| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Last Seduction (1994) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Last Seduction (1994)Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2017 u 16:33 |
|
The Last Seduction (1994) ![]() žanr : krimi, drama, romansa trajanje : 110.min. zemlja : UK, USA jezik : engleski režija : John Dahl uloge : Linda Fiorentino, Peter Berg, Bill Pullman Bridget želi sve i to odmah, bez obzira na cenu i posledice. Taj nagon je proradio i ona beži s milijun dolara novca od droge. Njen suprug Clay je šokiran tim potezom. Zabrinut unajmljuje poznatog privatnog detektiva da je nađe. Za Bridget je situacija bezizlazna dok ne uoči Mikea, koji je jednako očajan i u begu, te započne s njim strastvenu vezu. Mike nikada nije upoznao ženu poput nje – pametnu, otmenu, lepu i opasnu. Ubrzo, njegov se život preokrene prema prevarama, agresiji i ubistvu. |
|
|
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 22:17 |
|
Solidna, površna, "5 cent story".
Moglo je to mnogo, mnogo bolje. Gledati sam zbog prelepe, neponovljive i harizmatične Linde Fjorentino. * * za muški deo publike.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Srpanj/Jul.2017 u 20:41 |
|
Hajde da bijem malo po neo-noir filmovima iz devedesetih, gde mi se naravno nameću filmovi John Dahla. Jedan od meni interesantnijih, Last Seduction, bacio je, hm, svoje noir senke na još jedan sjajan ženski lik, ovde maestralno predstavljen od strane Linde Fiorentino. U priči vidimo odsjaje klasika Double Indemnity, mada meni Linda, makar izgledom, vuče pre na Lauren Bacall negoli na Stenwyckovu. Jasno, obožavam sve tri.
![]() Priča je ovo o svim bojama premazanoj Bridget (Fiorentino,jasno) koja sa svojim mutnim suprugom (Bill Pullman) iz senke vodi igru prodaje farmaceutskih droga. Ona izvlači od muža gotovo milion dolara i gubi se u pravcu provincije, gde u kakvoj vukoyebini zapravo tek počinje plesti mrežu manipulacija i zločina, ne birajući sredstva kako bi hranila svoju glad za novcem. "Ovca" koja i ne zna u šta se upliće je seoski momak Majk (Peter Berg, najslabija karika filma), mada u ovoj brutalnoj igri može pasti svako ko joj se nađe na putu... Sjajan ambijent, stilski gotovo besprekoran mali film, nakucan tenzijama, seksom, intrigama i obrtima, vrcavim dijalozima, izvlači maksimalno od noir kanona, dok lik Bridget biva fantastično vođen od strane Dahla, naravno same Linde Fiorentino i scenariste. Milica je hladna, proračunata, manipulativna kučka bez trunke kajanja no i dalje ljudski, realistični lik, i verovali ili ne, navijao sam sve vreme za nju (ruku na srce, tu ne pomaže i to što mi je Peter Berg bio grozno antipatičan od kada znam za njega). Fiorentinova zrači harizmom u svakom kadru, ostali i jesu samo pijuni, poput i likova filma, dok sam film biva sve to što jeste, intrigantan, napet, zabavan, uzbudljiv...upravo zbog nje i lika koji tumači. The Last Seduction je svakako nastao na talasu buđenja filmskog Femme Fatale imidža, posle uspeha Basic Instict-a, no Dahl i Fiorentino odlaze dalje od toga. Ovo je budući klasik, makar kada je neo noir u pitanju. Ažurirao puppet_master - 28.Srpanj/Jul.2017 u 20:42 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2024 u 00:02 |
|
Nisam odusevljen filmom posle ponovnog gledanja posle prvog gledanja pre skoro 30 godina. Fali mu nesto. Prica mi ja povrsna i naivna. Film je nesumnjivo za ono vreme bio dobar ali danas mi deluje malo prevazidjeno i neubedljivo. Ima Dahl boljih filmova ....Film mi jedino vredi zbog prave kucke Linde Fiorentino. Ocena 5/10
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |