Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Windows 8 i Start 8
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Windows 8 i Start 8

Odgovori Odgovori Stranica  <123
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Travanj/Apr.2014 u 23:04
Originalno postovano od strane Masinac85 Masinac85 piše:

Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

Koristim win8 64bit, radi savrseno, ne znam da li ima potrebe da odem na 8.1?
Takodje koristim office 2003 odaaavno bez ikakvih problema, instalirao sam i FileFormatConverters office 2007 da mi cita i docx i sve ostale novije formate i nemam nameru menjati ga ionako ih koristim za najprostije stvari.

Ja imam win8.1 na laptopu. Lepo radi, a nije neka velika razlika izmedju njega i win 8... U sustini, kako hoces...
Instalirao sam win8.1 pro 64 bit, sad za sad radi ko satLOL
Instalirao sam i Stardock Start8 1.40.1, postavio sam si stari dobri start meni, izbacio razne koje glupostiBig smile

Ažurirao icemaher - 23.Travanj/Apr.2014 u 23:09
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2014 u 22:16
Desava se ili na sedmicu 64bit a ranije i na 32 bit kad se startuje windows i pojavi desktop duze vreme mrezna kartica ucitava konekciju: identifying(zuti trougao) i nakon primer 20tak sekunde ucita konekciju i internet radi. 
Zbog toga sam opet sve preinstalirao da bi sve radilo kako treba. Opet imam istih problema iako za tcp/ipv4 je sve na automatic.
Da li treba da menjam i rucno da ubacujem podatke iako ne vidim potrebu za to kad mi je ranije sve radilo kako treba? Drajveri su najnoviji za realtek 18.02.2014 8.26.218.2014 i za win7 i win8.1 oba 64bit.

Danas sam ubacivao neke podatke na sedmicu za tcp/ipv4 i nije opet hteo da prepozna internet, pa sam stavio na automatic i sad radiLOL
Dok na osmicu radi od juce bez problema, nakon sredjivanje problema kod sedmice, sad kod osmice isti problem, zuti trougao i identifying cekam oko 15tak sekundi da bi dobio internetConfused
Podesavate li vi tcp/ipv4 ili ne? Koje drajvere koristite, starije ili novije?
Kako da sredim ovo sranje koje je jedino koje me nervira vec nedelju dana. Nije valjda neki virusLOL

Ažurirao icemaher - 24.Travanj/Apr.2014 u 22:18
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2014 u 23:00
I meni se to događa na sedmici (x64). Isto tako, svaki put kad pokupi nove zakrpe izgubi driver od printera. I tako već mjesecima.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2014 u 23:08
Hahaha, jedino ja i ti ratujemo kompjuterima/operativnim sistemima ovdeLOL. Zakrpe ja iskljucujem obavezno od straha da mi ne probiju piratski windows, odmah iskljucim sve opcije vezane za automatic updates. 
Ovo sam resio slucajno klikajuci na details kad se vec konektuje, dobio sam informaciju da nije 192.168.1.1 nego 192.168.***.1 Tri zvezde su trocifreni broj, verovatno je tako i kod operatora odakle preuzimam internet, mislio sam da je standardno 1.1.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2014 u 23:40
Meni je sasvim normalno kad nešto ne radi. Neki dan se počelo dimiti iz auta kao da će se zapaliti, a prije dva tjedna bio na servisu. LOL
Na vrh
jafforidza View Drop Down
Moderator
Moderator
YT insider

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jafforidza Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2014 u 00:05
Iro, ili menjaj auto ili majstora. LOL
I hope for nothing, I fear nothing, I am free.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2014 u 14:59
Kad bi to bilo tako lako. Ispalo je da je s autom sve u redu, a majstor mi je rođeni brat. Problem je bio u "djevičanski čistom" balkanskom gorivu koje nije baš kompatibilno sa sofisticiranim uređajima vozila s dalekog istoka. Navodno su tamo još u prošlom stoljeću skoro u potpunosti prestali stavljati olovo, sumpor, fosfor i još kojekakve điđe-miđe u gorivo. LOL
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Svibanj/May.2014 u 21:08
Zasto mi se gubi quicklaunch, tojest zasto postaju nevidljive ikoneLOL
Imam nekih 5-6 shortcut-a ubaceno, radio je par dana i od nekog razloga sad ikone nema, nema nicega a kad predjes mousem tu suLOL
Probao sam i ovo:
1-Copy Quick Launch folder from App Data to the folder of your choice and rename to remember.
2-Make sure that all shortcuts are there as you want them, then
3-right click on Taskbar -Toolbars - add your renamed Folder

pa videcu kako ce ispastiBig smile

Ažurirao icemaher - 03.Svibanj/May.2014 u 21:12
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2014 u 10:58
Nece ni tako, ni ako promenim ime foldera i lokaciju. Jbm ti usrani windows, ne moze jedan jbn quicklaunch da ostane, ima li jos neko ovakvih problema ili jedino ja koristim quicklaunch.LOL
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2014 u 20:10
Ne, jednostavno koristi WindowsXP.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Svibanj/May.2014 u 21:42
Bolja varijanta je da na tastaturi ubacim razne komande, pa tako quick launch mi i ne trebaLOL
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2014 u 13:14

Stiže nova verzija Windowsa, a s njom i 'Start' izbornik

Početkom travnja na Microsoftovoj BUILD konferenciji otkriveno je kako su u Microsoftu spremni vratiti 'Start' izbornik na Windows sustave u jednom od njegovih poznatijih izdanja. U odnosu na tada prikazani Start izbornik stvari se nisu drastično promijenile s kozmetičke strane - još uvijek je riječ o izborniku koji će izgledati kao onaj poznat iz 'sedmice' kombiniran s 'metro sučeljem'.

Ipak, tu kombinaciju će po svemu sudeći moći kontrolirati upravo korisnici, što nije bilo rečeno na BUILD 2014 konferenciji. Na forume stranice My Digital Life (ali i druge izvore) pojavili su se prvi funkcionalni prikazi novog izbornika, a najuvjerljivije izgleda prikaz s naslovne slike.

U igri je navodno Windows 9 (build 9788), još uvijek označen kao Windows 8 Pro, iako postoje naznake da će se 'osmica' kao takva nastojati čim prije zaboraviti. U nastavku je moguće vidjeti i neke još nepotvrđene slike sa stranice PCBeta, a koje navodno predstavljaju identičan build sustava koji se pojavio na My Digital Life forumima:

Iako je jasno da neki imaju pristup .ISO datotekama s ovom verzijom sustava, za sada se ne čini kako je sustav u ovoj verziji dostupan široj publici.

tportal.hr

Na vrh
NarisDRIFT View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NarisDRIFT Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2014 u 01:56
Ikr cool btw, windows 9 će biti urađen po fanovima windows 7-ce kao što vidiš vratit će se start i dosta ostalih stvari, možda mi se taj look bude napokon i sviđao kad vrate to sve. LOLLOL Brat mi je sebi instalirao 8.1 na laptopu i super mu je, a ja sam bio isto i na kompu al mi je fps bio preslab za igrice, pa sam se vratio na 7... LOLLOL
ᴛʀᴜᴇ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴ
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2015 u 19:35
Moram pohvaliti Operativni sistem Windows 8.

Razlozi ZA:

1.OS se mnogo brže podiže, znatno kraće vreme u odnosu na XP ili Win7.
2.RAM memorija perfektno radi, na RAM 4GB ide do 28-33% što je perfektno za brzo korišćenje Net-a.
3.Imam NOD 32 ESET i najbolji je antivirus program koji sam do sada koristio (AVG, Avast,...).
4.Lako se startuje, gasi, nalaze aplikacije, control panel,...
5.Lak za instaliranje vrlo kvalitetnih programa za Foto, Video, Audio,...

Sa moje strane - velika preporuka svima da OS Windows 7 zamene sa Windows 8.

Ako bih upoređivao operativne sisteme onda bi ocene (1-10) bile sledeće:
Windows XP - ocena 6,5
Windows 7 - ocena 7,5
Windows 8 - ocena 9,5

Ps.windows 9 i 10 nisam probao jer nisam siguran koliko je odgovarajući za moju PC konfiguraciju.
Pune 3 godine sam koristio Windows 7 ali moram priznati da je Windows 8 za 2 klase iznad 7-ice a 3 klase iznad praistorijskog XP.

Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2015 u 20:52
Windows 9 ne postoji, on je stopljen sa desetkom (tj. broj je preskočen). Bil Gejts je sujeveran i misli da je broj devet ukletLOL Šalim se; darije je negde objasnio razlog... Što se tiče desetke koju sam testirao još pre tri meseca, mogu reći da je još manje zahtevna i da sve radi još brže od sedmice i osmice. Pored toga, desetka je vrlo user friendly i odlikuje je visok nivo presonalzacije prema korisnikovom nahođenju. Problem koji sam imao sa desetkom nakon opsežnog testiranja su drajveri i samo drajveri. Ako želiš da isporbaš desetku, slabija konfiguracija ne bi trebalo da predstavlja nikakvu prepreku. Pozdravpostovanje

P.S. Problem sa drajverima bi trebalo da je sređen u finalnom proizvodu. 
Planiram da u budućnosti na drugom kompu stavim desetku zbog directx 12...

Evo WINDOWS-a 10

Ažurirao Atrahasis - 29.Srpanj/Jul.2015 u 20:59
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.