| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Honeyland (2019) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Honeyland (2019)Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2019 u 00:20 |
|
Prijevod je najavio Srecko Delibasic ⚡
|
|
![]() |
|
Srecko Delibasic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 23.Svibanj/May.2010 Lokacija: Nikšić, CG Status: Offline Points: 632 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2019 u 01:08 |
|
Po Njujork tajmsu, ''Honeyland'' je film godine. Našao se ispred ''Once upon a time in Hollywood'' i ''The Irishman''. Prelijepa priča o odnosu čovjeka i prirode.
Ažurirao Srecko Delibasic - 14.Prosinac/Dec.2019 u 01:35 |
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23304 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 15:26 |
|
Nominiran za Oskar za najbolji stranski film i najbolji dokumentarac.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:01 |
|
Čestitke na nominaciji za Oskara. I to je već veliki uspeh u startu.
Malo mi smeta ono... u traileru. "zaboravljeno mesto" / a forgotten place so strange, "na rubu sveta" / out at the edge of the world. Siguran sam da je vrlo autentično mesto sa starinskim načinom života i starim domaćinstvima ali ima ih puno na Balkanu, u Turskoj a Atiju da ne pominjem. Ps.odlična muzika, podseća pomalo/ na momente na muzičkog genija Gustava Santaolalla. Film koji ću obavezno pogledati, Bože zdravlje. Pozdrav za Makedoniju.
|
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:07 |
|
Svaka čast, Makedonci. Nominacija za Oskara za najbolji dokumentarac i najbolji film van engleskog govornog područja
. Nisam ga gledao, ali ću ga morati odgledati. A mi nominovali "Kralja Petra Prvog"... Bolje da ništa nismo ni nominovali
|
|
![]() |
|
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57070 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Sijecanj/Jan.2020 u 18:08 |
|
Svaka čast.
Ovo se mora pogledati. Sama nominacija je podvig, a tek dvostruka i to sa dokumentarcem za najbolji strani film.
![]() |
|
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2020 u 00:49 |
|
Volim Makedonce, volim Makedoniju i mislim da smo vrlo bliski kao narodi.
Mada... neko mudriji bi rekao da narede sa Balkana vezuje zajednička genetik/poreklo a razlikujemo se samo po dijalektu... i po veri. Ovaj film je nominovan za Oskara i predstavlja Makedoniju. Evo šta nećete čuti ili videti u ovom filmu: Makedonce i Makedonke, makedonski jezik, običaje, nošnju, muziku, folklor,... lekara, socijalnog radnika, policajca, vojnika, sudiju,... Šta možete videti: prelepu prirodu, pusto selo, deo životne priče jedne Turkinje, ljudsku pohlepu, bezvlašće i naznaku božje pravde. (*da je sreće da funkcioniše bili bi kažnjeni mnogi političari i tajkuni širom sveta). Stvarno ne znam kako da ocenim ovaj film i koju ocenu da mu dam. Eto, i to može da se desi. Voleo bih da od samih Makedonaca čujem komentare o ovom filmu, da li zaslužuje neki Oskar i koji, šta im se sviđa a šta ne u ovom filmu. Iz prve ruke. Posetio sam mnoge gradove, varošice i sela u prelepoj Makedoniji. Ljudi su stvarno izuzetni, dobri, pošteni, dobronamerni, pravi domaćini,... Imao sam sasvim drugačija iskustva... A očekivao sam ipak malo pozitivniji i optimističniji film... Makedonija treba da pokaže mladost, lepotu, možda neki upečatljiv socijalni film o problemima današnjice, aktuelnim temama,... ljudsku dramu... Ovaj film sigurno izgleda egzotično za publiku van ovih naših prostora. Da li bih nekome preporučio ovaj film? Ne znam. Pogledajte trailer i odlučite sami. Da li ovaj film zaslužuje Oskara i za koju kategoriju? Fotografija, možda. IMDB: 8,1 (3.803 votes) Bez lične ocene.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 176 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2020 u 15:24 |
|
Odlican dokumentarac
|
|
![]() |
|
2b0rn0t0b
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 26.Listopad/Oct.2017 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 293 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2020 u 19:56 |
|
Moj apsolutni favorit u kategoriji dokumentaraca, ne samo iz ovogodišnje produkcije, već sveukupno. Pišem ovo u noći dodele Oskara za 2020. godinu, i ako bude bilo pravde i umetničke čestitosti holividskog žirija, Honeyland će biti nagrađen Oskarom za najbolji dokumentarac, ali se ne bih iznenadio da dobije nagradu i kao ukupno najbolji film 2019. godine. Reč je o izvanrednom dokumentarnom filmu sa elementima drame. Fotografija je fantastična, a sama priča oduzima dah. Zanimljivo je da je snimanje trajalo pune tri godine, tokom kojih je produkcijska ekipa po nekoliko meseci provodila sa akterima filma i beležila razne detalje iz života ljudi koji, po kriterijumima naših "sređenih života" žive jedan surov, ali isto tako i bogat, pun život u neposrednom kontaktu sa prirodom. |
|
|
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Veljaca/Feb.2020 u 08:43 |
|
Divan film i da što reče 2b0rn0t0b, da je bilo "pravde i umetničke čestitosti holividskog žirija" trebao je da osvoji niz nagrada u kategorijama zlatkaste stautuete sa tupim mačem. Moram da pomenem već pomenutu fantastičnu fotografiju i da odam priznanje na strpljivosti i umeću ljudima koji su snimili ovaj film. A film, film govori o Turkinji Hatidže koja bezmerno voli ovaj svet, kakav god da je, a svim silama se trudi da ga ne uništi i da ga učini boljim. Ona živi sa majkom koja je veoma bolesna u trošnoj udžerici u planinskom bespuću, ali je puna ljubavi prema okolnom svetu i prirodi. Spremna je da svima pomogne, pa i mnogočlanoj porodici koja se naselila u komšiluku, iako način života te porodice direktno ugrožava njenu egzistenciju. Hatidže živi u apsolutnom skladu sa prirodom i razume sve njene zakone. Prenosi jasnu poruku da i u tako surovim uslovima, ako se poštuju zakoni prirode, ima opstanka za sve.
Ažurirao Vilin - 11.Veljaca/Feb.2020 u 09:39 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2024 u 17:58 |
|
Hvala na preporukama.Skoro sam saznao za ovaj film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |