Zone Blanche (2017)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=89191
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 19:11 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Zone Blanche (2017)
Objavio: CSInvestigator
Tema: Zone Blanche (2017)
Datum objave: 14.Svibanj/May.2018 u 22:05
Hm... Ovo deluje obećavajuće, iako mi iz trejlera ništa nije jasno pošto ne znam francuski
-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
Odgovori:
Objavio: aleksayu
Datum objave: 15.Svibanj/May.2018 u 12:02
|
illefranche je mali grad koji se nalazi blizu misteriozne šume. Nema dometa za mobilne telefone. Broj stanovnika se smanjjuje, ali raste znacajno kriminal. Policijski inspektor Lauren, koji je i sam bio jednom žrtva zločina, nastavlja da otkriva sveže leševe.
|
Datum objave: 22.Svibanj/May.2018 u 23:31
|
Veoma dobra prva epizoda. Muzika , predivna fotografija, sjajno prate misticnu atmosferu. Veoma dobro prikazani slozeni odnosi untar malog zabaceneog mesta u koje stize okruzni tuzilac, da istazi 38 ubistava.
Serija je na francuskom. Napeto drzi paznju, uzivao sam, i jedva cekam drugu epizodu.
Ovo je francusko -belgijska koprodukcija, setih se sada kad su belgijanci u ptanju odlicnih serija Hotel beau séjouri I Enemi public. Mirise mi nastavak na obecavajucu zabavu....
|
Datum objave: 23.Svibanj/May.2018 u 22:46
|
Druga epizoda je slabija od prve. Sacekacemo, dalji rasplet radnje i necemo biti unapred prestrogi.
|
Datum objave: 24.Svibanj/May.2018 u 21:48
|
Da li je moguce da ovde pricam sam sam sobom 
|
Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 21:30
|
Da prijavim da sam odgledao pilot epizodu koja kao da je snimana u francuskom delu Kanade. Šumetina, drvoseče, pilana, visok procenat nerešenih ubistava i mali broj pandura koji se ne razlikuju mnogo od drvoseča. Čast izuzecima u koje ubrajam novajliju koji je zbog svih mogućih belosvetskih alergija idealan za ovu sredinu. 
Da ne dužim, javljam se kad završim sezonu.
|
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 21:31
|
Zaboravih da napišem da sam zadovoljan viđenim. Serija ovećava a da li će biti na nivou francuskih serija koje sam gledao proteklih godina ostaje da se vidi. Rano je za bilo kakvu prognozu..
|
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 21:58
Stole Jel si bio u Kanadi .Prirodni ambijent serije izgleda fenomenalno.
|
Datum objave: 28.Svibanj/May.2018 u 22:23
|
Nisam stigao dalje od Irske. Imam tamo braću koje vidim kad se na kratko vrate domu svome. Najviše sam boravio u Rusiji, tačnije, u Novosibirsku. Kažu da je slično i u Kanadi. Izašao sam iz teme. https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwi38d_NnanbAhWEyKQKHctsB5YQFggnMAA&url=https%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt2521668%2F&usg=AOvVaw1T_PWA7wE_cAyS5RXA5Sa9" rel="nofollow - The Returned (TV Series 2012– ) Ako voliš prirodu i misteriju bićeš na pravom mestu.
Bežim sa teme.
|
Datum objave: 29.Svibanj/May.2018 u 11:13
|
Ja sam ziveo par meseci u Moskvi 1972.
Ova francuska serija za koju odavno znam mi jena listi cekanja.
Zanimljivo da oboje gledamo Zone blan sh, mozda zbog belgijanaca koji su umesali prste.
|
Datum objave: 29.Svibanj/May.2018 u 11:15
|
Kako onda i na osnovu cega te, krajolik koji si vrlo slikovito i realisticno opisao, te asocira bas na francusko govorni deo Kanade.
Setih se sad stripa Komandant Mark i Ontario podrucja.
|
Datum objave: 29.Svibanj/May.2018 u 23:39
|
Treca epizoda, kao da su je pravili za tinejdzere, posle odlicne pilot prve epizode, sve gore i gore...
|
Datum objave: 30.Svibanj/May.2018 u 22:55
|
Mislim da ne moram da odem u Kanadu da bi se uverio da tamo obrađuju drvo ne u pilanama već u mkinu za kafu. Isto važi i za ljude, alat, testere, sikire...Drvoseča, seljak, pčelar (dopisati po želji) je svuda isti u zavisnosti od podneblja. Takođe ne moram da otvorim nečiju lobanju da bi se uverio da li vlasnik ima ili nema mozak. Princip je isti, sve ostalo su nijanse.
Svoje ferije sam uglavnom provodio kod rođaka koji su bar jednom u životu sreli medveda na njivi ili u šumi i nije mi teško da opišem te ljude.
|
Datum objave: 30.Svibanj/May.2018 u 23:12
Stole seljake iz Sumadije koje znam nikada nisu sreli medveda u najboljem slucaju divlju svinju , tako da se ne uklapaju u ovu seriju.
|
Datum objave: 30.Svibanj/May.2018 u 23:17
|
NIgde niam napisao da sam imao rodbinu u Šumadiji. Bilo ih je i u Šumadiji dok je bilo šume koja je iskrčena. A medveda i drvoseča ima svuda osim u seriji. Takođe nisam napisao da sam video tamo medvede, samo ljude. Možda se kasnije pojave, nije nemoguće.
|
Datum objave: 31.Svibanj/May.2018 u 08:45
|
Citaj pazlivo ja sam bio u Sumadiji gde moji rodjaci osim lisice vuka i divlje svinje nisu videli nikada medveda
|
Datum objave: 11.Lipanj/Jun.2018 u 23:08
|
4 epizoda je prica za sebe. 5 takodje, 5 epizoda je dosta dobra...
4 mi je prosecna. Videcemo dalje ....
|
Datum objave: 19.Lipanj/Jun.2018 u 00:02
|
Odlicna sesta epizoda, lepa najava za sedmu. Serija postaje sve bolja i ozbiljnija.
|
Datum objave: 27.Lipanj/Jun.2018 u 00:05
|
Hvala na prevodu, cekao sam kao ozeblo sunce ovu epizodu, posto serija polako ulazi u finis!
|
Datum objave: 29.Lipanj/Jun.2018 u 00:35
|
Izvrsna sedma epizoda. Veoma dobar twist pred finalnu 8 epizodu.
Nadam se drugoj sezoni 
|
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2018 u 20:32
|
Serija je obnovljena, za drugu sezonu. 
|
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2018 u 23:33
|
Sta ovu seriju izdvaja od drugih? Za pocetak originalan prirodni milje ili enterijer, prekrasna divlja autenticna priroda sa izbalansiranom fotografijom kontrasta. Ako ovo prirodno okruzenje serije uporedimo sa nekim na primer svedskim serijama tipa Angelby, Wallander, Jordskott, primeticemo cesto iste pejzaze, iste sume, fjordove, sto vec u startu daje utisak vec vidjenog...
Serija je snimana u Francuskoj, u jednom lancu planina, gde cak postoji biciklisticka tura koja traje osam dana!
Serija je sasvim solidna, dobra i iznad proseka. Ima dobru pricu sa glavnim lajt motivom-misterizna ubistva u sumi, otmice,i podpricama koje dopunjavaju size. Najvazniji likovi u seriji glavna policajka, bivsi muz gradonacelnik, njegov otac koji vlada iz senke mestom, zamenik tuzioca koji dolazi iz grada da resava situaciju, razni lokalni likovi su dobro izprepletani. Smetaju podpuno nepotrebno u kontekstu serije, gay sklonosti jednog od pandura. Ovo je inace cesta pojava u serijama, setimo se na primer svedske serije Midnight sun, gde imamo pandura geja ili Lilyhamer prve sezone, gde jedan od likova ima homo fantazije i ne zna sta je . Da budem jasan, nemam nista protiv gej populacija i gej likova u filmovima i serijama, ali imam protiv ubacivanja takvih likova koji su van glavnog konteksta price. Da li je to zbog finansiranja-gej lobi dao deo para ili su razlozi odredjene seksualne sklonosti autora , je posebna tema kojom se ovde necu baviti.
Glumom se apsolutno isticu glavna zenska glumica u ulozi policajke, zamenik tuzioca -gradski covek koji je alergican na sve i svasta pomalo smotan, lokalni serif, gradonacelnik, njegov tehnicki direktor koji obavlja razne prljave poslove...
Pri tome svi ti likovi imaju sopstvene tajne, demone, sklonosti ...
Sve u svemu vrlo , dobra potka za drugu sezonu, na kojoj su pocele pripreme u aprilu ove godine
Zahvaljujem prevodiocu na prevodima za cistu desetku i sto je imao sluha da prepozna
atmosferu i kvalitet ove serije. 
Neka moja licna ocena bi bila izmedju 7 i 7.5
|
Objavio: Vilin
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2018 u 14:43
|
Mogla je biti odlična serija, ali je ostala samo dobra. Sjajno započeta, čak mi je u početku zaličila na legendarni Twin Peaks, između ostalog i zbog veoma dobre i originalne muzike. Izolovano malo mesto u kome svi sve znaju i svako ima neku svoju tajnu, okruženo gustom i mračnom šumom u kojoj se dešavaju misteriozni nestanci devojaka, ali i puno drugih manjih i većih zločina, koje pokušava da razreši lokalna policijska ekipa kojoj u "pomoć" dolazi gradski lik, okružni tužilac (agent Kuper iz TP), mističnost šume i šumskog čoveka, sukob lokalnih moćnika i građana, ... Međutim, sve se to razvija u pomalo banalnu krimi priču sa prilično naivnim krajem kao pripremom za sledeću sezonu.
|
Datum objave: 10.Srpanj/Jul.2018 u 22:23
|
Vilin je u principu napisao dobar komentar, ali se ne slazem sa ovim sto je napisao citiram- Međutim, sve se to razvija u pomalo banalnu krimi priču sa prilično naivnim krajem kao pripremom za sledeću sezonu.
Mislim da kraj nije banalan, a ni naivan, neke stvari nisu bas dobro razjasnjene na kraju, ali cemo saznati u sledecoj sezoni.
|
Objavio: Vilin
Datum objave: 15.Srpanj/Jul.2018 u 21:01
|
Priznajem da sam upotrebio prejak izraz - banalan, ali mi je posle onako jakog početka, kraj učinio malo mlak (otrovni otpad, ekologija i tako to ...), odnosno nekako uobičajen. Očigledno da sam očekivao više. Možda u drugoj sezonu akcenat bace na mistične elemente i nastave sa dobrom muzikom i "opičenim" likovima.
|
Objavio: bokidante
Datum objave: 28.Srpanj/Jul.2018 u 23:57
|
Meni je serija legla, jako dobra prva sezona! Od mene 8/10
|
Datum objave: 31.Kolovoz/Aug.2018 u 00:42
|
Završio sam prvu sezonu i nisam nimalo zadovoljan viđenim.
Serija je zaosta omala dobar start a onda je sve krenulo nizbrdo. Pretprošle godine glerdah nešto slično u seriji Jordskott koju sam takođe jedva priveo kraju. I tamo i ovde sve prestaje kad se čovek navikne na lepe pejzaže kroz koje protrči ili prepliva neko čudno stvorenje koje upozorava ljude na grehove iz prošlosti i grešnu svest. Stvorenje kao vesnik ekološke svesti čuva Majku prirodu čuvajući sebe. Mislim da će autori na to staviti akcenat u sledećoj sezoni ako je bude. Kraj sezone više nego jadno najavljuje novo tumaranje kroz šumu, močvaru, pećine...
Ono na čemu zameram autorima serije ke što su pored starosne granice počeli i nastavili sa otezanjem preko svake mere. Famozni glasnik ekološke bure morao je ranije da se pojavi a ne da se čeka kraj kad on pored odbrane i vaskrsnuća prirode to isto radi i na ljudima.
|
Objavio: DzonDon
Datum objave: 21.Veljaca/Feb.2019 u 10:33
Meni je bila odlična prva sezona, druga već uveliko ide, na žalost za sada nema prevoda, nadam se da će biti uskoro. :)
------------- If you are justice, please do not lie. What is the price for your blind eye?
|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 28.Lipanj/Jun.2019 u 00:44
|
Sezonu 2 prevodi zokiCG ⚡
|
Datum objave: 03.Rujan/Sep.2019 u 23:12
|
Odlican komentar Stoleta! Skrenuo mi je paznju na neke nedostatke.
|
|