Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Tree of Life (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Tree of Life (2011)

The Tree of Life

The Tree of Life (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2011

Žanr:

drama, fantazija

Trajanje:

139 min

Režija:

Terrence Malick

Scenarij:

Terrence Malick

Glavne uloge:

Brad Pitt
  >  Mr. O'Brien
Sean Penn
  >  Jack
Will Wallace
  >  Architect
Joanna Going
  >  Jack's Wife
Fiona Shaw
  >  Grandmother
Dustin Allen
  >  George Walsh
Jessica Chastain
  >  Mrs. O'Brien
Nicolas Gonda
  >  Mr. Reynolds
Brayden Whisenhunt
  >  Jo Bates
Cole Cockburn
  >  Harry Bates
Tye Sheridan
  >  Steve
Hunter McCracken
  >  Young Jack
Jessica Fuselier
  >  Guide
Bryce Boudoin
  >  Robert
Laramie Eppler
  >  R.L.
Jimmy Donaldson
  >  Jimmy
Kelly Koonce
  >  Father Haynes
Kameron Vaughn
  >  Cayler

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Tree of Life (2011)
    Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2010 u 21:06

The Tree of Life (2011)

DRVO ŽIVOTA

Žanr: Drama, Fantazija, Egzistencijalizam, Filozofija

Režija: Terrence Malick

Scenario: Terrence Malick

Jezik: Engleski

Glumci:
Brad Pitt ...
Sean Penn ...
Jack
Fiona Shaw ...
Grandmother
Jessica Chastain ...

Datum izlaska: 27. Maj 2011. god.

Radnja filma "Drvo života" prati dečaka koji odrasta u Americi pedesetih godina, sa osećajnom majkom i ocem koji realističnije gleda na svet. Godinama kasnije, dečak, a sada odrastao čovek, pokušava da pronađe svoje mesto u svetu, dok se njihove misli i osećanja i dalje "bore" u njegovom srcu i umu.

Bred Pit tumači oca, Džesika Čestejn majku, a odraslog protagonistu Šon Pen.
Trojicu braće tumače izvrsni Hanter Mekkraken, Leremi Epler i Taj Šeridan.

Scenario i režiju potpisuje Terens Malik, koji je sa Penom već sarađivao na filmu "Tanka crvena linija", koji mu je doneo nominacije za Oskara u kategoriji režije i najboljeg adaptiranog scenarija.

Izvor: http://www.mondo.rs/s192271/Zabava/Film/Drvo_zivota_Breda_Pita_-_trejler.html

IMDB:http://www.imdb.com/title/tt0478304/

Ažurirao Atrahasis - 14.Veljaca/Feb.2018 u 18:26
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Paradox_Lik View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Paradox_Lik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2010 u 19:32
I sta kao,film izlazi tek u maju,a ti najavljujes prevod?!A vi,kako te?
Cenim vas efort,ali nasmeja me ova nebuloza.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Prosinac/Dec.2010 u 20:02
Originalno postovano od strane Paradox_Lik Paradox_Lik piše:

I sta kao,film izlazi tek u maju,a ti najavljujes prevod?!A vi,kako te?
Cenim vas efort,ali nasmeja me ova nebuloza.

Tačno je, film izlazi tek u maju (to i piše gore), ali ja sam napravila temu za film, kako bi ljudi mogli da se informišu o njemu, a ne najavu za prevod... Kad film bude izašao, i neko se prijavi da ga prevodi, ja ću dopuniti temu informacijom o nadimku prevodioca, a kada bude završen i linkom do njega, a do tad tema ostaje slobodna za eventualne diskusije, komentare i novosti o predstojećem filmu...

Ažurirao CSInvestigator - 19.Kolovoz/Aug.2011 u 17:51
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2011 u 17:21

Prevod najavio Nameless One Clap

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Rujan/Sep.2011 u 23:56

Nameless One hvala za prevod Smile

Titl mozete preuzeti OVDJE

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2011 u 00:16
The Tree of Life  8/10

Jako čudan i originalan film..Nije za svakoga....Prvih pola sata je bilo malo teže za gledati, jer je radnja bila jako, jako spora...Čak sam mislio i ugasiti film, ali kasnije je film bio sve bolji i bolji... Inače ako se već gleda film, preporučio bi da se pogleda u hd-u...jer pola filma su praktički slike prirode, svemira, kao da gledaš dokumentarac pa valja pogledati u što boljoj slici...Svidio mi se film, nešto novo, originalno na tržištu...Tko ne voli drame, ovo treba izbjeći...Film koji se gleda jednom i više nikad..Bar je kod mene taj slučaj.....
Na vrh
Joe View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Joe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2011 u 01:19
Ovako,
gledajuci ovaj licno divan autorski film, dva druga su mi povremeno padala na pamet,
prvi ocekivano cesto pominjan u konataciji sa ovim po imenu Odiseja 2001 i drugi po
imenu Amakord od Felinija, detinjstvo rezisera, gubitak nevinosti, sazrevanje i slicno
kombinovano sa ocekivano poeticnim naturalizmom u Rosebud stilu.
Days Of Heaven i dalje licni favorit, Tree of Life tu negde iza blisko sa Thin Red Line.

Spojler
His father was an executive with Phillips Petroleum, and he had two younger brothers, Chris and Larry. Larry went to Spain to study guitar with Segovia, a taskmaster of legendary proportions. In the summer of 1968, Terry learned that his brother had broken both his own hands, apparently distraught over his studies. Terry's father asked him to go over to Spain to help Larry. Terry refused. The father went himself, and returned with Larry's body. He had apparently committed suicide. Terry, as the eldest son, had inherited the birthright. He was the one who went to Harvard and became a Rhodes scholar, and now when his younger brother needed him most, he hadn't been there. He always bore a heavy burden of guilt.

Ažurirao Joe - 25.Rujan/Sep.2011 u 01:50
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2018 u 14:53
10/10

Remek-delo, film koji sadrži suštinu svih suština.
Fenomenalno snimljen, poetičan, odlično odglumljen,...

We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2018 u 15:34
Jedan od retkih "novijih" filmova za koje moze da se kaze da je istinsko remek-delo!
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2018 u 17:32
  Istina.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2018 u 18:24
Vrhunski film.

Ažurirao Atrahasis - 09.Srpanj/Jul.2018 u 15:34
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2019 u 18:58
Prvo da naglasim da je ovo ličan stav i da poštujem sve kojima se ovaj film dopao. Respect.

Gledao sam film bez nekog prethodnog saznanja ko je režiser... Video trailer, ok je, ajde... Ali se potpis režisera video odmah u prvoj sceni.
Domaćica kojoj tokom monologa fali puška i šlem i Guadalcanal. Jedan od mojih omiljenih filmova, Tanka crvena linija, pitanje o postojanju, smislu života u ratnom vihoru kad se pojedinac pita da li će biti živ sutra.

Kritike: poluautobiografski film reditelja, njegovo znanje iz filozofije, mudre misli Svetog Avgustina i ostalih svetaca,... Skoro bez narativa... sličice iz detinjstva glavnog junaka i apsolutno neznanje o 99% stvari, ili ih samo nagađamo. Dolazi poštar, predaje pismo majci... Ili telegram ili šta već... i to je to. Znamo posledicu, ne znamo uzrok smrti njenog sina. Ubistvo, samoubistvo, pogibija u ratu, saobraćajka, bolest,... šta već... Ništa. O 18-19 godina momku ne znamo skoro ništa sem sličica iz srednjeg detinjstva. Znamo za gitaru, znamo za po koji sitan nestašluk... Njegovo sazrevanje, odrastanje, odnos koji se menja ili ostaje isti prema porodici - ništa, zero, ništica, ničevoj, nada, nijente, tipota, nihts,... A sve se vrti oko njegove sudbine.

Ne bogohulim, ali svi se sete Boga kad im zatreba. Svi pitaju "zašto" kad se nešto desi. Niko ne pita "zašto" kad dobije 100 miliona dolara na lutriji. Terens Malik je jednu porodičnu dramu umesto da je okviri raširio kosmički. Vulkani, planete,... ebeni dinosaurusi. Kritika se posebno bavila tim detaljem, zašto je predator poštedeo drugog (biljojeda ili šta već)? Pa nije bio gladan. Nema tu filozofije. Dinosaurus ima emocije, misli, namere,.. Jok. Ima samo nagon za glađu i za parenjem inače bi snimao ovaj film o sebi. Dakle, sve van porodice nije ni trebalo da se snima divio se (ili kopirao kako kažu kritičari) ovom ili onom kolegi režiseru.

Filozofija oca je dijametralno suprotna od majčine. To je ok, Ali nas teši da eto i roditelji pre 50-60 godina nisu imali vremena za svoju decu. Ili nisu znali. Ocu porodice je bitno da ga njegov sin zove "ser". I šta je postigao kao roditelj. Kako su oba roditelja uticala na rast i razvoj svoje dece? Da im kažu šta je dobro a šta loše a da nije propoved u crkvi već njihovo iskustvo. Bred i Džesika su odlično odigrali svoje role ali opet... fali priča. A dobra priča je suština dobrog filma. Ne kadriranje, art fotografije, odlična režija. Fali scenario. Zato jer se ovaj film gleda uz uputstvo za gledanje.

Šon Pen je bio fikus u filmu. Postoje samo nagađanja šta je postao i kako je navodno postao to što je postao kao odrasla osoba. Publika to ne vidi.

Simpatična prosečna porodična drama. Ono kad ti sudbina podeli karte i dodeli roditelje O' Brajen. A ni to nije neispravljivo kad se dete osamostali i napusti roditeljski dom. Amerikanci imaju svoj stil vaspitanja deteta, Balkan ima svoj. Ovo je američki film.

IMDB: 6,8   Titlovi: 6,7 Lična: 6,6

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,641 sekundi.