| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Zone Blanche (2017) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2018 u 20:32 |
|
Serija je obnovljena, za drugu sezonu.
![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1843 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2018 u 23:33 |
|
Sta ovu seriju izdvaja od drugih? Za pocetak originalan prirodni milje ili enterijer, prekrasna divlja autenticna priroda sa izbalansiranom fotografijom kontrasta. Ako ovo prirodno okruzenje serije uporedimo sa nekim na primer svedskim serijama tipa Angelby, Wallander, Jordskott, primeticemo cesto iste pejzaze, iste sume, fjordove, sto vec u startu daje utisak vec vidjenog... Serija je snimana u Francuskoj, u jednom lancu planina, gde cak postoji biciklisticka tura koja traje osam dana! Serija je sasvim solidna, dobra i iznad proseka. Ima dobru pricu sa glavnim lajt motivom-misterizna ubistva u sumi, otmice,i podpricama koje dopunjavaju size. Najvazniji likovi u seriji glavna policajka, bivsi muz gradonacelnik, njegov otac koji vlada iz senke mestom, zamenik tuzioca koji dolazi iz grada da resava situaciju, razni lokalni likovi su dobro izprepletani. Smetaju podpuno nepotrebno u kontekstu serije, gay sklonosti jednog od pandura. Ovo je inace cesta pojava u serijama, setimo se na primer svedske serije Midnight sun, gde imamo pandura geja ili Lilyhamer prve sezone, gde jedan od likova ima homo fantazije i ne zna sta je . Da budem jasan, nemam nista protiv gej populacija i gej likova u filmovima i serijama, ali imam protiv ubacivanja takvih likova koji su van glavnog konteksta price. Da li je to zbog finansiranja-gej lobi dao deo para ili su razlozi odredjene seksualne sklonosti autora , je posebna tema kojom se ovde necu baviti. Glumom se apsolutno isticu glavna zenska glumica u ulozi policajke, zamenik tuzioca -gradski covek koji je alergican na sve i svasta pomalo smotan, lokalni serif, gradonacelnik, njegov tehnicki direktor koji obavlja razne prljave poslove... Pri tome svi ti likovi imaju sopstvene tajne, demone, sklonosti ... Sve u svemu vrlo , dobra potka za drugu sezonu, na kojoj su pocele pripreme u aprilu ove godine Zahvaljujem prevodiocu na prevodima za cistu desetku i sto je imao sluha da prepozna atmosferu i kvalitet ove serije. ![]() Neka moja licna ocena bi bila izmedju 7 i 7.5
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2018 u 14:43 |
|
Mogla je biti odlična serija, ali je ostala samo dobra. Sjajno započeta, čak mi je u početku zaličila na legendarni Twin Peaks, između ostalog i zbog veoma dobre i originalne muzike. Izolovano malo mesto u kome svi sve znaju i svako ima neku svoju tajnu, okruženo gustom i mračnom šumom u kojoj se dešavaju misteriozni nestanci devojaka, ali i puno drugih manjih i većih zločina, koje pokušava da razreši lokalna policijska ekipa kojoj u "pomoć" dolazi gradski lik, okružni tužilac (agent Kuper iz TP), mističnost šume i šumskog čoveka, sukob lokalnih moćnika i građana, ... Međutim, sve se to razvija u pomalo banalnu krimi priču sa prilično naivnim krajem kao pripremom za sledeću sezonu.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2018 u 22:23 |
|
Vilin je u principu napisao dobar komentar, ali se ne slazem sa ovim sto je napisao citiram- Međutim, sve se to razvija u pomalo banalnu krimi priču sa prilično naivnim krajem kao pripremom za sledeću sezonu.
Mislim da kraj nije banalan, a ni naivan, neke stvari nisu bas dobro razjasnjene na kraju, ali cemo saznati u sledecoj sezoni.
|
|
![]() |
|
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1083 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2018 u 21:01 |
|
Priznajem da sam upotrebio prejak izraz - banalan, ali mi je posle onako jakog početka, kraj učinio malo mlak (otrovni otpad, ekologija i tako to ...), odnosno nekako uobičajen. Očigledno da sam očekivao više. Možda u drugoj sezonu akcenat bace na mistične elemente i nastave sa dobrom muzikom i "opičenim" likovima.
|
|
![]() |
|
bokidante
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2018 u 23:57 |
|
Meni je serija legla, jako dobra prva sezona! Od mene 8/10
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Kolovoz/Aug.2018 u 00:42 |
|
Završio sam prvu sezonu i nisam nimalo zadovoljan viđenim. Serija je zaosta omala dobar start a onda je sve krenulo nizbrdo. Pretprošle godine glerdah nešto slično u seriji Jordskott koju sam takođe jedva priveo kraju. I tamo i ovde sve prestaje kad se čovek navikne na lepe pejzaže kroz koje protrči ili prepliva neko čudno stvorenje koje upozorava ljude na grehove iz prošlosti i grešnu svest. Stvorenje kao vesnik ekološke svesti čuva Majku prirodu čuvajući sebe. Mislim da će autori na to staviti akcenat u sledećoj sezoni ako je bude. Kraj sezone više nego jadno najavljuje novo tumaranje kroz šumu, močvaru, pećine... Ono na čemu zameram autorima serije ke što su pored starosne granice počeli i nastavili sa otezanjem preko svake mere. Famozni glasnik ekološke bure morao je ranije da se pojavi a ne da se čeka kraj kad on pored odbrane i vaskrsnuća prirode to isto radi i na ljudima.
|
|
![]() |
|
DzonDon
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Veljaca/Feb.2019 u 10:33 |
|
Meni je bila odlična prva sezona, druga već uveliko ide, na žalost za sada nema prevoda, nadam se da će biti uskoro. :)
|
|
|
If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2019 u 00:44 |
|
Sezonu 2 prevodi zokiCG ⚡
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Rujan/Sep.2019 u 23:12 |
|
Odlican komentar Stoleta! Skrenuo mi je paznju na neke nedostatke.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |