| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
La mesita del comedor AKA The Coffee Table (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: La mesita del comedor AKA The Coffee Table (2022)Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 09:44 |
|
Iščašen film, što manje znate mislim da je bolje, pa tako neću ni pisati više, opis ok i dovoljan, Oko žanra, pa to je to , samo bih drugačije rasporedio, a humor ovde ima više `uloga`. Dakle porodične tenzije, rez, i onda kreće ... U konačnom svideo mi se film, mada autori ovde vuku , pored ostalih, direktno na jednu stvar, uvek je to za diskusiju.
Ažurirao AlexDeLarge - 02.Srpanj/Jul.2024 u 09:34 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 10:11 |
|
Pre svega, hvala za prevod. Jer mi je slatko da se u temi filma zahvaljujem za titl, verovatno ću pisati o filmu u komentarima titla
![]() Nego, važno da ti se mahom svideo Alex, jedva čekam da ga overim i ja ali nemam sreće sa okolnostima i to mi je, i ovo mi stoji danima, masa filmova me samo čeka, u lošem sam odnosu sa vrelinom, stvarno nisam u stanju da gledam išta, samo mi se nagomilavaju filmovi. Ide lepo vreme pa ću to sve izuti čas posla ionako ali do tada....
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 10:25 |
Čuo sam za njega, prijateljica mi je preporučila, i zaboravih, onda videh najavu za prevod , to me podseti na njega i rekoh da sačekam prevod. Upravo tako, sve ćeš ih izuti kao što reče. Meni se svideo, psihološki deo, porodični odnosi, kako je humor provučen i promena toka, opet teška priča i diže se tenzija koja drži i s namerom je tako, kulminacija očekivana kao i rasplet. Nemam pojma kako ćeš ti doživeti film, taman će biti još koji komentar, više naravno mene interesuje nego tebe ;) |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 10:40 |
|
Jbg, ja se ponadao da si ipak čuo od mene u najavama "šta se sprema gledati"
Upoznaš me onda sa drugaricom, nadam se, nekada, makar bih ja to voleo. Možda i preživim sav ovaj pakao, nikada se ne zna. A bezopasan sam uzevši sve u obzir. Tja, meni bi inače valjalo nešto telohranitelja radije, iskreno, no hajde de, nema veze, valjda neće biti nastradalih Živo me zanima ko se toliko pa interesuje za svetski horor pa da načuje stuff pre mene. U netakmičarskom smislu, već moje blesave radoznalosti radi. Pa taman. Pa da, pogledam kada mogu koliko mi se ćefne, jednog februara sam odgledao 219 filmova, rekord, koji doduše nisam pokušavao ikada više akati
Sa manje dana u mesecu. Krenuo ludim tempom (bolestan teže bio, morao da ležim ionako) i onda mi je bilo zanimjivo da vidim dokle mogu uopšte tim ritmom. Mahom su bile eksploatacije, malo šta tu dođe i do 90min, istina, no svejedno sam ih jeo kao napolitankice. Tako da sve i da odmorim par sedmica od filmova, migrene, ovo, ono, bolje da se ne ludiram kada mi je ovako, svejedno potom stignem i prestignem to za smešan vremenski period pa nikada nemam osećaj da sam ne znam šta pa propustio, sve to dođe na svoje. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 10:53 |
|
Jesam, videh podosta tvojih koje sam kasnije gledao, poslednji koji sam video, a nisam ni čuo za njega, sad imam u planu da gledam je In a Violent Nature (2024), što si postavio u temi `Šta trenutno...` i videh nakon toga i u potražnji, deluje mi zanimljiv. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 11:15 |
|
Nažalost, izgleda da je sve manje filmova kojima bi se unapred radovalo, daleko od toga da ih nema, tek ih je, čini se, inače manje negoli ranije. A i mi smo zadrtiji,videli toliko toga do sada, šta ima tu tobože na desetine kao naslova da se iščekuje tokom godine. Tako da i ne radim to često, to da cunjam i tražim interesantne novitete, baš zato što danas valja prekopati boga oca, po čitavom filmskom svetu, pa se gubi vreme a na kraju često ostane ravnodušan ili grđe, razočaran.
Pa i ja onda kao i većina nas, strogo po raspoloženju, ako i zalutam drumovima u, lupam, npr Francusku ili Italiju 1940ih, radije ostanem tamo koji dan negoli da me iritiraju noviteti, pretenciozna evropska sranja, imbecilni hollywood, prosto ne želim tako/ovako da pišem i razmišljam. Katkada čitam forum i pomislim "pa da li ljudi uopšte vole filmove?" pišemo ponekada kao manijaci, grubo, razmaženo, lajavo, drčno, besno, podrugljivo, za koji andrak smo tu onda uopšte. Da se razumemo, nije ni na čiji račun, uostalom grebe me i grize to što upravo sebe ponekada vidim u tome, do neta je, onoga šta je napravio od dela naše prirode i navika, stavova, sva ta dostupnost i olaki zaborav da volimo film jbg. A kako da pa izbegnem stranputice ako me bombarduju besmislicama od filmova gde god da se okrenem, sve mi je teže ostati pozitivan a nije istina da je sve tobože ruglo, naravno da lepote ima na toliko različitih mesta, neka i u detaljima, sitnicama, mahom je do perspektive. Kako bilo, drago mi bude i da napravimo neki što hajp, što puko skretanje pažnje na nešto što ima kakvu takvu svežinu za nas okorele filmske manijake.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 13:07 |
|
neka toga, ne priča mi se o filmovima, nismo roboti, jezivo.
Nego, di je Debilius? Šta li se kod tebe radi kada ne prevodiš? Nije se javio u temi a zna to kada prevede neki film.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 14:12 |
Verovatno radi sve što vole mladi. rekao je da ide jedan ludjački misleći na dati, voleo bih kad bi izabrao još neki i iznenadio, i prethodni Vincent Must Die mi je dobar.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2024 u 14:17 |
|
Hoćem da ga izvučem na videlo, da otmem malo temu, šta me briga, može mi se, da vidim šta čovek voli, ne voli, radi, ne radi
neka se aktivira malo mr D, ko šta radi samo drvimo o filmovima, ta valjda smo kakvi drugari zeca mu pečenog, vidi ti ko'ko mi vremena provodimo zajedno a niko da pita "hej, kako si, šta radiš, ide li, ne ide?". I sada, ukoliko mu je fokus na prevođenju samo, ne stigne ni da se izuje lepo ko čovek a radio čitav dan npr. A tek ako mu se i ne pisakra o nekim tamo pa filmovima, neka makar kaže kako je i čime je okupiran.
|
|
![]() |
|
Debilius
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(3)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2024 u 01:18 |
|
Odma da se ispričam što nisam odma uletio na polemiku o najluđem hororu
koji sam vidio ove godine, a čak nije čisto ni horor, a ni tragikomedija, meni je ovo novi žanr, i ne znam pravi naziv. Ekipa, smislite nešto. Scenaristi Cristina Borobia(Jesus nosi isto prezime u filmu) i Caye Casas su jedni umobolni umovi koji su došli na ovu ideju filma i ne znam bi li im skinuo kapu ili bi im rekao da su zreli za Vrapče, Domanoviće ili čitaj, najbližu ludnicu u blizini čitatelja mog osvrta. Film je iščašen u više sfera, slažem se. Autori su imali biblijske likove kao inspiraciju, a možda je tu i neko potajno značenje koje ja nisam prokužio, ali kako god bilo, ne smeta priči. Ako neko zna što je pjsnik htio ovdje reći, nek napiše. Glavni akteri su Jesus i Maria(Gospa ili Magdalena, pitaj Isusa), pa je tu i značajna Ruth koja čak izgovara sličnu rečenicu koja i biblijska Ruth izgovara. U stilu, "Gdje god žeilš ići, idem s tobom." Al najčudnije ime koje se provlači je Cayetano. Ime njihovog djeteta. To savjetujem istražiteljima da iznađu sami, može biti svašta, sv. Cayetan, bitni Charles(eng verzija) koji je proširio bibliju po svijetu ili neko treći, vrag zna. Jesus, otac, nikako ne voli to ime u filmu... po mome se mali trebao zvati Juan, ono kao... Ivan, krstitelj. Ko pogleda film, skužit će zašto mi to pada na pamet. Da, tu je i stol koji idejno podsjeća na zavjetni kovčeg, samo što nisu dva kerubina u pitanju nego dvije ženske figure. Pa usudio bih se reći, dva lika Salome. Uglavnom, trgovac tvrdi da taj stol donosi sreću, i može se reći da jest, ali kome. Koji divan stol, da naiđem na istog, kupio bih ga odma. Inače, biblijska podloga uopće nije bitna za pogledat film, ali je svakako zanimljivo na osnovu čega su dobijali ideje radeći na ovome. Ne smijem otkrivat detalje, kome se gleda, nek vidi. I da, prevod sam odradio donekle navrat-nanos...tako da ako ima nedostatatka, ne zamjerite. Skraćivao sam pozdrave sa "zdravo" na "bok" da bih skratio linije iako to "bok" baš i ne koristim, živim u Dalmaciji mi se tu javljamo s "da, da" ili "pomalo." Previše brzo španljolci pričaju za duži pozdrav, ali sam od brzine riječ "pozdrav" zaboravio skratiti na "adio", slično španjolskom "adios", ili "ćao". Jbg, ko će zamjerit, nek zamjeri. I još jedna stvar. Postoji rip bez zalijepljenih eng titlova, ali je jako istrzan pa za taj nisam htio prilagođavati tajming, Za ovaj savjetujem, povećajte titlove da sakriju one hardcoded u ripu, i još promijenite boju u narančasto kao ja, ili u već koju vama omiljenu žiži boju. Svakako odličan film, uživao am ga prevoditi. Ko ne pogleda, magarac. ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2024 u 08:41 |
|
Ja bi to nazvao morbidarijom komedikus, koja u isto vreme nagoni na povraćanje, ali je gotovo stalno i neki smešak prisutan. Ne sećam se da postoji neki film s kojim bi se ovaj mogao porediti. Svakako da je veoma upečatljiv film, za one s jačim stomakom. Vredi svakog minuta, mada je mogao da bude i par "ogavnih" minuta duži, recimo da se na kraju pojavio i onaj lik koji im je prodao stočić. Mučni i inspirišuće, u isto vreme. Bolesno, ali zavodljivo...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2024 u 13:08 |
Od početka me je to iznenadilo, slično sam razmišljao dok sam gledao, rekoh da je to za diskusiju, pa rođenje, pa izgled muža , pa imena, jeste oko stola na šta podseća ali i komentar trgovca oko sreće, i ko bi trebao po tome da bude i zašto su na dva mesta delovi, oko komšinica Ruti ok, ali nikako smisleno sve da povežem.
|
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Srpanj/Jul.2024 u 02:12 |
|
Gledajuci ovo bio sam stalno u nekom iscekivanju.Kao sad ce nesto, pa nece nego ce malo kasnije ali nisam bas siguran ni da ce neceg biti a trebalo bi da bude jos neceg.Film me je udarao pesnicom u stomak, istovremeno me daveci zicom.Dodje kraj i meni ne bese jasno, zasto bacih 90min. zivota.Valjda jer sam ocekivao dobru bolestinu.Antipreporuka.Hvala na prevodu.
|
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 159 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Srpanj/Jul.2025 u 19:18 |
|
Intrigantan narativ celo vreme nas stavlja na ''čekanje'' što je očigledno bila namera reditelja. Šokira, nekima će se smučiti, drugi će možda tražiti objašnjenje u stilu ''pa svakome se može desiti'', ali nesumnjivo da publiku en ostavlja ravnodušnom. Radikalan rediteljski koncept dovoljno je provokativan i stoga zaslužuje da mu posvetite pažnju.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |