Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Honeyland (2019)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Honeyland (2019)

Medena zemja

Medena zemja (2019)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Medena zemlja

Godina:

2019

Žanr:

drama, dokumentarni

Trajanje:

89 min

Režija:

Tim Lapetino
, Tamara Kotevska

Glavne uloge:

Hatidze Muratova
  >  Herself
Ljutvie Sam
  >  Herself
Muzafer Sam
  >  Self
Safet Javorovac
  >  Self

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Honeyland (2019)
    Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2019 u 00:20
Prijevod je najavio Srecko Delibasic ⚡
Na vrh
Srecko Delibasic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Srecko Delibasic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2019 u 01:08
Po Njujork tajmsu, ''Honeyland'' je film godine. Našao se ispred ''Once upon a time in Hollywood'' i ''The Irishman''. Prelijepa priča o odnosu čovjeka i prirode.

Ažurirao Srecko Delibasic - 14.Prosinac/Dec.2019 u 01:35
Na vrh
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 15:26
Nominiran za Oskar za najbolji stranski film i najbolji dokumentarac.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:01
Čestitke na nominaciji za Oskara. I to je već veliki uspeh u startu.

Malo mi smeta ono... u traileru.
"zaboravljeno mesto" / a forgotten place so strange,
"na rubu sveta" / out at the edge of the world.

Siguran sam da je vrlo autentično mesto sa starinskim načinom života i starim domaćinstvima ali ima ih puno na Balkanu, u Turskoj a Atiju da ne pominjem.

Ps.odlična muzika, podseća pomalo/ na momente na muzičkog genija Gustava Santaolalla.   

Film koji ću obavezno pogledati, Bože zdravlje.   

Pozdrav za Makedoniju.   

Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:07
Svaka čast, Makedonci. Nominacija za Oskara za najbolji dokumentarac i najbolji film van engleskog govornog područja Clap. Nisam ga gledao, ali ću ga morati odgledati. A mi nominovali "Kralja Petra Prvog"... Bolje da ništa nismo ni nominovali Cry
Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:08
Svaka čast. Clap Ovo se mora pogledati.

Sama nominacija je podvig, a tek dvostruka i to sa dokumentarcem za najbolji strani film. Clap
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2020 u 00:49
Volim Makedonce, volim Makedoniju i mislim da smo vrlo bliski kao narodi.
Mada... neko mudriji bi rekao da narede sa Balkana vezuje zajednička genetik/poreklo a razlikujemo se samo po dijalektu... i po veri.

Ovaj film je nominovan za Oskara i predstavlja Makedoniju.
Evo šta nećete čuti ili videti u ovom filmu: Makedonce i Makedonke, makedonski jezik, običaje, nošnju, muziku, folklor,... lekara, socijalnog radnika, policajca, vojnika, sudiju,... Šta možete videti: prelepu prirodu, pusto selo, deo životne priče jedne Turkinje, ljudsku pohlepu, bezvlašće i naznaku božje pravde. (*da je sreće da funkcioniše bili bi kažnjeni mnogi političari i tajkuni širom sveta).

Stvarno ne znam kako da ocenim ovaj film i koju ocenu da mu dam. Eto, i to može da se desi.

Voleo bih da od samih Makedonaca čujem komentare o ovom filmu, da li zaslužuje neki Oskar i koji, šta im se sviđa a šta ne u ovom filmu. Iz prve ruke.

Posetio sam mnoge gradove, varošice i sela u prelepoj Makedoniji. Ljudi su stvarno izuzetni, dobri, pošteni, dobronamerni, pravi domaćini,... Imao sam sasvim drugačija iskustva... A očekivao sam ipak malo pozitivniji i optimističniji film... Makedonija treba da pokaže mladost, lepotu, možda neki upečatljiv socijalni film o problemima današnjice, aktuelnim temama,... ljudsku dramu... Ovaj film sigurno izgleda egzotično za publiku van ovih naših prostora.

Da li bih nekome preporučio ovaj film? Ne znam. Pogledajte trailer i odlučite sami.

Da li ovaj film zaslužuje Oskara i za koju kategoriju? Fotografija, možda.

IMDB: 8,1 (3.803 votes)   Bez lične ocene.    

Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2020 u 15:24
Odlican dokumentarac
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2020 u 19:56

Moj apsolutni favorit u kategoriji dokumentaraca, ne samo iz ovogodišnje produkcije, već sveukupno.

Pišem ovo u noći dodele Oskara za 2020. godinu, i ako bude bilo pravde i umetničke čestitosti holividskog žirija, Honeyland će biti nagrađen Oskarom za najbolji dokumentarac, ali se ne bih iznenadio da dobije nagradu i kao ukupno najbolji film 2019. godine.

Reč je o izvanrednom dokumentarnom filmu sa elementima drame. Fotografija je fantastična, a sama priča oduzima dah. 

Zanimljivo je da je snimanje trajalo pune tri godine, tokom kojih je produkcijska ekipa po nekoliko meseci provodila sa akterima filma i beležila razne detalje iz života ljudi koji, po kriterijumima naših "sređenih života" žive jedan surov, ali isto tako i bogat, pun život u neposrednom kontaktu sa prirodom.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2020 u 08:43
Divan film i da što reče 2b0rn0t0b, da je bilo "pravde i umetničke čestitosti holividskog žirija" trebao je da osvoji niz nagrada u kategorijama zlatkaste stautuete sa tupim mačem. Moram da pomenem već pomenutu fantastičnu fotografiju i da odam priznanje na strpljivosti i umeću ljudima koji su snimili ovaj film. A film, film govori o Turkinji Hatidže koja bezmerno voli ovaj svet, kakav god da je, a svim silama se trudi da ga ne uništi i da ga učini boljim. Ona živi sa majkom koja je veoma bolesna u trošnoj udžerici u planinskom bespuću, ali je puna ljubavi prema okolnom svetu i prirodi. Spremna je da svima pomogne, pa i mnogočlanoj porodici koja se naselila u komšiluku, iako način života te porodice direktno ugrožava njenu egzistenciju. Hatidže živi u apsolutnom skladu sa prirodom i razume sve njene zakone. Prenosi jasnu poruku da i u tako surovim uslovima, ako se poštuju zakoni prirode, ima opstanka za sve.

Ažurirao Vilin - 11.Veljaca/Feb.2020 u 09:39
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2024 u 17:58

Hvala na preporukama.Skoro sam saznao za ovaj film.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.