| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
HandBrake i character code? |
Odgovori
|
| Korisnik | |
chifta
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: HandBrake i character code?Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 00:22 |
|
Pozdrav ekipo,
od skoro sam poceo u HandBrake-u da burn-ujem (lepim) titilove na filmove ali ima problem sa č,ć,đ,š,ž titl kad otvorim u notepadu kolege su napisale sa svim slovima nase abecede ali kad se nalepe ili je izvrnuto e,ili ae ili je kockica... sta je najbolje uraditi i koji karakter kod izabrati u handbrake? Hvala unapred na odgovorima
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 01:12 |
|
Ne mogu ti pomoći, ali me zanima zašto ne dopuštaš da ljudi sami izaberu veličinu slova, boju i poziciju titlova na ekranu?
|
|
![]() |
|
drdamjan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 02.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2471 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 08:02 |
Meni u SW pokaže čvarke ako je naš title, a nije ANSI. Isto se ne ponaša dobro ako je eng, a nije UTF-8. Na title D-klik, pa: open with/notepad/save as/ i tamo u kodiranje reci ANSI, pa Save. Font Bahnscrifft ima različito malo l od veliko I. Ne znam hoće li ovo pomoći i u Handbrake, probaj. Usput... Hardcodiranje titla u video je veliki, veliki grijeh.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72027 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2025 u 09:42 |
|
Mislim da .srt fajl za Handbrake mora biti u UTF8 (with BOM) formatu da bi se vidjela ta slova.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
chifta
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2025 u 00:32 |
|
Hvala puno momci na odgovorima,uspeo sam sa savetom @iromafia111
![]() Znam da je greh i nije korektno ali to je za neku moju kolekciju sto pravim i saljem caletu da gleda preko usb stika pa da odmah ima zalepljen titl...tako je to sa starim ljudima ![]() hvala jos jednom
|
|
![]() |
|
Dehrimon
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2025 u 01:44 |
Već duže koristim taj Handbrake za hard-kodiranje. Svi formati titlova (.srt, .vtt, .sub, ass...) za HandBrake moraju biti u UTF-8 (BOM ili ne BOM, svejedno je) ako se HandBrake oslanja na VLC player. A također i font koji se hardkodira mora imati slova č, ć, š. itd., jer nemaju ni svi fontovi ta slova. Ja mu iskreno nisam ni probao dodijeliti neki drugi player jer i s VLC-om radi kako treba. Međutim... Ja MKV video za HandBrake radim s MKV ToolNix-om i taj program ili ima bug, ili se još nitko nije sjetio na izlazu dodijeliti passtrough (kopiraj kakvo jest) za titl datoteke. Naime, ako se karakter kod ne podesi na UTF-8 u samom MKV ToolNixu, on će titl katkad kodirati na nekakav egzotični karakter kod (CFSII ili tako nešto), ali ne uvijek. Obično radi probleme ako ulazna titl datoteka već nije u UTF-u, ali iskustvo me naučilo da svaki titl prije multipleksiranja podesim na UTF u samom MKV ToolNixu i time izbjegnem daljnje probleme. Eto, nadam se da je ovo od pomoći.
Ažurirao Dehrimon - 24.Kolovoz/Aug.2025 u 02:08 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |