Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - In Bruges (2008)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

In Bruges (2008)

In Bruges

In Bruges (2008)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Kriminalci na godišnjem

Godina:

2008

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

107 min

Režija:

Martin McDonagh

Scenarij:

Martin McDonagh

Glavne uloge:

Ralph Fiennes
  >  Harry
Ciarán Hinds
  >  Priest
Elizabeth Berrington
  >  Natalie
Mark Donovan
  >  Overweight Man
Colin Farrell
  >  Ray
Jean-Marc Favorin
  >  Policeman (as Jean Mark Favorin)
Brendan Gleeson
  >  Ken
Zeljko Ivanek
  >  Canadian Guy
Anna Madeley
  >  Denise
Jordan Prentice
  >  Jimmy
Jérémie Renier
  >  Eirik
Clémence Poésy
  >  Chloe
Eric Godon
  >  Yuri
Sachi Kimura
  >  Imamoto
Rudy Blomme
  >  Ticket Seller
Olivier Bonjour
  >  Film Director
Ann Elsley
  >  Overweight Woman #2
Louis Nummy
  >  Harry's child #3

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: In Bruges (2008)
    Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 15:38

http://www.imdb.com/title/tt0780536/

Scenario i režija:
Martin McDonagh   

Uloge:
Colin Farrell            ...    Ray
Brendan Gleeson     ...    Ken
Ralph Fiennes         ...    Harry Waters

Ne mogu da verujem da do sad nisam pogledao ovaj film!! Čuo sam par priča (posle gledanja kažem, nevažnih ljudi) kako je film spor i nema radnju i... "kiselio" mi se na HDD već dugo...
Konačno ga odgledah i moram reći da sam fucking oduševljen!!!

Klasični britanski humor pun ironije i potpuno nebitnih i besciljnih priča koje će vas dovesti do suza od smejanja... Mislim, patuljak rasista koji predviđa svetski rat belaca i crnaca i samim tim rat belih i crnih patuljaka - WTF!!?? LOL I još mnogo, toga... ali nemojte na osnovu ovih reči pomisliti da je ovo neka gluparija. Sve je ovde smrtno ozbiljno i odmereno. Pravi i ozbiljan film koga je režirao ali i scenario napisao, i to sjajno, Martin McDonagh.

Da se vratim na "neimanje radnje". Pored ovog što već rekoh o humoru, film ima, ne toliko originalnu, ali vrlo dobru priču. Dvojica plaćenih ubica odlaze u Briž kako bi sačekali poziv gazde koji treba da ih uputi u novi posao... Tu kreće zaplet... Nemojte očekivati akciju već neku vrstu drame ali u duhovito/moralnom tonu...

Već spomenuti McDonagh je odlično uklopio dva lica glavnih likova (Brendan Gleeson i Colin Farrell). Jedno ono brutalno, hladnokrvno i beskrupulozno u odnosu na drugo, moralno i osećajno. Njihove "ožiljke" iz prošlosti koji ih proganjaju u budućnosti... i sve to "izmiksovao" sa potpunim "negativcem", njihovim gazdom (Ralph Fiennes)...

Pošto sam već nahvalio i glumu i režiju i scenario moram da spomenem i predivnu fotografiju, očigledno prelepog grada (kakva reklama za Briž) ali i neku manu ( jbg "princip je princip", što reče Fieness na kraju...LOL): lični utisak da mi nešto fali na kraju ili, da nečeg ima previše, uostalom, svakako pogledajte ovo pa prosudite sami. Sve preporuke od mene uz jednu jaku osmicu...

Ažurirao darije - 11.Sijecanj/Jan.2010 u 15:54
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 15:41
I kod mene slična situacija, mislio sam ga preskočiti, ali sve mi se više čini da ću ga ubrzo i ja pogledati. Tongue
Na vrh
Malishan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Malishan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 18:02
Svaka preporuka za ovaj film. Ovakve filmove prosto obozavam.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Sijecanj/Jan.2010 u 18:05
Ja sam ga odgledala davno. Bio mi je ok, sad se manje više ni ne sećam LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
xyd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xyd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 21:18

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ne mogu da verujem da do sad nisam pogledao ovaj film!! Čuo sam par priča (posle gledanja kažem, nevažnih ljudi) kako je film spor i nema radnju i... "kiselio" mi se na HDD već dugo...
Konačno ga odgledah i moram reći da sam fucking oduševljen!!!

ista situacija je bila i kod mene, takodje sam bio odusevljen kad sam ga odgledao...

http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 21:42
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

I kod mene slična situacija, mislio sam ga preskočiti, ali sve mi se više čini da ću ga ubrzo i ja pogledati. Tongue
Ja sam pogledao ovo i jednostavno mi ne lezi taj britanski humor, sve mi je nekako bilo bezveze i gluma i prica, ne znam a i ne pamtim da opsirnije objasnim sta je sve bilo lose, vazno ne svidja mi se, bolje da sam ga preskocioLOL
Na vrh
spooking93 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj spooking93 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 21:46
Ja sam isto bio jedan od onih koji su odgađali gledanje ovog filma u nedogled.... A onda ga, prije kojih 7-8 mjeseci, pogledao i ugodno se iznenadio. :)

Svakako preporuka
All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Sijecanj/Jan.2010 u 22:21
Ovo je genijalan film, ali definitivno nije za svakoga. Sve u ovom filmu štima i sve je na svom mjestu, možda poneka zamjerka, ali sve u svemu 8/10.
Na vrh
bole4s View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bole4s Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2010 u 15:10

Prvi post na forumu od mene. Gledao sam ga neposredno posle izlaska i mogu reci da je odlican ! Preporuka svima koji ga nisu pogledali da to i ucine.

Pozdrav !

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2019 u 18:33
Eto... dokaz koliko se menjamo po filmskom ukusu vremenom...

Pre 10-tak godina, na prvo gledanje mi se ovaj film baš dopao. Odličan, super, za svaku preporuku...

Do malopre kada sam opet, drugi put pogledao ovaj filmić.

Od prvog minuta mi je zaplet potpuno nerealan... Moral, etika,... sve zbog greške u "radu". Film mi je padao po kvalitetu vremenom... od Jurija, preko scene u parku, scene u zvoniku do velikog finala.

Nekada... ocena oko 7,9 danas oko 4,9.     

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.