Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Treba mi Brazilski riječnik
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Treba mi Brazilski riječnik

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Treba mi Brazilski riječnik
    Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 19:18
Može li mi neko preporučiti neki software, po mogućnosti free. A ako nema softwar neki riječnik u pdf formatu.

Može u svim ovim kombinacijama:
  • Brazilsko-Hrvatski
  • Brazilsko-Srpski
  • Brazilsko-Bosanski
  • Brazilsko-Engleski
  • Portugalsko-Hrvatski
  • Portugalsko-Srpski
  • Portugalsko-Bosanski
  • Portugalsko-Engleski

Titlujem jednu seriju za koju samo imam Brazilske titlove, a pošto kući nemam net, nemam neku drugu opciju.
Sad nisam siguran, al valjda su Brazilski i Portugalski skoro isti jezici.

obrigado
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:25

Ha, ha, reci da se šališ. U Brazilu se govori portugalski jezik.

Probaj tu gde imaš net da u Google translate prebaciš sa portugalskog na engleski i sa portugalskog na neki ex-yu, to sačuvaš u notepad, sa replace zameniš -> u --> i imaš kompletnu prvu pomoć, ako ne nađeš nešto bolje u međuvremenu.

Edit: dakle portugalski/brazilski titl otvoriš u notepad, ctrl-a da obeležiš sve, pa to pastuješ u polje u google translate. Sa desne strane ti se pojavi kakav-takav prevod, polako mišem od 1. slova kreneš na dole bukvalno santimetar-dva (ako preteraš, odplavi se, odselektuje se) da ti sve poplavi. Naravno ideš copy, pa paste u novootvoreni notepad, tu sa replace iz edit menija zameniš onako kako sam gore napisao i takav sačuvan txt fajl opušteno ulazi u SW u polje "prevedeno". Eto, pa polako.

Ažurirao bobiska - 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:30
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:37
to mi je jedina opcija, ako ništa drugo ne nađem. sačekat ću da prevedem sezonu, pa ću sve gdje sam falšao provući kroz google.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 11:50
Kako sam ja davno uvideo, g-trans ima problema kad ubacite previse text.
Tj. kad ubacite 1-5 rjecenice rezultat je kako tako ok.
Ka ubacite 50 rjecenica rezultat je za prvih destak rjecenica ok a nadlje je ispod 50% uporedjeno sa prvih desetak.
Ka ubacite ceo titl, ili preko 2000 rjeci onda pri kraju sve je katastrofa i iznad 50% ostaje u originalu (testirano cak i kad prvi titl kopirate sasvim isti negde pri kraju, za prvi je ok za taj na kraju je sasvim isti text ali rezultat je 50% ostao u originalu).

Mozda je ovo poboljsano, ali tako je bilo pre 2-3 godine. Proverite ovo i preporucujem da i g-trans upotrebujete samo za po nekolko rjecenice odjednom.

Ažurirao prijatel-MKD - 10.Prosinac/Dec.2011 u 11:51
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 12:23
Nema to veze više, sada ceo titl prevede potpuno istim kvalitetom, tj. očajno i neupotrebljivo.  Naravno, engl-nemački je ok, ali prema ex-yu jezicima, katastrofa.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2011 u 17:40
Poslala mi je VBojana  dicmaxi. ser1jski kod mu je dobar, pa dalje ima opcija da se registrira online ili offline, i za off traži još jedan kod koji nije ispravan

Trebalo bi biti nekih programa tipa EH Riječnik 5.1 i Morton Benson koje ja imam. A nijedan nije veći od 10 mb.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,141 sekundi.