Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Indiana Jones i artefakt sudbine

Godina:

2023

Žanr:

akcija, avantura

Trajanje:

154 min

Režija:

James Mangold

Scenarij:

George Lucas
, James Mangold
, Jez Butterworth
, Philip Kaufman
, David Koepp
, John-Henry Butterworth

Glavne uloge:

Harrison Ford
  >  Indiana Jones
Karen Allen
  >  Marion
Martin McDougall
  >  Durkin
John Rhys-Davies
  >  Sallah
Ethann Isidore
  >  Teddy
Nathan Laudrup Craig
  >  Reporter
Clément Osty
  >  Roman Soldier
Rachel Kwok
  >  University Student
Andy M Milligan
  >  S.S. Nazi
Martin Ballantyne
  >  Office worker
Mark Killeen
  >  Pontimus
Alaa Safi
  >  Rahim
Henry Garrett
  >  Louis - Drunk Airline Pilot
Jill Winternitz
  >  Pan Am Stewardess
Anthony Ingruber
  >  1944 Indiana Jones Double
Olivier Richters
  >  Actor
Billy Postlethwaite
  >  Prof. Donner
Arthur Sylense
  >  Mounted Cop
Francis Chapman
  >  Young SS Officer
Christian Peterson
  >  Nazi Sentry
Chase Brown
  >  Larry - Beat Poet Guy
Alfonso Mandia
  >  Italian Ticket Seller
Kurt Affair
  >  Irate Volkswagen Driver

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 18:59
Inace treci deo Kuma je nesto najgluplje i najdosadnije i najbesmislenije sto sam gledao na tu temu . Ma i drugi deo je dosadan ali ajde moze da prodje. Opet se ogradjujem da se drugi ne uvrede to je moje i samo moje misljenje
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 20:13
Pa pricamo o prva dva dela, trebao je James Cameron da uradi i treci i tu da se stavi tacka, dva moguca scenarija za kraj eto novi su se odlucili za dati, ok, prihvatljivo,  posle su pogubili niti, pravili `papaznaije` od filmova u svakom pogledu, pogledao sam cetvorku i na kraju rekao, oprostite molim ali tako se ne prave eroplani. Peti je skandalozan. Nastavak nisam ni zeleo da gledam kao ni seriju.

Zanimljivo imam prijatelje koju odusevljeni `Kumom`, i njima su jedni od najboljih filmova, mada kao sto sam rekao i `Poslednji don` mi je odlican . Ja volim tu temu. Nezaobilazna serija `La piovra` i kasnije `Il capo dei capi`.

Nasuprot imam i prijatelje kojima se ne svidja jednostavno , ta tema, koji mislim da su gledali mozda samo prvi deo. Ok prihvatam, ali to ponavljanje mi je iritantno, za neke filmove ( ne za `Kuma`) i rezisere. Meni se svidja gledao sam dva puta, i  ponovio vise puta neke scene kasnije.
Na vrh
Cosmic_B View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cosmic_B Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2023 u 01:14
Odavno manje argumentovanu recenziju nisam procitao....deluje onako copy/paste reciklaza krutih recenzija sa Kanske pretpremijere....inercija je nazalost, mocna sila, i nekako je negativna halabuka koje deo auditorijuma ima vezane za cetvrti nastavak bila najglasnija...Film je poprilicno dobar, a uostalom , uslovno receno, cetvrti,najomrazeniji je imao bolje recenzije od drugog i negde ekvivalentno trecem delu....Ok, lik Indyjeve kume nije efektan"pratilac" kao raniji, narocito legendarni Sean, kamera je nekada preblizu da isprati celu akcioonu koreografiju, negativci mozda nisu tako efektni kao u prvom i trecen nastavku, ali svakako bolje napisani od drugog i cetvrtog, medjutim, uz sve receno, film je sasvim zadovoljavajuci i akcione scene su prilagodjene Harissonovim godinama(dakle nema vise letenja bicem i veranja po gudurama) sto je primeren samar ageismu koji se pojavljuje kao jos jedna u nizu nebrojenih pandemija "modernih vremena", te od mene solidna cetvorka(na skali od 1 do 5).
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2023 u 01:38
Priča počinje 1944. godine tokom Drugog svetskog rata. Indi (Harison Ford) je na tajnoj misiji u francuskim Alpima sa svojim kolegom Bejzilom Šoom (Tobi Džons) kako bi izvukao moćni predmet od nacista: naučnik Jirgen Voler (Meds Mikelsen) je za točkom sudbine, koji je fikcionalizovan verzija Mehanizma Antikitere, koja datira još od matematičara Arhimeda. Posle toga sledi skok u vremenu do 1969. SAD su pobedile u svemirskoj trci. Za staromodnog dr. Nikoga više nije briga za Henrija Džonsa mlađeg. Tamo gde nekada učenici nisu mogli da skreću pogled, sada ih u sali ne očekuje ništa drugo do umorno zevanje. Ali onda njegova kumče Helena Šo (Fibi Voler-Bridž) upada u dvoranu i uvlači Indija u uzbudljivu avanturu u kojoj se spajaju događaji iz prošlosti i sadašnjosti.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2023 u 01:45
Boring......

Opet poigravanje sa vremenom, napred - nazad, šta bi bilo da može prošlost da se izmeni, a da ne utiče na budućnost, sve smo to videli jedno bezbroj puta.....

Avojdingovaću ga svakako i dapače.

Ažurirao Mizi - 29.Kolovoz/Aug.2023 u 01:57
Na vrh
Cibalius View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Cibalius Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2023 u 17:37
Najlošiji film iz serijala
Na vrh
Diana0000 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Diana0000 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2023 u 18:32
čovjek ovakve nastavke u stvari gleda u ime onih dobrih nastavaka od prije
uglavnom se pokaže da ne vrijedi, al većina svejedno odgleda
i ja se spremam
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2023 u 16:55
Baš kao što Diana0000 kaže, nostalgija je presudan faktor. Indiana je bukvalno (super)heroj moje mladosti, prvi deo je ujedno jedan od prvih filmova koje sam kao dečak išao da gledam solo u bioskop. Kad je došao drugi već sam bio u pubertetu i ne mogu zaboraviti sreću i uzbuđenje nakon fenomenalnih avantura.

Tako sam i pristupio gledanju poslednjeg nastavka, bez nekih prevelikih očekivanja, uz više nego prisutnu svest o neumitnoj biologiji koja ne prašta nikome, pa tako ni meni ni herojima, ali i uz sećanje na magiju izvornih filmova. I bilo mi je sasvim prijatno i zabavno. Jeste kliše, jeste naiva, jeste teška reciklaža, ali opet legne na srce bolje od bilo kakvog novopečenog superherojskog.

Uspeo je u onome najbitnijem, a to je da bude nešto bolji od prethodnika kojim zaista nisam bio zadovoljan. Zabavio je, oživeo neka sećanja, doneo i nešto osmeha na lice. Malo li je?
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2023 u 18:00
Njega makar nisu jahali toliko kao, pa šta znam sada, milion je primera, hajde Terminatora recimo, svako malo poneki nastavak, priča se sve više gubila u svakom smislu, mahom i potpuno nepovezano sa prethodnim filmom, prezasite gledatelja i uguše ga besmislicama. Ne dozvole ti ni da budeš nostalgičan. Indi makar nije oživljavan svaki čas. LOL
Na vrh
Diana0000 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Diana0000 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2023 u 18:10
e, baš tako, nostalgija 
jako si to dobro opisao
Na vrh
dovedimolopovenavlas View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj dovedimolopovenavlas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Rujan/Sep.2023 u 06:02
Nešto tu ne štima. Ne toliko kao kod ratova zvezda. Mozda je greška u predhodnom delu izbor glumca za njegovog sina koji gine u međuvremenu u ratu. .. Koji je možda trebao da nastavi indianin put ... sada ga nastavlja možda ćerka njegovog prijatelja ... sledeći nastavak će biti put u budućnost .. izgleda da zlatno doba filma i iluzije prolazi .. ulazimo u digitalnu bezdušnu realnost
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2023 u 19:02
Po meni bolje nego prethodni deo, ali dosta lošije od prva tri. Ima tu jurnjave, pucnjave, avanture i prepoznatljivog humora za ovu franšizu ali to jednostavno nije to.
Na vrh
papryka View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj papryka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2023 u 19:20
Nažalost slažem se da zlatno doba filma prolazi. Prinuđeni smo gledati hrpu sjajnih filmova iz prošlog stoljeća.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Studeni/Nov.2023 u 14:56
Na zalost, jedino sto ovde vredi je nenadyebivi Mads Mikelsen.
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2024 u 22:48
Priča počinje 1944. tokom Drugog svetskog rata. Indi (Harison Ford) i njegov kolega Bejzil Šo (Tobi Džons) su u tajnoj misiji u francuskim Alpima da povrate moćnu relikviju od nacista. Naučnik Jirgen Voler (Mads Mikelsen) je za Točkom sudbine, koji je izmišljena verzija Antikiterskog mehanizma koji seže do matematičara Arhimeda. Posle toga sledi skok u vremenu u 1969-u. SAD su dominirale u svemiru a staromodnog dr. Nobodija više nije briga za Henrija Džonsa mlađeg. Tamo, gde su nekada studenti bili opčinjeni predavanjem, sada ih u sali ne očekuje ništa drugo do umornog zevanja. Ali onda njegova kumče Helena Šo (Fibi Voler-Bridž) upada u sobu i uvlači Indija u uzbudljivu avanturu u kojoj se događaji u prošlosti i u sadašnjosti isprepliću...
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2024 u 09:05
HiDe izvini,ali moram da pitam. Cemu ovo prepricavanje filma,jel neko trazio ili ti to onako.Pride ne dade nikakav komentar kako ti se svideo film i sl.
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2024 u 00:07
Originalno postovano od strane papryka papryka piše:

Nažalost slažem se da zlatno doba filma prolazi. Prinuđeni smo gledati hrpu sjajnih filmova iz prošlog stoljeća.

Počastvovani.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.