Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Take Shelter (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Take Shelter (2011)

Take Shelter

Take Shelter (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

U zaklon

Godina:

2011

Žanr:

drama, triler

Trajanje:

121 min

Režija:

Jeff Nichols

Scenarij:

Jeff Nichols

Glavne uloge:

Marianna Alacchi
  >  Bargain Hunter
Robert Longstreet
  >  Jim
Michael Shannon
  >  Curtis
Shea Whigham
  >  Dewart
Natasha Randall
  >  Cammie
Jessica Chastain
  >  Samantha
Katy Mixon Greer
  >  Nat
John Kloock
  >  Man in Road
Ron Kennard
  >  Russell
Bob Maines
  >  Walter Jacobs
Sheila Hullihen
  >  Woman in Road
Heather Caldwell
  >  Special Ed Teacher
Tova Stewart
  >  Hannah
Scott Knisley
  >  Lewis
Jacque Jovic
  >  News Anchor

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Take Shelter (2011)
    Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 19:35

Take Shelter (2011)

Žanr: Drama

Režija: Jeff Nichols

Jezik: Engleski

Uloge: Jessica Chastain, Michael Shannon, Katy Mixon, Shea Whigham, Kathy Baker

Premijera: 30. septembar

Skloniste je film koji je na Kanskom festivalu 2011. osvojio nagradu kritike.
Radnja filma se vrti oko mladog muza i oca, koji progonjem vizijama o apokalipsi ne zna sta pre da ucini. Da li da sagradi skloniste od predstojeceg tornada za sebe i porodicu ili da skloni porodicu od sebe samog.

Prezeto sa: http://www.movies.rs

IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1675192/

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2012 u 08:07
Originalno postovano od strane LostFan

Originalno postovano od strane Sherlock95

Originalno postovano od strane robijasi

Originalno postovano od strane Sherlock95

Najava Take Shelter [2011] http://www.imdb.com/title/tt1675192/

Javi mi tijekom dana hoćeš li mi prepustiti ovu najavu da ga ja odradim, ovaj tjedan mi nema niti jedne serije koje prevodim a sve filmove koje sam najavio sam i odradio....

Vjerojatno ću ga napraviti, htio sam dugo napraviti titl za ovaj film, al' sigurno ti javim ako odustanem.

Druže mani se toga "verovatno" ću uraditi prevod, a možda i odustanem. Ili radiš ili ne. A vidim da si odustao već od poslednja 2-3 filma koja si rezervisao za prevođenje. Skroz neozbiljno.

Ako nisi siguran, prepusti onda robijasu da prevodi, on će odraditi prevod sigurno.

nećemo takvim tonom, ako je dečko rekao da će ga prevesti neka i uradi to
sačekat ćemo svi onda njegov prijevod
Unatoč velikoj konkurenciji i pokojem skeptičnom glasu, titl najavio Sherlock95 te mu ovim putem želim puno sreće i svako dobro u radu. Nadam se da će jedan od najznačajnijih američkih filmova iz prošle godine dobiti adekvatan prijevod.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2012 u 12:20
Jedan od filmova koje sam najviše očekivao još otkad je nagrađen na Cannesu, ispao je potpuno razočaranje. Loša gluma, klišejizirana i dosadna priča sa predvidljivim završetkom, barem meni, i tupa, iritantna i bezizražajna faca Michaela Shannona krase ovaj film. Ne znam kako je ovo dobilo tolike nagrade, pošto se takav, ajmo ga zbog kraja nazvati ''shocker'' žanr već odavno ustalio u filmskom svijetu. Ništa novo, ništa duboko. U biti, radi se o osrednjoj prihološkoj, pseudointelektualnoj limunadici... 

3/10
Na vrh
dr.van nostrand View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dr.van nostrand Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 13:25
Ma nije mi jasno  nista LOL, covjek je shizofrenicar, sanja, gradi, i priprema se za nesto cega nema i na kraju sta bi , oluja, i to kakva...
Stvarno, fali mi nekakvo objasnjenjeEmbarrassed, slazem se za glumu nije mi sjela ni ti mi je uvjerljiva, film bi mi mozda bio i bolji kada bih ga shvatio onako kako su ga njegovi tvorci zamislili.
??????????????
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 21:16
Može li komentar, kojim se prevodom poslužiti? Pošto postoje dva autorska, od titlovi.com (ko god da je to) i Šerlok95... Imajte na umu da sam cepidlaka i da me "ne baš najbolji" prevod i te kako može da iznervira...

PS. Šta je sa searchom, nešto opasno kilavi...?

Ažurirao srkis - 05.Veljaca/Feb.2012 u 21:21
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 07:57
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Može li komentar, kojim se prevodom poslužiti? Pošto postoje dva autorska, od titlovi.com (ko god da je to) i Šerlok95... Imajte na umu da sam cepidlaka i da me "ne baš najbolji" prevod i te kako može da iznervira...

Još ga nisam propustio kroz DVD player ali sa nestrpljenjem čekam tvoj komentar nakon što ga pogledaš.
Na vrh
Sherlock95 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sherlock95 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 15:20
Srkis, sumnjaš u mene? Bosanski titl na podnapisima i ovamo podstavljeni nije ni provjeren, autor je samo preveo, nije provjerio titl.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 15:20
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Ja koristio ovaj od titlova, ok je bio...
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 17:46
Originalno postovano od strane Sherlock95 Sherlock95 piše:

Srkis, sumnjaš u mene? Bosanski titl na podnapisima i ovamo podstavljeni nije ni provjeren, autor je samo preveo, nije provjerio titl.

Iskreno, posle onog The Conspirator, sumnjam... Once bitten, twice shydeki2Nije što sam izdangubio popravljajući ga, nego sam, usput, odgledao jedan ispodprosečan film...

@ buba

Koji?

Ažurirao srkis - 06.Veljaca/Feb.2012 u 17:47
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Sherlock95 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sherlock95 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 18:46
Conspirator me izmučio pošteno s onim prastarim engleskim, a krivo prevedene rečenice su zbog
loše koncetracije, radio sam ga preko 40 sati. Nadam se da će ovaj titl ostaviti (puno) bolji dojam.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 18:48
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 19:18
Originalno postovano od strane Sherlock95 Sherlock95 piše:

Ja sam pogledala film sa tim bosanskim titlom sa podnapisa i primetila sam beznačajnu greškicu ili dve,ništa posebno Smile

Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2012 u 09:47
Odgledah sinoć, moja ocjena je 8,5/10. Ne lagan film za gledanje, sporokotrljajućeg ritma i lagane gradacije jeze, čak i straha. Ne samo kod likova u filmu već i kod onih koji ga gledaju. Alegorija koja je sveprisutna i tiče se svih nas samo je takve stvari uvijek lakše prepoznati kada se dešavaju drugima. Preporuka.
S obzirom da mi je ovo ponajbolji film koji sam odgledao u zadnjih "ne znam koliko" vremena, donekle bih ga usporedio sa (tematski potpuno različitim) mojim favoritom za 2010. godinu - "Zimskim kostima". Film koji nije za svakoga je imao dosta dijametralno suprotnih ocjena pa bih samo preporučio onima koji su voljeli "Zimske kosti" da obavezno posegnu i za Take Shelter-om. Svi ostali neka ga zaobiđu u širokom luku.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 21:26
Ne znam zašto (ili znam) ali kad sam video cover(e) i pročitao na IMDb-u "Plot", momentalno mi se upalila lampica sa natpisom: M. Night Shyamalan. I kako sam počeo da gledam svaku scenu sam zamišljao u izvedbi ovog, osporavanog, kritikovanog... a meni briljantnog reditelja. Sa te strane mi se, shodno prethodnom, film nikako nije svideo, jer je ovakva tematika u mojim mislima trebala da izgleda mnoooogooo mračnije, uverljivije, pa čak da dobije i žanr "horor", pored drama, triler. Potpuno se slažem sa bubbom i rečenicom: "i tupa, iritantna i bezizražajna faca Michaela Shannona"... mnogo je iritantan i mislim da to nije produkt "dobre glume". Opet, sa druge strane iako sam očekivao baš takav kraj, to mi nije pokvarilo užitak u, po mom mišljenju, dobroj priči izvedenoj na loš način.
Od mene, malo više od 6/10.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 23:08
Dobar film.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,186 sekundi.