Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La migliore offerta Aka The Best Offer (2013) |
Odgovori |
Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16381 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 30.Svibanj/May.2013 u 19:35 |
La migliore offerta (2013) * The Best Offer * IMDb Režija: Giuseppe Tornatore Scenarij: Giuseppe Tornatore Žanr: Drama, Romansa Jezik: Engleski Država: Italija Trajanje: 124 min Jim Sturgess ... Robert Geoffrey Rush ... Virgil Oldman Donald Sutherland ... Billy Whistler Liya Kebede ... Sarah Sylvia Hoeks ... Claire Kiruna Stamell Sean Buchanan ... Virgil's Assistant Philip Jackson ... Fred Dermot Crowley ... Lambert Sylvia De Fanti ... Armani Store Manager Virgil Oldman je ekscentrični genije, stručnjak za umjetnost, priznat i cjenjen širom svijeta. Ali, njegov život je lišen emocija, sve dok ga tajanstvena žena ne pozove da je poseti u njenoj vili. Prevod je uradila Vila Ravijojla TITL |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
Salvador
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač Pridružen: 27.Srpanj/Jul.2010 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 8210 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Talijanska nezavisna misteriozna romantična krimi drama La migliore offert aka The Best Offer redatelja i scenarista GiuseppeaTornatorea (također redatelj filma Malèna iz 2000. sa predivnom Monicom Bellucci u glavnoj ulozi, te Cinema Paradiso, The Legend of 1900, The Star Maker itd.), je jedan od miljenika ovogodišnje publike i kritike na festivalima kao što su Berlin International Film Festival i Beogradski Film Festival. A u prilog kvaliteti filma svakako idu i mnogobrojne nominacije za talijansku nagradu David di Donatello. The Best Offer je priča o ekscentričnom stručnjaku i poznavatelju umjetnosti kojeg jedan tajanstvena žena unajmi da procjeni jednu umjetninu u njezinom vlasništvu, ali on ubrzo postane opsjednut tom tajanstvenom ženom, te se njegov život u potpunosti promjeni. Kako za dobar film često nisu dovoljni samo dobar scenarij i dobra režija, tako je Tornatore za ovaj film okupio i zanimljivu glumačku ekipu koju predvodi navodno izvrsni Geoffrey Rush, a tu su još Donald Sutherland, Jim Sturgess, Sylvia Hoeks, Liya Kebede, Sean Buchanan, Dermot Crowley, Philip Jackson, Kiruna Stamell, te još neki. Budžet filma iznosi oko 13.5 milijuna €, te je snimljen na lokacijama u Italiji, Austriji i Češkoj. Talijanska premijera se održala 01. siječnja 2013., a film se otvorio i u Njemačkoj (21. ožujka), Portugalu (11. travnja), i Srbiji (23. svibnja). A film će biti prikazan i u još nekim drugim zemljama do kraja godine kao što su Mađarska, Rusija i Španjolska. Nadajmo se da će se i hrvatski distributeri odvažiti te prikazati ovaj film u našim kinima.
Ažurirao Salvador - 08.Lipanj/Jun.2013 u 14:09 |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1641 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Dobar prikaz, jedino mi se ne sviđa fraza "navodno izvrsni Geoffrey Rush", tj. taj termin navodno, jer Džefri Raš, baš kao i u svim drugim ulogama u kojima sam ga gledao, jednostavno BRILJIRA. Čovek je rođen da od svake svoje uloge napravi bravuru, pa čak i od one (meni besmislene) komercijale Pirati sa Kariba x,y,z.
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Iako sam srž filma naslutio u uvodu to nije bila prepreka da na kraju budem oduševljen. Jer za ovakvu posvećenost detaljima u svakom smislu jedina adekvatna reakcija je stojeća ovacija, makar to radili sami u vašoj sobi. Jedan od onih filmova za koje sam želeo da traju bar još toliko. Fantastičan posao Tornatorea i ne bih znao da odgovorim na pitanje da li je bio bolji dok je pisao scenario ili dok je stajao iza kamere, Čovek je u tip formi. Kao i obično blistao je Džefrij Raš. Scenografija, lokacija, muzika ... sve je učinilo da za ovaj film kažem da je kompletan. Must see.
|
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Pravo umetničko delo! Dobar scenario začinjen prelepim slikama, lepotom i prelepom muzikom, tj. kompozicijama čuvenog Morikonea... Jednostavan film, ali zaista ga vredi pogledati... Svaka preporuka!
P.S. Još uz to i odličan prevod forumske Vile |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23182 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Bio pre neki dan na TV-u kod nas. Nisam ga gledao iz početka, ali sam gledao do kraja.
Nisam baš shvatio kraj filma, verovatno zato što sam bio pospan (jer su ga davali kasno uveče), ali to bi bilo samo razlog više da ga opet pogledam.
Sjajan film! Preporuka! Ažurirao NaEdenCovekBratMu - 21.Sijecanj/Jan.2015 u 20:12 |
|
Ribodrag
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 11.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 1 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Odlican film i preporucujem ga svima koji ga nisu gledali. Dzefri Ras fantastican kao i uvek. Jos jednom se vidi da je evropska produkcija i te kako bolja od holivudskih gluposti a pogotovu od kad su kinezi kupili skoro sve u holivudu. Sad gledamo i najbolje glumce u najgorim filmovima.
|
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Online Points: 1299 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Fantastičan film. Preporuka i ocena 9/10
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Na momente predvidljiv, generalno - solidan film. Gledljiv, intersesantan, drži pažnju - svakako.
Ažurirao Danilo-Naissus - 23.Svibanj/May.2018 u 22:06 |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 90101 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
V.Oldman je poznat i priznat ekspert za antikvitete i kao takav stalno
je na aukcijama ili u obilasku mesta gde se nalaze pomenuti predmeti. Sa
svojim starim "poslovnim"prijateljem ponekad na prevaru dođe do neke
slike koju čuva u svojoj dobro sakrivenoj kolekciji. Na poziv vlasnice
vile dolazi da uradii procenu slika i predmeta koje bi završili na
aukciji. On koji je osobenjak tu nailazi na osobenjaka većeg od sebe a
poslovna veza uskoro postaje nešto više od toga. Đ.Tornatore koji
je sam ili sa svojom bratom ima iza sebe nekoliko dobrih filmova od
kojih su neki remek dela je ovde malo podbacio. Svestan sam da je teško
ili nemoguće nadmašiti film Una Pura Formalità 1994 (koji me je oduševio
i koji je za svaku preporuku) ali to je opštepoznato prokletsvo velikih
autora. U svakom slučaju isplatilo se videti a i čuti film na
čijem su snimanju radila dva stara majstora. Pomenuti Tornatore i
Morikone koji je svojom muzikom oplemenio film.
|
|
milana-kobilarov
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator Pridružen: 06.Veljaca/Feb.2019 Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Odličan. Sjajni kadrovi, lepa priča koja se lako prati, naglašavaju se detalji, kako vizuelni tako i zvučni. Posebno bih preporučila ljubiteljima umetnosti ali i svakome ko uživa u dobroj atmosferi.
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8795 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Dobar film, znam samo da sam se iznervirao na kraju zbog...Preporuka
|
|
Odgovori | |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |