| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
titlovi-pitanje |
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Korisnik | ||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 23.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Bosnia and Herzegovina Status: Offline Points: 24 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2011 u 22:38 |
|
-------------------------------------------------------------------------------------------- Brate sta da kazem,hvala jos jednom kao i ostalima,zato sluzi forum jel tako,ovaj programcic rjesava sve bravo i sve 5. Program odradi za 2 min. posao i napravi mi totalno novi avi fajl a fajl je 1,3 gige i sa prevodom koji si naveo. http://slike.hr/slike/obicnisrt_331ba.jpg.html -- sa obicnim srt. prevodom. http://slike.hr/slike/aviddxsub_162de.jpg.html --sa AVIAddXSub. ovo uslikano direktno mob-tv. Ažurirao mirzam - 16.Lipanj/Jun.2011 u 22:39 |
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2011 u 00:52 |
|
|
Da, samo podesi da ti ne pravi bold tekst, ili meni tako izgleda, a mozes i jos spustiti prevod. Kod mene je na 470 za HDTV epizode(350mb) kojih gledam na ps3. Imas u temi: http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=30381&PID=850818&title=dodavanje-prijevoda-na-divx-avi-mkv-mpg#850818
Odlicno je sto ne menja ni rezoluciju ni zvuk ni nista, samo dodaje prevod i prevod je zaista sjajne boje, i da preskoci iznad crnu podlogu opet je vidljiv ![]() Ažurirao icemaher - 17.Lipanj/Jun.2011 u 00:53 |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2011 u 07:37 |
|
Na potpuno isti način radi i AviSub, samo eto nešto neće kod tebe, a i za ovaj program smo ti dali savet na početku, ali ga izgleda nisi probao. (verovatno zbog zamerki oko podešavanja položaja u slici) |
||
![]() |
||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 23.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Bosnia and Herzegovina Status: Offline Points: 24 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2011 u 00:44 |
|
|
a sta da radim ako mi je u mkv formatu fajl a jos ubacen engleski titlovan,pokusao sam sa format factori da prebacim u avi ali mi je integriso i taj engleski prevod u video a onda sam pokusao sa aviaddxsubs da odradim srt fajl koji sam skinuo i on mi je odradio prevod mada imam i onaj integrisani ali sam dobio avi fajl koji ide ubrzano i nema zvuka. jel moguce iscupati ovaj engleski prevod iz mkv fajla. radi se o animiranom filmu sentil a traje nekih 15-tak min. i tezak je 77 mb. a ovaj konvertovani avi me je izasao nekih 550 mb kad je prosao kroz format factory. ovaj FF inace povlaci prevod i automatski ga integrise u avi zato ja uvijek fajl koji hocu da konvertujem odvojim od prevoda ali u ovom slucaju mkv formata mi je nepoznato kako napraviti da ga ne povuce jer ga ne vidim valjda je u tom mkv konteneru a u FF nema opcije da iskljucim integrisanje titla. mala ispravka,ponovo sam isprobao fajl avi koji mi je isao ubrzano i bez zvuka,sad sam ga probao i ide normalno i ima zvuk,nesto je sigurno pc poludio sa codekom il tako nesto uglavnom ostaje ona stvar a to je kako iscupati prevod iz mkv fajla i jel uopste moguce. Ažurirao mirzam - 18.Lipanj/Jun.2011 u 00:51 |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2011 u 02:29 |
|
|
Moguće je mkv razdvojiti na sastavne delove, pomoću besplatnog alata
MKVToolnix u kome je MKVExtract GUI.exe. http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix http://www.videohelp.com/tools/MKVExtractGUI http://www.videohelp.com/tools/MKVExtractGUI-2 Pokreni taj GUI i dobićeš prozor u koji ćeš uvući taj mkv. Sada će se u njemu videti od čega je sastavljen mkv: 1.AVC video 2.AAC ili AC3... audio 3.Subtitle Ispred svake od tih komponenti imaš polje za štikliranje. Štikliranjem polja ispred audia i videa određuješ šta želiš da bude izvučeno iz mkv-a. Tada ćeš dobiti: 1.Film.x264 i 2.Audio.AAC, što možeš alatom MKVmerge koji je takođe u MKVtoolnix napraviti novi mkv bez titla. Vidi kako to ide ovde: http://www.dvd-guides.com/content/view/157/59/ Druga opcija je da otvoriš mkv u VirtualDub-u. Ako je audio AAC, VD sa njim ne može da radi pa ga treba prvo izvući iz mkv i konvertovati u AC3, wav ili mp3. Kada to uradiš, u VD-u, sekcija Audio->Audio from other file...->odabereš taj konvertovani audio i u zavisnosti od formata u koji si ga konvertovao, odrediš hoćeš li Direct stream copy ili Full processing. U video delu staviš na Direct stream copy, i na kraju Save as AVI... Tako za par minuta dobijaš AVI fajl (bez onog titla) koji je i dalje sa AVC (x264 ili h264) kodekom ali sa tonom koji nije AAC pa ga sada prihvata AVIReComp (koji radi pomoću Direct Show-a) kao i Virtual dub i može da ga radi kao običan avi bez prethodne konverzije iz mkv u avi. Ažurirao Movie Master - 18.Lipanj/Jun.2011 u 11:54 |
||
![]() |
||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2011 u 14:09 |
|
|
znaci ako sam te dobro razumio,polja koja stikliram dobicu a ono sto ostane kao prazno polje biti ce izbaceno,jel tako ili je obrnuto i jel to traje dugo.
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2011 u 22:52 |
|
|
Sve što štikliraš biće izvučeno kao poseban fajl, a proces traje najviše minut - minut i po. To je u slučaju kad ti treba titl koji je bio u mkv kontejneru. Samo nemoj pogrešno da me razumeš, na taj način samo razdvajaš mkv na sastavne delove, ne otklanjaš titl iz mkv-a.Ako želiš opet mkv samo bez onog titla, izvučene video i audio komponente treba da ubaciš u novi mkv sa MKVmerge, što će pretpostavljam biti previše posla za tebe, ai mislim da ti to nije cilj. Ako pak želiš da u konvertovanom avi fajlu nema nalepljenog titla, onda ti je druga solucija mnogo bolja i sigurnija, jer odmah dobijaš avi fajl (koji je doduše neupotrebljiv u DVD plejerima jer je video sa AVC kodekom) u kome nema engleskog titla (provereno) koji dalje možeš obrađivati u XviD ili DivX kodek bilo kojim konverterom (AVIReComp, VirtualDub...) |
||
![]() |
||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2011 u 12:28 |
|
|
pa sa ovim MKVExtractGUI2-source ne treba ni 1 min. da se izbaci onaj engleski titl,dobra stvar a treba mi jos 1 min. da odradim prevod za moj dvd player sa AVIAddXSubs,to je dobro prolazno vrijeme jedino me koci FormatFactory koji treba da mi konvertuje mkv u avi i treba mu jedno pola sata za ovih 77 mb. mislim kad covjek zna sta radi nije to nikakav posao,ispadne sve usput alinormalno da ovo nisam naucio sam pa se zahvaljujem na pomoci. ali ima ovaj moj pc jednu manu mozda neko ima iskustva da mi kaze sta mi je resenje,naime pc je sa intel-ovim procesorom 2,66 ghz obicni(singl jezgra) i ima taj svoj princip hladzenja koji stvara ogrumnu buku kad ga zaposlim,pojaca mu se broj obrtaja ventilatora na max. i onda izgleda kao da sam upalio usisavac,imal mogucnosti da mu se stavi neki tihi vent. a da i dalje slobodno radi bez pregrijavanja. systemski izvjestaj by aida64: http://slike.hr/slike/2_dbd7c.jpg.html http://slike.hr/slike/1_9d3c4.jpg.html Polje Vrijednost Ažurirao mirzam - 19.Lipanj/Jun.2011 u 12:46 |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2011 u 14:19 |
|
|
Procesor ti jeste zastareo ali nije loš. Treba samo da promeniš cooler sistem
i to iz više razloga: 1. Originalni koji si dobio uz procesor je već dovoljno star i pun prašine unutar el. motora, pitanje vremena je kad će početi da zajebava. 2.Novije generacije cooler-a sa heat-pipe sistemima su pre svega predimenzionirane i samim tim bolje hlade, a sve češće se stavljaju ventilatori od 12cm na njih što dodatno hladi, tako da procesor retko kada ulazi u polje neželjene temperature. Bilo bi najbolje da tu operaciju obaviš sam ili da budeš prisutan kad ti menjaju cooler, a evo i zašto: menjao sam matičnu ploču sistemom staro za novo uz doplatu i balavac u servisu mi je polomio plasitčne nožice na cooler-u (u daljem tekstu hladnjak). Nisam bio prisutan kad je to radio pa sam tek kod kuće primetio da mi se procesor greje više nego pre. Otvorim kućište, mrdnem hladnjak a on se pomera. Znam da nema ništa od reklamacije, izvadim 30 evra (samo) i odem u drugu prodavnicu da kupim Cooler Master hladnjak sa 4 heat-pipe cevčicama i ogromnim ventilatorom. Demontiram ploču i naravno pažljivo, radi se o mom a ne tuđem kompjuteru, zamenim hladnjak i termalnu pastu (još 5 evra za tubicu, sasvim malo treba) ne slomivši nožice (stvarno treba biti nepažljivi majmun da bi ih uopšte slomio). Taj kompjuter već dve godine radi kod ćerki bez ikakvih problema, takođe jednojezgarni P4 na 3GHz. Stvar na koju treba da obratiš pažnju je prašina, smrtni neprijatelj hlađenja kompjutera. Bar jednom u dva meseca treba izduvati celo kućište kompresorom i očistiti sve hladnjake i ventilatore (i onaj u napajanju). Može i onim za pumpanje guma kod vulkanizera, samo ti treba nastavak za bicikl. Usisavanje prašine usisivačem ne rešava problem adekvatno, onda treba pažljivije očistiti ventilatore i hladnjake četkicom od prirodnih materijala (zbog statičkog elektriciteta). |
||
![]() |
||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2011 u 14:46 |
|
|
cistio sam ja taj culer sistem vise puta,nije do toga,razlika u zvuku venti. je zanemarljiva jer on je takav kakav je,bucan je bio i kad je bio nov,da li postoji neki zamjenski novije generacije da bi se moga namontirati na ovaj moj procesaor,mislim na sam vetntilator a da onaj ispod njega pasivni culer se ne mjenja,jer ovaj vent. je bas ogromnih krilaca i on mora biti bucan a mozda je tada procesor zahtjevao bolje hladzenje. danas vjerovatno postoje manji i tanji i bolje odradzeni mozda i sa vecim brojem obrtaja. imam drugi racunar koji sam kupio skoro ziv se ne cuje,kod njega mi je procesor core2duo grafika od 1 gigu i ddr3,kad radi kao da nije ni ukljucen a ovaj 2,66 sljaka evo upravo sada nesto konvertujem na njemu isti je usisavac. |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2011 u 17:11 |
|
|
Što stariji procesor, to veća potrošnja i veće grejanje u radu pod opterećenjem.
Intelov sistem sa promenljivim brojem obrtaja u zavisnosti od temperature procesora, povećava ili smanjuje brzinu okretanja ventilatora koji se tada više čuje. Ne postoji novi i manji, samo novi i veći ventilator koji ide uz odgovarajući hladnjak, i mora sve zajedno da se promeni jer za Intelov hladnjak ne postoji odgovarajući ventilator sa adekvatnim držačima. To znači da treba da kupiš nov hladnjak sa ventilatorom koji svakako nije Intelov, jer Intel ne prodaje samo hladnjake, već ih daje uz svoje procesore u Box pakovanju, kao osnovne. Mnogima su i oni sasvim dovoljni, ali oni kojima to nije dovoljno moraju kupiti kvalitetnije (čitaj bešumne) kao što je onaj o kome sam pisao u prethodnom postu, on se bukvalno ne čuje, ma šta radio kompjuter. Ja takođe kao i ti na P4, na Core2Duo imam taj Intelov osnovni hladnjak sa promenljivom brzinom obrtaja koji se čuje malo više dok renderuje video, ali mi ne smeta ni noću kad je tišina. Ako se tvoj toliko čuje, znači da je ventilator lošijeg kvaliteta, ali nažalost ne možeš promeniti samo ventilator (osim ako u nekom servisu ne naletiš na dobar polovan). Ja bih ipak stavio kvalitetniji (veći, mnogo veći) hladnjak sa ventilatorom. |
||
![]() |
||
mirzam
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Lipanj/Jun.2011 u 19:05 |
|
|
hvala,vidjecu sta imaju u servisu i sta predlazu gdje sam vec par puta u skorasnje vrijeme bio im dobra musterija.
|
||
![]() |
||
bonux
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 15:18 |
|
|
Cao,ja bih vas takodje zamolila za pomoc.Imam onaj digitalni resiver,sa
mogucnoscu USB-a.I sad zelim da film ili seriju sa kompa prebacim na USB
pa u resiver da gledam na TV-u.To sam i ucinila,prebacila sam jednu
epizodu serije i prevod(preimenovala sam ga tacno kako je naziv serije
jer pre toga mi nije hteo da ocita na resiveru)ali sad imam drugi
problem.Na Tv-u mi je titl veoma mali i ne cita mi slova kao sto su
ČĆŠ.Ponovo sam se vratila na komp i iskocio mi je taj DirectVobSub pa
sam na njemu promenila velicinu,boju i nasla CentralEuropen-podesila.A
bio je Western.Medjutim sa podesavanjem CentralEur. jos su gora slova
kao da su Arapska.I sve te promene se ne ocitavaju na resiveru on pusta
isto kao pre...E sad,sta da radim,da li postoji nesto da na resiveru
mogu uvecati slova i promeniti da cita ČĆŠ?Na resiveru ne postoje opcije
za titlove da se podesavaju,samo da ukljucis i iskljucis.Hvala.
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 19:44 |
|
![]() |
||
bonux
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2011 u 14:37 |
|
Sve sam sredila ali nece da mi ucita titl na resiveru uopste,pise da ga nema.Prepravila sam prevod tacno onako kako se zove film(taj dobijeni posle rada u ovim programima)ali nista.Jedino jos nisam ovaj idx. file odradila posto ne mogu nigde da download-ujem ovaj RGB2YUVPalette. nema za skidanje. Ažurirao bonux - 27.Kolovoz/Aug.2011 u 16:28 |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2011 u 18:26 |
|
|
Kako to da nisi videla ovo u navedenom uputstvu:
" Pa, da počnemo. Programe i originalno uputstvo za neke od njih u mht formatu naći ćete ovde: http://megaupload.com/?d=UZ2HW410 " ? Na ovom linku imaš sve potrebne programe, pa i RGB2YUVPalette. |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |