Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)

Nemanjici-radjanje kraljevine

Nemanjici-radjanje kraljevine (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, avantura

Glavne uloge:

Novak Bilbija
  >  Friedrich Barbarossa
Meto Jovanovski
  >  Manuel I Komnenos
Aljosa Vuckovic
  >  Raniero Dandolo
Zafir Hadzimanov
  >  Theodore I Laskaris
Vucic Perovic
  >  Bogdan (2017)
Milos Djurovic
  >  Stefan Nemanjic
Novak Bilbija
  >  12 episodes, 2017
Milos Djurovic
  >  12 episodes, 2017
Meto Jovanovski
  >  12 episodes, 2017
Jelena Gavrilovic
  >  (2017)
Djordje Brankovic
  >  Anastas
Milica Jevtic
  >  Dvorkinja Stefanova
Nemanja Zivkovic
  >  Vukanov vojnik
Vucic Perovic
  >  12 episodes, 2017
Dubravka Mijatovic
  >  Ana Nemanjic

Odgovori Odgovori Stranica  <1 131415
Korisnik
Poruka
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2018 u 23:58
Originalno postovano od strane jeje cantiq jeje cantiq piše:

Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

On kaže da ugovor o drugoj sezoni još uvek nije potpisan, ali da veruje da će se i to uskoro dogoditi.

"Napravljena je prva verzija scenarija, ali još nismo potpisali ugovor. Taj scenario treba da pogledaju svi, počevši od ljudi iz Kulturno-umetničkog programa RTS-a, zatim reditelja Marka Marinkovića, dramaturga...Tek kada sve to bude urađeno, mogu da se potpisuju ugovori".

Piše u članku da nije i da su u fazi pregovora.
Laže od prve do zadnje. 

Mihić im prije isplate kompletne sume nije dao niti radnu verziju.

Marinkovića se ništa ne pita, on režira ono što mu serviraju.

Napisao sam šta sam pročitao o ovom šibicarenju između Bujoševića i MIhića. Pročitao sam negde da će se Ivana Mihić pojaviti u seriji.

Marinković je mogao da odbije ili da bar zaboravi na  fazone iz Crnog Gruje.

RTS ima sjajne ljude koji redvovno dobijaju otkaz. Zadnji je bio Zoran Modli koji veze nije imao sa politikom.

Seriju skidam sa neta jer sam odavno izbacio TV iz svoje stare momačke sobe. Ono što me zanima gledam sa zakašnjanjem ali sam bar pošteđen reklama i onog što uz to ide.

Serija će se prikazivati iznova i iznova dok se ne isplati. Dobiću unuke kad je skinu sa programa a od svega ovog može samo Alchajmer da me spasi.

A kvalitet je takav da mi Sirano de Beržerak u izvođenju amaterskog pozorišta izgleda kao nedosanjan san.

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2018 u 00:33

Pročitao sam negde da će se Ivana Mihić pojaviti u seriji.

Ivana Mihić? Logičan sled događaja.
* gledao sam je skoro na RTS3 u "Deca filma" i nije ona loša glumica ali ima daleko boljih od nje.   

Ono kad može Nada Macura da glumi mletačku princezu (kao da Srbija nema kvalitetnih glumica za tu ulogu) onda što ne bi i Ivana.     

* mada bih ja pre ubacio Soraju ili još bolje Natašu Šaviju za neku princezu.
Stanija, Ava i Mimi su već out focus.    
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2018 u 01:11

Ivana Mihić se vraća glumi: Jeste li je videli skoro?

Ivana Mihić je u poslednje vreme posvećenija pisanju nego glumi, ali uskoro ćemo imati priliku da je vidimo u seriji “Krunisanje Stefana Prvovenčanog: Prva nemanjićka kraljevina”, za koju je scenario napisao njen otac Gordan Mihić.

Nismo još sigurni koja je uloga pripala Ivani (znamo samo da je neka od sporednih), ali sudeći po njenim objavama na društvenim mrežama, ozbiljno se posvetila pripremama, a njeni fanovi jedva čekaju njen povratak na TV ekrane.

Zaboravili su Veru Čukić pa da porodica Mihić bude kompletna.

U uži izbor može da uđe Mirka Vasiljević.

Ispravka

Zaboravih da napošem za Ivanu. Nije razmaženo filmsko dete već profesionalac koji reskira. Ne znam da le je u Deci filma govorila o Mehanizmu, tu sam emisiju propustio. Mehanizam je nou budžet film u kom je ona satima kežala u blatu dok je padao sneg. Toliko je trebalo vremena da se snimi ta scena. Bila je producent filma u kom je najveći trošak bila kamera.

Ažurirao Stole Haringa - 28.Ožujak/Mar.2018 u 20:38
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2018 u 23:03
  Odgledao sam zadnju epizodu koja je u prvoj sceni počela kao tragedija a završila se patosom. Posle prve i upečatljive scene sve ostalo je bilo podnošljivo i gledljivo. Paradoks je da su se najbolje pokazali epizodisti od kojih su nrki bez ikakvih problema mogli da budu i nešto više od toga. Na primer, Tanasije Uzunović.

Dragan Bjelogrlić snima svoju verziju Nemanjića: To je obimna tema

Pšto sam se "učipio" da okačim šta sam novo prronašao o Nemnjićima. Ovo neću da komentarišem.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2018 u 23:18

Ne znam druže moj, ali imam osećaj da si stavio ružičaste naočare.

Scenario je toliko očajan, ne samo loš, nego siromašan i u rečima i u scenama da nisam ni mislio da komentarišem. Svaka čast onima kojima je ovo dovoljno. Najviše me nerviraju one "krupne" scene sa glavnim glumcima gde u pokušaju da sakrije još više pokazuje kako je sve siromašno i bez ideje. Čuo sam anahronije zborenje u autobusu za mirijevo no u ovom čudu.

P.S. Nije mi jasno zašto Dubravku nije zamenila neka starija glumica "u poznim godinama". Žena jednostavno nije uspela da iznese ni ulogu mlade princeze, a da ne pričamo za ulogu Anastasije. Kao da je u šekspirovoj drami na daskama. Samo sam očekivao da nasloni nadlakticu na čelo i da uzvikne "Avaj". Pride i na odru je izgledala duplo mlađe od Vukana.

Neću više da gledam.

Ažurirao mahoni - 03.Travanj/Apr.2018 u 23:49
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2018 u 23:50
  Naspram onog što sam video ova zadnja sasvim solidno izgleda. Adaptirao sam se, preživeo šok i pomirio sa tim da je ovo jedna jako skupa treš serija. Mihić je dobar kad kreira urbane likove i tu je dobar. Nije ovo njegov fah a nije ni reditelja Marinkovića koji ubacuje fore i fazone iz Crnog Gruje i Rođaka sa sela.

Ne mogu da se otmem utisku da se namerno snima nešto što je osuđeno na neuspeh i na zezanje. Od scenarija na početku, reditelja, odabira glumaca pa na dalje. Ono što mi serviraju da gledam posmatram sa parolom ništa me ne može iznenaditi a opet sam iznenađen (ne)delom ovih majstora. Nisam u trendu.

Napisah gore da mi ovo liči na amatersko pozorište koje izvodi Sirana de Beržeraka. Pogrešio sam, ovo je mnogo gore od toga.

Ostala je valjda još jedna epizoda ovog posrtanja i izguraću je zbog Glogovca. Nadam se da će prestati ovo mučenje. Nezadovoljni su gledaoci a nezadovoljni su i neki glumci.

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2018 u 00:14

Naspram onog što sam video ova zadnja sasvim solidno izgleda. Adaptirao sam se, preživeo šok i pomirio sa tim da je ovo jedna jako skupa treš serija. Mihić je dobar kad kreira urbane likove i tu je dobar. Nije ovo njegov fah a nije ni reditelja Marinkovića koji ubacuje fore i fazone iz Crnog Gruje i Rođaka sa sela.

Ne mogu da se otmem utisku da se namerno snima nešto što je osuđeno na neuspeh i na zezanje. Od scenarija na početku, reditelja, odabira glumaca pa na dalje. 

Lepo si sam rekao da su uspeli da te doguraju do očaja, pa sad sve izgleda bolje.LOL

Pazi, za sve ovo sam čak i ja znao, pa onda kako sve izgleda. Na silu scenarista, na silu režiser jerbo su Bogom dati. Ostale koji se bune proglasićemo neprijateljima otadžbine i nazadnim oportunističkim gadovima. Možemo i da nahuškamo lojalne na njih, a mi ćemo da uz blagoslov šefa napravimo još ispraznije i skuplje nastavke. Bilo bi dobro da tražimo od poslanika još najmanje dva seta reklama po seriji.

EDIT: Da, trebali bi da zatraže i veće tel. pretplate, jer su snimanja ovako kvalitetnih i skupih serija jako zajtevna i iziskuju velike troškove koji se bez produženja "komercijalnog programa" ne mogu pokriti.Dead

Utisak ti je sasvim na mestu i potpuno je u pravu. Pozivajući se na svoje znanje i zvanje uspeli su još jednom da pljunu u lice ovom čudnom narodu. Izvrgi su ruglu i istoriju i narod i prave profesionalce koji sada sede kod kuća i moraju ovo da gledaju.

Ostajem pri ranijoj izjavi. Da postoji istinski sistem vrednosti u ovoj zemlji ovi ljudi bi odgovarali i za kulturno nasilje , a bogami i za kršenje ustava i zakona.

Zanavek se isključujem iz ove teme. Neću da odgledam poslednju epizodu serijala, tako da neću imati šta više da primetim. LOL

P.S. 

kako sam se slatko nasmejao kada sam lutajući YouTube -tom gledao reklame za naše istorijske drame i filmove i uočio natpis pre emitovanja.

Kulturno- edukativni LOLLOLLOL

Bože moj, kako je strašno kad si žaba koja pokušava da bude konj. Ne primećuju da su silovanjem postali konji koji misle da su žabe. Dead Istina, kako je odvratno i zastarelo kulturno-obrazovni.Dead

Ažurirao mahoni - 04.Travanj/Apr.2018 u 00:40
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2018 u 04:33
  To su pilićarski fazoni. U kokošinjac kapaciteta 100 kokošaka uguraju 150. Kad posle oduzmu 10-15 komada preostalim kokoškama bude bolje. Isti slučaj je sa bilo kojim izborom,  umesto da biramo između dva dobra bolje zadovoljni smo ako od većeg izaberemo manje zlo. Ne bih se začudio da posle gospode koja stoje iza ove serije posao preuzme već dokazani drug.

Jedan moj ortak ima lepo ime za ovu gospodu i ono nije za javnost. Podela je stara ali je prefiks novi.

Primetio sam da se svakom ko se zanima za svoju istoriju lepi etiketa klerofašiste. Ne bih se iznenadio da se stara dobra imena kao što su neprijatelj naroda itd. ponovo vrate u modu. A mene, verujem da nisam jedini, zanima šta se radi sa mojim parama i baštine koja je kolektivna. Napisah na prošloj strani da sam jedan seo života proživeo u kakvoj takvoj ozbiljnoj državi u kojoj je Zelenović nogiran sa mesta urednika. Napisao sam i zašto. A za reklame zna se, bio je i biće zadužen čika riđi.

Glede imena kulturno edukativni program. I na tarabi svašta piše a nije to. U sad, poske svega, kad su ih i babe iz ;eđeđe donje provalile, nastavljaju da papagajišu i da sramote ne sebe već nas.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2018 u 03:53

Odgledao sam prvu sezonu i žao mi je zbog toga. Šta napisati osim sve  pohvale scenaristi, reditelju i Bujoševiću. O njima ću malo kasnije.

Uspeti od smrti Nemanje, bratoubilačkog gradjanskog rata, raskida sa vizantijskom princezom...napraviti dosadnu sezonu sa 0 napetosti i maksimumom besmisla stvarno zahteva zavidnu veštinu.

Bitke behu tragikomične i jadne, prikaz duha vremena poput onog na gore okačenoj slici, glumci odlični dok je ekipa iza kamere poludela na svojim nebeskim visinama do kojih ne dopiru ni kritika ni razum. Pročitao sam u mešuvremenu i neke Mihićeve izjave u kojim otvoreno vređa sve neistomišljenike, preciznije, ljude kojima se serija ne sviđa. A krug nezadovoljnika je sve veći, počev od gledalaca pa do glumaca i statista koji iznose detalje sa snimanja. O scenariju nemam šta da napišem , mihić je bio i više nego dovoljno transparentan. Sklepao je scenario za tri meseca a koliko je od toga proveo na vikipediji koja mu je poslužila za istorijsku građu samo on zna. Proširio je ono što je našao na vikipediji, dodao urbane bisere po kojima je poznat i tako završio ovu sklepotinu koju je aminovala stručna komisija. Mihić i reditelj su  izvođači radova, najamnici i birokrate koji su uradili ono što mu je Bujošević, glavni i odgovorni RTS-a, naručio.

Republika / PRVI ČOVEK RTS TUŽIO SRPSKI TELEGRAF

Da nije tragično bilo bi smešno. Bujošević zbog serije tuži nekog za duševni bol. Uradio je to na vreme, kao da je znao za nadolazeće propuste od kojih je najveći klečanje Rastla ispred freske Svetog Save. Koga ja i moji neistomišljenici da tužimo za duševni bol kad se Bujke prvi setio da preuzme inicijativu.

Onom koji nije počeo sa gledanjem savetujem da to ne čini.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 131415
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,201 sekundi.