| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pawn Sacrifice (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
angels
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pawn Sacrifice (2014)Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2015 u 23:49 |
|
Pawn Sacrifice (2014)
![]() Režija: Edward Zwick Scenarij: Steven Knight (screenplay), Stephen J. Rivele (story), 2 more credits » Žanr: Biografski, Drama Jezik: Engleski Država: SAD Trajanje: 115 min Uloge: Liev Schreiber ... Boris Spassky Lily Rabe ... Joan Fischer Peter Sarsgaard ... Father Bill Lombardy Tobey Maguire ... Bobby Fischer Michael Stuhlbarg ... Paul Marshall U vrijeme Hladnog rata, američki šahovski genij, Bobby Fischer, nađe se uhvaćen između dvije supersile i vlastitih teškoća, dok izaziva sovjetsko carstvo. ![]() Ažurirao angels - 22.Prosinac/Dec.2015 u 00:06 |
|
![]() |
|
kumek
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2015 u 10:05 |
|
Najavio sam titl.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2015 u 23:48 |
Dragi i poštovani Kumek, unapred ti hvala na odvojenom vremenu i kvalitetnom titlu. Molim te da samo navedeš verziju filma za koju titl radiš. Pošto sam skinuo ranije bar 6-7-8 verzija koje ne rade zbog kodeka ili su lažne verzije (traže podatke - klasična obmana).Hvala unapred. Sve najbolje. Danilo N. |
|
![]() |
|
marinaya-civodarbo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2015 u 23:15 |
|
kada ce srpski prevod?
|
|
![]() |
|
kumek
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2015 u 15:43 |
|
Biće, samo bez požurivanja. Imam ponekad i privatne obaveze, a ne samo prevođenje.
Uvek stavljam verziju, a prevod radim u ovom slučaju za verziju filma: Pawn.Sacrifice.2014.1080p.WEB-DL.DD5.1.H264-RARBG |
|
![]() |
|
kumek
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2015 u 14:06 |
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2015 u 14:14 |
|
Hvala dragi Kumek !
I na odličnom titlu i na verziji filma (post pre par dana). Sve najbolje i SREĆAN ROĐENDAN ti želi Danilo N. (J.T.) Ažurirao Danilo-Naissus - 14.Srpanj/Jul.2017 u 23:47 |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2015 u 00:52 |
|
Hvala kumek ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Srpanj/Jul.2017 u 23:47 |
|
Izuzetan film od prve sekunde do poslednje sekunde.
Obično nekom filmu nađem neku zamerku ali u ovom nema bukvalno nijedne. Izuzetna glumačka ekipa, gluma, scenario, koreografija, muzika,... Sve. Jedan od najboljih filmova koje sam gledao ove, odlazeće 2015. godine. Ako ne i najbolji film u 2015.-toj. Više od sporta. Više od igre. Više od života. Ko pogleda neće se pokajati. PREPORUKA od mene. Lična ocena: 10,00 (10/10) Verzija: 1080p.BluRay.H264.AAC-RARBG Prevod: Kumek ![]() Sve najbolje Danilo Naissus |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 172 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2018 u 17:18 |
|
Pa slozio bih se sta je Danilo-Naissus ostavio u komentaru. Evo, samo bih uz rezisera Zwick-a, pohvalio i glumu. Ne samo Tobey Maguire, nego i Liev Schreiber i Peter Sarsgaard. Preporucujem
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2018 u 02:19 |
|
Odgledao sam ovaj pun rupa biografski film o B.Fišeru koji je još za
svoga života bio legenda, Vidi se da je holivud umešao u sve ovo svoje
prste jer su neke činjenice svesno i namerno prečutane.
Da krenem od početka, od one divne epohe kada je svet bio podeljen na dva bloka i kada su se dve super sile takmičile u svemu pa i u šahu koji je u Americi nije bio poznat a ne popularan. Zahvaljujući B.Fišeru bar se to izmenilo. Da ne davim mnogo, američka vlada je Bobiju, svom vunderkindu, priredila vatreno krštenje na šahovskom turniru između sjedinjenih država i SSSR-a. Bobi je odmah prozreo taktiku Sovjeta i pri tom upoznao svog najvećeg protivnika Spaskog. Bobi je već bio poznat i svestan svog značaja ali ne i paranoje koja je bila osnovana i koja vuče korene iz njegovog detinjstva. Njegovu majku je nadzirala američka vlada koja je preko ljudi iz njegovog okruženja nadziralai njega. Nije ni čudo što se slomio ako se uz to doda pritisak koji je trpeo zbog turnira sa Spaskim koji je za razliku od njega bio neopterećen i začuđujuće normalan. Bobi postaje sve više svestan svoga značaja postaje pravo zanovetalo kome uvek nešto smeta. U ovom slučaju niko još do sada nije omanuo ako uzmem u obzir ono što znam o Fišeru. Ipak im se potkrala sitnica koja pokazuje koliko je Fišer postao uvrnut. On je imao svoju stolicu koju su stalno vukli za njim, stolicu koja ga je pratila po svim tim hotelima, avionima i turnirima. B.Fišer je posle svih svojih ispada pobegao i sakrio se od javnosti i poznanika. Pojavio se na svom poslednjem turniru koji je organizovao Jezdimir Vasiljevič 1992-ge u Beogradu i S.Stefanu. Protivnik mu je bio B.Spaski i to je bila međunarodna vest i senzacija koju je čitav svet posmatrao. Bilo je to zanimljivo iako se nije videlo ništa novo ni od Bobija ni od Borisa. Pobedio je Fišer, dobio je obećanih mu pet miliona dolara nagrade ali i zabranu ulaska u sjedinjene države koje su mu oduzele i državljanstvo. Postao je apartid jer je ignorisao sankcije koje su uvedene protiv Jugoslavije. Pošto mu je kod kuće bila zagarantovana globa i mardelj odlazi na kratko u Madžarsku i zahvaljujući njemu sestre Polgar toliko napreduju da jedna od njih pobeđuje našu Alisu Marić. Posle svega opet je nestao da bi se pojavio pred kamerama pre nego što je preminuo. Sve u svemu gledljiv ali ipak površan film u kom se preko nekih događaja preletelo. Jedan od njih je meč u Jugoslaviji koji ne služi na čast americi a zbog ovog ni holivudu. T.Mekgvajer je odlično odradio težak mu zadatak da uđe u jedan istorijski i komplikovan lik kakav beše Fišer koji je imao uticaj na svetski ali i na naš šah. Zaustavio je Gligoriča i neposredno Alisu Marić. Gligorić koji mu je postao i ostao prijatelj se spominje u filmu koji nije prestigao poslednji dokumentarac Bobi Fišer protiv sveta. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |