Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024)

Horizon: An American Saga - Chapter 1

Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Horizont: Američka saga - Prvo poglavlje

Godina:

2024

Žanr:

drama, western

Trajanje:

181 min

Režija:

Kevin Costner

Scenarij:

Kevin Costner
, Mark Kasdan
, Jon Baird

Glavne uloge:

Kathleen Quinlan
  >  Annie Pine
Colin Cunningham
  >  Chisholm
Dale Dickey
  >  Mrs. Sykes
Tim Guinee
  >  James Kittredge
Jim Lau
  >  Mr. Hong
Georgia MacPhail
  >  Elizabeth Kittredge
Scott Haze
  >  Elias Janney
Tom Payne
  >  Hugh Proctor
Ella Hunt
  >  Juliette Chesney
Owen Crow Shoe
  >  Pionsenay

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (2024)
    Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2024 u 14:29
Uglavnom volim ovakvu tematiku i ovakve filmove, upola da bude dobar kao sto su bili neki slicni bice to dobar film za gledanje....
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2024 u 22:39
Auh ala je ovo lose. Sve ali bas sve je lose. Rezija, muzika, gluma pogotovo... tako amaterski sve deluje, tako izvestaceno...  Hteo je nesto epsko da uradi a napravio je obicnu papazjaniju. Mozda bi bilo bolje da se drzao jedne price pa nju da odradi kako treba jer ocigledno je ovde debelo zakazao. Jednom recju - Katastrofa!!! Ocena 2. 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2024 u 22:42
Bravo klasse!

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Srpanj/Jul.2024 u 22:53
Hahahaha, tebi uvek puno srce Mizi, kada neko ostane razočaran LOL
Reklo bi se da baš voliš filmove LOLLOLLOL 
Nema "bravo" kada se kaže nešto lepo i pozitivno. LOL

Pomerili su nažalost premijeru sa sredine avgusta (drugog dela dakle), da bi izmuzli što je moguće više prvi, jbg nadao sam se da ću već u septembru imati eto prva dva dela, lepše mi je naravno pogledati to u komadu, dok izađu treći i četvrti, nema teorije da se setim šta je bilo u prva dva, a da unedgoled gledam zilion sati iz više puta samo zato što ne pamtim uvek sve, meh. Kako bilo, ja ga pa jedva čekam, dvojku, pa da overim oba odjednom, kukala mi majka sa vremenom. 
Na vrh
sosna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj sosna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2024 u 21:46
kad će biti prijevod?

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2024 u 22:13
Ja se nadam, nikad.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2024 u 00:14
Dokle više kaubojci sa lažni brkovi i tepanje Indijanci???
Dokle jedno te isto, dokleeeeee??????
Na vrh
nibiru2012 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nibiru2012 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2024 u 20:25
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Ja se nadam, nikad.

Toliko sranja je prevedeno sve ove godine pa ne vidim kakav je problem s ovim filmom? Uvijek ima ljudi kojima se nešto sviđa i kojima se nešto ne sviđa.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2024 u 22:03
1. Pročitati pravila foruma
2. Moj komentar nema veze sa ostalim prijevodima ili sviđanjem, nesviđanjem
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nibiru2012 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2024 u 16:02

Davno sam ih pročitao, prije petnajstak godina. Ne znam zašto mi to sugeriraš?
Ako to nema veze sa sviđanjem ili nesviđanjem, zašto se onda nadaš da film nikada neće biti preveden? Tvoj odgovor mi sugerira da ti se film ne sviđa i ne želiš vidjeti prijevod jer si odlučio da odlučuješ u ime svih ostalih. Čemu onda uopće ova stranica ako ćemo filmove dijeliti na one za koje se nadamo da nikada neće dobiti prijevod i na ostale?
Koji je onda razlog za takav tvoj odgovor liku koji samo pita kada će prijevod? U čemu je problem? Ne kužim?

Ažurirao nibiru2012 - 25.Srpanj/Jul.2024 u 17:25
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2024 u 18:55
Originalno postovano od strane nibiru2012 nibiru2012 piše:

Davno sam ih pročitao, prije petnajstak godina. Ne znam zašto mi to sugeriraš?
Ako to nema veze sa sviđanjem ili nesviđanjem, zašto se onda nadaš da film nikada neće biti preveden? Tvoj odgovor mi sugerira da ti se film ne sviđa i ne želiš vidjeti prijevod jer si odlučio da odlučuješ u ime svih ostalih. Čemu onda uopće ova stranica ako ćemo filmove dijeliti na one za koje se nadamo da nikada neće dobiti prijevod i na ostale?
Koji je onda razlog za takav tvoj odgovor liku koji samo pita kada će prijevod? U čemu je problem? Ne kužim?

Pokušaću da razjasnim. Pa u pravilima je da se u temi foruma  ne traži prevod, a tipa kada će prevod , zašto nije prevedeno, kako je moguće da nije prevedeno, i slično može da se protumači kao prethodno,  a Joxer je tako protumačio i dao odgovor koji jeste zbunjujuć  i nije prvi put, smatram da je bolje , da je lepo uputio na stranicu potražnja prevoda za filmove i tako izbegao konfuziju i dodatne komentare, a član joksim_ je skoro postavio u potražnju, ostalo je na prevodiocima. Da svaki film zaslužuje prevod.
Na vrh
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nibiru2012 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2024 u 19:59
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

[QUOTE=nibiru2012][QUOTE=JoxerTM]

Pokušaću da razjasnim. Pa u pravilima je da se u temi foruma  ne traži prevod, a tipa kada će prevod , zašto nije prevedeno, kako je moguće da nije prevedeno, i slično može da se protumači kao prethodno,  a Joxer je tako protumačio i dao odgovor koji jeste zbunjujuć  i nije prvi put, smatram da je bolje , da je lepo uputio na stranicu potražnja prevoda za filmove i tako izbegao konfuziju i dodatne komentare, a član joksim_ je skoro postavio u potražnju, ostalo je na prevodiocima. Da svaki film zaslužuje prevod.

Hvala na odgovoru. Sve jasno.
Na vrh
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2024 u 08:38
Za ispricati sagu od tri filma je veliki izazov. Ovaj prvi od 3 sata je pokazao
da to nece ici kao nesto sto ce gledaoci pamtiti. Dobar pokusaj sa puno promasaja.
Prica je zbrzana,nelogicna u detaljima, pomjesane su godine i dogadjaji na terenu.
Za poznavaoce Americke istorije neke stvari ce biti smjesne.
Za ljubitelje westerna sve je ok.
Vizuelno nije promasio. Sve je tu. Upecatljivo je da su negativci ukljucujuci i
Indijance i lovce na skalpove nosioci filma.
Pozitivci ?. Pa nema ih puno....a jedan od glavnih je Kevin Costner.
Kao sto rekoh ....za ljubitelje westerna ....sasvim ok.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2024 u 17:10
Ljubitelj westerna nisam. Čak naprotiv, to mi je najomraženiji filmski žanr od svih. Sa druge strane, iz nekih razloga poštujem Costnera i veliki broj filmova u kojima glumi ili koje režira. Uz sve mane, nedoslednosti, a prečesto i finansijske katastrofe, volim njegovu filmsku viziju. Kako Dances With Wolves, tako i Postman koji mi se baš dopao kao ideja. Iz tih razloga i western ide ovih dana na gledanje. Pa da vidimo kako će sve to da legne...
Na vrh
NORRIN RADD View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NORRIN RADD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2024 u 22:29
Nisam još gledao,baš me interesuje kako se ophode prema Indijancima.Sada su svi tolerantni.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2024 u 01:02
Arhivirana saga. Odnosno njena premijera obzirom da se spremaju još (barem) dva nastavka. Jasno je kojim putem je Costner ovde krenuo. Film zaista ima obrise jedne prave, grandiozne sage relativno sporog tempa i građenja radnje, sa hrpom likova i međusobno prepletenim mikro pričama, vizuelno spektakularna, dobro odglumljena, sa puno brige o detaljima. U autentičnost i verodostojnost ne ulazim pošto nisam ljubitelj niti neki poznavalac divljeg zapada.

Film neće baš svima leći primarno zbog dužine trajanja, što uz sporost radnje iziskuje dobru koncentraciju i odmornog čoveka. Po meni ovaj film nema snagu, originalnost i potencijal njegovih prethodnih ostvarenja. Donekle deluje kao da Costner stvara sopstveno nasleđe i zaokružuje omiljenu tematiku na način koji bi ga konačno etablirao kao vrsnog i priznatog režisera. Puno toga je stavio na kocku zbog trke za pijedestalom u istoriji, pa čak i uložio ogromnu svotu sopstvenog novca kako bi potpuno realizovao sve ideje i zamisli.

Prilično sam uveren u to da Costner neće do kraja uspeti u nameri, a pogotovo da ni na ovom filmu neće zaraditi, baš kao ni na prethodnim. Da se saga pojavila jedno dvadesetak godina ranije, uz ovako raskošnu produkciju, onda bi to možda bila druga priča. Tada je još postojalo dovoljno publike za takav sadržaj. Film bi verovatno zaradio i ponekog Oscara, baš kao što beše sa Dances With Wolves. Danas? Malo teži slučaj. To potvrđuju i rezultati sa blagajni koji su blago rečeno vrlo razočaravajući.

No, neka se Costner bavi finansijama, a ja ću samo filmom. Nije loše, gledljivo je i ima potencijal za svoj žanr obzirom da radnja tek treba da se razvija. Ali ima i mana, donekle je već izlizana materija, deluje malo usiljeno i sa primarnim motivom da režiser filma nešto dokaže sebi i drugima. Ljubitelji žanra mogu da mu se prepuste uz nešto malo opreza, a ostali - kako ko smatra i oseća.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2024 u 14:58
Nije ovaj film toliko los pa da nebude prevoda za njega, kakvi promasaji su bili prevedeni i imaju titlove da je to nepotrebno i pricati, film svakako zasluzuje prevod a ljudi koji rade taj posao na ovom sajtu znaju vrlo dobro sta i kako da rade , zahvaljujem na svim prevodima koji ovde postoje jer to treba da se odradi a i da se ceni, hvala, pa kad tad ce biti i za ovaj film, titlova, samo dobra volja prevodilaca i strpljenje
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2024 u 17:02
Ovaj film je dobio prevod razumljiv većini sa balkanskog govornog područja. Ja sam ga i odgledao sa prevodom. U tom smislu da ispravim propust, te se javno zahvalim za odlično urađen posao
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2024 u 09:46
Originalno postovano od strane ar8c ar8c piše:

Ljubitelj westerna nisam. Čak naprotiv, to mi je najomraženiji filmski žanr od svih. Sa druge strane, iz nekih razloga poštujem Costnera i veliki broj filmova u kojima glumi ili koje režira. Uz sve mane, nedoslednosti, a prečesto i finansijske katastrofe, volim njegovu filmsku viziju. Kako Dances With Wolves, tako i Postman koji mi se baš dopao kao ideja. Iz tih razloga i western ide ovih dana na gledanje. Pa da vidimo kako će sve to da legne...

Vestern"Open Range" iz 2003. koji je pomenuti režirao i u kojem igra glavnu ulogu, je po kvalitetu u istoj ravni kao ta dva pomenuta naslova. Mislim da bi se dopao čak i ljubiteljima filma koji ne vole vesterne. Preporučujem svima koji  ga nisu odgledali, da to urade. Smile Thumbs Up

Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2024 u 17:44
Hvala kolega, to nisam gledao, ali sa ovakvom preporukom ide na listu definitivno Samo da napravim malo veći odmak i između ubacim par stvari drugačijeg karaktera, obzirom da bi mi baš bilo puno dva westerna zaredom. Pa makar i Costnerova
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.