| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Komp se ugasi nakon 5 min?? |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2011 u 15:04 |
![]() |
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
Damirowski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 24.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Konami Status: Offline Points: 1498 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2011 u 16:10 |
|
Za gašenje kompa može biti sto stvari. Još ako se pojavi poruka na 'Blue screen of death'.... Meni se stari komp gasio, ja sam guglao... i guglao... i guglao... vidio tisuću savjeta, na kraju sam vadio komponentu po komponentu da bi na kraju otkrio da me j*** jedna od četiri pločice RAM memorije. 1. Vidi prvo vrte li ventilatori i ima li prašine na njima 2. Probaj ono sa RAM memorijom (ako imaš više pločica) 3. Skini si neki program koji bilježi temperaturu čipova, procesora... pa vidi da li odgovaraju njihovim specifikacijama (koje ćeš, naravno, naći na netu 4. Komp je star? Možda bi trebao zamijeniiti termalnu pastu na procesoru i na čipsetu (pasta je par kuna za najmanju tubu, a nanosi se što tanji sloj na procesor ili čipset) 5. Baci stari komp i kupi burazu novi za rođendan
|
|
|
[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/d11097cc-8aec-419f-afcf-1a4480cb471c.gif">
Hmm...? |
|
![]() |
|
Damilica26
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Austrija / Beč Status: Offline Points: 323 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 20:09 |
|
@Damirowski ako sam ja tebe dobro razumeo, komp može da se ugasi zbog termalne paste? Meni se od pre par dana gasi komp, i kao što si pomenuo za taj "Blue screen..." tačno tako se i desi. Pojavi se plavi ekran i rastartuje se. E, sad, pre neki dan sam takođe čistio komp koji je bio u brdu prašine itd. Da nije do te paste što si pominjao, jer sam skidao kuler? I gde se ta pasta kupuje? |
|
![]() |
|
NekiBaja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 22:34 |
|
Termalnu pastu mozes naci u skoro svakom IT shop-u.Gdje imam PC komponenti ima i toga. Cijene se krecu od 2-3 eura pa navise. No,prije toga vazno je znati pravilno je nanijeti,progooglaj malo,sve pise. Mada, nije nuzno pregrijavanje uzrok BSoD-a i restarta, jer u vise slucajeva se komp samo restartuje bez Blue Screen of Death-a. Moze bit' i da ti je sistem riknuo,itd... |
|
|
“There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.”
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Travanj/Apr.2011 u 23:55 |
|
Kakva pasta. RAM memorija 90%, graficka 5%, i prasina 5% (prepuno prasine procesor pregreva i se gasi na kriticnoj temp.)
Ažurirao prijatel-MKD - 17.Travanj/Apr.2011 u 23:56 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Damilica26
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Austrija / Beč Status: Offline Points: 323 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 10:53 |
|
Ok, sve je to u redu, Ali, čistio sam ga neki dan. I od tada zeza. Ne baš temeljno ali kakav je bio, sad je bombona. I pri tom čišćenju sam vadio kuler da bih ga što bolje očstio. I primetio sam neke tragova paste. Pa sam pomislio da mi obara sistem zbog toga.
|
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 17:00 |
|
Ako kuler i procesor imaju veliko rastojanje, a ti si obrisao pastu koja treba da ih spaja, onda trazi pastu.
Evo kod mene nema paste godinama, i nema problema ali kuler lezi na procesoru. Ipak, ako imas vise od jednu RAM plocicu, vadi ih jednu po jednu i proveri kako se ponasa, premjesti in na drugi slot. Ažurirao prijatel-MKD - 18.Travanj/Apr.2011 u 17:06 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
Damilica26
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 19:38 |
|
Ocistio sam i sad sam naneo pastu i na graficku i na procesor.
Sad bas guglam koliko je potrebno da se susi ta pasta, i niko nista. Nisam je skinuo kada sam cistio, samo sam odvojio kuler, a tamo je ostao trag paste. I verovatno nije mogao kuler pravilno da radi zbog neravnomernog ostatka paste. Ma videcemo, ali sumnjam da je to. Imam samo jednu plocicu RAM memorije. Pokusacu samo nju da izmestim u drugu. Inace, hvala. |
|
![]() |
|
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2011 u 20:58 |
|
Ne susi se ta pasta. Nanosis i odmah postavis. Ali ako ona sto je bila prenego sto si cistio prasinu nisi pocistio, nije to problem.
Imao sam istog problema pre godinu ili vise, prebacio sam RAM u drugi slot sve je bilo ok. |
|
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |