Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mystic River (2003)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Mystic River (2003)

Mystic River

Mystic River (2003)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Mistična rijeka

Godina:

2003

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

138 min

Režija:

Clint Eastwood

Scenarij:

Brian Helgeland
, Dennis Lehane

Glavne uloge:

Kevin Bacon
  >  Sean Devine
Tim Robbins
  >  Dave Boyle
Laurence Fishburne
  >  Whitey Powers
Sean Penn
  >  Jimmy Markum
Marcia Gay Harden
  >  Celeste Boyle
Laura Linney
  >  Annabeth Markum
Emmy Rossum
  >  Katie Markum
Spencer Treat Clark
  >  Silent Ray Harris
Cameron Bowen
  >  Young Dave
Kevin Chapman
  >  Val Savage
John Doman
  >  Driver
Tom Guiry
  >  Brendan Harris
Adam Nelson
  >  Nick Savage
Jenny O'Hara
  >  Esther Harris
Robert Wahlberg
  >  Kevin Savage
Connor Paolo
  >  Young Sean
Jason Kelly
  >  Young Jimmy
Andrew Mackin
  >  John O'Shea

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Mystic River (2003)
    Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 19:57

Mystic River (2003)

Žanr: Krimi, Drama, Misterija

Režija: Clint Eastwood

Jezik: Engleski

Uloge: Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden

Trajanje
: 138 min

U opasnom kraju Bostona zajedno su odrastali Džimi Markum (Šon Pen), Dejv Bojl (Tim Robins) i Šon Divajn (Kevin Bejkon). Provodili su dane igrajući se na ulici, kao i većina uzornih dečaka iz susednog istočnog Bukingema. Ništa se nije posebno dešavalo u susedstvu dok Dejv nije odlučio da odu u vožnju koja će zauvek promeniti njihove živote.
Dvadeset pet godina kasnije, njih trojica se ponovo sreću povodom događaja koji ih je uzdrmao - ubistva 19-godišnje Džimove ćerke. Šon je policajac koji je dobio taj slučaj - on i njegov partner (Lorens Fišbern) zaduženi su da ga reše. Moraju da budu korak ispred Džimija, koji svim silama želi da pronađe ubicu svoje ćerke. Pored toga što dosta toga ukazuje na njega, Dejv mora da se suoči i sa demonima sopstvene prošlosti. Demoni žele da unište njegov brak i bilo kakvu nadu u bolju budućnost. Sva trojica prijatelja uvučena su u ovo istraživanje koje će pomutiti sve: prijateljstvo, porodica i nevinost uskoro će biti izgubljeni.

Izvor: http://film.krstarica.com

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0327056/

TITLOVI

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 21:47
Klint Istvud je, što bi anglosaksonci rekli, by far moja omiljena faca iz Holivuda, ali ovo mu je jedan od težih promašaja u karijeri. Da parafraziram pok. Momu Kapora, film je obična landara-pišora. A Whiter Shade of Pale, naslov legendarne pesme Procol Harum (Bleđe od najbleđe senke) odlično bi pristajao uz ovaj "uradak" (joj, što mi se sviđa ta hrvatska reč!).
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Joe View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Joe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 02:34
Na prvo gledanje kada je izasao utisak kako tako,
par godina kasnije pogledao ponovo i ostavio znatno bolji utisak.
Bas sam nedavno citao "Pice pre rata" od D.Lihejna i moze se reci
da su mu dela prilicno filmicna ako se kvalitetno obrade pa zato dobro i prolaze.

Ažurirao Joe - 20.Kolovoz/Aug.2011 u 02:35
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2018 u 19:38
Ako ne najbolji onda sigurno u vrhu najboljih filmova snimljenih davne 2003.godine.
Must watch movie. Preporuka.    

* dobiti Oskara u ovakvoj konkurenciji,... respekt.    

Ažurirao Danilo-Naissus - 18.Rujan/Sep.2018 u 19:44

Na vrh
chiba View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chiba Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2018 u 02:17
Dobar film.Tim Robbins je bolji samo u Bekstvu iz Šošenka.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 22:48
Dobar, drži pažnju.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2024 u 14:55
Ponovo sam odgledo ovaj odlican film ali ovoga puta necu napisati samo to nego josh neshto. Odlicna rezija - legendarni Clint Eastwood, legendarni i glumac i reziser u ovom slucaju, odlicne lokacije, odlicna atmosfera, odlicna gluma, odlicna glumacka ekipa - Sean Penn, ne samo da je odlican glumac nego... Za mene ne postoji na primer da kazem kad je u pitanju recimo muzika, najbolja grupa ili najbolji pevac, ja se uvek ogradim i kazem ko mi je omiljen. Isto tako kad je u pitanju sport, recimo fudbal, za mene nema najbolji igrach ili kad smo kod filma, ne postoji kod mene najbolji glumac nego ko mi je omiljen, ali kad bi mi neko rekao da moram da izaberem ko je po mom misljenju jedan od najboljih glumaca, pa mislim za 99,9% da bih rekao da je to upravo Sean Penn. Da se vratim na odlicnu glumacku postavu ovog filma. Tu je i Kevin Bacon, takodje odlican glumac i jedan od mojih omiljenih glumaca. Mislim cak da je i malo ''pocenjen'' glumac a iza sebe ima dosta odlicnih rola i igrao je i pored nekih ''zvezda'' naspram njega a bolji je od njih, moje misljenje i naravno, radio je na filmovima sa dosta poznatih rezisera. Zatim ''Larry'' Fischburne / Laurence Fishbure. i njegov sam fan bio i ostao. Tim Robbins, odlicno je odglumeo svoju rolu, uz Sean Penna, najolje je odglumeo u filmu. I Marcia Gay Harden je dobro odglumela, ona je bila popularna u tom trenutku. u ovom filmu igra i Laura Liney, koja je isto bila poznata u tom trenutku, mada njenu glumu i ne mogu da pohvalim jer nije bash i da je imala neku rolu i da se naglumela) Josh jednom, Sean Penn je odlicno odglumeo i necu spominjati nikakve momente iz filma jer mozda se neko odluci kao ja da pogleda ponovo ovaj film ili mozda neko kome je mozda ovaj film promakao, mada cisto sumnjam da bi pravom filmofilu ovako neshto promaklo. Kad je u pitanju Sean Penn, preporucio bih ljubiteljima filma, pravim filmofilima da odgledaju at Close Range, po meni njegov najbolji film, inache, u jedom trenutku Sean Penn je hteo da napusti glumu jer neki njegovi omiljeni filmovi, izmedju ostalog i ovaj, nisu kao dobro prosli kod kritichra,. Mada ja to ne gledam kako je koji film prosao ko kritichara, kako je proshao u bioskopima, da li je dobio neke nagrade i slicno, ja od toga ne patim. A kad je u pitanju Clint Eastwood, predlozio bih njegov film, znaci on je rezirao a to je A Perfect World gde igraju sjajni Kevin Costner, to mi je njegov omiljeni film i Clint Eastood. Inache, u 'danasnje'' vreme, kad je sve manje kvalitetnih filmova, bolje ponovo pogledati neki dobar film ponovo nego gubiti vreme na nekakve gluposti. Chesto mi se deshava da u ''poslednje'' vreme, filmove koje nisam ledao da prekidam. Toliko od mene )
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2024 u 15:04
To je i meni oduvek bilo kanda blesavo, to "najbolji glumac", "najbolji film", pa ukoliko smo filmofili a pri tome to već decenijama, kako bih uopšte mogao tek tako izdvojiti 100-200 glumaca koje volim, 100-200 filmova, ne znam da li sam to mogao eto uvrh glave u detinjstvu poslednji put. Vremenom se prosto zavoli toliko toga da je ionako suluda rabota sedeti i sastavljati nekakvu listu više stotina imena. Niti bih njom bio zadovoljan ni posle mesec dana aktivnog rada na listi, opet bi svako malo dodavao ime, dva, deset, i svakako je i dalje ne bih mogao ostaviti zaokruženu. Na stranu tek to što bih gubio vreme koje bih naravno radije posvetio upravo filmovima i neka baš svim tim voljenim glumcima. Šta oni, ja ili neko peti ionako možemo imati od ma kakvog nabrajanja. LOL

Mystic River odličan, kompleksan, tragičan do srži, upravo sjajno vođen i odglumljen. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.