Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Maleficent (2014)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=55394
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 03:44
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Maleficent (2014)
Objavio: CSInvestigator
Tema: Maleficent (2014)
Datum objave: 13.Studeni/Nov.2013 u 23:42

Maleficent (2014)

Žanr:
akcija, avantura, drama

Režija: Robert Stromberg

Uloge: Angelina Jolie, Juno Temple, Elle Fanning, Sharlto Copley, Brenton Thwaites, Peter Capaldi, Ella Purnell

Jezik: engleski

Premijera: 30. maj 2014. godine

Radnja:
Predivna mlada žena čiste duše sa očaravajućim crnim krilima, Grdana je živela idiličnim životom dok je odrastala u mirnom šumskom kraljevstvu, sve do jednog dana kad je osvajačka ljudska vojska zapretila harmoniji ove zemlje. Grdana će postati najsuroviji zaštitnik kraljevstva, ali će doživeti surovu izdaju, delo zbog koga će njeno čisto srce da se pretvori u kamen. Rešena da se osveti, Grdana će povesti bitku epskih razmera protiv kralja ljudi, a kao rezultat toga, baciće kletvu na njegovu tek rođenu ćerku Auroru. Dok dete bude odrastalo, Grdana će shvatiti da Aurora ima ključ za mir u kraljevstvu, kao i za istinsku Grdaninu sreću.

Izvor: http://www.mondo.rs

http://www.imdb.com/title/tt1587310/ - IMDB

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Odgovori:
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2013 u 00:12
Može, može, nešto na fazon Once upon a time... Bajkovitost time LOL

-------------
Your soul could never grow old, it's evergreen

Objavio: cersei
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2014 u 18:38

taman ga ogledah u kinu, stvarno je fino ispo filmic, efekti su odlicni.. i sve...samo... ne volim je i tockaLOL

Objavio: bojanadj
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2014 u 21:17
Planirala sam voditi klinke za vikend. Je li za decu?

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: let4mi
Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2014 u 22:20
bash za decu... manju i vecu :)

Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2014 u 23:13
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Planirala sam voditi klinke za vikend. Je li za decu?

definitivno jeste :) vidis da je meni ok, onda znas da jesteLOLLOL

Datum objave: 05.Lipanj/Jun.2014 u 23:26
E super. U subotu imamo nastup na Zmajevim dečijim igrama, a posle toga- bioskop Approve

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Objavio: Nela81
Datum objave: 08.Lipanj/Jun.2014 u 11:35
Postavljen http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=maleficent&jezik= - prevod

-------------

Objavio: Mizi
Datum objave: 14.Rujan/Sep.2014 u 01:38
Zahvaljujem na prevodu, a film je zaista dobar. Thumbs Up

Datum objave: 15.Rujan/Sep.2014 u 11:03
Ja sam zaboravila da kažem da smo gledali, sad već dva puta, i da sam oduševljena filmom. Baš, baš mi se sviđa. Prava Diznijeva bajka.

-------------

Objavio: Rendgen Tehnicar
Datum objave: 15.Rujan/Sep.2014 u 15:54

Ja sam zaboravila da kažem da smo gledali, sad već dva puta, i da sam oduševljena filmom. Baš, baš mi se sviđa. Prava Diznijeva bajka.

+1

-------------
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV
Šta je naoštrije na svetu? ISTINA

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 07:58
I moram reći, mada mi srcu nije bliska, čoveče što je Anđa lepa! Shocked LOL Godilo bi joj nekoliko kilograma, ali svejedno... Mnogo je, bre, ubava. Smile

-------------

Objavio: Avioradar
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 11:53
Ovaj film je bajka novog vremena. Pogledao sam u jednom dahu. Iako inače nisam lik od bajki, ali napravljeno je odlično. 

Objavio: Kampfar
Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 19:02
Film mislim da bi najbolje prošao kod polaznika prve godine psihijatrije ili tako nečega, pošto profili likova i radnja prosto dušu dali za analizu...

Inače nakon izlaska iz bioskopa, deca su bila izbezumljena, nije im bio jasan lezbo ending pa sam video nekoličinu roditelja kako stoje i objašnjavaju ''šta ono bi''.

-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 21:10
Kao i inače i ovde važi ono: "Sve je u oku posmatrača".

-------------

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 21:54
Postoje stručni medicinski termini za onakvu paternu ponašanja kod aktera u filmu pa nek gleda ko kako hoće.

-------------

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 22:30
Postoje za sve aktere u većini filmova, zato mi nije jasno šta želiš reći?
Ako može objašnjenje.

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 23:28
U bioskopu smo sedeli četvoro iz društva, ostatak bioskopa su bili roditelji koji su doveli decu.

Kada je meni kao detetu nešto bilo zanimljivo, buljio bih u to sa zinutim ustima, ne bih disao.
Karakondžule su zli momci, obrijane i glatke face kao dupe su dobri momci.

U ovom slučaju, deca nisu znala koga treba da se plaše a za koga da navijaju, a pazi... bajka.
Kada priđe Anđa da zažvalavi jedan vlažan... MUK!

Priča kao priča, može da se ispriča na 1000 načina ali ono je blagi retardizam.

- Niko živi u kraljevstvu ne komunicira sa ''Grdanom'' osim 1 momka.

- Njih dvoje se zaljubljuju jedno u drugo, po ceo dan provode zajedno, sekli bi muda jedno za drugo.

- Kralj iz pitaj boga kog razloga rešio da ode i da potrsi njenu regiju, iako apsolutno nije dirala ljude. Popiju štiklu, odmah postane željan osvete iako se ne zna razlog ni zašto se tamo uopšte i zatrčao.

- E onda kreće medicina. Momak čim čuo da može kralj da postane ako rokne Grdanu, tj. onu sa kojom se vaćario ceo život, onako na prvu bez problema hteo da je zabode, pa aj manje strašno ako joj otfikari krila.

- Grdana koja do tad pipnula nikog nije pobesni, pa oće da zatre kraljevstvo ljudi.

- Mladića boli patka, našo ekspresno drugu ženu i krenuo da koti decu.

- Ova ljuta baca kletvu.

- Ovaj ljut ne pipaj mi ženu i decu.

- Ova iz pitaj boga kog razloga dovodi kraljevu ćerku kod nje.

- Na kraju i reši da mu čuva decu.

- Ovaj još besniji, sad hoće 100% da je ubije iako mu ova čuva decu.

- Na kraju je ''true love kiss'' žena sa ženom?????

Mislim... psihološki totalno ubitačan film u pojam, tok ponašanja nema blage veze sa mozgom. Od normalne osobe se postaje besan, od besnog lud, od ludog dobar, pa opet lud, pa opet dobar... smeće. Anđina koščata faca kao pojava je OK, ostalo ništa, presipanje bez objašnjenja.

-------------

Datum objave: 16.Rujan/Sep.2014 u 23:50
Dakle...
tako se može rezimirati bilo koji film. Od najvećih remek djela kinematografija do najgoreg smeća
Moje mišljenje je da si ti ovaj film osudio kad si kupio kartu za njega.
Neću komentirati tvoj rezime (to je tvoje mišljenje a tuđa mišljenja poštujem), samo mi nije jasno kako si našao "gej" stranu u njemu i kako možeš reći da je "true love kiss" onaj žene sa ženom, kad je ona majčinski poljubila DIJETE i to u vrh ČELA, kao što je svakog od nas ljubila naša majka ( što je i poruka filma da je majčinska ljubav jedina prava ljubav, iako joj nije majka ali je toliko zavolila), pa nismo ni incestoidni a, bar što se moje sestre tiče nije gay. 
Film odstupa (napokon) od svima nam poznatih bajki, mada ima elemente istih i to je što je dobro odrađeno. Anđa je odlično odradila ovaj film kao i mala. Opet ponavljam nisam ljubitelj bajki ali sam ugodno iznenađen.

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 00:59
Da nisam hteo da gledam, ne bih ni kupio kartu, kao što nikad neću pogledati Godzilu, Transformerse i ostale debiloze tog kalibra.
To dete u filmu IMA SVOJU MAJKU a svoje dete neće više da voli TUĐA, nego ROĐENA MAJKA, tako da malo rezimiraj teoriju jer apsolutno nema smisla obzirom da su protnuli tezu true love kissa, ljubila je ona u čelo, usta, ili dupe, svejedno je. Koja je to poruka da neko prokle dete da crkne, pa po nekoj teoriji koja ruši sve u univerzumu, ta ista osoba odjednom voli to dete više od njegove rođene majke? Ajde bre...

Svaki film se i rezimira, jer onda znaš šta si gledao i znaš da li bi ga preporučio ili ne, kao što ja ovaj sigurno ne bih preporučio klincima.

-------------

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 09:31
Originalno postovano od strane Avioradar Avioradar piše:

samo mi nije jasno kako si našao "gej" stranu u njemu i kako možeš reći da je "true love kiss" onaj žene sa ženom, kad je ona majčinski poljubila DIJETE i to u vrh ČELA, kao što je svakog od nas ljubila naša majka ( što je i poruka filma da je majčinska ljubav jedina prava ljubav, iako joj nije majka ali je toliko zavolila)

Tako sam i ja doživela film.Smile

Zaboravljamo jednu bitnu stvar. Većina bajki je stvarano u vreme kad su se devojke udavale rano, u proseku sa 16 godina (zavisno od staleža kom su pripadale). Šesnaest godina je tad bilo, uslovno rečeno, punoletstvo. Meni, kao majki dve devojčice koje rastu u vremenu kad nije tako, problem je što posle svake bajke treba da objašnjavam kako šesnaest godina nije dovoljno da se emotivno sazri i uda, ali mi to ne umanjuje lepotu bajki koje čitamo i gledamo i poruka koje nose. Upravo iz tog razloga, drago mi je što su u seriji "Once Upon a Time", a sad i u ovom filmu, prikazali da "poljubac iskrene ljubavi", nešto što u svim bajkama spasava "svet" i prekida kletve, ne mora biti samo simbol ljubavi između momka i devojke, nego i između majke i deteta.

S druge strane, smatram da su kroz Grdanin lik odlično prikazali koz koje sve emotivne faze može proći bilo koja žena. Prikazali su dečiju i devojačku naivnost, devojačku razočaranost i povređenost, ozlojeđenost i bes izdate žene, a potom emotivno sazrevanje i ljubav prema detetu, nevinom biću, koje nas nauči da je sve drugo nebitno i nevažno.

Kao što sam već rekla: "Sve je u oku posmatrača."Wink

-------------

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 11:52
Potpisujem.
Ipak je trebala žena da to sve tako fino opiše Wink

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:01

Samo vi raspravljate, fino je to,  bitno je samo da se svi slažemo da Jolie izgleda kao strašilo za pticeLOLLOLLOL

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:11
Originalno postovano od strane cersei cersei piše:

Samo vi raspravljate, fino je to,  bitno je samo da se svi slažemo da Jolie izgleda kao strašilo za pticeLOLLOLLOL

hehe i to potpisujem, nažalost ta žena se uništila. Nisam nikad bio ni njen fan, ali ono što radi od sebe je stvarno strava i užas.

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 12:19
Činjenica je da je bolesno mršava, ali meni je njeno lice prelepo. Smile Jest' da se možeš poseći na njene jagodice LOL

-------------

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 13:19
   točnije možeš drva cjepat na njene jagodiceLOLLOL

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 15:17

Meni, kao majki dve devojčice koje rastu u vremenu kad nije tako, problem je što posle svake bajke treba da objašnjavam kako šesnaest godina nije dovoljno da se emotivno sazri i uda, ali mi to ne umanjuje lepotu bajki koje čitamo i gledamo i poruka koje nose.

Zato se i bira šta se daje deci da gledaju, a ne posle da im se objašnjava zašto veštica prolazi kroz menopauzu tokom filma.
Ovo je sve, samo ne bajka.
Otuda valjda i sreća što postoje crtaći, stripovi itd. izgubljena blaga za obrazovanje dece.
Meni najstrašnije što sam nekada kao dete čitao je neka bajka od Andersena gde neka valjda što svaki put kada izgovori laž, ispadaju joj zmije iz usta.
 Šta sam naučio? Ne laži, ne muti.
Šta je ovde neko dete naučilo, to ne smem ni da pomislim.

Upravo iz tog razloga, drago mi je što su u seriji "Once Upon a Time", a sad i u ovom filmu, prikazali da "poljubac iskrene ljubavi", nešto što u svim bajkama spasava "svet" i prekida kletve, ne mora biti samo simbol ljubavi između momka i devojke, nego i između majke i deteta.

Opet, to mora da bude nešto čisto i da dolazi od prave osobe, ne od veštice u menopauzi, pošto jednačina ''true love kiss'' indirektno asocira na princa na belom konju, ne na mentalnu poremećenost i dramu.

S druge strane, smatram da su kroz Grdanin lik odlično prikazali koz koje sve emotivne faze može proći bilo koja žena. Prikazali su dečiju i devojačku naivnost, devojačku razočaranost i povređenost, ozlojeđenost i bes izdate žene, a potom emotivno sazrevanje i ljubav prema detetu, nevinom biću, koje nas nauči da je sve drugo nebitno i nevažno.

Pokazali su da razočaranost u bivšeg dovodi do toga da mu satreš celu porodicu, a to nema veze ni sa sazrevanjem ni sa umanjenom uračunljivošću već jasnom namerom da nekog zakopaš i da se više ne diže. Kako to može tek tako da se prelomi kao na ringli sa keca na dvojku ja stvarno ne znam, voleo bih da čujem medicinsko objašnjenje pošto zdravorazumsko ne postoji. Btw. ona je već bila nevino biće i živela mladost sa nevinim bićem, a cela priča je ispala upravo iz tog nepoverenja, pa ne vidim kako karta ''ljubav prema čistom biću'' ovde igra ulogu, obzirom da je za nju valjda najčistije bila jedina muška osoba sa kojom je odmalena imala kontakt.

-------------

Objavio: jeje cantiq
Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 16:11
Zabrijali ste žestoko a usput ste i nepotrebno okrutni prema Angelini.

Meni je bilo drago da je žena nakon raznog smeća najzad došla do dobre uloge, a film...?
Prvih pola sata mi je bio prelijep i držao pažnju, nakon toga se razvuko ko gladna godina i jedva sam dočekala kraj s neokrnjenim fizičkim i duhovnim snagama Wink

-------------
zovi me haringom, ja ću tebe subriancom (strap-on y compris).

Objavio: LjubicaSP
Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 18:22
Originalno postovano od strane subrianca subrianca piše:

usput ste i nepotrebno okrutni prema Angelini.

Teško moguće... fFala ti Bože što više nemam malu decu, pa ne moram da gledam takve stvari LOLLOLLOL 

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 19:28
Pa dobro Ljubice, ja ga nisam ni shvatila kao dječji film...;)

-------------

Datum objave: 17.Rujan/Sep.2014 u 20:27
Dragi upiru, to je bilo na Bojin račun LOL

Datum objave: 18.Rujan/Sep.2014 u 09:35
Ljubo, baš naprotiv. Uživam što su još dovoljno male da možemo da gledamo bajke, crtaće i Diznijeve filmove.Wink Doduše, gledamo i filmove "za velike", ali iz sveta naučne fantastike, odnosno one sa superjunacima. To nam je slaba tačka. LOL

Što se Grdane tiče, meni je film divan. Napisala sam kako sam ga doživela i nema potrebe da ponavljam, a još manje da objašnjavam. Svako od nas knjige, slike, muziku, pa i filmove vidi, doživljava i tumači na sebi najbliži, najrazumljiviji i najprihvatljiviji način. S obzirom da imam običaj da s devojkama "analiziram" filmove i serije koje gledamo, u njihovoj analizi nisam pronašla nikakve gej insinuacije niti mišljenje da je Grdana isfrustrirana žena i/ili žena u menopauzi. Po njihovim rečima doživele su film približno kao ja, što je meni dovoljna ocena filma.

Ako bih izdvojila neku pristrasnost u ovom filmu to je nenaklonost ka muškom rodu. Stefan je bio i ostao loš, a Diaval ima divnu ulogu vernog sluge, koji ne gubi nadu niti veru u ljude, ali ostaje sluga i na kraju. Wink

-------------

Datum objave: 18.Rujan/Sep.2014 u 13:38
Originalno postovano od strane LjubicaSP LjubicaSP piše:

Dragi upiru, to je bilo na Bojin račun LOL

Ma znam, mene to tek čeka,još mi dijete nije doraslo do gledanja filmova Wink

I da, Boja ima pravo, na prvu pada u oči nenaklonost prema muškom rodu generalno.

-------------

Datum objave: 18.Rujan/Sep.2014 u 15:06
Drage moje, sve u svoje vreme.
Prvo se raduješ što sve to možeš da radiš sa svojom decom,
a posle što više ne moraš to da radiš LOLLOLLOL

Objavio: dejan-mraovic
Datum objave: 09.Travanj/Apr.2026 u 22:07
Nije to ONA verzija koju smo svi slušali i gledali, ali je vredi pogledati. Baš simpatičan filmić.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk