba x,y,z.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
insideman View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj insideman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2013 u 22:51
Iako sam srž filma naslutio u uvodu to nije bila prepreka da na kraju budem oduševljen. Jer za ovakvu posvećenost detaljima u svakom smislu jedina adekvatna reakcija je stojeća ovacija, makar to radili sami u vašoj sobi. Jedan od onih filmova za koje sam želeo da traju bar još toliko. Fantastičan posao Tornatorea i ne bih znao da odgovorim na pitanje da li je bio bolji dok je pisao scenario ili dok je stajao iza kamere, Čovek je u tip formi. Kao i obično blistao je Džefrij Raš. Scenografija, lokacija, muzika ... sve je učinilo da za ovaj film kažem da je kompletan. Must see. 
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2014 u 23:21
Pravo umetničko delo! Dobar scenario začinjen prelepim slikama, lepotom i prelepom muzikom, tj. kompozicijama čuvenog Morikonea... Jednostavan film, ali zaista ga vredi pogledati... Svaka preporuka!

P.S. Još uz to i odličan prevod forumske Vile Wink
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2015 u 20:11
Bio pre neki dan na TV-u kod nas. Nisam ga gledao iz početka, ali sam gledao do kraja. Smile
Nisam baš shvatio kraj filma, verovatno zato što sam bio pospan (jer su ga davali kasno
uveče), ali to bi bilo samo razlog više da ga opet pogledam. Big smile

Sjajan film! Preporuka! Thumbs Up

Ažurirao NaEdenCovekBratMu - 21.Sijecanj/Jan.2015 u 20:12
Na vrh
Ribodrag View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Ribodrag Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2017 u 19:23
Odlican film i preporucujem ga svima koji ga nisu gledali. Dzefri Ras fantastican kao i uvek. Jos jednom se vidi da je evropska produkcija i te kako bolja od holivudskih gluposti a pogotovu od kad su kinezi kupili skoro sve u holivudu. Sad gledamo i najbolje glumce u najgorim filmovima.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 21:53
Fantastičan film. Preporuka i ocena 9/10
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Svibanj/May.2018 u 22:00
Na momente predvidljiv, generalno - solidan film. Gledljiv, intersesantan, drži pažnju - svakako.    

Ažurirao Danilo-Naissus - 23.Svibanj/May.2018 u 22:06

Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Svibanj/May.2018 u 23:13

V.Oldman je poznat i priznat ekspert za antikvitete i kao takav stalno je na aukcijama ili u obilasku mesta gde se nalaze pomenuti predmeti. Sa svojim starim "poslovnim"prijateljem ponekad na prevaru dođe do neke slike koju čuva u svojoj dobro sakrivenoj kolekciji. Na poziv vlasnice vile dolazi da uradii procenu slika i predmeta koje bi završili na aukciji. On koji je osobenjak tu nailazi na osobenjaka većeg od sebe a poslovna veza uskoro postaje nešto više od toga.

Đ.Tornatore koji je sam ili sa svojom bratom ima iza sebe nekoliko dobrih filmova od kojih su neki remek dela je ovde malo podbacio. Svestan sam da je teško ili nemoguće nadmašiti film Una Pura Formalità 1994 (koji me je oduševio i koji je za svaku preporuku) ali to je opštepoznato prokletsvo velikih autora.

U svakom slučaju isplatilo se videti a i čuti film na čijem su snimanju radila dva stara majstora. Pomenuti Tornatore i Morikone koji je svojom muzikom oplemenio film.
Na vrh
milana-kobilarov View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj milana-kobilarov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2019 u 21:56
Odličan. Sjajni kadrovi, lepa priča koja se lako prati, naglašavaju se detalji, kako vizuelni tako i zvučni. Posebno bih preporučila ljubiteljima umetnosti ali i svakome ko uživa u dobroj atmosferi.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2021 u 20:05
Dobar film, znam samo da sam se iznervirao na kraju zbog...Preporuka
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.