Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Indiana Jones i artefakt sudbine

Godina:

2023

Žanr:

akcija, avantura

Trajanje:

154 min

Režija:

James Mangold

Scenarij:

George Lucas
, James Mangold
, Jez Butterworth
, Philip Kaufman
, David Koepp
, John-Henry Butterworth

Glavne uloge:

Harrison Ford
  >  Indiana Jones
Karen Allen
  >  Marion
Martin McDougall
  >  Durkin
John Rhys-Davies
  >  Sallah
Ethann Isidore
  >  Teddy
Nathan Laudrup Craig
  >  Reporter
Clément Osty
  >  Roman Soldier
Rachel Kwok
  >  University Student
Andy M Milligan
  >  S.S. Nazi
Martin Ballantyne
  >  Office worker
Mark Killeen
  >  Pontimus
Alaa Safi
  >  Rahim
Henry Garrett
  >  Louis - Drunk Airline Pilot
Jill Winternitz
  >  Pan Am Stewardess
Anthony Ingruber
  >  1944 Indiana Jones Double
Olivier Richters
  >  Actor
Billy Postlethwaite
  >  Prof. Donner
Arthur Sylense
  >  Mounted Cop
Francis Chapman
  >  Young SS Officer
Christian Peterson
  >  Nazi Sentry
Chase Brown
  >  Larry - Beat Poet Guy
Alfonso Mandia
  >  Italian Ticket Seller
Kurt Affair
  >  Irate Volkswagen Driver

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
mile-milic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj mile-milic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)
    Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2023 u 16:17
Gledao sinoć.Film ima sve što Indijana Džons treba da ima.Zabavan,duhovit,vratoloman i na momente napet.Kao veliki fan franšize mogu da kažem da mi je i prethodni film bio skroz OK.Naravno da nikad novinastavci neće biti kao jedan od prva tri filma(za nas starije fanove,koji smo ih gledali kada su i izlazili i nakon toga u ko zna koliko tv repriza),iz prostog razloga što su podsetnik na neko lepše i bezbrižnije doba.Ali ne bih se kladio da su poslednja dva nastavka nekoj mlađoj publici interesantnija upravo zbog načina kako su snimljeni i obilje CGI efekata.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2023 u 17:08
Mnogo otišlo.

Besmrtni Vik, besmrtni Rambo, besmrtni Majers i Đejson, besmrtni Čaki, besmrtni Vrisak ubica, besmrtni Skubi Du ver ar ju, i naravno Terminator. Sad još i ovaj besmrtni čiča Harison, što ne vaskrsne Marlon da snimi Gadfadera 4 dio i da nam bude svima ljepo.
Kad umre Spielberg malo će stvari da se pročiste.
Na vrh
Diana0000 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Diana0000 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2023 u 19:37
budem to pogledala, baš me zanima razlika
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2023 u 23:06
Epicentar ludila Wink
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2023 u 14:19
Nisam jos odgledao ni prosli deo
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 11:36
Nah, jeste mi nekim (malim) delom obeležio detinjstvo, no daleko su sada 1980-e, poslednji u serijalu sam gledao na silu, samo zbog Shie LaBeoufa koga volim, za razliku od Forda koji mi nije ikada bio drag. U ovom teško da se uopšte pojavljuje LaBeouf a svakako mi se ne gleda ostareli Jones, pa još u ovoj sada hollywoodskoj eri.  Sačekaću Dianine utiske Approve
Na vrh
Hammerless View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hammerless Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 16:25
Temeljem čega je prijevod "artefakt sudbine" kada je "Dial of destiny" lako moguće i smislenije prevesti...?

Recimo "poziv sudbine", "izbor sudbine", "brojčanik sudbine"... čak mi i kao frazeologija nije baš jasan takav izbor...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2023 u 16:41
Blud - razvrat - nemoral!

Izbaciš poslednje t iz reči artefakt i šta dobiješ?

Na vrh
skaroo View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skaroo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2023 u 17:50
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Nah, jeste mi nekim (malim) delom obeležio detinjstvo, no daleko su sada 1980-e, poslednji u serijalu sam gledao na silu, samo zbog Shie LaBeoufa koga volim, za razliku od Forda koji mi nije ikada bio drag. U ovom teško da se uopšte pojavljuje LaBeouf a svakako mi se ne gleda ostareli Jones, pa još u ovoj sada hollywoodskoj eri.  Sačekaću Dianine utiske approve
Na vrh
skaroo View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skaroo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2023 u 17:51
Respekt
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2023 u 15:58
Hej, nitkovi, još sam živ!

Indijanac Džouns i Repriza Jednog te Istog, šesti deo.

Na vrh
e5-goran-jovanovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj e5-goran-jovanovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2023 u 17:32
Ako umeš da napišeš neku novu priču ili smisliš nekog novog junaka ti prvo pronađi producenta, zatim scenaristu i naravno glavne glumce kao i dovoljan broj statista a onda treba ti kamera...Svi vi kritikujete nešto što ima trajnu vrednost! Spilberg i Lukas su pomerili granice filma unapred i napravili ono što se zove trajna vrednost! Ako se to nekome ne sviđa ne mora da gleda te filmove već neka kao što rekoh, nek počnu da stvaraju filmove neke svoje i da se ponadaju da će neko hteti to i da pogleda! Glupo je Spilberga stavljati u isti koš sa nekim Terminatorima  ili šta već... Jedan je Harrison Fprd i veliko mu hvala za sve uloge i sve filmove koje je briljantno odradio!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2023 u 21:30
Nemoj da si zamerljiv.
Netko je ovde napisao da je Terminator remek delo, prema tome ima nas raznih.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 09:08
Terminator u svom zanru ma sta god ostali pricali i mislili meni jeste remekdelo. Mizi pojedi se ziv. Sto se tice ovog filma nisam gledao ali znam da ce mi se svideti posto jednostavno volim Harison Forda i ovu fransizu ali ne bih se nikako slozio da su  Spilberg i Lukas bolji od tamo nekog Terminatora i naravno  James Camerona .
e5 goran jovanovic,zapitaj se malo cemu omalovazavanje Terminatora i slicno...

Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 09:44
Ja sam napisao da je remek-delo i stojim iza toga.

Eto za dvojku ( pre par dana je bilo 32 godine od izlaska) baci pogled na npr. na MPTM tj.  Magnetoactive Phase Transition Matter  ili nesto slicno sta su postigli sa neuronima jos davno, sta je najveci uspeh atomske fizike bio 6. i 9. avgust , eto predstoji nam `dugo ocekivani`  film Christopher Nolan-a ( pocelo je ranije, ali se brzo razvijalo,  Nobelova nagrada za Hemiju,od Francuske preko Norveške, pa do Novog Meksika,  , jedan razgovor  dva prijatelja pod velom tajne, operacija `Spajalica`, Trinity test,prve rakete koje se podvrgavaju zakonima orbitalne mehanike, samo neke kljucne reci,  kao sto neki clan rece dajem sebi na zSmilenacaju)

A zasto mi je remek-delo morao bih da se raspisem, a nema potrebe. 

Ažurirao AlexDeLarge - 05.Srpanj/Jul.2023 u 17:28
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 12:04
Uf nisam te nista razumeo u vezi fizike ali slazem se da je remek delo i ispred svog vremena 
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 12:21
AA Oppenheimer novi film Nolana sad shvatio
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 13:53
Dosta više kaubojskih šešira i bičeva, dosta više sa roboti, robloxi i rasprave o nebitnim stvarima, dosta više sa plava bića i vanzemaljci, okrenimo se rijalnosti i živimo u ovom tiješkom vremenu, a ne u snu gde nas jašu đedaji, implenatori, neživi sistemi i neživa bića. Gde su čiča Stiven i Lukas da snimaju nastavke, nego su predali štafete?
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 14:03
Dosta više kaubojskih šešira i bičeva, dosta više sa roboti, robloxi i rasprave o nebitnim stvarima, dosta više sa plava bića i vanzemaljci, okrenimo se rijalnosti i živimo u ovom tiješkom vremenu, a ne u snu gde nas jašu đedaji, implenatori, neživi sistemi i neživa bića. Gde su čiča Stiven i Lukas da snimaju nastavke, nego su predali štafete? Zašto su skinuli odgovornost i neuspeh predali u ruke neukusnima? Zašto Kronerbeg nije snimio ostale filmove o Terminotoru, nego snima film o brodu i plavim bićima? To je kao kad bi Kopola snimijo prvi i drugi Kum, a treći da snimi Gej Riči ili Šalayman zvani Demonizovani, pa to ne bi bilo u redu. Spiker i Đordz se drže stare slave, a novu slavu nisu ni dostigli jer se predali u ruke pohlepi da im osvoji mozak, zato su poslednji Star Warsi doživeli fijacko, kao i ostali filmovi iz Terminarot franšize. Avatar je promašaj, Stiven je promašaj, Lukas je u penziji i broji novce, a novi reditelji samo urušavaju ugled ovih klasika i jašu nam mozgove sa lošim cenarijima, lošom glumom, zato su angažirali Harija Fonta jer iako ima 90 godina, i dalje bolje glumi od 90% Holivuda.
Ends.
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2023 u 18:57
Ne znam da li se zezas ali Kronenberg nema nikakve veze sa Kameronom,i niko nije pominjao nastavke Terminatora u stvari prva dva dela i tu je kraj za mene sto se tice terminatora
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,363 sekundi.