| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Il Capo Dei Capi aka Corleone (2007) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
MARIN88
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Il Capo Dei Capi aka Corleone (2007)Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2015 u 20:34 |
|
Il Capo Dei Capi aka Corleone (2007) ![]() ![]() Žanr: Biografija, Krimi, Drama Režija: Enzo Monteleone & Alexis Cahill Država: Italija Jezik: Italijanski Nagrade: U izboru prestižne talijanske nagrade "Telegatto", "talijanskog Oskara", serija Corleone, 2008. godine, osvojila je 3 nagrade: - za najbolji scenarij - za najbolju režiju - za najbolju radnju Radnja: Corleone je priča o životu Toto Riina u periodu između 1943 i 1993 godine. Priča prati njegovo djetinjstvo i njegovo napredovanje u Cosa Nostri, prikazujući krvave epizode koje prate njegov napredak. Priča počinje tako što prikazuju mladića kako bespomoćno gleda smrt oca i mlađeg brata prouzrokovanu bombom koja je ostala poslije rata. Od tog trenutka, Toto postaje glava porodice. Pravi malu grupu ljudi od povjerenja sa Provenzanom i Bagarellom, udružuje se sa najmoćnijim kriminalcima Corleonea. Postaje glavni kriminalac u Corleoneu, zatim u Palermu. Slijedi serija krvavih događaja koju prate nasilje i stotine smrti. Ažurirao Danilo-Naissus - 28.Ožujak/Mar.2020 u 03:47 |
|
![]() |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator
Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23761 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2020 u 00:58 |
|
Sjajna serija. Odgledao sam 2/6 epizoda i prezadovoljan viđenim.
IMDB: 8,5 Lična: 9,6 Preporuka. Edit: nakon pogledane serije 6/6 mislim da sam malo precenio seriju. Lakoća ubijanja po ulicama Korleonea i Palerma. Ili je država/policija/sudstvo bila/bilo toliko nesposobna/o ili je mafija bila toliko moćna. Film prate i originalni snimci zločina i crkvenih službi, što je plus. Danas - se nose panciri, blindirana vozila, dubinsko i tranzitno obezbeđenje VIP-a je daleko bolje i unapređeno. * a mislim da sam na TV-u odgledao bar 1 epizodu pre cirka 10-ak godina, gore dole. Claudio Gioè u ulozi Totò Riina - i odlična glumačka ekipa. Čika Gugl kaže da se prikazivala od jula 2009.godine na RTS-u. https://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/rts-1/64966/korleone.html |
|
![]() |
|
dzindzin16
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Svibanj/May.2020 u 19:20 |
|
O-dli-cno.Nisam ocekivao da je ovo bas ovoliko dobro ali jeste BAS DOBRO.Koga zanima ova tema a jos se mozda dvoumi, samo napred.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 10:19 |
|
Vrhunska serija ko voli datu tematiku. Istovremeno imaju dva dokumentarca( svaki od 6 epizoda) za dati vremenski period u NY pa ko voli moze da pogleda Inside the American Mob i Mafia Killers with Colin McLaren (oni takodje pokrivaju filmove kao sto su Donnie Brasco, Goodfellas, i jos neke)
|
|
![]() |
|
dzems0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2021 u 21:07 |
|
Čista desetka!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2021 u 22:26 |
|
[QUOTE=Danilo-Naissus]Sjajna serija. Odgledao sam 2/6 epizoda i prezadovoljan viđenim.
IMDB: 8,5 Lična: 9,6 Preporuka. Edit: nakon pogledane serije 6/6 mislim da sam malo precenio seriju. Lakoća ubijanja po ulicama Korleonea i Palerma. I jedno i drugo, mnogo je Rina bio jak, mada i danas drzava ima problema Tako npr Meksiko ima problem tog tipa sa Los Zetas, a i druge drzave sa Mara Salvatrucha. sa La Stidda, 'Ndrangheta, Cammora, i ostalima, i dalje vazi omerta i vendetta, posebno kod prvih. Cak i u Americi su imali problema npr zanimljivost Joseph Colombo je procitao scenario od Copolla-e za Kuma redigovao odredjena mesta i i izbacio reci gde se pominje mafija. Da Joshep Bonanno nije napisao knjigu, prodaja droge uzela maha i imali dousnike koji su bili okorele ubice, tesko da bi se uzdrmala omerta i u to vreme srusili komisiju, pohapsili sefove i prakticno ih skoro unistili.
|
|
![]() |
|
dzems0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2021 u 16:52 |
|
Nego šta nego je istina. Rokali su koga su hteli. 25 godina je samo u bekstvu bio. Sicilija je ipak ostrvo, a vlasti navodno nisu mogli da pronađu Rinu. Plus je Provenacano bio još 15 godina nakon njegovog hapšenja u bekstvu...
|
|
|
Chepe
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |