Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Komp se ugasi nakon 5 min??
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Komp se ugasi nakon 5 min??

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2011 u 15:04
Clap
Vladika
Na vrh
Damirowski View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Damirowski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2011 u 16:10

Za gašenje kompa može biti sto stvari. Još ako se pojavi poruka na 'Blue screen of death'....
Meni se stari komp gasio, ja sam guglao... i guglao... i guglao... vidio tisuću savjeta, na kraju sam vadio
komponentu po komponentu da bi na kraju otkrio da me j*** jedna od četiri pločice RAM memorije.

1. Vidi prvo vrte li ventilatori i ima li prašine na njima
2. Probaj ono sa RAM memorijom (ako imaš više pločica)
3. Skini si neki program koji bilježi temperaturu čipova, procesora...
    pa vidi da li odgovaraju njihovim specifikacijama (koje ćeš, naravno, naći na netu
4. Komp je star? Možda bi trebao zamijeniiti termalnu pastu na procesoru
   i na čipsetu (pasta je par kuna za najmanju tubu, a nanosi se što tanji sloj
   na procesor ili čipset)
5. Baci stari komp i kupi burazu novi za rođendan

[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/d11097cc-8aec-419f-afcf-1a4480cb471c.gif">     

Hmm...?
Na vrh
Damilica26 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Damilica26 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 20:09

@Damirowski

ako sam ja tebe dobro razumeo, komp može da se ugasi zbog termalne paste?

Meni se od pre par dana gasi komp, i kao što si pomenuo za taj "Blue screen..." tačno tako se i desi. Pojavi se plavi ekran i rastartuje se.

E, sad, pre neki dan sam takođe čistio komp koji je bio u brdu prašine itd. Da nije do te paste što si pominjao, jer sam skidao kuler? I gde se ta pasta kupuje?

Na vrh
NekiBaja View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NekiBaja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 22:34

Termalnu pastu mozes naci u skoro svakom IT shop-u.Gdje imam PC komponenti ima i toga.

Cijene se krecu od 2-3 eura pa navise.

No,prije toga vazno je znati pravilno je nanijeti,progooglaj malo,sve pise.

Mada, nije nuzno pregrijavanje uzrok BSoD-a i restarta, jer u vise slucajeva se komp samo restartuje bez Blue Screen of Death-a. Moze bit' i da ti je sistem riknuo,itd...

“There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.”
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 23:55
Kakva pasta. RAM memorija 90%, graficka 5%, i prasina 5% (prepuno prasine procesor pregreva i se gasi na kriticnoj temp.)

Ažurirao prijatel-MKD - 17.Travanj/Apr.2011 u 23:56
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Damilica26 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 10:53
Ok, sve je to u redu, Ali, čistio sam ga neki dan. I od tada zeza. Ne baš temeljno ali kakav je bio, sad je bombona. I pri tom čišćenju sam vadio kuler da bih ga što bolje očstio. I primetio sam neke tragova paste. Pa sam pomislio da mi obara sistem zbog toga.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 17:00
Ako kuler i procesor imaju veliko rastojanje, a ti si obrisao pastu koja treba da ih spaja, onda trazi pastu.
Evo kod mene nema paste godinama, i nema problema ali kuler lezi na procesoru.

Ipak, ako imas vise od jednu RAM plocicu, vadi ih jednu po jednu i proveri kako se ponasa, premjesti in na drugi slot.

Ažurirao prijatel-MKD - 18.Travanj/Apr.2011 u 17:06
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Damilica26 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 19:38
Ocistio sam i sad sam naneo pastu i na graficku i na procesor.
Sad bas guglam koliko je potrebno da se susi ta pasta, i niko nista.
Nisam je skinuo kada sam cistio, samo sam odvojio kuler, a tamo je ostao trag paste. I verovatno nije mogao kuler pravilno da radi zbog neravnomernog ostatka paste.
Ma videcemo, ali sumnjam da je to.
Imam samo jednu plocicu RAM memorije. Pokusacu samo nju da izmestim u drugu.
Inace, hvala.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 20:58
Ne susi se ta pasta. Nanosis i odmah postavis. Ali ako ona sto je bila prenego sto si cistio prasinu nisi pocistio, nije to problem.

Imao sam istog problema pre godinu ili vise, prebacio sam RAM u drugi slot sve je bilo ok.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.