| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Treba mi Brazilski riječnik |
Odgovori
|
| Korisnik | |
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2708 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Treba mi Brazilski riječnikObjavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 19:18 |
|
Može li mi neko preporučiti neki software, po mogućnosti free. A ako nema softwar neki riječnik u pdf formatu.
Može u svim ovim kombinacijama:
Titlujem jednu seriju za koju samo imam Brazilske titlove, a pošto kući nemam net, nemam neku drugu opciju. Sad nisam siguran, al valjda su Brazilski i Portugalski skoro isti jezici. obrigado
|
|
![]() |
|
bobiska
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 31.Svibanj/May.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 785 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:25 |
|
Ha, ha, reci da se šališ. U Brazilu se govori portugalski jezik. Probaj tu gde imaš net da u Google translate prebaciš sa portugalskog na engleski i sa portugalskog na neki ex-yu, to sačuvaš u notepad, sa replace zameniš -> u --> i imaš kompletnu prvu pomoć, ako ne nađeš nešto bolje u međuvremenu. Edit: dakle portugalski/brazilski titl otvoriš u notepad, ctrl-a da obeležiš sve, pa to pastuješ u polje u google translate. Sa desne strane ti se pojavi kakav-takav prevod, polako mišem od 1. slova kreneš na dole bukvalno santimetar-dva (ako preteraš, odplavi se, odselektuje se) da ti sve poplavi. Naravno ideš copy, pa paste u novootvoreni notepad, tu sa replace iz edit menija zameniš onako kako sam gore napisao i takav sačuvan txt fajl opušteno ulazi u SW u polje "prevedeno". Eto, pa polako. Ažurirao bobiska - 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:30 |
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2011 u 21:37 |
|
to mi je jedina opcija, ako ništa drugo ne nađem. sačekat ću da prevedem sezonu, pa ću sve gdje sam falšao provući kroz google.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 11:50 |
|
Kako sam ja davno uvideo, g-trans ima problema kad ubacite previse text.
Tj. kad ubacite 1-5 rjecenice rezultat je kako tako ok. Ka ubacite 50 rjecenica rezultat je za prvih destak rjecenica ok a nadlje je ispod 50% uporedjeno sa prvih desetak. Ka ubacite ceo titl, ili preko 2000 rjeci onda pri kraju sve je katastrofa i iznad 50% ostaje u originalu (testirano cak i kad prvi titl kopirate sasvim isti negde pri kraju, za prvi je ok za taj na kraju je sasvim isti text ali rezultat je 50% ostao u originalu). Mozda je ovo poboljsano, ali tako je bilo pre 2-3 godine. Proverite ovo i preporucujem da i g-trans upotrebujete samo za po nekolko rjecenice odjednom. Ažurirao prijatel-MKD - 10.Prosinac/Dec.2011 u 11:51 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
bobiska
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 31.Svibanj/May.2005 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 785 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 12:23 |
|
Nema to veze više, sada ceo titl prevede potpuno istim kvalitetom, tj. očajno i neupotrebljivo. Naravno, engl-nemački je ok, ali prema ex-yu jezicima, katastrofa.
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2011 u 17:40 |
|
Poslala mi je VBojana
dicmaxi. ser1jski kod mu je dobar, pa dalje ima opcija da se registrira online ili offline, i za off traži još jedan kod koji nije ispravan
![]() Trebalo bi biti nekih programa tipa EH Riječnik 5.1 i Morton Benson koje ja imam. A nijedan nije veći od 10 mb. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |