Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Operation Finale (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Operation Finale (2018)

Operation Finale

Operation Finale (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

biografski, drama, povijesni, triler

Trajanje:

122 min

Režija:

Chris Weitz

Scenarij:

Matthew Orton

Glavne uloge:

Greta Scacchi
  >  Vera Eichmann
Ben Kingsley
  >  Adolph Eichmann
Peter Strauss
  >  Lothar Hermann
Torben Liebrecht
  >  Yaakov Gat
Michael Aronov
  >  Zvi Aharoni
Pêpê Rapazote
  >  Carlos Fuldner
Ohad Knoller
  >  Ephraim Ilian
Mélanie Laurent
  >  Hanna Elian
Oscar Isaac
  >  Peter Malkin
Nick Kroll
  >  Rafi Eitan
Lior Raz
  >  Isser Harel
Greg Hill
  >  Moshe Tabor
Haley Lu Richardson
  >  Sylvia Hermann
Joe Alwyn
  >  Klaus Eichmann
Michael Benjamin Hernandez
  >  Dani Shalom

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Operation Finale (2018)
    Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2018 u 01:40

Žanr: Biografski, drama, istorijski
Zemlja: SAD 
Režija: Chris Weitz
Scenario: Matthew Orton

Glavne uloge:
Oscar Isaac ... Peter Malkin
Ben Kingsley ... Adolph Eichmann
Mélanie Laurent ... Hanna Elian
Lior Raz ... Isser Harel

Opis:
15 godina poslije Drugog svjetskog rata, tim tajnih agenata okupio se kako bi otkrili Adolfa Ajhmana, ozloglašenog nacističkog arhitekte holokausta.

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Listopad/Oct.2018 u 21:54
Meni ovo izgleda kao pristojan, verovatno malo umiven ali solidan film.
Ne znam da li ima prevoda i torenta, vidim da mu je premijera bila 29.08.2018.
Ako je neko odgledao - molim za komentar.     

Na vrh
zaboravko2 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zaboravko2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Listopad/Oct.2018 u 18:05
Počeo sam prevoditi ovaj film.
Pametni uče i od budala, budale ni od pametnih.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 10:07
Skor ok film !
Na vrh
amir.mira View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amir.mira Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2018 u 00:29
tu i tamo
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2018 u 23:01

Prvo da se zahvalim na prevodu.

Odgledao sam uspešan lov na nacistu koji je imao tu čast da ima suđenje koje je ušlo u istoriju. Bio je prvi čije je suđenje u direktnom prenosu prenosila televizija. Time se već bavio film The Eichmann Show (2015) koji me nije naročito oduševio. Glumačka ekipa je bila solidna a ja sam izgleda previše očekivao.

Da se vratim filmu koji je sasvimm pristojno obradio operaciju Ajhman koji je kidnapovan u Argentini i kom se sudilo u Izraelu po njegovim zakonima. Ovakvo suđenje je bilo potrebno preživelim logorašima, Izraelu i jevrejskom narodu. Bilo im je potrebno zbog mladih naraštaja koja o Holokaustu nisu imala pojma. Do tog saznanja prvi su došli prosvetari koji su deci u školama podelili testove čija je tema bila upravo Holokaust. Klinci su pokazali zavidno neznanje jer iako je jedva jedna decenija prošla od pogroma. Nisu verovali pričama koje su im pričali stariji koji su zbog svega toga zanemeli. Zbog osećaja krivice i stida počeli su da sakrivaju svoje tetovirane brojeve zbog kojih su ih nazivali lažovima. Zaborav je pao i na logore i na žrtve i zato je Ajhman svima njima bio vredan živ i zdrav na suđenju. Izgleda da Jad Vašem nije bio dovoljan omladini.

Sve ono što je prethodilo hapšenju i suđenju obrađeno je u filmu. Nije to bio nimalo lak zadatak, lociranje, identifikacija i bezbedan put do Izraela. Dobro je to urađeno u filmu koji bi za mene ipak bio prosečan da nije imao onako dobar kraj. Glavni junak vraća svoj dug mrtvima sa kojim se posle suđenja oprašta. Što bi rekle Ruje, konjec delo krasi. Ukrasilo su ga i glumci koji me nisu toliko razočarali koliko reditelj i scenarista.

Sve u svemu, zadovoljan sam viđenim.

Na vrh
chiba View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chiba Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2018 u 09:23
Pravo dobar film.
Na vrh
plazov View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj plazov Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2018 u 19:14
Dobar film. Napet na trenutke, bas onako kako treba da izgleda jedan dobar triler. Prednost je to sto je ovo radjeno prema istinitoj prici. Dobra gluma takodjer. Vredi pogledati.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Listopad/Oct.2018 u 00:24

Zaboravio sam da spomenem pacovske kanale i spregu latinoameričkih režima sa nacošima. Mnogi od njih su umrli prirodnom smrću a neki su i dolijali. Dobar primer je Klaus Barbi ("mesar iz Lijona") koji je od emigranta dogurao do čina pukovnika i savetnika predswednika Bolivije. Postoje dokumentarci o lovu na naciste i to je neka druga priča.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Prosinac/Dec.2018 u 12:26

Lep prikaz filma Stoleta Haringe.

Pogledacu ovo sa zadovoljstvom!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.