| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
In a Better World aka Heaven (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
NEX
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Teniser Pridružen: 12.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: Čačak Status: Offline Points: 1525 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: In a Better World aka Heaven (2010)Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2011 u 17:16 |
|
In a Better World AKA Civilization AKA Hævnen (2010)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1340107/ Žanr: Drama Reditelj: Susanne Bier Glavne uloge: Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen Opis filma: Anton (Mikael Persbrandt) je lekar koji putuje u idiličan grad u Danskoj,i radi u afričkom izbegličkom kampu. U ova dva veoma različita sveta,on i njegova porodica se suočavaju sa konfliktima koji ih dovode do teške odluke između osvete i oproštaja. Youtube: Tekst preuzet sa IMDB-a Prevod radi VBojana |
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2011 u 18:11 |
|
Njammm !!!
Jedva čekam ![]() |
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2011 u 09:38 |
|
I ja!!! Nadam se da nas neće još dugo držati u neizvesnosti.
|
|
![]() |
|
tordajav
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 18.Lipanj/Jun.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 15 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2011 u 09:42 |
|
Joj, jedva čekam domaći prevod... :)
|
|
|
Znoj od zmaja
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2011 u 12:02 |
|
Biće danas u toku dana
|
|
![]() |
|
tordajav
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 18.Lipanj/Jun.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 15 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2011 u 15:11 |
Beautiful :) |
|
|
Znoj od zmaja
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2011 u 16:32 |
|
Titl možete preuzeti ovde.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2011 u 16:32 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 00:50 |
|
Prvo sam gledao After the Wedding istog rež. - scen. para Beir - Jensen i ostao u čudu kako nešto što liči na I bogati plaču "dogmatizovanjem" postane dobar film.
Početak ovog me podsetio na niz drugih filmova (odličan estonski Klass, van Santov Elephant...), pa je još i nagr(a)đen Oskarom i sumnjao sam da se može ponoviti isto. Međutim, desilo se da opet od babe postane devojka i to još lepša. Čak i bez čarobnjaka Mikelsena koji je to dobrim delom izveo u After the Wedding. Ovaj film ima neka tri naslova i svaki odgovara po jednom njegovom delu. Radni naslov Civilisation ide uz prvi deo filma gde vidimo kastriranu zapadnu civilizaciju koja opterećena samonametnutim ograničenjima ne ume detetu (malom čoveku) da objasni zašto je dobro dobro, a zlo zlo. Ovaj deo filma ima i dozu subverzivnosti. U drugom delu, u Africi, među ljudima koje bi jedan srpski politički saprofit nazvao kanibalima, takvih ograničenja nema, ali tu vlada zakon jačeg i okrutnijeg. Tom delu bi odgovarao danski naslov Hævnen, što u prevodu znači osveta, a baš to i gledamo. Treći deo donosi pomirenje, kako među protagonistima, tako i među ovim životnim koncepcijama, a mire ih iskrenost i pokajanje. Njemu sleduje naziv U boljem svetu. Jeste da ovaj deo liči na popovanje, ali izgleda da danas drugačije ne može da se saopšti jedna prosta istina.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |