Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=103669 Datum ispisa: 18.Lipanj/Jun.2026 u 17:39 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)Objavio: mile-milic
Tema: Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2023 u 16:17
Gledao sinoć.Film ima sve što Indijana Džons treba da ima.Zabavan,duhovit,vratoloman i na momente napet.Kao veliki fan franšize mogu da kažem da mi je i prethodni film bio skroz OK.Naravno da nikad novinastavci neće biti kao jedan od prva tri filma(za nas starije fanove,koji smo ih gledali kada su i izlazili i nakon toga u ko zna koliko tv repriza),iz prostog razloga što su podsetnik na neko lepše i bezbrižnije doba.Ali ne bih se kladio da su poslednja dva nastavka nekoj mlađoj publici interesantnija upravo zbog načina kako su snimljeni i obilje CGI efekata.
Odgovori: Objavio: Mizi
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2023 u 17:08
Mnogo otišlo.
Besmrtni Vik, besmrtni Rambo, besmrtni Majers i Đejson, besmrtni Čaki, besmrtni Vrisak ubica, besmrtni Skubi Du ver ar ju, i naravno Terminator. Sad još i ovaj besmrtni čiča Harison, što ne vaskrsne Marlon da snimi Gadfadera 4 dio i da nam bude svima ljepo. Kad umre Spielberg malo će stvari da se pročiste.
Objavio: Diana0000
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2023 u 19:37
budem to pogledala, baš me zanima razlika
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 30.Lipanj/Jun.2023 u 23:06
Objavio: beogradski
Datum objave: 01.Srpanj/Jul.2023 u 14:19
Nisam jos odgledao ni prosli deo
Objavio: puppet_master
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2023 u 11:36
Nah, jeste mi nekim (malim) delom obeležio detinjstvo, no daleko su sada 1980-e, poslednji u serijalu sam gledao na silu, samo zbog Shie LaBeoufa koga volim, za razliku od Forda koji mi nije ikada bio drag. U ovom teško da se uopšte pojavljuje LaBeouf a svakako mi se ne gleda ostareli Jones, pa još u ovoj sada hollywoodskoj eri. Sačekaću Dianine utiske
Objavio: Hammerless
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2023 u 16:25
Temeljem čega je prijevod "artefakt sudbine" kada je "Dial of destiny" lako moguće i smislenije prevesti...?
Recimo "poziv sudbine", "izbor sudbine", "brojčanik sudbine"... čak mi i kao frazeologija nije baš jasan takav izbor...
Objavio: Mizi
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2023 u 16:41
Blud - razvrat - nemoral!
Izbaciš poslednje t iz reči artefakt i šta dobiješ?
Objavio: skaroo
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2023 u 17:50
puppet_master piše:
Nah, jeste mi nekim (malim) delom obeležio detinjstvo, no daleko su sada 1980-e, poslednji u serijalu sam gledao na silu, samo zbog Shie LaBeoufa koga volim, za razliku od Forda koji mi nije ikada bio drag. U ovom teško da se uopšte pojavljuje LaBeouf a svakako mi se ne gleda ostareli Jones, pa još u ovoj sada hollywoodskoj eri. Sačekaću Dianine utiske
Objavio: skaroo
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2023 u 17:51
Respekt
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2023 u 15:58
Hej, nitkovi, još sam živ!
Indijanac Džouns i Repriza Jednog te Istog, šesti deo.
Objavio: e5-goran-jovanovic
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2023 u 17:32
Ako umeš da napišeš neku novu priču ili smisliš nekog novog junaka ti prvo pronađi producenta, zatim scenaristu i naravno glavne glumce kao i dovoljan broj statista a onda treba ti kamera...Svi vi kritikujete nešto što ima trajnu vrednost! Spilberg i Lukas su pomerili granice filma unapred i napravili ono što se zove trajna vrednost! Ako se to nekome ne sviđa ne mora da gleda te filmove već neka kao što rekoh, nek počnu da stvaraju filmove neke svoje i da se ponadaju da će neko hteti to i da pogleda! Glupo je Spilberga stavljati u isti koš sa nekim Terminatorima ili šta već... Jedan je Harrison Fprd i veliko mu hvala za sve uloge i sve filmove koje je briljantno odradio!
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2023 u 21:30
Nemoj da si zamerljiv. Netko je ovde napisao da je Terminator remek delo, prema tome ima nas raznih.
Objavio: kjovo
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 09:08
Terminator u svom zanru ma sta god ostali pricali i mislili meni jeste remekdelo. Mizi pojedi se ziv. Sto se tice ovog filma nisam gledao ali znam da ce mi se svideti posto jednostavno volim Harison Forda i ovu fransizu ali ne bih se nikako slozio da su Spilberg i Lukas bolji od tamo nekog Terminatora i naravno James Camerona .
e5 goran jovanovic,zapitaj se malo cemu omalovazavanje Terminatora i slicno...
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 09:44
Ja sam napisao da je remek-delo i stojim iza toga.
Eto za dvojku ( pre par dana je bilo 32 godine od izlaska) baci pogled na npr. na MPTM tj. Magnetoactive Phase Transition Matter ili nesto slicno sta su postigli sa neuronima jos davno, sta je najveci uspeh atomske fizike bio 6. i 9. avgust , eto predstoji nam `dugo ocekivani` film Christopher Nolan-a ( pocelo je ranije, ali se brzo razvijalo, Nobelova nagrada za Hemiju,od Francuske preko Norveške, pa do Novog Meksika, , jedan razgovor dva prijatelja pod velom tajne, operacija `Spajalica`, Trinity test,prve rakete koje se podvrgavaju zakonima orbitalne mehanike, samo neke kljucne reci, kao sto neki clan rece dajem sebi na znacaju)
A zasto mi je remek-delo morao bih da se raspisem, a nema potrebe.
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 12:04
Uf nisam te nista razumeo u vezi fizike ali slazem se da je remek delo i ispred svog vremena
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 12:21
AA Oppenheimer novi film Nolana sad shvatio
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 13:53
Dosta više kaubojskih šešira i bičeva, dosta više sa roboti, robloxi i rasprave o nebitnim stvarima, dosta više sa plava bića i vanzemaljci, okrenimo se rijalnosti i živimo u ovom tiješkom vremenu, a ne u snu gde nas jašu đedaji, implenatori, neživi sistemi i neživa bića. Gde su čiča Stiven i Lukas da snimaju nastavke, nego su predali štafete?
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 14:03
Dosta više kaubojskih šešira i bičeva, dosta više sa roboti, robloxi i rasprave o nebitnim stvarima, dosta više sa plava bića i vanzemaljci, okrenimo se rijalnosti i živimo u ovom tiješkom vremenu, a ne u snu gde nas jašu đedaji, implenatori, neživi sistemi i neživa bića. Gde su čiča Stiven i Lukas da snimaju nastavke, nego su predali štafete? Zašto su skinuli odgovornost i neuspeh predali u ruke neukusnima? Zašto Kronerbeg nije snimio ostale filmove o Terminotoru, nego snima film o brodu i plavim bićima? To je kao kad bi Kopola snimijo prvi i drugi Kum, a treći da snimi Gej Riči ili Šalayman zvani Demonizovani, pa to ne bi bilo u redu. Spiker i Đordz se drže stare slave, a novu slavu nisu ni dostigli jer se predali u ruke pohlepi da im osvoji mozak, zato su poslednji Star Warsi doživeli fijacko, kao i ostali filmovi iz Terminarot franšize. Avatar je promašaj, Stiven je promašaj, Lukas je u penziji i broji novce, a novi reditelji samo urušavaju ugled ovih klasika i jašu nam mozgove sa lošim cenarijima, lošom glumom, zato su angažirali Harija Fonta jer iako ima 90 godina, i dalje bolje glumi od 90% Holivuda. Ends.
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 18:57
Ne znam da li se zezas ali Kronenberg nema nikakve veze sa Kameronom,i niko nije pominjao nastavke Terminatora u stvari prva dva dela i tu je kraj za mene sto se tice terminatora
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 18:59
Inace treci deo Kuma je nesto najgluplje i najdosadnije i najbesmislenije sto sam gledao na tu temu . Ma i drugi deo je dosadan ali ajde moze da prodje. Opet se ogradjujem da se drugi ne uvrede to je moje i samo moje misljenje
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2023 u 20:13
Pa pricamo o prva dva dela, trebao je James Cameron da uradi i treci i tu da se stavi tacka, dva moguca scenarija za kraj eto novi su se odlucili za dati, ok, prihvatljivo, posle su pogubili niti, pravili `papaznaije` od filmova u svakom pogledu, pogledao sam cetvorku i na kraju rekao, oprostite molim ali tako se ne prave eroplani. Peti je skandalozan. Nastavak nisam ni zeleo da gledam kao ni seriju.
Zanimljivo imam prijatelje koju odusevljeni `Kumom`, i njima su jedni od najboljih filmova, mada kao sto sam rekao i `Poslednji don` mi je odlican . Ja volim tu temu. Nezaobilazna serija `La piovra` i kasnije `Il capo dei capi`.
Nasuprot imam i prijatelje kojima se ne svidja jednostavno , ta tema, koji mislim da su gledali mozda samo prvi deo. Ok prihvatam, ali to ponavljanje mi je iritantno, za neke filmove ( ne za `Kuma`) i rezisere. Meni se svidja gledao sam dva puta, i ponovio vise puta neke scene kasnije.
Objavio: Cosmic_B
Datum objave: 30.Srpanj/Jul.2023 u 01:14
Odavno manje argumentovanu recenziju nisam procitao....deluje onako copy/paste reciklaza krutih recenzija sa Kanske pretpremijere....inercija je nazalost, mocna sila, i nekako je negativna halabuka koje deo auditorijuma ima vezane za cetvrti nastavak bila najglasnija...Film je poprilicno dobar, a uostalom , uslovno receno, cetvrti,najomrazeniji je imao bolje recenzije od drugog i negde ekvivalentno trecem delu....Ok, lik Indyjeve kume nije efektan"pratilac" kao raniji, narocito legendarni Sean, kamera je nekada preblizu da isprati celu akcioonu koreografiju, negativci mozda nisu tako efektni kao u prvom i trecen nastavku, ali svakako bolje napisani od drugog i cetvrtog, medjutim, uz sve receno, film je sasvim zadovoljavajuci i akcione scene su prilagodjene Harissonovim godinama(dakle nema vise letenja bicem i veranja po gudurama) sto je primeren samar ageismu koji se pojavljuje kao jos jedna u nizu nebrojenih pandemija "modernih vremena", te od mene solidna cetvorka(na skali od 1 do 5).
Objavio: HiDe
Datum objave: 29.Kolovoz/Aug.2023 u 01:38
Priča počinje 1944. godine tokom Drugog svetskog rata. Indi (Harison Ford) je na
tajnoj misiji u francuskim Alpima sa svojim kolegom Bejzilom Šoom (Tobi Džons)
kako bi izvukao moćni predmet od nacista: naučnik Jirgen Voler (Meds Mikelsen)
je za točkom sudbine, koji je fikcionalizovan verzija Mehanizma Antikitere, koja
datira još od matematičara Arhimeda. Posle toga sledi skok u vremenu do 1969.
SAD su pobedile u svemirskoj trci. Za staromodnog dr. Nikoga više nije briga za
Henrija Džonsa mlađeg. Tamo gde nekada učenici nisu mogli da skreću pogled,
sada ih u sali ne očekuje ništa drugo do umorno zevanje. Ali onda njegova kumče
Helena Šo (Fibi Voler-Bridž) upada u dvoranu i uvlači Indija u uzbudljivu avanturu
u kojoj se spajaju događaji iz prošlosti i sadašnjosti.
Datum objave: 29.Kolovoz/Aug.2023 u 01:45
Boring......
Opet poigravanje sa vremenom, napred - nazad, šta bi bilo da može prošlost da se izmeni, a da ne utiče na budućnost, sve smo to videli jedno bezbroj puta.....
Avojdingovaću ga svakako i dapače.
Objavio: Cibalius
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2023 u 17:37
Najlošiji film iz serijala
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2023 u 18:32
čovjek ovakve nastavke u stvari gleda u ime onih dobrih nastavaka od prije
uglavnom se pokaže da ne vrijedi, al većina svejedno odgleda
i ja se spremam
Objavio: ar8c
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2023 u 16:55
Baš kao što Diana0000 kaže, nostalgija je presudan faktor. Indiana je bukvalno (super)heroj moje mladosti, prvi deo je ujedno jedan od prvih filmova koje sam kao dečak išao da gledam solo u bioskop. Kad je došao drugi već sam bio u pubertetu i ne mogu zaboraviti sreću i uzbuđenje nakon fenomenalnih avantura.
Tako sam i pristupio gledanju poslednjeg nastavka, bez nekih prevelikih očekivanja, uz više nego prisutnu svest o neumitnoj biologiji koja ne prašta nikome, pa tako ni meni ni herojima, ali i uz sećanje na magiju izvornih filmova. I bilo mi je sasvim prijatno i zabavno. Jeste kliše, jeste naiva, jeste teška reciklaža, ali opet legne na srce bolje od bilo kakvog novopečenog superherojskog.
Uspeo je u onome najbitnijem, a to je da bude nešto bolji od prethodnika kojim zaista nisam bio zadovoljan. Zabavio je, oživeo neka sećanja, doneo i nešto osmeha na lice. Malo li je?
Objavio: puppet_master
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2023 u 18:00
Njega makar nisu jahali toliko kao, pa šta znam sada, milion je primera, hajde Terminatora recimo, svako malo poneki nastavak, priča se sve više gubila u svakom smislu, mahom i potpuno nepovezano sa prethodnim filmom, prezasite gledatelja i uguše ga besmislicama. Ne dozvole ti ni da budeš nostalgičan. Indi makar nije oživljavan svaki čas.
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2023 u 18:10
e, baš tako, nostalgija
jako si to dobro opisao
Objavio: dovedimolopovenavlas
Datum objave: 06.Rujan/Sep.2023 u 06:02
Nešto tu ne štima. Ne toliko kao kod ratova zvezda. Mozda je greška u predhodnom delu izbor glumca za njegovog sina koji gine u međuvremenu u ratu. .. Koji je možda trebao da nastavi indianin put ... sada ga nastavlja možda ćerka njegovog prijatelja ... sledeći nastavak će biti put u budućnost .. izgleda da zlatno doba filma i iluzije prolazi .. ulazimo u digitalnu bezdušnu realnost
Objavio: Tom Brady
Datum objave: 07.Rujan/Sep.2023 u 19:02
Po meni bolje nego prethodni deo, ali dosta lošije od prva tri. Ima tu jurnjave, pucnjave, avanture i prepoznatljivog humora za ovu franšizu ali to jednostavno nije to.
Objavio: papryka
Datum objave: 29.Rujan/Sep.2023 u 19:20
Nažalost slažem se da zlatno doba filma prolazi. Prinuđeni smo gledati hrpu sjajnih filmova iz prošlog stoljeća.
Objavio: dzindzin16
Datum objave: 08.Studeni/Nov.2023 u 14:56
Na zalost, jedino sto ovde vredi je nenadyebivi Mads Mikelsen.
Objavio: HiDe
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2024 u 22:48
Priča počinje 1944. tokom Drugog svetskog rata. Indi (Harison Ford) i njegov kolega Bejzil Šo (Tobi Džons) su u tajnoj misiji u francuskim Alpima da povrate moćnu relikviju od nacista. Naučnik Jirgen Voler (Mads Mikelsen) je za Točkom sudbine, koji je izmišljena verzija Antikiterskog mehanizma koji seže do matematičara Arhimeda. Posle
toga sledi skok u vremenu u 1969-u. SAD su dominirale u svemiru a staromodnog dr. Nobodija više nije briga za Henrija Džonsa mlađeg. Tamo, gde su nekada studenti bili opčinjeni predavanjem, sada ih u sali ne očekuje ništa drugo do umornog zevanja. Ali onda njegova kumče Helena Šo (Fibi Voler-Bridž) upada u sobu i uvlači Indija u uzbudljivu avanturu u kojoj se događaji u prošlosti i u sadašnjosti isprepliću...
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2024 u 09:05
HiDe izvini,ali moram da pitam. Cemu ovo prepricavanje filma,jel neko trazio ili ti to onako.Pride ne dade nikakav komentar kako ti se svideo film i sl.
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2024 u 00:07
papryka piše:
Nažalost slažem se da zlatno doba filma prolazi. Prinuđeni smo gledati hrpu sjajnih filmova iz prošlog stoljeća.