| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Maleficent (2014) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 09:31 |
||
Tako sam i ja doživela film. ![]() Zaboravljamo jednu bitnu stvar. Većina bajki je stvarano u vreme kad su se devojke udavale rano, u proseku sa 16 godina (zavisno od staleža kom su pripadale). Šesnaest godina je tad bilo, uslovno rečeno, punoletstvo. Meni, kao majki dve devojčice koje rastu u vremenu kad nije tako, problem je što posle svake bajke treba da objašnjavam kako šesnaest godina nije dovoljno da se emotivno sazri i uda, ali mi to ne umanjuje lepotu bajki koje čitamo i gledamo i poruka koje nose. Upravo iz tog razloga, drago mi je što su u seriji "Once Upon a Time", a sad i u ovom filmu, prikazali da "poljubac iskrene ljubavi", nešto što u svim bajkama spasava "svet" i prekida kletve, ne mora biti samo simbol ljubavi između momka i devojke, nego i između majke i deteta. S druge strane, smatram da su kroz Grdanin lik odlično prikazali koz koje sve emotivne faze može proći bilo koja žena. Prikazali su dečiju i devojačku naivnost, devojačku razočaranost i povređenost, ozlojeđenost i bes izdate žene, a potom emotivno sazrevanje i ljubav prema detetu, nevinom biću, koje nas nauči da je sve drugo nebitno i nevažno. Kao što sam već rekla: "Sve je u oku posmatrača." ![]() |
|||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|||
![]() |
|||
Avioradar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 15.Rujan/Sep.2014 Lokacija: LDDU Status: Offline Points: 15 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 11:52 |
||
|
Potpisujem. Ipak je trebala žena da to sve tako fino opiše
|
|||
![]() |
|||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14923 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:01 |
||
|
Samo vi raspravljate, fino je to, bitno je samo da se svi slažemo da Jolie izgleda kao strašilo za ptice
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Avioradar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 15.Rujan/Sep.2014 Lokacija: LDDU Status: Offline Points: 15 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:11 |
||
hehe i to potpisujem, nažalost ta žena se uništila. Nisam nikad bio ni njen fan, ali ono što radi od sebe je stvarno strava i užas.
|
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:19 |
||
|
Činjenica je da je bolesno mršava, ali meni je njeno lice prelepo.
Jest' da se možeš poseći na njene jagodice
|
|||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|||
![]() |
|||
cersei
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Puppet Master Pridružen: 27.Svibanj/May.2012 Status: Offline Points: 14923 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 13:19 |
||
|
točnije možeš drva cjepat na njene jagodice
![]()
|
|||
![]() |
|||
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 15:17 |
||
Zato se i bira šta se daje deci da gledaju, a ne posle da im se objašnjava zašto veštica prolazi kroz menopauzu tokom filma. Ovo je sve, samo ne bajka. Otuda valjda i sreća što postoje crtaći, stripovi itd. izgubljena blaga za obrazovanje dece. Meni najstrašnije što sam nekada kao dete čitao je neka bajka od Andersena gde neka valjda što svaki put kada izgovori laž, ispadaju joj zmije iz usta. Šta sam naučio? Ne laži, ne muti. Šta je ovde neko dete naučilo, to ne smem ni da pomislim.
Opet, to mora da bude nešto čisto i da dolazi od prave osobe, ne od veštice u menopauzi, pošto jednačina ''true love kiss'' indirektno asocira na princa na belom konju, ne na mentalnu poremećenost i dramu.
Pokazali su da razočaranost u bivšeg dovodi do toga da mu satreš celu porodicu, a to nema veze ni sa sazrevanjem ni sa umanjenom uračunljivošću već jasnom namerom da nekog zakopaš i da se više ne diže. Kako to može tek tako da se prelomi kao na ringli sa keca na dvojku ja stvarno ne znam, voleo bih da čujem medicinsko objašnjenje pošto zdravorazumsko ne postoji. Btw. ona je već bila nevino biće i živela mladost sa nevinim bićem, a cela priča je ispala upravo iz tog nepoverenja, pa ne vidim kako karta ''ljubav prema čistom biću'' ovde igra ulogu, obzirom da je za nju valjda najčistije bila jedina muška osoba sa kojom je odmalena imala kontakt. Ažurirao Kampfar - 17.Rujan/Sep.2014 u 15:32 |
|||
![]() |
|||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 16:11 |
||
|
Zabrijali ste žestoko a usput ste i nepotrebno okrutni prema Angelini.
Meni je bilo drago da je žena nakon raznog smeća najzad došla do dobre uloge, a film...? Prvih pola sata mi je bio prelijep i držao pažnju, nakon toga se razvuko ko gladna godina i jedva sam dočekala kraj s neokrnjenim fizičkim i duhovnim snagama ![]() |
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51714 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 18:22 |
||
Teško moguće... fFala ti Bože što više nemam malu decu, pa ne moram da gledam takve stvari ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
jedan fašista manje Pridružen: 09.Sijecanj/Jan.2013 Status: Offline Points: 1908 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 19:28 |
||
|
Pa dobro Ljubice, ja ga nisam ni shvatila kao dječji film...;)
|
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51714 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2014 u 20:27 |
||
|
Dragi upiru, to je bilo na Bojin račun
![]() |
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2014 u 09:35 |
||
|
Ljubo, baš naprotiv. Uživam što su još dovoljno male da možemo da gledamo bajke, crtaće i Diznijeve filmove.
Doduše, gledamo i filmove "za velike", ali iz sveta naučne fantastike, odnosno one sa superjunacima. To nam je slaba tačka. ![]() Što se Grdane tiče, meni je film divan. Napisala sam kako sam ga doživela i nema potrebe da ponavljam, a još manje da objašnjavam. Svako od nas knjige, slike, muziku, pa i filmove vidi, doživljava i tumači na sebi najbliži, najrazumljiviji i najprihvatljiviji način. S obzirom da imam običaj da s devojkama "analiziram" filmove i serije koje gledamo, u njihovoj analizi nisam pronašla nikakve gej insinuacije niti mišljenje da je Grdana isfrustrirana žena i/ili žena u menopauzi. Po njihovim rečima doživele su film približno kao ja, što je meni dovoljna ocena filma. Ako bih izdvojila neku pristrasnost u ovom filmu to je nenaklonost ka muškom rodu. Stefan je bio i ostao loš, a Diaval ima divnu ulogu vernog sluge, koji ne gubi nadu niti veru u ljude, ali ostaje sluga i na kraju. ![]() |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
jeje cantiq
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2014 u 13:38 |
||
Ma znam, mene to tek čeka,još mi dijete nije doraslo do gledanja filmova ![]() I da, Boja ima pravo, na prvu pada u oči nenaklonost prema muškom rodu generalno. |
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2014 u 15:06 |
||
|
Drage moje, sve u svoje vreme.
Prvo se raduješ što sve to možeš da radiš sa svojom decom, a posle što više ne moraš to da radiš ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
dejan-mraovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2026 u 22:07 |
||
|
Nije to ONA verzija koju smo svi slušali i gledali, ali je vredi pogledati. Baš simpatičan filmić.
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |