Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Preporuči novi mobitel
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Preporuči novi mobitel

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 18:26
Više od desetljeća sam koristio samo Nokije - kad su počeli smartfoni, ja sam ostao vjeran Nokiji i koristio WIndows telefone - Lumia modele. Mogu reći da jje Android smeće u usporedbi s njima, ali znamo da na tržištu ne pobjeđuje bolji proizvod, već ljepša ambalaža.
Kako nije bilo Nokije sa zadovoljavajućim performansama kad sam morao prijeći na ANdroid, uzeo sam Huawi pa onda Xiaomi - izvrsni telefoni. I sad imam Mi Note 10 - imao je kameru od 108 megapixela 6 mjeseci prije nego je Samsung to uveo.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 19:06
Neki komentar o Realme aka Zhēn wǒ aka 真我 iz Pekinga?
* Founded     May 4, 2018; 2 years ago

Da li je uporediv sa Xiaomi aka Mi?

#Gazda Iro i Tihi: Hvala na komentarima.   

Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 19:47
Ta dva mobitela gotovo su identični, ali...

1. Xiaomi je poznati brend, samim time i manji rizik - znaš što kupuješ.
2. Xiaomi ima nešto jaču bateriju - 5020 mAh naspram 4300 kod Realmeja
3. Prema gsmarena.com (najbolja stranica za podatke o mobitelima), Xiaomi je gotovo 60 € jeftiniji.

Mislim da je jasno što bih ja odabrao.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 20:53
Nisam 100% siguran, ali mislim da je i Realme brand iz Xiaomijeve grupacije, nešto malo "odmaknuto" kao Pocophone.

Trenutno sam na MI A3. Poželio sam isprobati Xiaomi s "čistim" Androidom. Mogu reći da je sasvim OK, ali pomalo mi fali MIUI, tako da ću se jednoga dana vratiti na Xiaomi s MIUI-jem i, nadam se, 5G funkcijom.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 21:10
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Nisam 100% siguran, ali mislim da je i Realme brand iz Xiaomijeve grupacije, nešto malo "odmaknuto" kao Pocophone.

Trenutno sam na MI A3. Poželio sam isprobati Xiaomi s "čistim" Androidom. Mogu reći da je sasvim OK, ali pomalo mi fali MIUI, tako da ću se jednoga dana vratiti na Xiaomi s MIUI-jem i, nadam se, 5G funkcijom.

Zaintrigiralo me pa sam malo gledao - nije Realme Xiaomijev, već od BBK - koji drži brendove Oppo i OnePlus, između ostalih.
Ali i dalje ostaje 2:1 za Xiaomi kad su u pitanju ova dva modela iz videa.
Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 21:58
Ko je imao kakva iskustva sa samsungom galaxy note 9 a ko sa samsung A71 i A80? Razmatram da kupim neki od tih telefona cak je u opticaju i s9+ i S10. Bitna mi je baterija i njeno trajanje, ostalo manje bitno. Dobro i kamera i procesor donekle.
If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 22:34
Originalno postovano od strane filips88 filips88 piše:

Ko je imao kakva iskustva sa samsungom galaxy note 9 a ko sa samsung A71 i A80? Razmatram da kupim neki od tih telefona cak je u opticaju i s9+ i S10. Bitna mi je baterija i njeno trajanje, ostalo manje bitno. Dobro i kamera i procesor donekle.

A71 ti ima najjaču bateriju, a i kameru. S modeli su puno slabiji, a i manji ekran imaju.
Na vrh
filips88 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj filips88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 22:40
Hvala na informaciji. Znacilo bi sto vise informacija 🙂
If I were fall in love, it would have to be with your eyes, your smile, the way you laugh :)
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 22:40
Originalno postovano od strane silent_passenger silent_passenger piše:

A71 ti ima najjaču bateriju, a i kameru. S modeli su puno slabiji, a i manji ekran imaju.

A kada bi birao za internet, muziku, filmove...
A31, A41, A51 ili A71 ????   

Dvoumim se između A41 i A51 jer je razlika u ceni mala za tu klasu, a A71 mi je preskup i profi. I nije za moje skromnije prohteve.

Ili se stisnem za A71 i miran sam narednih 10 + godina. Hahahahah Ima i ta opcija. Mad mi se na daju toliki novci odjednom, iskreno.   
Ili opcija 2 - da ga kupim za godinu dana kada mu padne malo cena. Ali teško da će mnogo pasti za takav kvalitetan mobitel. Ima samo da nestane sa tržišta (kao A50 ili A70).

I podpitanje za Tihija i sve ostale:

HTC desire 20 - ima li ga na tržištu i šta mislite o njemu i o toj firmi generalno ???
Za ili protiv? Dobro ili loše uložene pare.

A mislim da mu je glavna mana dostupnost kod nas (ExYu).   

EDIT: i hvala Gazda Iri i bata Tihiju na komentarima u vezi Realme i "Šoneta".
Mislio sam generalno kao firme, a ne samo na ona 2 modela, ali i ta 2 modela su dobra ilustracija za upoređivanje.
Tradicija je ipak na strani Xiaomi (10 godine) vs Realme (2 godine) ali je Realme isto kao kometa zasijao... samo da ne padne posle. :) ;)

Ažurirao Danilo-Naissus - 28.Sijecanj/Jan.2021 u 22:49

Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2021 u 23:00
Originalno postovano od strane filips88 filips88 piše:

Hvala na informaciji. Znacilo bi sto vise informacija 🙂

Dat će ti podatke o bilo kojem modelu.

@Danilo
HTC je nekad bio broj 1 - a njihov HTC One najcjenjeniji Android smartfon, ali imali su nekakav kiks i odavno nisu među najvećima.  Iskreno, nisam ih vidio na našem tržištu već nekoliko godina - znam da su imali te Desire mobove, ali nisam nikada koristio ih.

Što se tiče Redmi vs Realme... Kao što sam rekao - i Realme je velik igrač jer su u vlasništvu BBK-a, zajedno s Oppom i OnePlus, ali ako baš odlučuješ između ova dva modela iz videa koji si stavio, onda je Xiaomi Redmi bolji izbor zbog baterije i manje cijene.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2021 u 23:00
Originalno postovano od strane Danilo-Naissus Danilo-Naissus piše:

Dvoumim se između A41 i A51 jer je razlika u ceni mala za tu klasu, a A71 mi je preskup i profi. I nije za moje skromnije prohteve.

Iimam A51 od letos i zadovoljna sam, ali imam veoma niske kriterijume za telefone, pa ne znam da li ti to pomaže. LOL
Meni je bitna kamera i zvuk na snimcima, da bih snimala decu i da ima dve kartice, a A51 je ispunio očekivanja Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 12:38
Xiaomi 10T Pro/5G - so far so goodWinkDoduše imam ga tek 5 dana, pa je utisak površan. Impresivna je baterija, 5000 mAh, 256 GB, 4 kamere, stereo zvučnici. Nisu ni škrti Kinezići. Dobio masku i zaštitnu foliju ispod koje je Gorilla Glass 5 zaštita. Dobio Aux/ USB priključak i punjač . Mislim da niš ne moram ni dokupitiTongue Mrcina je velika 6.67 incha i teška 218gr. Nema šanse da ga nosim u džepu kratkih hlača. Pale bi mi do koljena pa bi svi buljili u " mrcinu" na pločnikuLOLLOLLOL Cijena? Prava sitnica, oko 600 orjaOuch

Robin Obični- najobičniji
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 15:32
Eto, još jedan u "klubu". Clap
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2021 u 22:12
Ima i "Šomi" Redmi i onaj Poko X3 (valjda) i Realme... i super su cene...
ali ću se čini mi se odlučiti za A71, a ima odličnih razloga za to u poređenju sa A51 (koji je također super). A razlika u lovi (uz aktuelne popuste od 40 evrića) je zanemarljiva u odnosu na kvalitet pre svega procesora i kamera.

Hvala svima na komentarima i nadam se da će ova tema biti aktuelna i za ostale koji imaju istu dilemu "koji novi mobitel kupiti"?   

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,242 sekundi.